Hur man blir en bonde på femtio

Många drömmer om att undkomma den snabba takten i stadslivet och starta en gård. För dem som har förvärvat en anständig mängd besparingar eller mark och som närmar sig pension eller har blivit avskedad, kan man börja en gård vara en riktig möjlighet. Det finns positiva aspekter som att leva helt enkelt av landet. Emellertid tar jordbruket mycket arbete och innehåller vanligtvis stor skuld, en stor inlärningskurva och liten lön. Gör allt du kan först lära dig om realiteterna i jordbruket och ta reda på hur du blir en bonde på 50.

Steg

  1. Bild med titeln Bli en bonde vid femtio steg 1
1. Få lite övning först för att lära dig vilken gårdsliv som är och se om du är fysiskt kunna göra det. Leta efter ett jobb på en lokal gård eller volontär på en bondgård eller CSA (gemenskapens stödjande jordbruk). En annan idé är att ta en "lantgård" där du kan bo på en gård och delta i den dagliga verksamheten.
  • Bild med titeln Bli en bonde vid femtio steg 2
    2. Börja jordbruket i liten skala i din nuvarande plats. Detta hjälper dig att lindra livet och ge dig lite erfarenhet. Markera dina varor och göra lite extra inkomst eller ge vad du växer till vänner och familj.
  • Bildbeteckningen blir en bonde vid femtio steg 3
    3. Forskning jordbruksbranschen noggrant. Ta reda på vilka grödor som är efterfrågade och lär sig om regeringens föreskrifter.
  • Bild med titeln Bli en bonde vid femtio steg 4
    4. Leta efter bidrag och finansiering för potentiella bönder. Regeringen har program för att subventionera eller hjälpa till med jordbruksfinansiering.
  • Bildtiteln blir en bonde vid femtio steg 5
    5. Besök gårdar i ditt område och prata med erfarna bönder. De flesta gårdar är familjeföretag som passerade från en generation till nästa, så nuvarande bönder har en mängd information om lokala marknader och förhållanden och kan kasta lite ljus på hur man blir bonde på 50.
  • Bild med titeln Bli en bonde vid femtio steg 6
    6. Ta några klasser. Leta efter kurser inom trädgårdsodling och jordbruk. Företagsklasser i redovisning och ledning är också hjälpsamma.
  • Bild med titeln Bli en bonde vid femtio steg 7
    7. Bestäm vilken typ av gård du vill köra. Detta bör innehålla en kombination av faktorer, inklusive vilka grödor eller boskap du planerar att sälja, hur mycket av investeringar krävs för mark och maskiner, och alla tidigare jordbrukserfarenheter du kan ha.
  • Bild med titeln Bli en bonde vid femtio steg 8
    8. Tänk på var du ska hitta din gård. En framgångsrik arbetande gård tar 50 hektar eller mer av mark. Om du inte redan har mark, är det ett alternativ att köpa en befintlig gård. Du kan också köpa mark och bygga upp gården och uthus gradvis. Endera alternativet tar en stor investering.
  • Bild med titeln Bli en bonde vid femtio steg 9
    9. Ta reda på din budget. Förutom mark måste du också betala för boskap, utrustning, uthus och anställd hjälp.
  • Bildbeteckningen blir en bonde vid femtio steg 10
    10. Vara realistisk och acceptera de förändringar som livet på en gård kommer att medföra. Mest troligt måste du flytta till ett landsbygdsområde, bort från nuvarande vänner, familj och aktiviteter. Du kommer nog att behöva ge upp några moderna bekvämligheter, och det kommer inte vara lika lätt att köra till den lokala närbutiken eller snabbmatrestaurangen. Var säker på att du är bekväm med dessa förändringar innan du begår tid och pengar till jordbruket.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande