Hur man hanterar nosiga grannar

Människor är sociala djur, och vi befinner oss ritade för att bo i samhällen. I områden med hög densitet kan vi dock inte alltid välja vem vi bor nära. Oavsett om du bor i en stadslägenhet eller ett stort hus i landet, kan du förmodligen hitta en granne som bryter mot din integritet. Det viktiga är att du hanterar situationen så snabbt och som courteously som möjligt.

Steg

Metod 1 av 3:
Bedömning av situationen
  1. Bild med titeln Deal med nosy grannar Steg 1
1. Tänk på problemet. För att hantera med nosiga grannar måste du fullt ut förstå situationen. Fråga dig själv följande frågor:
  • Hur länge har detta pågått?
  • Hur många av dina grannar är nosiga?
  • Bor du i ett nosigt grannskap?
  • Hur länge planerar du att stanna i det området?
  • Bild med titeln Deal med nosy grannar Steg 2
    2. Leta efter mönster i dina granners nosiga beteende. Är de ofta nosiga vid vissa tillfällen? De kan nosest under helgerna, vardagar eller kvällar. Kanske stammar deras nosiness från något som händer i sina liv. Kanske är de nyfiken på något som händer i ditt liv. Kanske är de nosiga om dina barn, eller om dina gäster, eller om det arbete du gör i din gård.
  • Bild med titeln Deal med nosy grannar Steg 3
    3. Tänk på varför dina grannar är så nosiga. Försök att förstå deras motiv. Om du tror att de är nosiga, då de förmodligen bryter mot din integritet på något sätt - men det måste finnas en anledning att de är så nyfiken på ditt liv och vanor. Dina grannar kan bara vara väldigt nosiga människor, men de kan också ha en verklig anledning att ställa frågor.
  • Är de nya och bara försöker förstå kulturen i grannskapet?
  • Letar de bara efter underhållning på din bekostnad?
  • Gör du något (misstänkt, spännande eller spännande) för att göra dem nyfikna?
  • Bild med titeln Deal med nosy grannar Steg 4
    4. Prata med nosy grannen. Försök att lära dig så mycket om dem som möjligt utan att bli för involverad. Detta hjälper dig att identifiera om det finns någon ondska i sina frågor, om de bara är nosiga att klara tiden, eller om de är nya och behöver hjälp med att göra vänner.
  • Bild med titeln Deal med nosy grannar Steg 5
    5. Bestämma hur man hanterar situationen. Du kanske vill konfrontera dina grannar, du kanske vill undvika dem, eller du kanske vill bli vän med dem.
  • Om dina grannar verkar ensam och uttråkade som de bara noserar eftersom de vill ansluta till någon-försök att prata med dem, introducera dem till andra grannar och föreslå roliga saker för dem att göra.
  • Om dina grannar är nosiga, men du vill inte konfrontera dem direkt, försök hitta sätt att undvika sin snooping. Om dina grannar alltid tittar på dig, sedan sätta upp ett staket eller utföra ditt företag inomhus - om dina grannar alltid konfronterar dig och frågar dig personliga frågor, överväga hur du kan undvika att prata med dem.
  • Om dina grannar är snooping runt letar efter problem - om det betyder att du stjäl dina saker eller rapportera dig för olagliga aktiviteter - då överväga upp din säkerhet. Be dem att sluta intrudera. Om situationen blir farlig för din familj eller din egendom, tveka inte att kontakta myndigheterna.
  • Metod 2 av 3:
    Undvik nosiga grannar
    1. Bild med titeln Deal med nosy grannar Steg 6
    1. Var den starkare personen. Stoppa inte till deras nivå. Fortsätt bara med ditt företag, nonchalantly och lyckligt. Var inte oförskämd eller hotande. Om de inte har något bättre att göra än att titta på dig hela dagen, har de slösat bort sin egen tid, inte din.
  • Bild med titeln Deal med nosy grannar Steg 7
    2. Låtsas att du lyssnar på musik. Om du är upptagen och du inte har tid att tolerera nosiness, låtsas att lyssna på låtar på din telefon eller iPod. Håll dina hörlurar i öronen medan du passerar genom vanliga områden som korridorer, hissar och parker - var som helst du kan stöta på din granne. Detta avskyr någon onödig kontakt: Nosy grannar kommer att se att du är otillgänglig, och de kan leta efter ett enklare mål.
  • Det hjälper om hörlurarna är tillräckligt stora för att ses från fjärran. Om någon går upp till dig innan du märker hörlurarna, är chansen att de kommer att säga vad de kom att säga.
  • Vissa människor vägrar att ta en ledtråd, och kan fortfarande få Audacity att fråga prying-frågor trots hörlurarna.
  • Bild med titeln Deal med nosy grannar Steg 8
    3. Låtsas att ringa ett telefonsamtal. För att göra detta måste du sätta telefonen på tyst och vibration i tyst bör vara avstängd. När de närmar dig, lägg din telefon i örat och låtsas vara i en viktig konversation. Glöm inte att le och nicka på dem när du är i telefon: det här kommer att lägga till den handling som du inte försöker undvika dem, men din arbetsbelastning är bara för mycket. Säg saker som:
  • "Ja, det kommer att bli gjort-kommer att skicka det över till dig i morgon."
  • "Hur kommer rapporten med? Jag hörde att det fanns komplikationer."
  • "Det har varit en bugg som vi försökte fixa."
  • "Eller du kan helt enkelt växla mellan "Jaja...", "Hmm? Mhm," och "Åh okej," På ditt falska telefonsamtal. Det kan vara det bästa valet om du inte är säker på din förmåga att kompensera övertygande material på plats.
  • Bild med titeln Deal med nosy grannar Steg 9
    4. Häng inte i vanlig syn på dina grannar. Flytta till din bakgård, eller välj en annan plats där de inte kan se dig. Detta fungerar för vissa aktiviteter, du kan lika lätt vara värd en cookout eller spela fånga med din son i bakgården som du kan på framsidan - men det är inte en permanent fix. Det är en undvikande teknik.
  • Om din granne är extremt nosig, kan han eller hon hitta sätt att snoop runt trots dina ansträngningar för att undvika det. Gömmer sig i bakgården kan fungera en eller två gånger, men var beredd på mer nosy gånger framåt.
  • Om du lever ditt liv försöker undvika dina grannar, låter du dem att styra dig. Om problemet är så illa, överväga att konfrontera eller ignorera dina grannar. Det kan vara ansträngande att utmana all din mentala energi på att bara försöka fly från någon.
  • Bild med titeln Deal med nosy grannar Steg 10
    5. Agera som om du inte gör någonting. Som ger dem mindre anledning att titta på. Om dina grannar alltid ställer frågor om vad du gör och varför du gör det, kan en enkel lösning vara att helt enkelt inte göra någonting. Försök ditt bästa för att verka ointressant. Återuppta dina aktiviteter när dina grannar går bort.
  • Tänk på att om du ser ut som om du inte har något att göra, gör några grannar det som licens att komma med en konversation. När det är i tvivel är det förmodligen bäst att undvika eller konfrontera dina grannar istället för att vänta på att de ska lämna.
  • Bild med titeln Deal med nosy grannar Steg 11
    6. Dra åt din säkerhet. Det kan vara ett klokt val om du tror att dina grannar snooping runt på din egendom. Håll ditt hus låst. Om du går på semester, installera ett säkerhetssystem eller videokameror. Fråga en annan granne för att hålla ett öga på din egendom medan du är borta, om den nosiga grannen börjar snooping runt. Överväg att få en vakthund.
  • Tänk på att beroende på grannsituationen, kan detta tillvägagångssätt gränsa till paranoia. Kanske är dina grannar faktiskt att smyga på din egendom medan du är borta - kanske du bara ger dem en dålig rap.
  • Om du verkligen misstänker dina grannar att komma in i din egendom utan ditt samtycke, konfrontera dem och be dem att sluta. Varna dem att nästa gång de gör det, kommer du inte att tveka att ringa till polisen.
  • Bild med titeln Deal med nosy grannar Steg 12
    7. Gör ett kodnamn för dem när du ser dem.Till exempel, "aktivitet" eller "spindlar." Detta kommer att cue din familj att uppträda i enlighet med detta, om du alla är överens om att dra sig tillbaka till bakgården eller börja göra höga ljud.
  • Bild med titeln Deal med nosy grannar Steg 13
    8. Bygga ett staket. Om du vill att dina grannar ska sluta kika, överväga att sätta upp ett staket mellan dina egenskaper. Kontrollera lokala förordningar på fäktning. Om staketet ligger mellan dina egenskaper kan du behöva fråga dina granners tillstånd att konstruera det. Se till att du inte bygger på deras egendom, annars kan du ge dem ännu mer anledning att intrånga.
  • Hundar eller små barn gör en stor ursäkt för att bygga ett stort staket runt din egendom. Säg helt enkelt att du inte ville att hunden löpte lös.
  • Om du inte gillar idén om ett staket, överväg att plantera en häck, en buske eller ett trädsträd. Tänk på att dessa hinder kommer att ta år att växa på plats.
  • Överväga om du vill känna dig penn i bara för att dina grannar är nosiga. Att bygga ett staket kan lösa ditt problem, men det kan bara inspirera dina nosiga grannar för att bli kreativitet.
  • Bild med titeln Deal med nosy grannar Steg 14
    9. Vara elusiv och avväpnad. Om de går ut, gå tillbaka och kom ut på 5 minuter. Vågar på dem kraftigt och säg "Hej hur mår du?" Fråga dem om du kan låna en kopp socker eller deras gräsklippare. Om du fortsätter att fråga om saker, kan dina grannar börja gömma sig från dig.
  • Metod 3 av 3:
    Konfronterande nosy grannar
    1. Bild med titeln Deal med nosy grannar Steg 15
    1. Stäng av sina nosiga frågor. Om dina grannar frågar dig mycket personliga frågor, berätta för dem att det gör dig obekväma. Nästa gång de gör det, ge dem ett rakt svar, som "Det är inte något jag skulle vilja dela med dig." Stirra dem ner, och klargöra att du menar affärer. Gå sedan bort. De kommer förhoppningsvis att få meddelandet och tillbaka.
    • Detta tillvägagångssätt är trubbigt och enkelt. Det kan få poängen över, men det kan också förolämpa din granners stolthet.
    • Tänk på att nosiga grannar inte alltid försöker vara motbjudande. Han eller hon kanske ställer frågor ur äkta nyfikenhet. Han eller hon får inte ha takt eller de sociala färdigheterna att veta vilka frågor som är för personliga. Vara empatisk, men lägg inte upp med allt som bryter mot ditt utrymme.
    • Om du berättar att din granne slutar ställa frågor, men han eller hon fortsätter, kan du behöva ta mer allvarliga steg för att ta itu med problemet.
  • Bild med titeln Deal med nosy grannar Steg 16
    2. Fånga dem i lagen. Om dina grannar gillar att spionera på dig, fånga dem och säga något som kommer att skämma bort dem. Diskret informera alla som är med dig, och sedan av någonstans säger något som, "Hej fru. Jones, ha kul där?" Titta på när deras ansikte blir rött. Om de förnekar det, bara ignorera dem och ge dem en kall axel. Om de gör det igen, få dem ensamma och be dem snyggt att sluta.
  • Gör skämt om dem nosing. Säg saker som, "Nu går du inte med mig!" och de kan inse att de är för nosiga. Det kan till och med få dem att sluta.
  • Bild med titeln Deal med nosy grannar Steg 17
    3. Ge dem en liten bit av information, och fråga sedan om dem. Om de säger, "Så, Frank, kompis, vad händer?" nittiofem gånger om dagen, det skulle inte skada att svara en gång, "Åh, bara gå hunden," eller "Jag är bra." Detta är inte det mest spännande svaret, och det gör det svårt att tänka på ytterligare frågor. Fråga då, "Och du då?" Detta kan oroa nosy människor som inte gillar känslan av att du noserar på dem. Om de inte är nosiga och det är i ditt huvud, är det här en bra konversationsstarter.
  • Bild med titeln Deal med nosy grannar Steg 18
    4. Vara lika motbjudande mot dina grannar tills de lämnar dig ensam. Gör höga klappljud i bakgården, spela hög musik, eller blinka dina lampor utanför. Om de fortsätter att snooping i ditt företag, kan dessa aktiviteter irritera dem och skicka tillbaka dem inomhus.
  • Var försiktig med vad du börjar. Eskalera situationen får inte köra grannarna iväg - istället kan det uppmana dem att eskalera saker ännu längre. Tänk innan du agerar, och överväga om dina grannar är typen för att reagera konkurrenskraftigt. Kom ihåg: Du måste bo bredvid dessa människor.
  • Tänk på att om du börjar trakassera dina grannar, speciellt om du gör höga ljud, ger du dem grunder för att ringa till polisen på dig. Om polisen dyker upp kanske det inte spelar någon roll vem "började det".
  • Bild med titeln Deal med nosy grannar Steg 19
    5. Överväga att informera myndigheterna. Om dina grannar blir för nosy kan du upptäcka att ditt enda alternativ är att kontakta den lokala polisen eller grannskapet. Om grannen bara inte lämnar dig ensam, kanske du vill ansöka om en begränsningsorder. Om du hittar dina grannar snooping runt på din egendom, stjäl dina saker, eller försöka bryta in i ditt hem, försök ringa polisen så att du inte behöver hantera situationen på egen hand.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande