Hur man firar maj dag

Maj dag firas i många olika länder den 1 maj, och det betyder övergången från vår till sommaren. Det är en tid som stadsdelar och vänner kan komma ihop för att njuta av den varma vårluften och färska blommorna. Gör några roliga dagsaktiviteter, som att göra blomkronor, dansa runt en majspole eller ta en naturvandring. Gör May Day korgar till gåva till dina vänner och grannar, eller värd din egen maj dag, komplett med handlevererade inbjudningar, färsk mat och dryck och roliga aktiviteter.

Steg

Metod 1 av 3:
Exploring Fun May Day Activities
  1. Bild med titeln Fira maj dag steg 1
1. Dekorera en majspole med band för att njuta av att dansa runt det med vänner. Det här är ett roligt sätt att lägga till lite magi till din dagsuppsamling. När du har en pol i marken, binda 6 till 10 strängar av band som är vardera 5 till 6 fot (1.5 till 1.8 m) lång runt toppen av polen. När du är redo att dansa, sätt på någon musik, få alla att ta tag i slutet av ett band och möta samma riktning och danscirklar runt polen.
  • Använd antingen en lång, rak gren som är ca 4 till 5 fot (1.2 till 1.5 m) lång eller en lika stor pol. Antingen hammar det i marken eller använd ett julgran för att hålla polen på plats.
  • För små barn kan du också använda något som en tom inslagspappersrulle för att göra en mini-maypole.
  • Det finns massor av roliga sätt att fläta bandet runt Maypole, från den enkla flätningen, dubbelkedjan, till den stora kedjan. Du kan hitta instruktioner online för stegen till dessa mer invecklade danser.
  • Bild med titeln Fira maj dag Steg 2
    2. Fläta a blomkrona att göra en nyckfull dekoration för ditt huvud. En stor del av maj dag firar våren som vänder sig till sommaren och uppkomsten av nya blommor. Välj en handfull blommor från din trädgård och fläta dem tillsammans för att göra en prydnad för ditt hår.
  • Om du inte har en trädgård, fråga en granne om du kan välja några av sina blommor, eller sluta med en trädgårds trädgård. Se till att du inte väljer mer än vad du behöver.
  • Bild med titeln Fira maj dag steg 3
    3. Baka a kaka med färska ingredienser om du gillar att baka. Kom ihåg att maj dag handlar om våren som vänder sig till sommaren och firar alla saker fräscha och levande. Gör en ängelmatkaka och topp den med tärnad jordgubbar, eller försök att göra en klassisk vaniljkaka och koppla det med blåbär.
  • Du kan till och med täcka kakan med hemlagad vispgrädde.
  • Citron poppyseed skulle också vara ett bra, friskt alternativ för en majdagskaka.
  • Bild med titeln Fira maj dag steg 4
    4
    Plantera några vårblommor För att fira ny tillväxt. Maj 1 är en bra tid att gå utomhus och få händerna i jorden. Plantera några nya blommor längs din gångväg, eller odla en liten blomsträdgård som du får njuta av år efter år.
  • Plant Perennials för blommor som kommer att återvända varje säsong. Växtåtgärder för blommor som du kan njuta av bara för en säsong.
  • Bild med titeln Fira maj dag steg 5
    5. Ta med Naturvandring att njuta av den friska luften. Titta upp de lokala naturvägarna i ditt samhälle, eller hitta en scenisk väg längs en flod eller havet. Tillbringa en timme eller två ut i den varma våren, kolla in floran och fauna som börjar krypa upp.
  • Detta är en stor aktivitet att göra med barn också. Du kan till och med göra en natur skattjakt där de måste hitta olika saker, som moss-täckta stenar, ekollon, löv, olika typer av blommor eller djur.
  • Bild med titeln Fira maj dag steg 6
    6. Ha en picknick med grönsaker och säsongsbetonade frukter för ett gott mellanmål. Om du firar med vänner, spendera en trevlig eftermiddag på en lokal park chattar, äter och njuter av semestern. Pack vattenmelon, cantaloupe, körsbär, jordgubbar, blåbär och persikor. Njut av gurka, morötter, tomater, selleri, rädisor och andra grönsaker tillsammans med några läckra dips, som hummus och spenatdopp.
  • Glöm inte att ta med en filt, något att dricka och solskyddsmedel!
  • Bild med titeln Fira maj dag steg 7
    7. Bränna a bål På kvällen för att fira varmt väder. Början av maj betyder slutet på tråkigt vårvädret och början av varmare dagar. Avsluta din maj dag med en brasa är ett underbart sätt att spendera lite mer tid ute, firar med vänner och grannar.
  • Kontrollera att du följer rätt säkerhetsåtgärder och att du får bränna en brasa. Vissa stadsordinanser kräver att du meddelar dem om en planerad brasa flera dagar i förväg.
  • Metod 2 av 3:
    Gör en majdag korg
    1. Bild med titeln Fira maj dag steg 8
    1. Gör hemlagad godis att sätta i korgarna för en speciell touch. Små saker som cookies eller popcornbollar är trevliga tillägg till din majdagskorg - plus, du kan göra 1 stor sats och använd bara 2 eller 3 godis per korg. På så sätt kan du göra många korgar att ge bort, eller du kan ha kvarstående godis för dig själv. Du kan också lägga i lite färsk frukt, som apelsiner, clementiner eller Nyplockade jordgubbar.
    • Om du inkluderar färsk frukt, se till att objekten fortfarande är i god form och kommer inte att bli dåligt när du levererar korgarna.
  • Bild med titeln Fira maj dag Steg 9
    2. Skapa små blombuketter för en enkel, men ändå vacker, tillägg. Om du har en trädgård eller tillgång till färska blommor, trimma av några stjälkar och knyta stammarna tillsammans med garn för att göra en enkel, fräsch bukett. Om du inte har tillgång till färska blommor, kan du alltid köpa en stor bukett från en blomsterhandlare eller från mataffären, dela buketten från varandra och montera mindre bunkar att använda i dina korgar.
  • Ta aldrig blommor från någon annans gård om du inte har sitt tillstånd.
  • Buketter behöver inte vara stora för att vara vackra. Tre eller fyra enda blommor som sätts ihop kan vara lika attraktiva som en full bukett.
  • Bild med titeln Fira maj dag steg 10
    3. Skriv en kort anteckning för att sätta i korg som refererar till dag. Om dina vänner eller grannar inte firar maj dag, kan de bli förvirrade när en slumpmässig vårkorg visas hemma. Åtgärda detta genom att skriva ut en anteckning på kortlagret för att sätta i varje korg.
  • Ha din anteckning läsa något som, "Glad maj dag!"Eller" en korg med godis för att hjälpa dig att fira maj dag!"
  • Bild med titeln Fira maj dag Steg 11
    4. Ordna korgen för att förbereda den för leverans. Det stora med maj dag korgar är att de kan vara riktigt små och fortfarande vara trevliga och meningsfulla för dem som tar emot dem. Hitta små korgar på den lokala dollaraffären, hantverksbutiken, eller till och med på en begagnad varuhus. Placera blommorna i korgen så att de sticker ut och syns, lägg till de hemlagade godisarna och prop den handskrivna noten i korgen så att den står upp.
  • Du kan få så komplicerat som du vill med dina korgar. Håll dem enkla, eller dekorera dem med band, lägga till fler godis, som choklad eller vin, gör dem större, eller gör vad som helst annat som ringer till din fantasi. Det finns ingen rätt eller felaktig väg!
  • Bild med titeln Fira maj dag steg 12
    5. Leverera korgen till en granne för att ge dem en maj dag behandla. Traditionellt, maj dag korgar lämnas på dörrstänger eller utanför människors hem, dörrklockan är rung, och givaren av korgen går bort. Om du är orolig för att någon annan kan komma och stjäla korgen, sedan leverera den personligen och se till att den avsedda mottagaren får det.
  • Men du slutar att leverera korgen är okej, det kan vara roligt att överraska människor och lämna dem gissa vem som presenterade det till dem, men det kan också vara kul att prata med någon och önskar dem en lycklig maj dag personligen.
  • Metod 3 av 3:
    Hosting A May Day Party
    1. Bild med titeln Fira maj dag steg 13
    1. Göra inbjudningar, bifoga blommor till dem och handleverera dem. Lilacs, tulpaner, forsythia eller små succulenter är billiga alternativ och kommer att göra söta inbjudningar. Använd kortlagret för att skriva partiets detaljer (tid, plats, datum), bifogar sedan det på blommorna med lite garn.
    • Beroende på hur ofta du ser dina gäster kan du behöva planera och börja dela ut inbjudningar några veckor i förväg för att se till att du har tillräckligt med tid för att se alla.
    • Om du inte kan leverera inbjudningarna, är det okej! Du kan alltid göra inbjudningar på blommigt tema papper och maila dem ut till alla istället. Eller för att hålla sakerna riktigt enkelt, skicka bara en text till alla för att låta dem veta detaljerna. Det kan vara så detaljerat eller en enkel som du vill.
  • Bild med titeln Fira maj dag steg 14
    2. Värd dina vänner utomhus om vädret är trevligt. Du kan använda din egen gård om det är tillgängligt för dig, eller du kan planera att ha festen på en lokal park. Ha en duk eller filt för att lägga maten på, och fråga vänner att ta med filtar eller stolar att sitta på.
  • Om du måste vara inomhus, lysa utrymmet med färska blommor. Rensa bort all röran du kan, öppna persiennerna för att släppa in något naturligt solljus och njut av att spendera tid med dina vänner.
  • Bild med titeln Fira maj dag steg 15
    3. Göra Övernatta klibbiga bullar För en söt och crunchy behandling. Använd din långsamma spis för att låta bullarna baka över natten, och sedan vara värd en morgon maj dagbrunch med bullar, kaffe, te och färsk frukt. Eller, om din samling är senare på dagen, kommer de att göra en trevlig eftermiddagsbehandling också.
  • Självklart, om du inte vill baka dina egna klibbiga bullar, kan du stanna på ett bageri för att plocka upp några också.
  • Bild med titeln Fira maj dag steg 16
    4. Förbered Easy Snacks, som ost och kakor och grönsaker och dips. Gör snacks som är lätta att bära ut och det reser bra, speciellt om du planerar att ha en picknick. Klipp upp flera olika typer av ost, som cheddar, brie och gouda, och para dem med crackers. Klipp upp färska grönsaker och servera dem med hemlagade dips.
  • Färsk frukt, muffins, bröd, oliver och pickles gör också bra maj dag snacks.
  • Bild med titeln Fira maj dag Steg 17
    5. Servera färska drycker som apelsinjuice eller mimosor. Använd en handpress eller en elektrisk juicepress till juice 2 till 4 apelsiner för varje kopp juice som du vill göra. Servera saften i söta glasögon med dekorativa strån för en extra festlig touch. För mimosor, fyll ett glas 1/4 till 1/2 väg fullt av champagne. Överst från resten av glaset med färsk juice. Lägg till några blåbär eller tärnad jordgubbar till glaset för en rolig garnering.
  • Om du har andra frukter och en elektrisk juicer, tveka inte att blanda och matcha olika smaker. Jordgubbe, banan, ananas och andra frukter blandas med apelsinjuice för att göra läckra fruktiga drycker.
  • Du kan också skapa en mimosa bar. Ge olika typer av juice, flera flaskor champagne och massor av färsk frukt så att människor kan blanda sin egen favoritdryck.
  • Bild med titeln Fira maj dag Steg 18
    6. Planera några festliga aktiviteter för dina gäster att njuta av. Dekorera en majspole, fläta blomkronor, måla, göra maj dag korgar, gå och shoppa för blommor och sedan plantera dem, eller tänka på något annat som du tror att alla skulle vilja göra. Även om du bara spenderar tid tillsammans utomhus och spelar spel, det är ett bra sätt att fira semestern.
  • Om du känner dig förlorad och vill ha lite inmatning, fråga dina vänner vilka typer av aktiviteter de skulle vara intresserade av. De har förmodligen några bra idéer!
  • Tips

    Kom ihåg, maj dag är en tid att njuta av utomhus och att ta en paus från den vanliga arbetsdag rutinen. Gör vad som är bäst för dig!
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande