Hur man hanterar höstlöv

På många områden är hösten tid på året när träd och andra vegetation skjul lämnar. Medan bladen så småningom kommer att sönderdelas om de lämnas på marken, kanske du vill påskynda processen genom att bryta ner dem. Eller du kan bestämma att samla bladen och antingen återvinna eller kassera dem. Men du bestämmer dig för att hantera dina höstlöv, du kan göra faller rengöring enklare med en plan!

Steg

Metod 1 av 3:
Planera i förväg
  1. Bild med titeln Deal med höstlöv Steg 1
1. Tillsätt landskapsarkitektur nära lövträd. Göra sängar med växter som gillar naturlig mulch nära träden i din gård som skjuter löv. När det finns löv på marken, kör dem över en gång med en gräsklippare. Sedan rake dem rätt in i sängarna.
  • För din säng, överväg buskar, vitlök, rosor och ömma stauder.
  • Bild med titeln Deal med höstlöv Steg 2
    2. Bestäm om du behöver samla bladen. Flera inches av bladskikt är naturligt och till och med ett ekosystem. Wildlife som salamanders, sköldpaddor, chipmunks och andra arter överlever på sådana mini livsmiljöer. Leaf kull ger också ett övervintande skydd för fördelaktiga insekter och jordmaskar. Men om tjocka högar av löv smälter din gräsmatta, kanske du vill bryta ner dem, om inte samla dem.
  • Överväg att samla bladen om de täcker över en tredjedel av din gård och du kan inte se toppen av gräsbladet.
  • Du kan behöva samla bladen om du har en hemägareförening som har specifika krav om höstrening.
  • Om du bestämmer dig för att samla dem, försök inte göra en hel säsong av bladupphämtning på en enda dag. Planera bladrening i flera dagar på hösten säsongen.
  • Bild med titeln Deal med höstlöv Steg 3
    3. Rake pine nålar först. Du kanske vill separera tallskytte från lövblad. Tallnålar är sura, och det finns vissa växter som gillar sur jord - och andra som inte gör det. Därför är det fördelaktigt att skilja tallens nålar att använda som sin egen separata mulch.
  • Rake nålarna så snart du märker dem på marken, eftersom de vanligtvis faller innan löv gör det.
  • Packa tallens nålar i soptäckor och lagra dem på en torr plats. Använd dem när du behöver surt mulch.
  • Bild med titeln Deal med höstlöv Steg 4
    4. Bestäm om du vill raka våta eller torra löv. Våta löv kommer att bilda en mer stabil hög, men de är också tyngre att raka. Välj torrt väder om du vill använda ett bladvakuum, som våta löv kan täppa till vakuumet. Inte rake våta löv om du har allergier, som mögel och mögel i våta löv kan störa dina bihålor.
  • Bild med titeln Deal med höstlöv Steg 5
    5. Plocka upp pinnar. Du kan välja att göra detta före eller under bladrening. Samla upp pinnarna i din gård och lägg dem åt sidan i en hög. Överväg att hålla penselkampen där som ett skydd för fåglar, chipmunks och andra vilda djur. Du kan också ställa in pinnar åt sidan för användning som brandkläder.
  • Använd en skottkärra eller gårdsavfall om du vill flytta pinnen stapel någon annanstans i din gård.
  • Metod 2 av 3:
    Samla bladen
    1. Bild med titeln Deal med höstlöv Steg 6
    1. Kratta löven. Raking är idealisk för små gräsmattor och trädgårdar. Använd kvalitet rygg, helst med mjuka grepp. Rakes 36 "eller bredare kräver mer kraft, så välj en rake som är av standardbredd (24"). Du kan välja ergonomiska rakes, som har speciellt krökta handtag. Hämta inte dina steg. Arbeta från ena sidan av gräsmattan till den andra i en zigzag.
    • Med varje rad du rake, flytta bladen i området där det finns lämnar du inte har raktat än. Varje gång du skapar en ås av löv, tryck det några meter in i det okvarade området. Upprepa detta tills din hög är två meter lång (0.6096 meter) eller blir svårt att flytta.
    • Du kan köpa ergonomiska handtag separat och fästa dem på dina rakes. Bifoga handtag genom att skruva dem i dina rakes. Genom att göra detta med två rakes kan du rake lämnar med båda armarna och utan att böja över.
  • Bild med titeln Deal med höstlöv Steg 7
    2. Flytta bladen med en tarp eller påse. Använd ett ark, en tarp eller en duk för att flytta stora högar av löv. Sätt de fyra hörnen av tarpan tillsammans och flytta buntet genom att dra den. Du kan använda den här metoden utöver eller istället för att använda bladpåsar.
  • Åtta meter med åtta meter (2.44 meter) är en bra size tarp för detta ändamål.
  • Du kan köpa roliga, säsongsbetonade lövkassar som stora väskor med Jack-O-Lantern Faces för att dekorera din gård och flytta löv ut ur vägen samtidigt!
  • Bild med titeln Deal med höstlöv Steg 8
    3. Klippa din gräsmatta och bladen. Detta är ett bra alternativ för stora gräsmattor. Använd en gräsfångare på klipparen för att samla de hackade löven. Höj din klippaggregat till den näst högsta inställningen innan du klipper din gräsmatta.
  • Om bladen är våta, använd sidostilningsläget för din klippare för det första passet för att lossa och lyfta bladen. Sedan växla till antingen mulching eller bagging-läge och klippa över bladen igen.
  • Bild med titeln Deal med höstlöv Steg 9
    4. Använd ett bladfläkt och / eller vakuum. Överväg att använda en bladblåsare, speciellt om du har en stor gård med många träd. Leaf blowing är särskilt användbart om du har skogar upp mot din egendom, eftersom du kan blåsa bladen tillbaka på skogsgolvet. Du kan använda en vakuumfäste för din bladblåsare eller använda ett bladvakuum i sig. Handhållna bladvakuum är praktiska för små meter eller områden.
  • Om du köper en bladblåsare eller vakuum, leta efter en som har en strimlingsfunktion. Tänk på förhållandet mellan reduktion - till exempel, om produkten erbjuder ett reduktion av 10: 1, kommer det att omvandla tio påsar av unchopped löv i en väska.
  • Tänk på att bladblåsare är höga. De mest effektiva är också gasdrivna, som använder fossila bränslen som bidrar till luftföroreningar.
  • Bild med titeln Deal med höstlöv Steg 10
    5. Hyrespersonal. Om du bestämmer dig för att anställa en professionell för att göra ditt bladrengöring, kan du förvänta dig att betala för varje jobb, flera gånger per säsong. Om du inte har tid att göra bladrenan kan det vara alternativet för dig. Alternativt kan du hyra ett hjulblåsare som proffsen använder för ca $ 50 per dag.
  • De flesta husägare betalar mellan $ 174 och $ 491, men det kommer att bero på storleken på din gräsmatta. Du kan förvänta dig att betala var som helst mellan $ 75 och $ 900.
  • Försök att kontakta en professionell och ha dina gårdsmätningar redo och hur många träd är i din gård. Fråga om de kan ge dig citat för bladrening.
  • Metod 3 av 3:
    Avyttring av löv
    1. Bild med titeln Deal med höstlöv Steg 11
    1. Mulch dem i gräsmattan. Valfritt kan du Aerate din gräsmatta först för att ge näringsämnen djupare in i jorden. Mulch bladen i små bitar med din klippare, om dime-stor. Du kanske måste klippa över dem några gånger om bladen är stora eller skiktet är djupt. När du rengör en gård så här kommer du att lämna de små bitarna på gräsmattan för att arbeta sig in i jorden. Leaf Mulch undertrycker ogräs och befruktar marken. Mulched löv kommer att berika din jord på våren.
    • Du borde kunna se ungefär hälften av gräset genom de hackade bladen om du vill att de sönderdelas snabbt.
  • Bild med titeln Deal med höstlöv Steg 12
    2. Gör mulch för trädgårdar eller blomsterbäddar. En du har samlat bladen, du kan strimla dem för användning i kompost eller mulch. Sätt bladen i en stor papperskorgen. Bryt dem sedan med en weed whacker. Du kan istället använda en bladstrimlare.
  • Löv gör stor naturlig mulch. De överför inte svarta sporer på hus och byggnader som Wood Mulch gör, vilket kan skada sidospår och skador.
  • Bild med titeln Deal med höstlöv Steg 13
    3. Kompostera dem. Vänd dina löv till "svart guld!"Kompost är utmärkt naturligt gödselmedel för din gräsmatta och trädgård. Du kanske vill bryta bladen ner i mulch innan du sätter dem in i komposthög Om du vill att de ska sönderdelas snabbare. Du kan använda de sönderdelade löven till Gödsla din trädgård under våren.
  • Du kan lämna ditt bladhöga till väder och lägg till det i din komposthög i våren.
  • Bild med titeln Deal med höstlöv Steg 14
    4. Gräva dem med en tiller. Strimla bladen först. Då kan du till de hackade bladen i jorden med en tiller. Detta kommer att ge organiskt material och näringsämnen att mata din gräsmatta på våren.
  • Bild med titeln Deal med höstlöv Steg 15
    5. Fråga din ort. Kontakta din lokala township, stad eller län och fråga om en höststädningspolitik. Om de inte har en, ta reda på hur du kasserar löv och annat bakgårdsavfall. Vissa län och stadens tjänstemän har särskilda regler för dig att följa när du städar en gård.
  • Försök att fråga, "Har du ett samhällsåtervinningsprogram för höstlöv? Finns det ett kommunalt komposteringssystem med curbside pickup?"Om det inte finns något kommunalt program på plats för höstrening, fråga hur man kasserar det allmänna varvavfallet.
  • I vissa städer väskar du bara dina löv och lägger påsarna på kanten så att en utsedd fest kan hämta dem på en viss dag i veckan. Andra områden rake lämnar in i gatan gutter och lövkollektor kör ner varje sida av vägen för att samla dem.
  • Bild med titeln Deal med höstlöv Steg 16
    6. Erbjuda dem till en granne. Dina träd bör verka friska utan känd svamp eller andra sjukdomar. Väska dina löv och erbjuda dem till grannar som kanske vill ha mulch eller kompost. Detta kan vara särskilt användbart för grannar med trädgårdar eller blomsterbäddar.
  • Bild med titeln Deal med höstlöv Steg 17
    7. Bränna bladen. Du kan välja att bränna bladen om du bor i ett område som tillåter det här. Du kan behöva ett brandtillstånd för att kassera löv på detta sätt. Vissa stater och städer kräver en medlem av brandkåren att vara närvarande under elden, medan andra kräver att du meddelar brandkåren i förväg.
  • Kontrollera med din ort genom att kontakta dem eller söka på deras hemsida för nyckelord som "Burning" och "Fire."
  • Bild med titeln Deal med höstlöv Steg 18
    8. Göra hantverk. Du kan använda fallblad som roliga hantverksprojekt. Det finns olika sätt du kan Bevara löv. Du kan sedan använda dem för att göra bokmärken, underlägg, väggkonst, ljushållare och många andra hantverk för barn eller vuxna.
  • Tips

    Välj en lugn dag för att kassera löv, så att vinden inte blåser dem över gården.
  • Om du har barn i ditt hushåll, överväga att anlita deras hjälp med raking ... och hoppar i bladets högar!
  • Varningar

    Om du inte städar upp din gård på hösten kan du behöva göra ytterligare arbete på våren.
  • Om du planerar att bränna löv när du städar en gård, se till att du har en metallskärm och en sluten behållare eller annan brandsäkerhetsutrustning. Att inte innehålla elden kan tillåta brinnande skräp att blåsa in i skogsområden, varv eller andra brandfarliga platser.
  • Kasta inte dina löv i papperskorgen. De kommer att begravas under jord i en deponi där de tar lång tid att sönderdela och inte göra någon mycket bra.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande