Hur man frågar om ansökningsstatus efter en intervju

Även om du går ut ur en intervju som det var en framgång, måste du fortfarande vänta på att företaget ska fatta ett beslut. Att skicka ett uppföljningsmeddelande är ett sätt att gå vidare med ditt liv. Allt du behöver göra är att skicka ett enkelt email eller göra ett kort samtal. Var artig och till den punkten när du frågar om din ansökan och du kan få mer information om var du står i ansökan.

Steg

Metod 1 av 3:
Ringa din intervjuare
  1. Bild med titeln Fråga om ansökningsstatus efter en intervju steg 1
1. Ring intervjuaren direkt om de gav dig deras nummer. Du borde använda ett kontaktnummer som du fick i intervjun. Om intervjunaren gav dig sitt arbetsnummer, kan du göra några poäng genom att komma i kontakt med dem direkt. Om de inte gav dig ett nummer, kolla upp företagets huvudnummer och kalla det för att komma i kontakt med någon.
  • Genom att ringa huvudnumret kan du bli riktad till en chef eller handledare. Anställda på högre nivå kan vara enklare över din ansökan.
  • Undvik att titta på personliga nummer för att ringa, särskilt mobilnummer. Att ringa ett personligt nummer kan känna sig invasivt för din intervjuare. Istället, låt receptionen överföra dig till rätt nummer.
  • Bild med titeln Fråga om applikationsstatus efter en intervju steg 2
    2. Nämn din intervju tid och datum. När telefonen börjar ringa, får du några ögonblick för att bestämma vad du ska säga. Låt inte ångest av det förestående samtalet faze dig. Istället fokusera på anledningen till att du ringde, vilket är resultatet av den intervju du hade. Påminna intervjuaren av ditt möte för att få dem på samma sida som du.
  • Den andra personen kan ha gått igenom många applikationer och intervjuer, så påminner dem om när du träffade kan hjälpa dem att komma ihåg dig som kandidat.
  • Till exempel, säg, "Hej, jag hade en intervju med dig förra tisdag, den 27: e."
  • Bild med titeln Fråga om applikationsstatus efter en intervju steg 3
    3. Förklara vilken jobbtitel du intervjuade för. Det gör inte ont för att stärka din anslutning till syftet med din ansökan. Ibland ser intervjuare att fylla andra positioner också eller ha andra ansvarsområden som gör att de glömmer detaljerna i din ansökan. Omnämnande av jobbtiteln fungerar så tydlig, kortfattad kommunikation som du fortfarande är intresserad av jobbet.
  • Du kan till exempel säga, "Hej, jag ringer till att följa upp den intervju jag hade den 9: e om kontorsadministratörspositionen."
  • Bild med titeln Fråga om applikationsstatus efter en intervju steg 4
    4. Tack din kontakt för sin tid. Vara respektfull oavsett vem du pratar med. Lyssna på vad de måste säga och heed det. Lämna en positiv anteckning för att visa din professionalism även om du får dåliga nyheter.
  • Ett enkelt "tack för din tid" eller "tack för att du med tanke på mig" räcker i de flesta fall.
  • Om du får reda på att din ansökan har avslagits, kanske du säger, "Jag är ledsen att höra det, men jag önskar dig lycka till med din nya hyra. Om du har några andra öppningar, skulle jag gärna höra om dem."
  • Bild med titeln Fråga om applikationsstatus efter en intervju steg 5
    5. Ring tillbaka vid ett senare tillfälle om din förfrågan går bra. Om du inte får veta din ansökan har nekats eller att positionen har fyllts, har du fortfarande en chans på jobbet. Vanligtvis är det rätt att hålla kontakten med din kontakt. Lyssna på ytterligare information, till exempel en anställningsfrist och ring tillbaka igen några dagar efter det att det passerar om du fortfarande inte har ett svar.
  • Använd din dom. Om den person du pratade med lät kall, vag, eller ointresserad under din konversation, är chansen att du inte kommer att bli anställd och borde sluta ringa.
  • Gör inte mer än 2 uppföljningssamtal. Om du efter 2 samtal fortfarande inte har ett svar, är du troligt bättre och ser någon annanstans.
  • Metod 2 av 3:
    Skickar ett mail till din intervjuare
    1. Bild med titeln Fråga om ansökningsstatus efter en intervju steg 6
    1. Kontakta intervjuaren via e-post om du har sin adress. Tack vare dess bekvämlighet har e-post blivit ett mer framträdande sätt att komma i kontakt med arbetsgivare. Många intervjuare ger nu ut e-postadresser istället för telefonnummer. Du bör också kontakta dem via e-post om du skickade in din ansökan via e-post, till exempel på en jobbsökningswebbplats eller hade en online-intervju.
    • E-post är ett bra sätt att komma i kontakt med en intervjuare som är upptagen. Om din intervjuare är svår att nå eller resa, till exempel, kanske du inte kan ringa dem.
    • Följ intervjuarens preferens. Om de ger dig ett mail, är det bra att använda sin inkorg. Om de ger dig ett telefonnummer, undvik att använda e-post.
  • Bild med titeln Fråga om applikationsstatus efter en intervju steg 7
    2. Skriv en viss ämnesrad lista datum för din intervju. Tricket till en uppmärksamhet-gripande ämneslinje är att göra det som ett svar på en tidigare konversation. Intervjuaren tycker att du har haft tidigare kontakt, så de är mer benägna att öppna ditt meddelande. Notering Den specifika tiden för intervjun lämnar ingen tvekan om vem du är som kandidat.
  • Skriv till exempel, "Re: Intervju på onsdag kl 9."
  • Bild med titeln Fråga om ansökningsstatus efter en intervju steg 8
    3. Starta e-postmeddelandet med en formell hälsning. Adressera kroppen på din e-post på samma sätt som du skulle när du skriver ett brev. Håll det vänlig och behandla din kontakt som chef eller kollega. Adressera dem med hjälp av vad som helst de kallade sig under din intervju. Lämna sedan en tom linje mellan din hälsning och resten av e-postmeddelandet.
  • En mindre formell hälsning du kan använda är, "Hej, namn."Sätt personens namn i stället för" namn."Att vara för formell kan få dig att låta styva, så du brukar vara bra med en enkel hälsning som den här.
  • En möjlig formell öppning är, "Kära Mr. Anställningsansvarig."Var noga med att använda rätt pronomen och ersätta deras efternamn för" Hiring Manager "-delen.
  • Bild med titeln Fråga om ansökningsstatus efter en intervju steg 9
    4. Tack rekryteraren eller anställningschefen för intervjun. Använd din e-postadress för att ge kontext. Börja med en artig, professionell öppning så att du låter som en flitig kandidat. Det perfekta sättet att göra är att nämna intervjun, vilket poserar din e-post som en uppföljning. Överväga att nämna den position du ansökte om för att betona vad du vill ha.
  • Säg något som, "Jag tyckte om att träffa dig förra veckan och ville att du skulle veta hur upphetsad jag handlar om kontorschefens position."
  • Du kanske vill nämna datumet för din intervju. Om du inkluderade det i ämnesraden, som nämner det i texten är inte nödvändigt.
  • Bild med titeln Fråga om applikationsstatus efter en intervju steg 10
    5. Fråga klart, korta ord om statusen för din ansökan. Göra det känt att du är intresserad av hur ansökan genomgår. Var tydlig om detta, men undvik att kräva ett svar. Detta är huvuddelen av ditt mail och du bör begränsa den till 1 till 3 korta stycken.
  • Du kan till exempel säga, "Jag är intresserad av statusen för min ansökan."
  • Du kan lista några anledningar till varför du är en bra hyra, men vara kortfattad. Till exempel, försök skriva, "du nämnde att du letar efter en hårt arbetande person. Jag tror att jag har det som krävs och hoppas jag får chansen att visa det till ditt företag."
  • Bild med titeln Fråga om applikationsstatus efter en intervju steg 11
    6. Erbjuda att svara på eventuella frågor eller problem som din kontakt har. Att göra erbjudandet ger den andra personen en ursäkt för att nå ut till dig. Lämna inbjudan öppen, vilket indikerar att du är tillgänglig oavsett vad den andra personen har att säga. Ibland kommer intervjuare att ringa tillbaka, vilket ger dig en chans att få feedback och radera eventuella tvivel som de kan ha om din ansökan.
  • Ange din öppenhet genom att säga något som, "Vänligen meddela mig om du har några frågor eller problem som jag kan svara."
  • Ett annat sätt att uppmuntra dem att svara på dig är att ställa en fråga som du glömde under intervjun, till exempel "Vad skulle någon behöva göra i slutet av året för att bevisa att de var rätt anställa?"
  • Bild med titeln Fråga om applikationsstatus efter en intervju steg 12
    7. Logga ut med ditt för- och efternamn. Ditt namn längst ner i e-postmeddelandet fungerar som en påminnelse till din intervjuare. Visst, du kommer inte att bryta lagen genom att lämna den av, speciellt om ditt namn är i din e-postadress. Det är dock en bra affärspraxis som hjälper intervjuaren att identifiera och komma ihåg dig.
  • Logga av med en linje som "Tack, ditt namn."Vanligtvis, inklusive ditt för- och efternamn är den bästa satsningen eftersom intervjunaren inte känner dig bra och kan hantera många olika kandidater.
  • Om du slutar utbyta flera e-postmeddelanden med intervjuaren i snabb följd, behöver du inte sätta ditt namn på var och en. Sätt ditt namn på e-postmeddelandet om du efter några veckor startar en ny meddelandekedja.
  • Metod 3 av 3:
    Kommunicera framgångsrikt
    1. Bild med titeln Fråga om ansökningsstatus efter en intervju steg 13
    1. Fråga några dagar efter att du förväntat dig att höra från intervjuaren. Din intervjuare sa förmodligen något som, "Vi meddelar dig om ett par veckor."För att undvika risken för att irritera intervjuaren, vänta ut de några veckorna. Låt ca 4 eller 5 dagar passera efter någon specifik tidsfrist du fick.
    • Att fråga om information för snart kan minska dina chanser att bli anställda. Om intervjunaren känner sig irriterad av dina samtal, speglar det dåligt på din kandidatur.
    • Påminna dig om att intervjuare ofta är upptagna människor. De kan fortfarande genomföra intervjuer, försöker fatta ett beslut, uppmanar sökandena tillbaka eller ut ur kontoret.
    • Om intervjunaren inte angav en särskild tidsfrist för ett beslut, vänta minst 1 eller 2 veckor innan de kontaktar dem.
  • Bild med titeln Fråga om applikationsstatus efter en intervju steg 14
    2. Var specifik och till den punkten när du frågar om din status. Att bli kallad av det blå kan känna sig påträngande för intervjuaren. Undvik att ta upp mycket tid. Så snart du kan efter att ha hälsat dem, ange din anledning att ringa. Detta kommer att förbättra dina chanser att få ett tydligt svar också.
  • Berätta för din kontakt något som, "Jag är ivriga att ta reda på om du har haft en chans att granska min ansökan."Det här är allt du behöver säga för att förmedla din förfrågan.
  • Bild med titeln Fråga om applikationsstatus efter en intervju steg 15
    3. Tala i en artig, professionell ton. Medan du borde göra punkten av ditt samtal som är känt, borde du aldrig komma som oförskämd eller krävande. Behandla den person som de redan är din nya kollega och kontakt. Försök aldrig att tvinga personen att fatta ett beslut. Istället låter som om du vill ha jobbet men är inte desperata för det.
  • Du kanske berätta för din kontakt, "Jag skulle vilja fråga om statusen för min ansökan och hur anställningsprocessen fortskrider. Sedan vår intervju har jag varit väldigt glad över möjligheten att gå med i ditt företag."
  • Aldrig anklaga eller attackera personen, oavsett hur upprörd du är. Du kommer att bränna broar och kosta dig framtida möjligheter.
  • Bild med titeln Fråga om ansökningsstatus efter en intervju steg 16
    4. Undvik att överföra dina egenskaper som en sökande. Du behöver inte sälja dig själv i ditt samtal eller e-post. Det är vad intervjun var för. Att upprepa dina kvalifikationer kan känna sig tråkiga till intervjuaren eller sämre, vilket gör att du låter desperat. Även om du är lämplig för jobbet, kan du sluta bragging och få på din kontakts dåliga sida.
  • Detta är särskilt uppenbart om du pratar med någon annan än den person som intervjuade dig. Fokusera på att få information om din ansökningsstatus. Tala bara om dig själv om du blir ombedd att göra det.
  • Du kan kortfattat betona några av dina egenskaper, till exempel din hårt arbetande natur och iver att arbeta. Emellertid är handlingen att följa upp din intervju menas att visa dessa egenskaper.
  • Bild med titeln Fråga om ansökningsstatus efter en intervju steg 17
    5. Ge den andra personen minst 3 dagar att svara. Ibland kommer du inte att få ett svar tillbaka från den person du kontaktade. De kan vara upptagna eller ut ur kontoret. Om du inte hör tillbaka kan du ringa igen eller skicka en annan uppföljningsemail. Fortsätt att vara tålmodig och professionell tills du får ett svar.
  • Om du fortfarande inte kan få ett svar efter flera försök, kanske du kan kontakta någon högre i organisationen. Prova en anställningschef eller HR-avdelningen.
  • Ibland behöver du veta när du ska ge upp. Att bli tystnad Trots flera försök att nå ut är inte ett gott tecken, så överväga att fokusera din energi på andra möjligheter.
  • Tips

    Väntar kan vara hård, men håll dig stark. Håll dig upptagen med att undvika frestelsen att ringa eller maila för tidigt.
  • När du går in för en intervju, se till att du får en tidslinje. Du får fråga din intervjuare hur länge du förväntas vänta med att höra tillbaka från dem.
  • När du följer upp med intervjun, var inte rädd att fråga när du kan förvänta dig ett beslut. Många gånger är företag vaga om ansökan, men du har rätt att veta när man ska förvänta sig ett ja eller ett nej.
  • Du borde alltid skriva en tackkort Efter en intervju. Det liknar ett uppföljningsanrop eller e-post och hjälper till att hålla din applikation fräsch i din intervjuares sinne.
  • Fråga vänner och familj att granska din e-posttext eller vad du planerar att säga i telefon. De kan hjälpa dig att avgöra om ditt språk är klart, artigt och professionellt.
  • Undvik att kontakta intervjuare utanför professionella medel. Anslutning via sociala medier kommer av som obehagligt och påträngande. Också, de flesta intervjuare uppskattar inte en kandidat som visas framför dem oanmälda.
  • Undvik att ringa eller maila upprepade gånger. Du behöver bara placera 1 uppföljningssamtal eller e-post i taget. Göra för många och intervjuaren kan se dig som desperat eller en skadedjur.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande