Hur man omfamnar dina brister

För många gånger, folk misstänker quirks och skillnader för brister. Agonizing över en aspekt av ditt utseende, personlighet, förmåga eller vanor är inte alltid den bästa idén. Lär dig att förstå och älska hela ditt själv och börja ringa dem "brister" med ett annat namn.

Steg

Del 1 av 3:
Bygga en realistisk självbild
  1. Bild med titeln Man betraktar ledsen eller neutral mood.jpg
1. Känna igen skillnaden mellan ett problem och en quirk. Om ditt beteende skadar dig själv eller andra människor, så har du ett problem. Men om ingen skadas, så är det bara en quirk, inte något allvarligt. Det är inget fel med att vara knäppa.
  • Om du har problem, inte panik. Du är inte fast med det för alltid. Med övning kan du arbeta med att justera ditt beteende för att vara kinder för dig själv och / eller andra.
  • Bild med titeln Kvinna i rullstol med en idé 1.jpg
    2. Byt namn på dina brister. Undvik att ringa dina brister "brister." I stället, se dem som egenskaper, snarare än att döma dem hårt. Istället, se dem som "quirks", "vanor" eller "något jag gör."
  • Försök att använda neutralt språk för att beskriva dig själv. Till exempel istället för "jag är för blyg," Prova "Jag tar lite tid att värma upp till människor." Istället för "jag är lat," Prova "Jag har svårt att prioritera uppgifter ibland."
  • Använd språk som är kärleksfullt och detaljerat snarare än vagt och dömande. Titta i spegeln varje dag och säg, "Jag älskar verkligen mig själv." Bokstavligen säga det högt. Få på toppen av en hög byggnad och ropa "jag är stolt över mig själv." Säg till exempel din fel var extremt ful. Om så är fallet, få på toppen av ditt tak och ropa, "Jag är ful och jag är stolt." Människor kommer att respektera dig för din Newfound Breavery.
  • Är det något som ibland är användbart? Vissa egenskaper är ibland en bra sak, men ibland en dålig sak. Det är inte en fel, det är bara något som du måste arbeta för att veta när du ska använda det, och när du måste närma dig saker på ett annat sätt. Till exempel:
  • Bild med titeln penna och papper.jpg
    3. Ange dina styrkor och förmågor. Inkludera allt som uppstår till dig. Eliminera inte någon kvalitet eftersom du tror att det kan vara överflödigt eller oexceptionellt. Lista saker som tålamod, vänlighet, modighet, beslutsamhet, smak, intelligens eller lojalitet. Ibland är det så mycket fokus på brister, att styrkorna en person har gå vilse. Att ha en omfattande självbild hjälper dig att ta en mer balanserad syn på dig själv.
  • Om du känner dig för dig själv för att göra en lista, gratis skriv ett tag först.
  • Försök att be vänner eller familjemedlemmar att bidra till din lista. Säga "Det är för ett välfärdsprojekt jag gör." Erbjuda att bidra till en lista för dem i gengäld.
  • Bild med titeln Kvinna med hörapparat Tänkande Positivt.jpg
    4. Lista saker du är stolta över. Lista prestationer som uppnådda mål, stunder du förvånade dig själv, och svåra tider du överlevde. Du kan vara stolt över att återhämta sig från en hård situation, vara närvarande för någon som var svårt och slutfört projekt på jobbet eller i skolan, eller saker du har lärt dig. Skriv ner dina mästeries, de saker du har lärt dig att göra det bra.
  • Bild med titeln disintresserad man.jpg
    5. Lista och bli medveten om de drag som stör dig. Skriva fritt, lista de saker du gör som du inte mår bra om. Lista saker om dig själv som du önskar skulle förändras. Vara så specifik som möjligt. Till exempel, istället för att skriva "Det sätt jag ser ut," skriva "Jag gillar inte det när min hud bryter ut." Om du skriver om en händelse, lägg det så mycket som möjligt.
  • Bild med titeln Crying Girl 3.jpg
    6. Tänk på hur dina tidigare erfarenheter har format dina tankar och vanor. Fråga dig själv hur du har dina vanor och sätt att vara. Är de kulturella? Familje-? Biologisk? När händer de? Var du kritiserad av andra? Har du absorberat meddelanden från företag som försöker byta på dina osäkerheter för att sälja dig något?Om du säger saker som du senare ångrar, fråga dig om det här är en brist på takt du lärt dig från din familj, eller om det är din reaktion på besvärliga situationer.
  • Vad som utlöser incidenter av beteende är du inte stolt över?
  • När du var i svåra situationer, vad fick du ut ur dem eller genom dem?
  • Hur lärde du dig att undvika problem i barndomen?
  • Dricks: Ju mer du kan förstå dessa tidigare beteenden, desto mer sannolikt kan du förlåta dig själv för dem. Detta hjälper dig också om du bestämmer dig för att du vill ändra ditt beteende i framtiden.

  • Bild med titeln Ung person väger för och cons.jpg
    7. Reframe dina tankar. Vad fick dig att överväga var och en av dessa saker som "brister"? Har dessa egenskaper positiva sidor? Titta på din lista med styrkor och fråga dig själv om någon av de styrkor som anges är också anslutna till de kvaliteter du tittat på som "brister." Börja tänka på dina egenskaper på ett positivt sätt.
  • Om du är envis, är du också bestämd. Bestämning kan vara en stor gåva när det gäller uppgifter och orsakar den materia.
  • Om du är perfektionistisk kan du trivas i fält där den största försiktigheten behövs för att lyckas eller skydda människor. Kirurger, ingenjörer och olympiska idrottare behöver alla hålla sig till höga krav.
  • Om du är känslig, är du också omtänksam och empatisk. Din omsorg för andra kan få dig att vägra att klara sig med oskadhet och orättvisa.
  • Om du är exklusiv, kan du också vara kreativ och charmig.
  • Positiv reframing kommer inte att ändra dessa egenskaper, men det kan ge dig en hälsosam förändring i perspektiv som hjälper dig att acceptera dig själv.
  • Del 2 av 3:
    Öva total självacceptans
    1. Bild med titeln Jewish Guy säger nej 2.jpg
    1. Hoppa över självkritiken. Unna dig med kärleksfull medkänsla och respekt. I stället för att berätta för dig, prata med dig själv lugnt. När negativa tankar och känslor kommer till dig, namnge dem. Säga "Det här är det jag-för-feta tanke," eller, "Ah, här kommer "alla här vet mer än jag" tanke."
  • Bild med titeln Man talar positivt till Woman.jpg
    2. Acceptera bekräftelse från andra. När du är berömd, säg "Tack." Om en komplimang är oskyldig och uppriktig, är det otrevligt att avvisa det. Att avvisa ett kompliment innebär det att man saknar chansen för en positiv koppling till en annan och en positiv bekräftelse för dig själv. Låt dina vänner och familj bekräfta dig.
  • Om du känner dig riktigt ner på dig själv, kan du fråga någon du älskar att berätta något som de tycker om dig. Fortsätt och returnera komplimangen.
  • Bild med titeln ung kvinna talar tanklöst till guy.jpg
    3. Lägg märke till om någon försöker sätta dig ner. Några grymhet kommer förtäckt som vänlighet. Har du en vän som alltid påpekar dina brister? Gör någon i ditt liv roligt med dig eller kritisera dig offentligt eller privat? När du är stolt över någonting, försöker någon att ta dig ner ett hak genom att agera ickeplussad eller nedlåtande?
  • Försök att eliminera dessa människor från ditt liv eller spendera så lite tid med dem som möjligt.
  • Bild med titeln Middle Aged Man tycker om kärlek.jpg
    4. Älska det innan du förbättrar det. Acceptera staten du befinner dig innan du försöker göra radikala förändringar. Om du försöker fixa dig själv utan att bekräfta ditt inneboende värde och loveliness först, kan du orsaka skada. Förbättra dig själv kan vara fruktbar, men du måste älska dig själv först. Behandla dig som en blomstrande trädgård som behöver vattna, beskärning, plantering och allmän underhåll: inte översvämning eller eld.
  • Om du vill göra bättre i skolan, berätta först dig själv "Jag är intelligent, hårt arbete, och jag har drömmar och ambitioner. Jag är kapabel att göra det arbete jag har satt ut för att göra."
  • Gör det istället för att säga, till exempel, "Jag är för dum och lat och jag misslyckades med min sista tentamen och jag kommer att misslyckas nästa."
  • När du har en positiv ram kan du arbeta med din handlingsplan.
  • Bild med titeln Strong Girl Posing.jpg
    5. Ringa om hur du ser självförbättring. När det är något du vill arbeta med, eliminerar du inte eller döljer en fel av din - snarare, du lär dig nya färdigheter.
  • Istället för "Jag ska sluta prata så mycket," Säg till dig själv "Jag ska lära mig Hur man lyssnar bättre."
  • Istället för "Jag ska sluta vara så dömande," Prova "Jag ska jobba hårdare om förståelse och acceptera perspektiv och livsstilar som annorlunda än."
  • Istället för "Jag kommer att gå ner i vikt," Prova "Jag ska jobba med att ta hand om min kropp genom att träna mer, äta bättre och minska stressen."
  • Bild med titeln tjej tittar på orealistiska ad.jpg
    6. Erkänna orealistiska standarder. Det finns många bilder, övertygelser och idéer som man möter i världen som kanske inte är realistiska att hålla dig själv eller andra upp till. Dessa kan komma från media, från organisationer som skolor, eller hålls av familj och vänner. Om du befinner dig olycklig med någon aspekt av dig själv, kan du behöva konfrontera dessa idéer. Till exempel:
  • Ser ut som en modell. De flesta modeller har professionella frisyrer, makeupartister, belysningsartister och fotoredigerare som anpassar sitt utseende. Inte ens de ser ut som i det verkliga livet.
  • Att vara en perfekt student. Även utmärkta studenter kämpar och gör misstag från tid till annan. Skolan fokuserar på stam och läskunnighet, när sanningen är att det inte är de enda viktiga färdigheterna i livet. Bara för att skolan inte kommer lätt till dig betyder inte att du inte kommer att lyckas senare. Arbete etik, kreativitet, vänlighet, sociala färdigheter och andra färdigheter spelar också roll och kan vara viktigt vid ditt framtida jobb.
  • Mätning upp till en familjemedlem. Alla får en annan blandning av intressen och aptitudes. Medan en familjemedlem kan lyckas mer i ett område, kan du göra bättre i andra zoner. Det är inte en tävling. Och du kanske inte inser hur mycket arbete de lägger in bakom kulisserna.
  • Del 3 av 3:
    Går vidare
    1. Bild med titeln medelålders person tänkande.jpg
    1. Känna skillnaden mellan självförbättring och självacceptans. Omfamna hela ditt själv, bra och dåligt, betyder inte att du inte kan begå dig till personlig tillväxt. Det betyder helt enkelt att du accepterar dig själv - inte bara det bra eller det dåliga men hela ditt själv. Du är vem du är och det är ok, brister och allt.Självanslutning innebär att du accepterar dig själv som du är i det här ögonblicket, ofullkomligt och unikt, utan villkor.
    • Om du fortsätter att tänka, "Jag kan acceptera mig själv om jag bara slutar äta så mycket och gå ner i vikt," Då lägger du ett villkor på din självacceptans som alltid kan störas. Känn dig fri att driva självförbättring, vilket gör dig effektivare eller starkare, men gör aldrig det tillstånd av din självacceptans.
  • Bild med titeln pappa ler på adopterad dotter.jpg
    2. Lära sig hur Fråga efter hjälp. Det är naturligt att kämpa eller känna sig nere om dig själv ibland. Ett av sätten att göra saker bättre är att prata om dina känslor och fråga folket runt dig för stöd. Du behöver inte vara ensam, och du förtjänar hjälp.
  • Om du har svårt i skolan eller jobbet, prata med någon. De kan ge ett sympatiskt öra och hjälpa dig att räkna ut hur man gör saker bättre.
  • Om du ofta känner dig väldigt negativt mot dig själv, överväga att be en läkare att skärpa dig för problem som ångest, depression, och kroppsdysmorfisk störning. Det kan bli bättre, och få hjälp är det första steget.
  • Bild med titeln ung man tänker på äldre man.jpg
    3. Se dig själv som ett pågående arbete. Tid och erfarenhet möjliggör möjlighet att arbeta på brister. Det tar vanligtvis tid och gör många misstag att mogna och utveckla, och det kan ta år. Har tålamod med dig själv. Krävande att brister blir löst lätt och snabbt kommer att leda till besvikelse eftersom människor växer och utvecklar och lär sig över en hel livstid. Till exempel:
  • Den varna tonåren växer till en ansvarig vuxen.
  • Det 3: e klassens barn som var en fattig student vänder sina betyg när han lär sig några nya studiefärdigheter.
  • Den unga kvinnan som kämpar för att hålla ett tekniskt jobb hamnar ständigt som forskare i medelåldern.
  • Pappan som skriker på sina småbarn blir mer tålmodig och öppen för att lyssna som hans barn närmar sig preteen år.
  • Bild med titeln Tre vänner pratar 1.jpg
    4. Hitta supportgrupper. Supportgrupper är tillgängliga för en myriad av orsaker: från självkänsla byggnad till att äta störning. Överväga att titta upp lokala supportgrupper eller hitta positiva online-utrymmen om det finns en viss sak du kämpar med. Gruppen kan hjälpa dig att förstå och acceptera dina egenskaper och känna sig mindre ensamma.
  • Det finns många grupper orienterade mot olika minoriteter. Från hälsa vid varje storlek till Autistisk kultur till asexualitet.org, det finns samhällen du kan hitta som kommer att stödja din självkänsla och hjälpa dig att klara dig.
  • Bilden med titeln fyra unga människor chat.jpg
    5. Häng ut med positiva människor. Välj att spendera tid med människor som hjälper dig att må bra om dig själv. Begränsa din kontakt med personer som får dig att känna dig sämre. Det är viktigt att spendera tid med människor som lyfter dig och gör dig lyckligare.
  • Ta initiativ och be folk att umgås med dig. Bjud in dem att ta en promenad med dig, kom över för att chatta, eller planera med dem.
  • Bild med titeln kärleksfull person med hjärtan.jpg
    6. Jobba på förlåtelse. Så mycket som vi kanske tycker kan vi inte ändra det förflutna. Idusserande på tidigare misstag, om de var ett resultat av ett beslut som du gjorde eller för att du uppförde på ett visst sätt. Allt du kan göra är att erkänna misstaget och försöka lära och växa från det.
  • Om du inte kan sluta fixera på ett misstag, säg till dig själv, "Jag fattade det bästa beslutet med informationen (eller förmågor) som jag hade vid den tiden." Och nu, med det misstaget bakom dig, har du ny information när du fattar framtida beslut.
  • Tips

    Vissa "brister" är faktiskt tecken på funktionshinder, såsom autism, dyslexi, eller Adhd. Om du är en quirky person som kämpar för att få det, kan det vara värt att göra lite forskning och prata med en läkare. Att diagnostisera din funktionshinder kan hjälpa dig att få hjälp, förstå dig själv bättre och ansluta till ett stödjande funktionshinder.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande