Hur man blir en medicinsk assistent

Som medicinsk assistent kommer du att förbättra patienternas liv genom att ge empatisk och kunnig vård. Från och med den dagliga dagen kommer ditt arbete ständigt att förändras, eftersom nya fall kommer in och när du byter mellan administrativa och kliniska uppgifter. Om du är intresserad av att bli en medicinsk assistent, fortsätter du på platsutbildning i en vårdfacilitet eller kurs för att förbereda dig för din karriär. Vi har sammanställt svar på dina viktigaste frågor om att bli en medicinsk assistent så att du är redo att få jobb i detta snabbväxande fält!

Steg

Fråga 1 av 8:
Vilka kvalifikationer behöver du vara en medicinsk assistent?
  1. Bild med titeln Bli en medicinsk assistent Steg 1
1. Tjäna ett gymnasiet eller GED. Medan du inte behöver en avancerad grad för att bli en medicinsk assistent, behöver du ett gymnasiet diplom eller liknande referens.Om du inte slutförde gymnasiet kan du ta testet GED (General Educational Development). För att förbereda, kan du anmäla dig till en GED-kurs eller studera på egen hand. När du känner dig säker på din gymnasiet läser, matematik, samhällsstudier och vetenskapliga färdigheter kan du ta GED.
  • 2. Ta medicinska assistentkurser för att ställa dig ifrån varandra. Att få en examen från en skola kommer att öka dina chanser att bli anställda. Du kan leta efter en dedikerad medicinsk assistentskola eller kolla din lokala Community Colleges hemsida för att se om det erbjuder ett medicinskt assistentprogram. De flesta program delas upp i separata termer som går över allmän medicinsk kunskap (som anatomi), administrativ kunskap (som professionell kommunikation) och kliniska färdigheter (som att ge injektioner).
  • 3. Hitta en läkare att träna dig som medicinsk assistent. Med tanke på att det inte finns några lagliga krav för att bli en medicinsk assistent är träning på plats det enklaste, billigaste och snabbaste sättet att lära sig om medicinsk hjälp. Sök online för telefonnummer för lokala vårdgivare Kontor. När du bara har börjat, var öppen för att arbeta vid någon form av övning. Ring och presentera dig själv. Fråga om sjukvårdsanläggningen letar efter medicinska assistenter eller om de skulle vara villiga att ta på sig en medicinsk assistent att träna.
  • Om du är anställd som medicinsk assistent utan tidigare erfarenhet får du stor utbildning på plats. Som en extra fördel betalas du för att lära dig om jobbet!
  • Fråga 2 av 8:
    Hur väljer du en medicinsk assistentskola?
    1. Bild med titeln Bli en medicinsk assistent Steg 4
    1. Hitta ett ackrediterat program. Arbetsgivare föredrar medicinska assistenter från ackrediterade skolor, och du behöver en ackrediterad utbildning för vissa certifieringar. Leta efter program som utvärderas av kommissionen om ackreditering av allierade hälsoundervisningsprogram (Caahte) eller ackrediteringsbyrån för hälsoskolor (Abes).
  • 2. Bestäm hur länge du vill studera. Om du bestämmer dig för att gå till skolan för ett medicinskt assistentprogram, kan du ta någon av dessa spår:
  • Medicinsk assistentcertifikat / Diplom. Välj det här alternativet om du vill slutföra din kurs på 9 månader till ett år.
  • Medicinsk assistent associerad examen. Välj det här alternativet om du vill ha mer djupt kurs och skulle vilja studera i 2 år.
  • 3. Tänk på din ekonomiska situation. Medicinska assistentprogram kan kosta tusentals dollar. När du utvärderar ett program som är out-of-budget, kontrollera tillgängligheten av akademiska stipendier och ekonomiskt stöd.
  • 4. Välj ett program som respekteras i branschen. För att få mer information om ett visst programs framgång i jobbplacering, prata med nuvarande studenter eller fakulteter. Fråga om anslutningar mellan programmet och sjukvårdsfaciliteterna. Väl anslutna program gör det lättare att få en externship och / eller jobb efter examen.
  • Fråga 3 av 8:
    Behöver du ta ett certifieringsprov för att fungera som medicinsk assistent?
    1. Bildbeteckningen blir en medicinsk assistent Steg 8
    1. Du behöver inte certifiering att arbeta som en ma i de flesta stater. Men certifiering kan hjälpa dig att få ett jobb. Om du bestämmer dig för att driva certifiering måste du ha ett certifikat eller examen från ett medicinskt assistentprogram. När du är redo att ta en certifieringsexamen, välj en certifieringsleverantör nationellt ackrediterad av NCCA. Examinationen testar dig om allmän kunskap om hälsovårdsområdet (som medicinsk etik och riskhantering), administrativa praxis (som patientplanering och etablering av poster) och klinisk kunskap (som anatomi och assistentleverantörer).
    • Olika certifieringsleverantörer har olika behörighetskrav, kostnader, recertifieringskrav och testmetoder.
    • Nationellt ackrediterade certifieringsexaminer inkluderar certifieringar av AAMA, AMT, NHA och NCCT.
    • När du har tillräckligt med arbetslivserfarenhet kan du vara berättigad att ta en nationellt ackrediterad certifieringsexamen utan att behöva gå tillbaka till skolan. Organisationer som National Healthcareer Association, NCCT, och AMT erbjuder någon form av arbetslivserfarenhet för sina NCCA-ackrediterade MA-tentor.
    Fråga 4 av 8:
    Hur får du ett jobb som en ma?
    1. Bildbeteckningen blir ett medicinskt assistent Steg 9
    1. Anslut med en potentiell arbetsgivare under din externship. Slutföra en externship (deltid eller tillfällig anställning) genom att arbeta 150 eller flera timmar med en sjukvårdsanläggning. Du kan hitta ett externt genom ditt MA-utbildningsprogram eller genom att kontakta lokala sjukhus och läkarkontor. Om du tar initiativ, uppmärksamhet, och professionalism (uppstår i tid, behandlar andra med respekt), kan din externa arbetsgivare anställa heltid. Många leverantörer föredrar att anställa sina externa eftersom efter att ha avslutat en externship, kommer du redan att vara bekant med anläggningen och protokollen. Även om du inte får anställt av din externa webbplats, har du fått värdefull upplevelse för ditt CV.
  • 2. Sök efter jobb online eller ringa lokala vårdbyråer. Du kan använda en arbetssökningsmotor för att filtrera din sökning efter position på nätet på Healthcare Provider Offices. Om du inte har erfarenhet eller MA-träning, ring lokala vårdgivare att fråga om de är villiga att anställa och träna dig. Du kan erbjuda att börja som volontär medan du utvecklar din skicklighet.
  • 3. Nätverk för att hitta ett jobb. Om du inte hittar en MA-position, försök att hitta en position på ett sjukhus eller doktorsbyrå som gör det klerikanska arbetet för att lära känna övningen. Fråga till Shadow erfarna mas för att lära sig vad de gör och se om du gillar var de arbetar.
  • Se till att ditt CV och täckbrev är speciellt anpassat till varje kontor som du ansöker. Till exempel, om du ansöker om arbete på ett pediatriskt kontor, betonar varför du skulle vara en bra passform att arbeta med barn.
  • 4. Volontär i en sjukvårdsanläggning för att få erfarenhet. Kontakta lokala sjukhus, doktorskontor och kliniker för att se om de låter dig frivilligt som en ma. Medan du kanske inte kan arbeta direkt med patienter kan du kanske observera andra mas- och sjukvårdspersonal medan du lägger till erfarenhet till ditt CV. Fler timmar och mer erfarenhet kommer att göra dig till en mer övertygande kandidat!
  • Fråga 5 av 8:
    Vilka personliga färdigheter behöver du vara en ma?
    1. Bildbetiteln blir ett medicinskt assistent steg 13
    1. Utveckla dina multitasking och analytiska färdigheter. Medicinska assistenter engagerar sig i en mängd olika roller från läsning av diagram för att förbereda patienter för utnämningar för att svara på sjukhustelefoner. På grund av rollens mångsidighet måste du vara ansvarig, resursfull och kunna hämta nya färdigheter mycket snabbt.
  • 2. Utöva empati. Kärnan i ditt jobb, bortsett från tillfälliga administrativa uppgifter, hjälper andra människor. Medicinsk hjälp kan vara en bra karriär för dig om du får tillfredsställelse från tanken att din hjälp gör skillnad i andras liv.
  • 3. Var beredd på magen obekväma medicinska situationer. Även om de inte är vanliga, uppstår allvarliga medicinska ingrepp runt medicinska assistenter. MAS måste ibland trycka förbi obehag av sår, blod och uppenbar patientmärta för att effektivt göra sina jobb. Beroende på vilken typ av klinik du arbetar med kan du behöva hantera blod, urin och andra kroppsvätskor dagligen. Du kommer att hålla patienterna bekväma med en icke-judgmental, professionell attityd.
  • Fråga 6 av 8:
    Hur lång tid tar det att bli en medicinsk assistent (MA)
    1. Bildbetiteln blir ett medicinskt assistentsteg 16
    1. Du kan vanligtvis träna för att bli en MA i 9 månader till 2 år. Om du känner till en läkare eller vårdgivare som kommer att anställa dig och ge dig på plats-träning, kan du börja så snart du har ett gymnasiet eller GED. Men för de flesta som tar medicinsk hjälpkurser eller bedriver en associerad examen tar du 9 månader till 2 år beroende på ditt program.
    Fråga 7 av 8:
    Vad ser det dagliga arbetet ut för en ma?
    1. Bildtiteln blir ett medicinskt assistent Steg 17
    1. Som en Ma gör du både admin och kliniskt arbete. Sannolikt kommer du att tilldelas en kliniker och deras patienter. Du kommer att ta med patienter till rätt provrum, ta sina vitala och uppdatera sin medicinska historia. På den administrativa sidan kan du ta hand om en doktors mail, inmatningsinformation från inkommande patientformer, schema möten och sätt i laboratorier. På den kliniska sidan kan du swab för strep eller influensa, testa patienternas synskärpa, utföra glukosfingerstest, och mer. Vid vissa sjukvårdsfaciliteter kan du ge injektioner eller dra blod, medan på andra leverantörer, kommer en CNA eller RN att göra det.
    • Du kan arbeta deltid, heltid, under helgerna eller nattskift.
    Fråga 8 av 8:
    Vad är skillnaden mellan en medicinsk assistent (MA) och en certifierad vårdassistent CNA?
    1. Bildbeteckningen blir ett medicinskt assistent Steg 18
    1. Bli en CNA om du vill arbeta mer direkt med patienter. CNAS hjälper oftare patienter i aktiviteter av det dagliga livet (ADL) som att bada, transportera och rengöra patienter.
    • För att bli ett CNA behöver du sannolikt statligt certifiering och ett statligt godkänt certifikatprogram.
  • 2. Bli en ma om du är intresserad av den administrativa sidan av vården. Förutom att hjälpa patienter kan MAS svara på telefoner, schemalägga möten och kompilera diagram.
  • I genomsnitt betalas MAS $ 2 per timme än CNAS.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande