Hur man blir certifierad kreditrådgivare

Om du letar efter en karriär som är professionellt givande och låter dig hjälpa människor att få sin ekonomi tillbaka på rätt spår, kanske du vill lära dig att bli en certifierad kreditrådgivare. Dessa yrkesverksamma utvärderar en kunds ekonomiska status, inklusive skuld och inkomst och gör rekommendationer om vad kundens nästa steg ska vara. Kreditrådgivare registrerar också kunder i skuldhanteringsprogram och hjälper dem att inrätta budget- och kostnadsspårningsprogram. Kreditrådgivare kan arbeta för långivare, till exempel banker eller för ideella kreditrådgivningsbyråer.

Steg

Del 1 av 3:
Utveckla färdigheter i finans, kommunikation och förhandlingar
  1. Bildbeteckningen blir ett certifierat kreditrådgivare Steg 1
1. Få en examen kandidatexamen i ett relaterat fält. Medan du kanske kan hitta arbete som kreditrådgivare utan högskoleexamen, kommer man att göra dig mycket mer konkurrenskraftig på arbetsmarknaden. Du kanske inte kan hitta ett specifikt program som tillgodoses mot kreditrådgivning, men det finns många olika majors du kan välja som kommer att vara till hjälp för dig att förfölja den här karriären.
  • En examen i redovisning, finans, ekonomi eller matematik kommer att bidra till att förbereda dig för en karriär som kreditrådgivare genom att ge dig den kunskap du behöver om att hantera pengar.
  • En examen i socialt arbete, rådgivning, psykologi eller ett relaterat område kan också vara till hjälp, eftersom kreditrådgivare ofta måste erbjuda råd och vägledning till individer som går igenom svåra tider.
  • Om du bara börjar college, överväga att ta kurser på mer än ett av dessa fält. Du kan välja en som din huvud och en som din minor, eller ens välja att dubbelmaka.
  • Kurser i kommunikation och undervisning kan också vara till hjälp, eftersom du kommer att behöva kommunicera komplex information till dina kunder på ett sätt som är lätt att förstå.
  • Personer med bakgrunder som CPA, certifierade finansiella planerare eller advokater är särskilt välutrustade för att bli kreditrådgivare.
  • Bildbeteckningen blir ett certifierat kreditrådgivare Steg 2
    2. Ha en god förståelse för ekonomin. Oavsett vad din examen är i är det avgörande att du har en bra förståelse för hur man knäcker siffror och hantera pengar. Om du planerar att ge vägledning till andra, behöver du veta hur man gör det själv!
  • Certifierade kreditrådgivare måste kunna hjälpa kunder med saker som att fastställa finansiella mål och planera, utveckla och analysera finansiella rapporter, hantera kredit och skuld, förstå finansiella risker, få tillgång till program för finansiella bistånd, investera, besparing för pensionering och fastighetsplanering.
  • Tänk på att du kommer att lära dig mer om de specifika ämnena som är relaterade till kreditrådgivning under ditt certifieringsprogram, men det hjälper till att ha en grundläggande förståelse för begreppen i förväg. Om du känner att du saknar dessa färdigheter, överväga att ta några kurser i redovisning.
  • Bildbeteckningen blir ett certifierat kreditrådgivare Steg 3
    3. Ha stora människor färdigheter. Förutom de tekniska färdigheter måste du lyckas som kreditrådgivare, måste du också vara en utmärkt kommunikatör. Du kommer sannolikt att handla med kunder från alla olika samhällsskikt, varav några står inför tuffa realiteter som avskärmning eller konkurs, så det är viktigt att du vet hur man pratar med människor.
  • Att ta några klasser i psykologi eller ett relaterat fält kan hjälpa dig att förbättra din förmåga att prata med kunder på ett sympatiskt och ett bra sätt.
  • Arbeta i kundtjänst är ett utmärkt sätt att få användbar erfarenhet. Om du är i skolan, överväg att få ett deltidsjobb i detaljhandeln, vid receptionen på ett medicinskt kontor, eller på en restaurang. Medan dessa jobb inte är direkt relaterade till kreditrådgivning, lär de dig hur man pratar med olika människor i olika situationer. Du kan också leta efter frivilliga möjligheter som gör att du kan spendera mycket tid att interagera med olika människor.
  • Bildbeteckningen blir ett certifierat kreditrådgivare Steg 4
    4. Var en utmärkt förhandlare. Om du vill arbeta för en byrå som ger skuldhanteringslösningar till kunder måste du kunna förhandla med långivare för att minska eller konsolidera sina skulder.
  • Förhandlingar kommer naturligt till vissa människor, men andra kan behöva träna för att bli bra på det. Om möjligt, leta efter ett jobb som ger dig möjlighet att träna dina förhandlingsförmåga medan du jobbar med din utbildning. Att arbeta i försäljningen kan vara ett bra sätt att hjälpa till att utveckla dessa färdigheter.
  • Inte alla kreditrådgivare erbjuder dessa typer av tjänster. Vissa fokuserar främst på att lära sina kunder hur man gör goda ekonomiska beslut istället för att förhandla om skulder.
  • Del 2 av 3:
    Bli certifierad som kreditrådgivare
    1. Bildbeteckningen blir ett certifierat kreditrådgivare Steg 5
    1. Förstå fördelarna med certifiering. Även om det inte nödvändigtvis kan krävas för anställning, kommer en certifiering i kreditrådgivning att göra dig mycket mer tilltalande för potentiella arbetsgivare. Certifieringsprogrammet kommer att ge dig extremt specifik kunskap som kommer att vara till hjälp för dig som kreditrådgivare, medan ditt högskoleexamen kommer att ha gett dig den bredare bakgrundskunskapen du behöver.
    • Det finns många olika certifieringsprogram där ute, så det är viktigt att välja en ansedd. Många högskolor och universitet erbjuder program, liksom flera organisationer inom finansbranschen.
    • En certifiering kan vara ännu viktigare om du inte har en bakgrund i ett relaterat fält eftersom det kommer att visa potentiella arbetsgivare som du är kunnig om kredit och skuld.
    • Vissa kreditrådgivningsbyråer erbjuder utbildningsprogram för nya anställda, så du kanske vill överväga att ansöka om jobb innan du driver ett certifikat.
  • Bildbeteckningen blir ett certifierat kreditrådgivare Steg 6
    2. Kolla in välrenommerade institutioner för certifiering. Om du väljer att driva en certifiering via en annan institution än ett högskola eller universitet, kan det vara särskilt knepigt att förstå vilka som är ansedda och som inte är. Var noga med att göra gott om forskning om vilket program du anser. Följande ansedda institutioner erbjuder utbildningsprogram genom en mängd olika anknutna organisationer:
  • Förening för finansiell rådgivning och planeringsutbildning (AFCPE)
  • Centrum för finansiella certifieringar
  • Akademin för kreditutbildning (ess)
  • National Association of Certified Credit Counselors (NACCC)
  • National Foundation for Credit Counseling (NFCC)
  • National Institute for Financial Education of America (NIFE)
  • Föreningen av oberoende konsumentkreditrådgivning (AICCCA).
  • Bildbeteckningen blir ett certifierat kreditrådgivare Steg 7
    3. Välj ett allmänt eller specialiserat certifikatprogram. Det finns mer än en typ av kreditrådgivare certifiering, så det är viktigt att göra din forskning och ta reda på vilken som är rätt för dig. Vissa program erbjuder generalistiska certifikat, medan andra erbjuder mer specialiserade certifikat.
  • Om du inte är säker på den specifika typen av kreditrådgivning du vill göra, är det förmodligen bäst att driva ett allmänt certifikat. Du kan sedan försöka arbeta i olika områden för att se vad som är mest tilltalande för dig.
  • Några specialområden som du kan överväga att studera inkluderar studielån, bostäder, skuldhantering och ekonomisk hälsa.
  • Flera certifikat kan göra dig ännu mer omsättningsbar. Till exempel, om du vill arbeta med kunder som överväger studielån, kan potentiella arbetsgivare veta att du har både allmän kunskap om kreditrådgivning och specifik kunskap om studielån.
  • Bildbeteckningen blir ett certifierat kreditrådgivare Steg 8
    4. Fyll i kursens kurs för certifiering. Beroende på den kurs du väljer, kan du slutföra dina studier online, INA klassrum eller självständigt. Var noga med att överväga vilket format som skulle fungera bäst för dig när du väljer ditt program.
  • Många program erbjuder dig möjlighet att studera i din egen takt, vilket innebär att du kan driva ett certifikat samtidigt som du behåller ditt normala schema och deltar i alla dina ansvarsområden.
  • Kostnaderna för de olika typerna av program varierar, så var noga med att jämföra dem innan du väljer vilken typ som helst att ta.
  • Bildbeteckningen blir ett certifierat kreditrådgivare Steg 9
    5. Passera din certifieringsexamen. Oavsett vilken typ av kurs du tar, måste du ta en examen i slutet för att tjäna din certifiering.
  • Du måste betala för provet, så var noga med att ägna gott om tid att studera för det för att förbättra dina chanser att passera.
  • Ta reda på hur ditt test kommer att administreras innan du startar programmet. Många erbjuder internetbaserade tester, men vissa kan kräva pappersprov, som vanligtvis är tillgängliga mindre ofta.
  • Del 3 av 3:
    Få ett jobb som en certifierad kreditrådgivare
    1. Bildbeteckningen blir ett certifierat kreditrådgivare Steg 10
    1. Börja leta efter ett jobb som kreditrådgivare. När du väl har nödvändiga färdigheter och träning för att vara en framgångsrik kreditrådgivare är det dags att börja leta efter ditt första jobb. Börja med att bläddra igenom listor på populära jobbbrädor, som Craigslist och faktiskt.
    • Kreditrådgivningsjobb kan inte alltid annonseras, så kontakta lokala kreditrådgivningsbyråer är en bra idé. Var noga med att skicka en återuppta och personlig Personligt brev som detaljerar du träning och erfarenhet.
    • Nätverk är också mycket viktigt. Försök att göra anslutningar med individer i fältet på något sätt du kan och var noga med att låta dem veta vilken typ av jobb du letar efter. Att delta i branschkonferenser och jobbmässor är ett bra sätt att träffa människor som kan hjälpa dig i framtiden. Sociala medier webbplatser som LinkedIn gör nätverk lättare än någonsin.
  • Bildbeteckningen blir ett certifierat kreditrådgivare Steg 11
    2. Ansök på välrenommerade kreditrådgivningsbyråer. När du letar efter ett jobb med en kreditrådgivningsbyrå, vill du se till att du bara gäller för företag som du faktiskt vill arbeta för. Gör lite forskning om företaget för att avgöra om de är välrenommerade.
  • Kontrollera om byrån är noterad på verkställande kontoret för Förenta staternas förvaltade webbplats. Den här webbplatsen upprätthåller en komplett lista över kreditrådgivningsbyråer som kan tillhandahålla den obligatoriska kreditrådgivningen till individer som arkiverar för konkurs.
  • Ta reda på om de är ackrediterade av en välrenommerad tredjepartsorganisation. Förutom de byråer som ger kurser ackrediterar Better Bureau också kreditrådgivningsbyråer.
  • Om du vill arbeta för en ideell byrå, kolla på IRS: s webbplats för att bekräfta att byrån har officiellt avsnitt 501 c (3).
  • Bildbeteckningen blir ett certifierat kreditrådgivare Steg 12
    3. Överväg att starta ditt eget kreditrådgivningsverksamhet. Arbete för en etablerad långivare eller kreditrådgivningsbyrå är ett bra alternativ för certifierade kreditrådgivare, men det kanske inte är rätt för alla. Om du hellre skulle vara din egen chef, kanske du vill överväga att starta din egen kreditrådgivningsbyrå.
  • Att starta ett företag är en ekonomiskt riskabelt strävan, så var noga med att du har råd med start- och driftskostnaderna. Skriv en fast affärs plan hjälper dig att bestämma genomförbarheten av ditt företag.
  • För att fungera som kreditrådgivningsbyrå måste du registrera dig med ditt tillstånd. Varje stat har sina egna regler och processer för att ansöka om licens. Kontrollera med licenskortet i ditt tillstånd för mer information.
  • Du kommer nästan definitivt att behöva en certifiering från en välrenommerad byrå för att starta din egen kreditrådgivningsverksamhet. Vissa stater har också andra krav, sådana säkerhetsobligationer för att skydda kunder.
  • Bildbeteckningen blir ett certifierat kreditrådgivare Steg 13
    4. Håll din kreditrådgivning certifiering aktuell. När du har blivit en certifierad kreditrådgivare, glöm inte att hålla dina uppgifter uppdaterade. Du måste få åter certifierad vartannat år. Den exakta processen för att förnya din certifiering beror på byrån som utfärdat din ursprungliga certifiering.
  • Medan det kan tyckas som ett besvär är att få omcertifierad regelbundet en mycket bra sak för dig eftersom det kommer att se till att du är aktuell i de senaste lagarna, reglerna och regeringsprogrammen. Du behöver den här kunskapen för att effektivt hjälpa dina kunder.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande