Hur man hanterar mobbningsgrannar

Du älskar allt om var du bor ... förutom folket bredvid. Från nosen till de bullriga, otäcka grannarna är en mardröm att hantera, och kan få dig att känna sig osäker eller ovälkommen i ditt eget hem. Om flyttningen är ute av frågan, försök att lösa frågan om en mobbning granne genom att lugnt konfrontera personen, som söker medling eller till och med ta dem till domstol.

Steg

Metod 1 av 4:
Bedömning av situationen
  1. Bild med titeln Deal med mobbning grannar Steg 1
1. Känna dina rättigheter genom att läsa ditt leasing- eller HOA-regler. Om ditt samhälle har en styrelse, bläddra bland sina stadgar också. Leta efter regler och regler som din granne har blivit öppen eller olydnad.
  • Om du inte är säker på var du hittar ditt grannskap eller lägenhetskomplex, kontakta din husägare Association (HOA) eller hyresvärd för en kopia.
  • Bli bekant med lokala och statliga lagar också. Om din granne trescassing, till exempel, är det att bryta lagen.
  • Bild med titeln Deal med mobbning grannar Steg 2
    2. Håll en logg av varje händelse som uppstår som bevis. Varje gång din granne bryter en regel eller mobbar du, skriv den ner i en anteckningsbok eller spåra den i ett Excel-kalkylblad. Vara så detaljerad som möjligt och inkludera information som datumet, vad hände och hur det påverkade dig.
  • Till exempel kan en post se ut: "2 augusti: granne sprängde rockmusik på 2 a.m. Jag kunde inte sova som ett resultat."
  • Observera alla åtgärder du tog som att be dem att slå på musiken.
  • Även om du inte planerar att gå till domstol, är det bra att hålla reda på grannens brott att ta med dig till din hyresvärd eller HOA.
  • Bild med titeln Deal med mobbning grannar Steg 3
    3. Ställ in en övervakningskamera utanför ditt hem för att spela in några problem. Träna kameran på alla områden där incidenserna uppstår. Till exempel, om din granne håller dumpning hundpopp i din bakgård, placera en kamera på bakdäcket med utsikt över hela gården. Spara bilderna på en hårddisk för att hänvisa till senare.
  • Kontrollera videoövervakningslagarna i ditt tillstånd innan du installerar en kamera. Dessa varierar kraftigt. I vissa stater (som Rhode Island, New York och Kalifornien) kan du inte sätta kameror på platser där människor har en "rimlig förväntan om integritet", som inkluderar sovrum, badrum och överallt människor blir avklädd.
  • Du behöver inte installera ett snyggt övervakningssystem. Leta efter prisvärda kameror online eller på en elektronikbutik.
  • Bild med titeln Deal med mobbning grannar Steg 4
    4. Spela in din granne med telefonens röstinspelare. Gör detta om din granne missbrukar dig eller om du vill ha bevis på att du konfronterade dem om ett problem. Eftersom lagarna om ljudinspelning är strängare, berätta för din granne innan du börjar spela in det du planerar att göra det. De måste verbalt samtycka till att bli inspelad.
  • Säg något som, "bara för att meddela, jag kommer att spela in vad du säger just nu."
  • Om de ber dig att inte spela in dem måste du respektera det rätt och stäng av inspelaren.
  • Bild med titeln Deal med mobbning grannar Steg 5
    5. Fråga dina andra grannar om de upplever ett liknande problem. Är du den enda som verkar ha ett problem med den här grannen? Prata med andra i samhället för att ta reda på det. Om flera personer är missnöjda med grannens beteende, får du mer hävstång när du konfronterar den närmaste grannen.
  • Använd din bästa bedömning när du närmar dig andra grannar. Kom inte över när personen rör upp drama eller skvaller bakom rygg. Försök att ta upp ämnet upp i samtal för att känna dig hur den andra personen kommer att reagera. Till exempel kan du säga, "förlåt jag är sen. Jims bil blockerade vår parkeringsplats för fjärde gången den här veckan."Se hur de svarar på din kommentar om bilen. Om de inte nämner det, fortsätt. Men om de hanterar samma problem, kommer de troligen att fortsätta konversationen.
  • Om du hittar att du bara handlar om problemet, ta en minut för att se till att det verkligen är ett problem. Är din granne verkligen för hög eller är du bara trött och överdriven från en galen vecka på jobbet? Ta reda på om problemet är värt att driva vidare eller om det är något som är mer du än dem.
  • Metod 2 av 4:
    Pratar det
    1. Bild med titeln Deal med mobbning grannar Steg 6
    1. Planera en tid att prata ansikte mot ansikte om möjligt. Det här är inte en konversation att ha på flugan, det är inte heller lämpligt att göra via text, e-post eller skriftligt brev. Ring din granne i telefon och fråga om det finns en tid du kan komma ihop i 15 till 30 minuter att chatta.
    • Du behöver inte berätta orsaken till ditt möte. Hålla det vagt. Säg något som, "Hej, jag undrade om du är ledig i några minuter på torsdagskvällen för att komma ihop."
    • Föreslå möte på en neutral plats som en kafé eller stadsdel.
    • Diskutera aldrig knepiga problem som dessa över text eller e-post, om inte absolut nödvändigt. Även om din granne vägrar att träffa dig eller om dina scheman inte matchar, försök ditt bästa att åtminstone ha konversationen över telefonen.
  • Bild med titeln Deal med mobbning grannar Steg 7
    2. Kommunicera tydligt vad problemet är och varför du är upprörd. Antag inte att din granne vet vad de gör fel. Vara så specifik och ärlig som möjligt, medan de fortfarande är respektfull. Förklara vad som hände, när det hände, och hur det påverkade dig.
  • Vara enkel och till den punkten. Sammanfatta dina huvudsakliga problem i 2 till 3 meningar. Rama inte på och vidare och ge den andra personen och tiden att svara, liksom.
  • Om din granne är skeptisk eller inte tar dig allvarligt, visa incidenterna du har hållit koll på som bevis.
  • Ta med en kopia av ditt leasingavtal eller grannskapsreglerna för att visa din granne så att de är medvetna om att det här är mer än skadade känslor eller pettiness ... det är en riktig överträdelse.
  • Bild med titeln Deal med mobbning grannar Steg 8
    3. Använd "I" uttalanden för att undvika att anklaga den andra personen. Skyller på din granne för allt som kommer fel kommer sannolikt att sätta dem på defensiven. Försök att minska blåsan och främja mer positiv kommunikation genom att beskriva hur deras handlingar får dig att känna, med en mening som börjar med "jag."
  • Till exempel, istället för att säga "Du håller parkering på vår gräsmatta och det förstör vårt gräs!", Säg" Jag känner mig frustrerad när du parkerar på vår gräsmatta eftersom jag spenderar mycket tid och pengar tar hand om det."
  • Först, "jag" uttalanden känner sig onaturliga. Öva några fraser innan du pratar med din granne så du är beredd.
  • Bild med titeln Deal med mobbning grannar Steg 9
    4. Vara assertiv och behåll ögonkontakt när du pratar. Bullies utnyttjar på andras svagheter. Stå upp rakt, var säker och tala med ett företag, stadigt röst för att visa att du inte är rädd för dem.
  • Assertive betyder inte aggressiv. Skrika inte, höja din röst eller skrämma din granne. Om du befinner dig på gränsen till att få emotionell, försök att fokusera på din andning. Att ta djupa andetag kan hjälpa dig att förbli avslappnad och formulera dina känslor på ett lugnt, respektfullt sätt.
  • Bild med titeln Deal med mobbning grannar Steg 10
    5. Föreslå lösningar som är ömsesidigt fördelaktiga för båda. Kom framställd med en lista med 2 till 3 sätt att lösa problemet för att göra konversationen mer produktiv. Gå över var och en av dem och ge handlingsbara sätt att genomföra dem.
  • Till exempel, om din granne ständigt förbannar på dina barn när de spelar ute eftersom de inte gillar bullret, kan en lösning vara att skapa ett playtime-schema. Åtgärder att ta skulle inkludera varning av din granne när barnen kommer att vara ute så att de kan lämna området om det stör dem, tillsammans med att ge dem ditt nummer att ringa om saker blir för högt istället för att trakassera dina barn.
  • Var öppen för kompromiss. Du är inte den enda personen som är involverad i det här problemet, så förvänta dig inte att det kommer att bli din väg eller motorvägen. Din granne kommer sannolikt att ha några idéer för lösningar så håll dig öppen och diskutera dem också.
  • Bild med titeln Deal med mobbning grannar Steg 11
    6. Håll dig lugn och sammansatt för att undvika att försämra problemet. En mobbning vill driva dina knappar och orsaka en reaktion, så engagera dig inte när de försöker provocera dig. Ta några djupa andetag och håll dig coola, även om den andra personen slänger ut.
  • Att bli upparbetad påverkar din bedömning och gör att du agerar irrationellt.
  • Metod 3 av 4:
    Få en tredje part som är inblandad
    1. Bild med titeln Deal med mobbning grannar Steg 12
    1. Meddela din hyresvärd eller husägare association av problemet skriftligen. Även om du har nämnt problemet till din hyresvärd eller Hoa muntligt, skriv ett brev eller skicka ett e-postmeddelande specifikt vad som händer, tillsammans med några steg som har tagits så långt i ett försök att korrigera det. Inte bara kommer det att låta dem veta detaljerna, det kommer också att fungera som bevis senare om du går till domstol.
    • Skriv ut din logg av incidenter för att inkludera med ditt brev eller bifoga det till e-postmeddelandet.
    • Vissa organisationer eller styrelser kan ha en officiell process för att lämna in klagomål så kontrollera med någon ansvarig för att ta reda på om det är nödvändigt.
  • Bild med titeln Deal med mobbning grannar Steg 13
    2. Be din hyresvärd eller HOA att ingripa på dina räkning. Om du redan försökt prata med din granne (eller om du inte känner dig bekväm att göra det), begära att din hyresvärd eller HOA hanterar problemet. De har mer styrande makt och auktoritet så att de är vanligtvis mer effektiva för att lösa problem snabbare.
  • Speciellt i lägenhetskomplex föredrar hanteringsföretagen ofta att du låter dem ta itu med dåligt beteende. De har processer på plats för invånare som bryter mot regler som kan innefatta utvisning eller uppsägning av ett kontrakt.
  • Detta hjälper till att undvika lite besvär som du känner att konfrontera en granne flera gånger. När allt kommer omkring måste du leva med dem!
  • Bild med titeln Deal med mobbning grannar Steg 14
    3. Ring polisen att släppa av om du känner dig osäker eller behöver omedelbar hjälp. Hot, fysiskt våld, oregelbundet beteende, eller till och med ett vägran att stänga av musiken vid 3 a.m. Allt motivera ett samtal till den lokala polisstationen. De kommer att bedöma situationen och, om det behövs, göra en arrestering.
  • Ett polisbesök kan skrämma din granne om att stoppa sitt mobbningsbeteende.
  • Om det inte är en nödsituation (som om du attackeras), ring det icke-nödtelefonnummer istället för att ringa nödtjänster på 911, 999 etc. Hitta det lämpliga numret på din polisavdelningens hemsida.
  • Metod 4 av 4:
    Vidta rättsliga åtgärder
    1. Bild med titeln Deal med mobbning grannar Steg 15
    1. Kontakta en advokat för att bestämma vad dina alternativ är. Innan du ens tänker på att gå till domstol, ta reda på om du ens har tillräckligt med ett rättsligt fall. Hitta en lokal advokat som specialiserar sig i granntillstånd och planerar ett möte för att prata genom problemet. De kommer att kunna hjälpa dig att styra dig i den juridiska processen och bestämma det bästa sättet att ta.
    • Kom till ditt möte med din logg av incidenter, ditt hyresavtal eller husägare associeringsavtal, och alla andra viktiga dokument som kan hjälpa till att bygga ditt ärende.
    • Förstå att tvister är en tidskrävande och dyr process. Se till att du är redo att begå mycket timmar och pengar till det innan du hoppar in.
  • Bild med titeln Deal med mobbning grannar Steg 16
    2. Prova medling först för att lösa problemet utanför domstolen. I medling sätter du dig ner med en tredje partmediator som kommer att leda en konversation om frågan. Du kommer att få dela din synvinkel och då kommer medlare att prata med olika lösningar och deras fördelar och nackdelar. När du är överens om en lösning, kommer mediatorn att dokumentera det skriftligen så att du båda har en rekord av det.
  • Att ha en opartisk mediator domare diskussionen hjälper till att minska fientligheten mellan er två. Dessa mediatorer är speciellt utbildade i konfliktlösning.
  • Medling är mycket billigare än tvister. Många stater och lokala myndigheter erbjuder även gratis medlingstjänster.
  • Eftersom medling är frivillig, skulle din granne behöva komma överens om att delta i sessionen ur sin egen vilja.
  • Din Homeowners Association eller Apartment Management Company kan vanligtvis ge dig telefonnummer för medlingstjänster.
  • Bild med titeln Deal med mobbning grannar Steg 17
    3. Begär ett skyddsorder om din säkerhet är hotad. En skyddsorder (även känd som en begränsningsorder) kan endast lämnas in om din granne arresteras och det är ett väntande kriminellt fall. File det nödvändiga pappersarbetet med domstolen och sedan delta i en hörsel där domaren bestämmer parametrarna för fasthållningsordern.
  • Skyddsordningar utfärdas om du stalkas eller trakasseras eller om din granne hotar dig med fysiskt våld.
  • I många fall behöver du inte betala en avgift för att lämna in din begäran om en skyddsorder. Kontrollera med din lokala domstol för att ta reda på om du kvalificerar dig för avgift.
  • Bild med titeln Deal med mobbning grannar Steg 18
    4. Fil en rättegång som åberopar lagen om olägenhet i små fordonsdomstol. Detta är en av de vanligaste rättegångarna för granntillstånd när din granne agerar på ett sätt som bäst beskrivs som en olägenhet.Fil ett klagomål med din lokala domstol, sedan i förhandlingen som planeras för ditt ärende. Vid förhandlingen får du ett förbud, vilket är en order från domaren om hur man korrigerar problemet.
  • Till exempel, om ditt problem är en granne som står utanför ditt hus att röka varje dag, kan förbudet vara att de måste vara 50 meter (15.2 m) bort från ditt hus för att röka.
  • Du kan också stämma hyresvärden eller din Hoa om de var medvetna om frågan men gjorde inget för att rätta till det.
  • Du betalar advokaten för att navigera den här processen för dig så beroende av sin bästa bedömning och juridisk kunskap för att se till att du går igenom rätt kanaler för arkivering.
  • Bild med titeln Deal med mobbning grannar Steg 19
    5. Samla skadestånd för någon skada som orsakades. Skador är en summa pengar du tilldelas om du vinner en rättegång. Om domaren beställer skador som ska betalas, kommer din granne att vara ansvarig för att betala dig pengarna. Skador kan kompensations- eller straffas.
  • Kompensationsskador betalar den person som skadades. Om du till exempel har missat arbete på grund av din grannes mobbningsbeteende, kan kompensationsskador innehålla betalning som motsvarar dina löner för de missade dagarna.
  • Straffskador är utformade för att straffa den person som hade fel. I det här fallet är det din granne. Om straffskador tilldelas, kommer domaren att begära att din granne betalar dig en bestämd summa pengar.
  • Tips

    Kom ihåg att mobbning inte är ditt fel.Du har rätt att gå om ditt företag utan att bli mobbad av andra. Om någon mobbar dig, hantera det utan skuld eller rädsla.

    Varningar

    Att göra något olagligt som vandalism kommer att få dig i trubbel. Riskera inte att bli dömd bara för att din granne gjorde ett genomsnittligt skämt.
  • Söker hämnd eller retaliating mot din granne är otroligt riskabelt och kan göra mer skada än bra. Om du någonsin har hört talas om "När push kommer att skjuta", Då kan detta definitivt tillämpa här. Om du retalierar eller försöker hämnas, så blir din granne ännu värre för dig eller karma kommer att komma ikapp med dig. Tänk inte ens på att göra det här.
  • Aldrig konfrontera eller engagera sig med grannen direkt om du är rädd för att detta skulle eskalera situationen, om du känner att din säkerhet är hotad, eller du måste göra något olagligt i processen. Om du behöver göra det ändå, få hjälp eller ringa myndigheterna istället.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande