Hur man dekorerar små lägenheter

Är din lilla lägenhet balkong känner sig nakna och oinspirerade? Ibland är det svårt att veta hur man kan dekorera små utrymmen, men det finns några enkla sätt att du kan krydda din lägenhet balkong. Lägg till några enkla sittplatser, en mängd olika växter och gott om tillbehör.

Steg

Del 1 av 3:
Skapa en sittgrupp
  1. Bild med titeln Dekorera små lägenheter Balkonger Steg 1
1. Mät ditt utrymme. Använd ett måttband för att få bredden och längden på din balkong. Dessa dimensioner hjälper dig att avgöra om något passar när du handlar för utemöbler.
  • Bild med titeln Dekorera små lägenhet balkonger Steg 2
    2. Handla för bistro set. Om din balkong är något torg, istället för lång och mager, kan du ha tillräckligt med utrymme för ett litet bord och ett par stolar. Bistro-uppsättningar är ofta utformade för små utrymmen och har ett litet fotavtryck.
  • Leta efter en med stolar som passar hela vägen under bordet när den inte används, eller en uppsättning som viks upp för enkel lagring.
  • Ett runda bord tillåter fler människor att samla runt det än ett fyrkantigt bord skulle.
  • Bild med titeln Dekorera Liten lägenhet Balkonger Steg 3
    3. Syfte för 3 meter (1 m) av clearance runt kanten av ett bord. Detta gör det möjligt för människor tillräckligt med utrymme att dra ut en stol och flytta fritt bakom stolarna också. Du kan ha mindre clearance så länge du är bekväm att klämma på en stram plats mellan din stol och bordet.
  • Bild med titeln Dekorera Liten lägenhet Balkonger Steg 4
    4. Lägg till en bänk. Om din balkong är mer i den lång och mager kategorin är en bänk ett bra sätt att lägga till sittplatser utan att äta upp hela utrymmet. Leta efter en bänk som har ett förvaringsfack under sätet så att du kan stoppa kuddar, kuddar eller andra balkongtillbehör.
  • Om du inte vill köpa en bänk kan du göra en av ett par träkista som ligger bredvid varandra.
  • Bild med titeln Dekorera små lägenheter Balkonger Steg 5
    5. Par en stol med ett sidobord. Om det inte finns något utrymme för en bistro på din balkong, välj sedan en utomhusstol och lägg ett litet sidobord bredvid det. Detta gör att du kan njuta av kaffe eller te, eller ens ha ett mellanmål utanför. Lägg till kuddar för att göra det till en bekväm plats att läsa en bok.
  • Välj en vikstol för att spara utrymme och göra det lättare att överföra inifrån och ut.
  • Bild med titeln dekorera små lägenhet balkonger steg 6
    6. Handla för väderbeständiga material. Din balkongmöbler måste klimat klimatet, oavsett om det är varmt och torrt, vått och fuktigt, eller kallt och snöigt. Leta efter metall, teak, cederträ och all-weather wicker i dina möbler. Dessa kan stå upp till en mängd olika väderförhållanden med lite underhåll.
  • Del 2 av 3:
    Dekorera med växter
    1. Bild med titeln Dekorera små lägenhet balkonger Steg 7
    1. Se vilken typ av ljus din balkong får. Är din balkong solig hela dagen, eller får det bara några timmar på morgonen eller eftermiddagen? Olika växter föredrar olika typer av ljus, så räkna ut hur mycket solljus din balkong får och vilken tid på dagen det här inträffar.
    • Geranier, Petunias, Marigolds, och de flesta örter älskar full sol.
    • Ametistblommor, Hostas, Begonias och hortensior som partiell nyans eller filtrerad sol.
    • För ett roligt, praktiskt projekt, försök växa örter på din balkong.
  • Bild med titeln Dekorera små lägenheter Balkonger Steg 8
    2. Köp plastkrukor. Keramiska växtkrukor kan vara extremt tunga och kommer att lägga till viktbördan på din balkong. Fråga din hyresvärd om de känner till viktgränsen för din balkong. Om de inte är säkra, hoppa över keramiska krukor och palmer och hålla fast vid små plastkrukor med blommor eller örter.
  • Bild med titeln Dekorera små lägenhet balkonger Steg 9
    3. Börja med bara några växter. Det är lätt att få bort att köpa en hel massa vackra växter och täcker din balkong i dem. Men om du bara börjar din balkongträd, vet du sannolikt inte vad som ska trivas där ute än. Börja med ungefär tre växter, och lägg sedan till mer som du har framgång med dem.
  • Tänk på din balkong som en förlängning av ditt hem. Välj växter och behållare som matchar din personliga stil för att verkligen få det att känna sig personlig.
  • Bild med titeln Dekorera små lägenheter Balkonger Steg 10
    4. Häng växter ovanifrån för att maximera utrymme. Krukväxter kan ta en pop av jubel till din balkong, men de tar också upp dyrbart utrymme. Om det finns en balkong eller någon annan struktur ovanför din, räkna ut hur man fäster hängande växtkorgar, antingen plast eller vävda, till botten av det.
  • Hängande plantarboxar kan vara ett bra rymdbesparande alternativ.
  • Kontrollera med din hyresvärd först för att se till att detta är ok.
  • Bild med titeln Dekorera små lägenhet balkonger Steg 11
    5. Häng växter på räcken. Köp specialplanterlådor som hänger över sidan av din räcke. Detta är ett enkelt sätt att lägga till färg och liv i din balkong eftersom du bara monterar hårdvaran på räcken och sedan poppa plastplanteraren i. Var noga med att dessa lådor är monterade ordentligt, eller du riskerar att skada någon nedan om de faller.
  • Bild med titeln dekorera små lägenhet balkonger steg 12
    6. Skapa integritet med vertikala växter. Om din balkong är rätt upp mot din granne, finns det ett par sätt att skapa viss integritet. Försök köpa höga växter, som bambu växter och linjer upp i små krukor längs kanterna på din balkong.
  • Designa din egen vertikala trädgård genom att fästa små krukor till en trellis. Använd sedan hela trellis för att skilja dig från dina grannar.
  • Bild med titeln Dekorera små lägenheter Balkonger Steg 13
    7. Planera ditt vattningssystem. Din nedre grannar kanske inte gillar det om du plötsligt spola dina växter med flera liter vatten som faller på sin balkong varje dag. Om det är troligt att ditt vattningsschema skulle kunna störa någon nedan, investera i en vattenboll eller en växtminder som håller en behållare av vatten för långsam frisättning.
  • Del 3 av 3:
    Lägga till tillbehör till din balkong
    1. Bild med titeln Dekorera Liten lägenhet Balkonger Steg 14
    1. Lägg ner en utomhusmatta. En matta kan knyta ett helt utrymme tillsammans, så försök att sätta en bredvid ditt bistrobord eller framför din bänk. Var noga med att mattan är märkt som antingen "utomhus" eller "inomhus / utomhus."Om det kommer att vara ute, måste det vara väderbeständigt, eller det kommer att behålla vatten och bli möglig.
  • Bild med titeln Dekorera små lägenhet balkonger steg 15
    2. Lägg till kuddar. Var du än befinner dig, lägg till utomhuskuddar och kuddar. Sätt dem på dina bistrostolar, din bänk eller din lässtol. Du kan till och med kasta dem på golvet för extra sittplatser. De kommer att mildra utrymmet och få det att känna sig mer inbjudande så att du faktiskt vill gå ut där.
  • Även om dina kuddar är väderbeständiga, är det fortfarande viktigt att ta med dem eller hålla dem i en lagringsbänk innan den regnar. Detta kommer att förlänga livet för dina kuddar.
  • Bild med titeln dekorera små lägenhet balkonger steg 16
    3. Gå djärv med färg. Du kanske vill ha neutrala toner för stora saker som bord och stolar, men tillbehör är din chans att lägga till färg. Välj Blues och Greens för en strandig eller spa-liknande känsla, eller gå med pinks och purpur för en livlig karibisk stil.
  • Bild med titeln Dekorera små lägenheter Balkonger Steg 17
    4. Sätta upp en grill. Om du älskar att grilla för dina vänner, vill du förmodligen göra det här på din balkong. Kontrollera ditt hyresavtal för att se om det finns några begränsningar på grillar på din byggnad. Till exempel kan vissa hyresvärdar inte tillåta kolgrillar.
  • Om du inte har plats för en stor gasgrill, kolla in en bärbar grill som du kan stow i hörnet eller i en inomhus garderob när den inte används.
  • Bild med titeln Dekorera små lägenheter Balkonger Steg 18
    5. Lägg till belysning. Förpackning av en sträng av julljus runt din räcke kan ge din balkong en charmig touch. Om du inte har någon utomhus tillgång till el, köp sedan några soldrivna strängljus. Du kan också lägga till några ljus i din bistro eller sidobord för en mer romantisk atmosfär.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande