Hur man är en bra granne

Att komma med bra med dina grannar gör ditt samhälle en lyckligare och säkrare plats att leva. Nyckeln till att vara en bra granne är tydlig och konsekvent kommunikation. Presentera dig själv för dina grannar och sedan hålla kontakten över tiden. Försök att vara artig genom att hålla dina ljudnivåer låga och din gård väl underhållen. Om du vill gå utöver, kan du till och med delta i en grannskapsorganisation eller titta på.

Steg

Metod 1 av 3:
Vara respektfull och omtänksam
  1. Bild med titeln vara en bra granne Steg 4
1. Underhålla och rengöra några delade utrymmen. Om du bor i en duplex, stadsbostad eller lägenhet, kan du sluta dela ansvaret för en hall, entré eller gård med dina grannar. Gör din del för att hålla dessa utrymmen så trevliga som möjligt genom att ta bort eller försiktigt lagra dina personliga saker, till exempel cyklar eller grillar. Plocka upp eventuellt skräp som du ser.
  • Till exempel, för att upprätthålla ett gräsmatta, prata med din granne om roterande klipptjänst varje vecka.
  • Bild med titeln vara en bra granne Steg 5
    2. Ta hand om din egen gård och trädgård. För att undvika ojämnt övervuxen gräs, håll dig till ett gräsklippningsschema som innehåller regelbundna klippa under hela året. På hösten, se till att du samlar in och kasserar dina löv. Trim tillbaka några träd eller buskar och städa upp några blomsterbäddar.
  • Om du inte kan göra detta underhåll på egen hand, överväga att anställa en professionell gräsmatta.
  • Bild med titeln vara en bra granne Steg 6
    3. Sätt din skräp ut vid rätt tidpunkt och dag. För att hålla dina grannar glada och ditt hem rena, ta ut ditt papperskorgen enligt det lokala schemat. Använd också de korrekta papperskorgen och följer eventuella begränsningar för kemikalier eller överdimensionerade föremål. Om papperskorgen passerar och du märker att ett visst objekt inte har tagits upp, ring avfallstjänster för ditt område för att fråga varför det var kvar bakom.
  • De flesta avfallsbolagen har mycket speciella policyer om vilka typer av skräp de kommer att hämta och hur det måste anges. Det är till exempel inte tillräckligt att helt enkelt placera stora grenar av ditt hus. Du kanske behöver klippa och knyta dem i buntar.
  • Efter de lokala papperskorgen hjälper också till att skära ner närvaro av skadedjur och skadedjur, såsom möss.
  • Bild med titeln vara en bra granne Steg 7
    4. Håll dina husdjur tysta och under kontroll. Noggrant följa alla dina lokala lagar om husdjursägande. Ha dina djur helt vaccinerade, licensierade och i koppel när i din yttergård eller grannskap. Om du har hundar, registrera dem i kurser för att bota utanför skällning och ljudighet. Om de kvarstår i skällning, ta dem inuti.
  • Låt dina grannar veta att de kan prata med dig om dina husdjur någonsin stör dem. Till exempel kan du säga, "Om du någonsin hör min hund som skäller för mycket på kvällarna, låt mig bara veta."
  • Om du går i ditt grannskap, öva gemensam artighet genom att plocka upp ditt husdjurs poop också.
  • Bild med titeln vara en bra granne steg 8
    5. Följ ditt områdes bullerregler. Gå till din stads webbsida och kolla upp reglerna om buller. Du kommer att upptäcka att vissa ljud, som högljudda hemreparationer, är begränsade till speciella timmar på dagen. Håll det här i åtanke när du går om ditt dagliga liv och försök att undvika att vara störande, särskilt under morgon eller kvällstimmar.
  • Om du bor i ett lägenhetskomplex, kommer leasingföretaget vanligtvis att ge dig en lista över gemenskapsregler, som vanligtvis innehåller ett uttalande om buller.
  • Fortsätt och sänk din ljudnivå om du ens tror att du är högljudd.
  • Använd vad du vet om dina grannar för att bestämma vad som är lämpligt, också. Till exempel, om du vet att personen bredvid fungerar nätter, ta hänsyn till det och justera dina ljudnivåer i enlighet därmed.
  • Metod 2 av 3:
    Lär känna dina grannar
    1. Bild med titeln vara en bra granne steg 1
    1
    Introducera dig själv. Om du nyligen har flyttat in, gå över till dina grannar och säga "hej."Om du har bott i ett område ett tag, ta dig själv och nå ut till nyanlända. Som en del av att välkomna någon till området, gärna ge dem en liten rörelse i gåva.
    • För ett mer informellt tillvägagångssätt, säg hej till dina grannar när de (eller du) är ute och går på sin hund eller arbetar på deras gräsmatta.
    • När du först möter din granne kan du säga, "hej! Jag är Fred Thompson. Jag bor 2 dörrar ner från dig och ville bara komma över och välkomna dig till grannskapet."
    • Du kan också ge dig granne alla vänliga lokala tips, som vilken tid soporna eller mailman slutar med.
    • En välkomnande gåva kan vara allt från ett vänligt kort till en korg fylld med lokala livsmedel eller producera.
  • Bild med titeln vara en bra granne Steg 2
    2. Gör dina grannar en tjänst när det är möjligt. Om du ser din granne som kämpar med ett paket, erbjuda att hjälpa dem. Om du märker att de inte har en klippare, erbjuda att låta dem använda din för lite. Om du är hjälpsam för dina grannar, skäms inte när du behöver nå ut för hjälp.
  • Till exempel, om din granne går ut ur staden, kan de be dig att titta över deras hem. Då, när du tar en resa, kan du be dem att återvända till favören.
  • Bild med titeln vara en bra granne Steg 3
    3. Delta och Host Neighborhood Events and Associations. Bjud in några av dina grannar över för en trevlig middag eller grill. Ta reda på om ditt hem gör att du är berättigad att delta i en lokal community organisation eller titta på gruppen. Om inte, prata med dina grannar och skapa din egen. Det här är bra sätt att lära känna dina grannar om du har varit i området för dagar eller år.
  • Till exempel kan en gemenskapsförening arbeta tillsammans för att sätta på en lokal gatafestival eller till och med små middagar.
  • Metod 3 av 3:
    Kommunicera öppet med dina grannar
    1. Bild med titeln vara en bra granne Steg 11
    1. Håll dig lugn när du pratar med din granne. Om din granne kommer till dig med ett problem eller problem är det viktigt att svara lugnt och rationellt. Om du börjar bli frustrerad, ta några djupa andetag innan du svarar. Du kan också be om att skjuta upp konversationen tills du har lite tid att tänka.
    • Till exempel, för att ge dig några dagar att tänka på allt, kanske du säger, "Jag förstår var du kommer ifrån, men jag måste överväga hur man fixar det i mitt slut. Kan vi prata om det här under helgen igen?"
  • Bild med titeln vara en bra granne steg 12
    2. Hantera eventuella problem ansikte mot ansikte. Om du har något problem som involverar din granne är det viktigt att agera snabbt. Gå till dem direkt och berätta för dem vad som händer. Be om deras hjälp med att hitta en lösning som kommer att fungera för er båda. Att ge din granne en chans att komma med en lösning är bättre än att omedelbart nå ut till lokala myndigheter.
  • Detta gäller inte nödvändigtvis om du känner dig som om du är, din familj eller grannskapet står på spel. I dessa situationer kanske du vill nå ut till lokala tjänstemän för hjälp.
  • Undvik att skvallra om några problem med din granne till andra grannar eller personer i samhället. Detta skapar bara ytterligare problem.
  • Bild med titeln vara en bra granne Steg 9
    3. Ge dina grannar varsel före fester. Om du planerar att ha en stor grupp människor kommer över, gör det aldrig ont för att ge dina grannar en huvud. Detta låter dem avgöra om de behöver parkera någon annanstans eller flytta sina bilar för natten. Det varnar dem också att många "nya" människor kommer att vara i grannskapet och att det kan bli högt.
  • Detsamma gäller för alla andra stora, höga sammankomster, som pågående konstruktion.
  • Konversationshjälp

    Granne konversationstarter

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Konversation för att lära känna en granne

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Tänka på ditt eget företag om personliga frågor. Skvallra inte.
  • Efter en speciell händelse, som födelse av en bebis, gör det aldrig ont för att ge dina grannar en liten, tankeväckande gåva.
  • Varningar

    Oavsett hur mycket du försöker skapa en vänskap med vissa grannar, kanske det inte alltid hända. I dessa scenarier, försök att inte ta det personligen och istället fokusera på att bo bredvid varandra fredligt.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande