Hur man bryr sig om din gräsmatta på sommaren

Sommaren är toppväxtsäsongen för din gräsmatta, vilket innebär att det behöver extra uppmärksamhet under den här tiden. Bortsett från att klippa din gräsmatta måste du se till att din gräsmatta får rätt mängd vatten. Du måste också delta i din gräsmatta är fertilitet och Weed Control. Genom att använda några enkla strategier kan du ha en vacker gräsmatta hela sommaren!

Steg

Metod 1 av 4:
Klippa din gräsmatta
  1. Bild med titeln Vård för din gräsmatta i sommaren Steg 1
1. Klippa din gräsmatta en eller två gånger i veckan. Klippa din gräsmatta regelbundet är ett sätt att hålla det i god hälsa. Klippa din gräsmatta två gånger i veckan om du har fått den vanliga mängden regn för ditt område, och en gång per vecka om ditt område har upplevt en torka.
  • Bild med titeln Vård för din gräsmatta i sommaren Steg 2
    2. Håll din gräsmatta på ca 2.5 till 3 tum (6.4 till 7.6 cm). Detta är en idealisk höjd för de flesta typer av gräs. Mät ditt gräs med en linjal för att kontrollera höjden.
  • Om du föredrar att din gräsmatta är lite kortare eller högre, det är också bra.
  • Bild med titeln Vård för din gräsmatta i sommaren Steg 3
    3. Skära inte mer än en tredjedel av den totala tillväxten varje gång du klippa. Det är viktigt att undvika att klippa gräset för kort, speciellt när vädret är väldigt varmt. Under varmt väder måste din gräsmatta lägga mycket energi till att återgå grässkott.
  • Till exempel, om gräsmattan är 6 tum (15 cm) lång, snitt inte mer än 2 tum (5.1 cm).
  • Även om din gräsmatta växer snabbt, skära inte mer än en tredjedel av tillväxten. Klipp det oftare, till exempel två gånger per vecka istället för en gång per vecka.
  • Bild med titeln Vård för din gräsmatta i sommaren Steg 4
    4. Skär bladet i din klippare om det är tråkigt. Du kan kontrollera gräsets ändar efter att ha klippt din gräsmatta för att avgöra om ditt klippblad är tråkigt eller skarpt. Om änden av gräset ser gult eller vitt, är ditt klippblad troligt tråkigt. Ta bladet till en hårdvaruaffär för att få det skärpt.
  • Du kan skärpa ett gräsklippblad själv, men du behöver några specialverktyg och mekanisk kunskap om gräsklippare, som tändstiftet är belägen och hur man tar bort den. Om du inte är bekväm att göra det själv, tar du bladet till en professionell det säkraste alternativet.
  • Bild med titeln Vård för din gräsmatta i sommaren Steg 5
    5. Lämna gräsklipp på din gräsmatta för att befrukta det. Ett gratis, effektivt sätt att se till att din gräsmatta får de näringsämnen som det behöver för att vara frisk är att lämna gräsklipp på gräsmattan efter att du klippte. Samla inte, rake upp, eller sopa gräsklippet i gatorna. Lämna dem bara där de faller som du klippa.
  • Metod 2 av 4:
    Vattna och mata din gräsmatta
    1. Bild med titeln Vård för din gräsmatta på sommaren Steg 6
    1. Använd regnvatten för att vattna din gräsmatta, om möjligt. Vattning av en gräsmatta kan använda mycket vatten, speciellt om du använder bearbetat kranvatten. I stället för att använda slangen, försök att fånga regnvatten i en regnvattenuppsamlingsfat och använda detta för att vattna din gräsmatta på sommaren. Regnvatten är mjuk, så det är idealiskt för att vattna din gräsmatta och andra växter och träd i din gård.
    • Få en matkvalitet, 55 gallon (210 l) fat som har en spigot längst ner på den och placera den utanför för att samla vatten när det regnar.
    • Hoppa över vattnet efter det regnar eftersom tillräckligt med vatten kommer att falla direkt på din gräsmatta. Vänta med att använda regnvattnet tills du slår en torrperiod.
    • Du kan ansluta en slang till spigoten på fatet och använda regnvatten för att vattna din gräsmatta.
  • Bild med titeln Vård för din gräsmatta i sommaren Steg 7
    2. Vänta tills din gräsmatta börjar bli gul eller brun till vatten. Om du måste vattna din gräsmatta, vatten tillräckligt för att hålla det från att vrida brunt och undvika att springa sprinklers för regelbundet. Till exempel kan du vända sprinklersna för en hel natt en gång i veckan, snarare än att mistra din gräsmatta varje natt.
  • Din gräsmatta brukar återhämta sig från att vrida brun.Även om gräset kan bli gult eller brunt snabbt under torra perioder, betyder det inte att gräset är dött eller döende. Det blir bara vilande.
  • Bild med titeln Vård för din gräsmatta på sommaren Steg 8
    3. Vattna din gräsmatta under de kallare delarna av dagen. Vattna din gräsmatta när solen skiner eller när det är varmt kommer inte att göra din gräsmatta mycket bra eftersom vattnet kommer att förångas snabbt. Vattna din gräsmatta tidigt på morgonen eller efter att solen går ner. Detta gör det möjligt för gräset att njuta av vattnet innan solen torkar upp det.
  • Till exempel kan du ställa in sprinklers för att gå av första på morgonen, eller vattna din gräsmatta med en slang innan du går och lägger dig på natten.
  • Titta på väderrapporterna och försök att vattna din gräsmatta på en dag som ska vara svalare än andra dagar.
  • Bild med titeln Vård för din gräsmatta på sommaren Steg 9
    4. Applicera ett slow-frisläppande gödselmedel till din gräsmatta en gång var 6 till 8 veckor, om så önskas. Applicera gödselmedel till ditt gräs är valfritt för en hälsosam gräsmatta, men gödselmedel kan hjälpa till att hålla din gräsmatta frisk. Välj ett gräsmatteri med långsammare gödsel och följ tillverkarens instruktioner för hur man ansöker det. Vänta tills jordtemperaturen når 55 ° F (13 ° C) för att tillämpa det första skiktet av gödningsmedel och applicera sedan gödningsmedlet en gång var 6 till 8 veckor genom sommaren och in i hösten.
  • Leta efter ett granulärt gödselmedel som du bara kan strö på gräsmattan.
  • Metod 3 av 4:
    Agererar din gräsmatta
    1. Bild med titeln Vård för din gräsmatta på sommaren Steg 10
    1. Kontrollera dräneringen av din gräsmatta för att se om luftning kan vara nödvändig. Ahållande din gräsmatta bidrar till att förbättra jordens dränering, absorption av näringsämnen och syre och rota. Det kan också bidra till att förhindra bekämpningsmedel och gödselmedel som du ansöker om din gräsmatta från att springa i avloppet eller hamna i floder, strömmar och sjöar. Några sätt att berätta om du behöver lufta din gräsmatta är:
    • Gräset ser tunt eller fläckigt.
    • Gräsmattan används tungt, gick på eller drivs på.
    • Jorden är en tung lera typ.
    • Takskiktet (kombination av levande och döda gräs) av gräsmattan är mer än 0.5 tum (1.3 cm) lång.
    • Gräsmattan är mer än 1 år gammal. UNDER INTE EN NYT SÖDAD ELLER SODDED LAWN.
  • Bild med titeln Vård för din gräsmatta i sommaren Steg 11
    2. Gräva upp en fläck av jord för att kontrollera rotdjupet. Om du fortfarande är osäker på om du behöver lufta din gräsmatta, gräva upp en 1 kvadratmeter (0.093 m) Sektion av gräsmatta som är 6 tum (15 cm) djupt. Då mäta gräsets rötter. Om gräset är bara 1 till 2 tum (2.5 till 5.1 cm) Djup, då bör du lufta din gräsmatta.
  • Kontrollera rötterna tidigt på sommaren eftersom det här är när de blir längsta under säsongen. Rötterna kommer gradvis att krympa när sommaren fortsätter.
  • Bild med titeln Vård för din gräsmatta på sommaren Steg 12
    3. Köp eller hyra en mekanisk kärnluftare. Om du bestämmer dig för att lufta din gräsmatta är det bästa sättet att göra det att köpa eller hyra en mekanisk kärnluftare. En kärnluftare har ihåliga rör eller tider som stansar in i marken. Undvik luftare med fasta rör eller spikar eftersom de kommer att komprimera jorden.
  • Core Aerators är dyra att köpa och hyra, så du kanske vill bandet tillsammans med dina grannar att hyra en för en helg. En luftare är en tung utrustning, så du behöver också lite hjälp med att använda maskinen, till exempel någon som hjälper dig att transportera den till och från din egendom.
  • Du kan alltid anställa ett landskapsarkitekturföretag för att lufta din gräsmatta om du inte vill hantera utrustningen själv.
  • Bild med titeln Vård för din gräsmatta i sommaren Steg 13
    4. Aerate när gräsmattan är fuktig, men inte blötläggning. Vattna din gräsmatta noggrant, och vänta sedan en dag eller två efter att ha vattnat din gräsmatta för att lufta gräsmattan. Gräsmattan bör inte blötlägga, men det borde vara fuktigt för att få de bästa resultaten. Om ditt område har upplevt eller långvarigt regnigt väder, kan du behöva vänta tills jorden torkar för att lufta det.
  • Innan du lufta, behöver gräsmattan 1 tum (2.5 cm) vattning för att säkerställa att den är fuktig. Mäta ner i jorden för att se till att fukten sträcker sig ner med 1 tum (2.5 cm) och vänta sedan 1 till 2 dagar före luftning.
  • Bild med titeln Vård för din gräsmatta på sommaren Steg 14
    5. Gå över dina gräsmatta flera gånger i olika riktningar. Det är viktigt att gå över din gräsmatta flera gånger med luften för att säkerställa att du hamnar med minst 20 till 40 hål för varje 1 kvadratmeter (0.093 m). Också, förläng inte gräsmattan endast i 1 riktning. Gå fram och tillbaka över gräsmattan så att varje del av din gräsmatta är luftad från minst 2 olika riktningar. Detta kommer att bidra till att förbättra gräsmattan, vatten och näringsämnet.
  • Till exempel kan du lufta gräsmattan i raka linjer som går från vänster till höger, och sedan lutade över de här linjerna igen från höger till vänster.
  • Metod 4 av 4:
    Hantera ogräs
    1. Bild med titeln Vård för din gräsmatta på sommaren Steg 15
    1. Identifiera ogräs i din gräsmatta med syn. Du kommer att kunna upptäcka gräsmatta ogräs om du märker blommor (speciellt maskrosor) som växer ut ur din gräsmatta. Du kan också se gräsmattan har lite inkonsekventa fläckar där färgen eller texturen ser annorlunda ut än resten av gräsmattan.
    • Tänk på att det är lättare att upptäcka ogräs om gräsmattan inte har klippts nyligen.
    • Du kan leta upp vanliga ogräs online och titta på bilden för att hjälpa dig att identifiera vilken typ av ogräs du har att göra med. Det kan vara till hjälp om du har att göra med något invasivt eller ihållande, eller om du vill bara veta vad ogräs är vanliga för din gräsmatta.
  • Bild med titeln Vård för din gräsmatta i sommaren Steg 16
    2. Avstå från att klippa gräsmattan innan du tillämpar Weed Killer. Om du använder en riktad weed mördare, gör jobbet enklare för dig själv genom att tillämpa det när gräsmattan inte har klippts på ett tag. Att göra detta hjälper dig att upptäcka problemområdena, eftersom ogräs är enklare att se när gräsmattan har tillåtit att växa ut lite.
  • Samtidigt försök att undvika att klippa strax efter att du har spridit din ogräs mördare. Vänta en dag eller två för att låta Weed-mördaren sprida sig genom hela gräset.
  • Bild med titeln Vård för din gräsmatta på sommaren Steg 17
    3. Strö eller spruta Weed Killer på morgonen när gräsmattan är dimmig, men inte våt. Applicera inte Weed Killer när jorden är mycket torr eller väldigt våt. Försök att tillämpa en ogräs dödande kemikalie när jorden inte är för torr, till exempel på morgonen när gräsmattan är dugg.
  • Undvik att spruta Weed Killer på din gräsmatta direkt efter ett stort nederbörd eller om det ska regna den dagen eller följande dag.
  • Bild med titeln Vård för din gräsmatta på sommaren Steg 18
    4. Välj en Weed Killer som är avsedd för användning på gräsmattor. När du väljer en Weed Killer, leta efter en produkt som är avsedd för användning på gräsmattor och det kommer inte att döda din gräsmatta. Läs och följ försiktigt paketets instruktioner.
  • Undvik att använda "Weed and Feed" -produkter. Dessa kanske inte fungerar för din gräsmatta och de kan till och med orsaka skador.
  • Alternativt kan du försöka rikta in individens ogräs. Denna riktade Weed Killer kommer vanligtvis i en spray eller gelform.
  • Bild med titeln Vård för din gräsmatta i sommaren Steg 19
    5. Applicera en kemisk weed mördare när ogräs växer aktivt. När du märker flera bredbladiga ogräs i din gård, är det här en bra tid att tillämpa en granulär ogräsdödare eller spruta de enskilda ogräsna. Applicera den granulära eller spray Weed Killer direkt till ogräs.
  • Försök att undvika att applicera Weed Killer precis i slutet av sommaren som ogräs kan gå vilande och en ogräs mördare kan vara mindre effektiv.
  • Du kan behöva applicera Weed Killer en gång i början av sommaren och en gång senare på sommaren.
  • Bild med titeln Vård för din gräsmatta på sommaren Steg 20
    6. Försök att gräva upp ogräs som ett alternativ till att använda Weed Killer. Om du föredrar att undvika att använda kemikalier så kan du försöka gräva upp de ogräs du plats. För att göra detta kan du använda en mängd olika verktyg, inklusive ett Hori Hori-blad eller en ogräsdragare. Använd en trädgårdspanna för att gräva ner i gräsets rötter och dra hela gräset, rötter och alla. Du kan också lägga på ett par trädgårdshandskar och dra ogräs för hand.
  • Att dra ogräs för hand är tidskrävande, men du kan föredra det här alternativet om du inte vill spraya kemikalier på din gräsmatta på grund av barn och husdjur som spelar på gräsmattan.
  • Du kan sakta ner tillväxten av vissa ogräs, som maskrosor, helt enkelt genom att ta bort huvudet. Riva dem med hand eller klippa över dem. Du kan behöva göra det flera gånger under sommaren, men för att hålla dem från att växa tillbaka.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande