Hur man ramar ett frågeformulär för datainsamling

En strukturerad intervju eller en undersökning som är baserad på ett bestämt en bestämd frågeformulär är ett av de bästa och mest effektiva sätten att samla data direkt från omvärlden eller allmänheten. Det är ett starkt verktyg som används för sociologisk och psykologisk forskning såväl som av företagsstudier som bestämmer olika trender och beteendemönster av människor. Till skillnad från andra människors beteende som bestämmer verktyg som observationer och experiment har frågeformulärsundersökningar och intervjuer ett högre statistiskt reproducerbarhetsvärde.Här är några steg för att hjälpa dig att rama ett perfekt frågeformulär för datainsamling.

Steg

  1. Bild med titeln Förbättra ledarskapets kvalitetssteg 8
1. Identifiera variablerna och den exakta informationen du söker från frågeformuläret.För att få användbara data från ett frågeformulär måste forskningen först vara tydlig om den information han försöker vinna. Baserat på forskningsfråga, bestämma variablerna i studien och definiera den exakta informationen som behövs för att svara på forskningsfrågan.
  • Bild med titeln förbättrar ledarskapskvaliteten steg 10
    2. Skriv ner alla frågor som hjälper dig att få den information du behöver.Fördela forskningsfråga och variabler i flera korta förlorade frågor. Sätt ner dem på ett papper för enkel referens. Eftersom detta skulle vara det första utkastet, skapa så många giltiga frågor som möjligt.
  • Bild med titeln Förbättra ledarskapets kvalitetssteg 4
    3. Gå igenom varje frågeformulär och filtrera dem ut. När du är färdig med det 1: a utkastet, läs varje av frågan noggrant och gruppera dem baserat på likhet med idéer. Ta bort dubbletter. Om två liknande frågor väljer du den som förmedlar meddelandet bättre till målgruppen.
  • Bildbeteckningen blir en mer självsäker författare Steg 5
    4. Beställ frågorna på ett logiskt sätt. Baserat på grupperna, beställa frågorna i ett logiskt flöde. Starta en frågeformulär idealiskt med lätt att svara på frågor och fortsätt långsamt till de hårdare.
  • Bild med titeln Förbättra ledarskapskvaliteten Steg 9
    5. Matcha språket till målgruppen Det är viktigt att ha klarhet om det språk som används av målmedlet. Om svarandena talar ett främmande språk, det är bättre att få frågeformuläret översatt på det lokala språket. Du kan välja att ha 2 uppsättningar av frågeformulär - en på engelska och andra på det lokala språket, eller införliva både i samma frågeformulär. Detta beslut beror på komfortnivå F dina måltemot.
  • Bild med titeln Förbättra ledarskapets kvalitetssteg 4
    6. Granska och redigera varje fråga för grammatik och stavfel. Se till att varje fråga tydligt överför idén och lämnar inte ett gap för olika tolkningar. Speciellt i händelse av översatta frågeformulär.
  • Bild med titeln tävla i Forensics Steg 11
    7. Lägg till en introduktionsknapp på frågeformuläret. Detta kommer att göra respondenterna bekvämare och ge en uppfattning om vad de kan förvänta sig i frågeformuläret.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande