Hur man firar jul som en kristen

Julen betyder mycket för nästan alla kristna och många utan specifik tro känner igen tid på året som ett tillfälle för goodwill till alla människor. Vissa kommer ihåg alla de härliga presenterna, medan andra kanske kommer ihåg de stora festarna på juldagen på ett familjemedlemshus. Om du vill fira tillfället för främst kristna ändamål, läs vidare.

Steg

  1. Bild med titeln Fira jul som ett kristen steg 1
1. Kom ihåg att Jesus inte föddes på den 25 december, eller den 7 januari (när Eastern-Rite Christians firar jul). Det är troligt att han föddes i september eller våren. Men det betyder inte att du inte kan fira sin födelsedag den 25 december. Bara hålla detta i åtanke om någon försöker sätta dig ner för att fira en religiös jul.
  • Bild med titeln Fira jul som ett kristen steg 2
    2. Observera. Köpa eller göra en krans med bara grenar, och inga dekorationer i den. Placera inuti de fyra hörnen av kransen, ett ljus. Tre av ljusen ska vara lila och en av dem rosa. Ljus det första ljuset på den första söndagen av Advent-två ljus på den andra söndagen av Advent-etc. Tänd det rosa ljuset på den tredje söndagen under Advent. Detta är allt i väntan på Messias födelse.
  • Bild med titeln Fira jul som ett kristen steg 3
    3. Sjunga adventsånger, under Advent, som "O kom gudomlig messias," "O kom o kom emmanuel," etc.
  • Bild med titeln Fira jul som ett kristen steg 4
    4. Läs julhistorien i Bibeln. Du kan läsa den en gång på julafton, själv eller högt till din familj, en gång i veckan i december, eller varje dag i december! Gör vad som gör det känns rätt för dig.
  • Bild med titeln Fira jul som ett kristen steg 5
    5. Gå till kyrkan. Försök att gå till kyrkan på julafton eller juldag. Om du har tid och förmåga, gå båda dagarna! Men begränsa dig inte till de dagarna. Alla är extra upptagna i december men försök att göra rum minst två gånger mer än vanligt att gå till kyrkan. Om du har barn eller är ett barn eller en tonåring själv, se även om din kyrka gör en julpagant.
  • Bild med titeln Fira jul som ett kristen steg 6
    6. Be. Om du känner dig stressad om presentköp eller om huset kommer att se perfekt ut eller om maten kommer att ske i tid, ta bara några minuter. Andas, be och gå tillbaka till vad du gjorde med ett tydligt huvud.
  • Bild med titeln Fira jul som ett kristen steg 7
    7. Visa en nativity scene. Ställ upp det var du än vill. På manteln är populär, för det är en mycket framträdande plats. Du kan ställa in det på en gång, eller du kan lägga till alla, men baby Jesus, och lägg bara till honom på julafton. Vissa människor sätter även baby Jesus på andra sidan rummet och flyttar honom närmare nativiteten varje kväll, som en nedräkning, tills han är i kruven på julafton.
  • Bild med titeln Fira jul som ett kristen steg 8
    8. Bedöma din nuvarande givande. Köper du tolv presenter för var och en av dina barn, plus $ 100 gåvor för varje moster och farbror? Tror du att det här visar den kristna julen? Om inte, försök att tona ner det. Låt släktingar veta att du inte kommer att ge dyra gåvor, eller till och med några gåvor om du väljer, i år. Eller du kan föreslå en ritning och alla köper bara en annan person som är närvarande. För dina barn, kanske inkludera något religiöst i sina gåvor. Skicka ett brev till Santa, vilket tyder på att han lämnar en bibel i varje barns strumpor.
  • Bild med titeln Fira jul som ett kristen steg 9
    9. Prata med din familj. Om du har äldre barn eller tonåringar och har inte firat en mycket kristen jul innan de inte kommer att förstå förändringen. Berätta för dem och andra familjemedlemmar det kan vara om du vill fira jul för Jesus. Förklara varför det är viktigt för dig på ett lugnt sätt.
  • Bild med titeln Fira jul som ett kristen steg 10
    10. Vid middagsbordet, säg Grace innan du börjar äta, för att tacka vår Herre för den här festen som du ska äta, och också tacka honom för att komma in i världen för att vara vår Frälsare.
  • Bild med titeln Fira jul som ett kristen steg 11
    11. Sjunga julkaroler. Inte bara jul "sånger" Till exempel "Snögubben Frosty," och / eller "bjäller klang," Men faktiska carols, som "Stilla natt," "Glädje till världen," "Vilket barn är det här?" etc.
  • Bild med titeln Fira jul som ett kristen steg 12
    12. Antingen donera eller volontär med din favorit välgörenhet. Kom ihåg att Kristus alltid lärde att vi ska älska våra grannar och hjälpa dem när vi kan.
  • Bild med titeln Fira jul som ett kristen steg 13
    13. Älska din nästa. Julen är en bra tid att demonstrera det kristna värdet av att älska dina grannar. Var försiktig med dina grannar under jul, erbjuda hjälp om de behöver det eller vara sällskapligt med väl önskemål, ett kort eller till och med en gåva.
  • Tips

    Även om det är naturligtvis upp till dig, skära inte ut gåva som ger alla tillsammans. De tre vise männen tog gåvor till Jesus, och det är okej att ge gåvor till barn, vänner och släktingar. Bara gå inte helt överbord.
  • Barn kan ha en svår tid med religion. Även vuxna har svårt att försöka förstå det och bestämma vad de tror på! Om ditt barn inte får det direkt, var inte upprörd med dem.
  • Firande av religiösa skäl betyder inte att du måste helt klippa ut Santa.
  • Använd faktiskt Santa för att hjälpa till att förklara religiösa begrepp till barn. Till exempel, om någon är stygg får de kol och om någon är trevlig får de presenter, men om någon är stygg hela sitt liv går de till helvete när de dör, och om de är trevliga hela sitt liv går de till himlen. Santa älskar alla barn i världen, även om de aldrig har träffat honom. Gud och Jesus är på samma sätt. Inte bara det, men Santa Clause var baserad på en verklig helgon (Nicholas of Bari), se upp honom online.
  • Varningar

    Bli inte arg när folk önskar dig "Lyckliga helgdagar." Det är inte i julens ande alls! Var tacksam för de goda önskningarna, inte arg eller upprörd att din semester inte var specificerad.
  • Försök inte att skjuta religion ner andra människors hals. Om för gåva som ger dig rita din ateistnjok, ge henne inte ett kors halsband och en bibel, och rant inte på henne om hur hon går till helvetet. Inte överens med din granne negerar inte "älska din nästa."
  • Tro inte på att du är "bättre" än andra eftersom du firar jul för Jesus. Vad ger dig rätten att fira för Jesus är exakt vad som ger dem rätt att fira för andra saker.
  • Vid användning av ljus (som för adventkransen, till exempel), se till att försiktighet tas för att förhindra brand.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande