Hur man skapar och utvecklar en original karaktär

Du kanske vill skapa en original karaktär (OC) för en historia, roman, komisk bok eller annat kreativt projekt. Komma upp med en karaktär som är unik och verklig kan vara en stor utmaning, men det finns några tekniker för att hjälpa dig genom processen. Ett bra sätt att skapa komplexa, välutvecklade tecken är att göra ett teckenblad. Dessutom kan du krossa din karaktär när du skriver dem i scener. När du ritar din karaktär, gör flera övningsskisser för att träna detaljerna, sedan skapa din sista ritning.

Steg

Metod 1 av 3:
Slutför ett teckenblad
  1. Bild med titeln Skapa och utveckla ett original tecken steg 1
1. Skriv din karaktärs personliga och biografiska detaljer på toppen. Detta inkluderar deras namn, ålder, födelseplats, där de bor och deras grundläggande personuppgifter, som deras art och kön eller kön om de har en. Lista så många detaljer som du kan tänka på just nu. Det är okej om du inte vet allt än.
  • Du kan skriva, "Alice, 25, född hemma, bor i en liten landsbygdsstad som heter Wisty, Human Witch, Kvinna, har magi."
  • Om du inte är säker på en detalj, lämna ett tomt utrymme för det så att du kan komma tillbaka senare. Ibland tar det tid att verkligen förstå en karaktär.

Dricks: Du kan skapa din egen teckenplåt eller använd en mall, som du kan hitta online.

  • Bild med titeln Skapa och utveckla ett original tecken Steg 2
    2. Förklara karaktärens roll i berättelsen. Varje karaktär ska ha en funktion i den berättelse du säger. Tänk på vad din OC kommer att bidra till historien och tilldela dem en grundläggande roll. Det är okej om du går tillbaka och ändrar det senare, men det är bra att ha en idé.
  • Till exempel kan din karaktär vara hjälten, skurken, Femme Fatale, den vise äldste, romancer eller hjälpen. Som ett exempel kan en kvinnlig karaktär som använder sitt utseende att dölja det faktum att hon är en farlig tjuv kan vara en femme-fatale.
  • Det är okej om din karaktär har mer än 1 roll. Till exempel, en manlig karaktär som blir kär medan han räddar en stad kan vara både en hjälte och en romancer.
  • Dricks: Sätt din egen snurr på traditionella karaktärsarketyper, som den valda, hjälten, anti-hjälten, skurken, mentorn, vårdgivaren, den föräldralösa, förförskuren, älskaren, oskyldiga eller loner. Välj en arketyp som fungerar för din karaktär, men lägg till unika egenskaper som gör ditt tecken original.

  • Bild med titeln Skapa och utveckla ett ursprungligt tecken Steg 3
    3. Beskriv din karaktärs fysiska utseende i en lista eller stycke. Fråga dig själv hur din karaktär kommer att se. Då beskriv deras grundläggande fysiska egenskaper, hur de vanligtvis klär sig, och hur de rör sig och står. Var så detaljerad som du vill vara i detta skede. Du kan alltid lägga till mer information senare.
  • Du kan skriva, "Alice är kort, kurvig och har blek hud. Hennes hår är svart och lockigt, och hennes ögon är gråa med gula gnistrar. Hon brukar ha svart, kungblå, eller mörka lila kläder, vanligtvis klänningar. Hennes händer är rädda från dryckesolyckor, och hon har ett ärr på hennes bröst från en stavning som gick fel. Hon är stolt över hennes häxor, så hon står alltid upp rakt och går med hennes haka lätt lyfts."
  • Bild med titeln Skapa och utveckla ett original tecken steg 4
    4. Förklara din karaktärs bakgrund och historia. Beskriv din karaktärs förflutna och hur det har tagit dem till den här tiden i berättelsen. Diskutera vad de har gjort, liksom saker som har hänt med dem. Inkludera de viktigaste detaljerna som formade dem som ett tecken.
  • Till exempel "Alice har alltid bott i en liten stad och känns som om hon är den mest begåvade häxan i sin familj. Hennes föräldrar skolade henne och lärde henne de gamla sätten för sin familj, så hon är inte bekant med det moderna samhället. Hon har alltid försökt verkligen svårt att lära sig nya stavar, till den punkt som hon irriterade sina familjemedlemmar. Hennes föräldrar har alltid stött henne och byggt upp sitt självkänsla, men det har gjort henne för mycket förtroende för hennes förmågor. Nu har hennes föräldrar försvunnit och hon behöver hitta dem, men hennes övertygelse orsakar henne att göra misstag."
  • Bild med titeln Skapa och utveckla ett original tecken steg 5
    5. Lista din karaktärs personliga egenskaper, talanger och prestationer. Tänk på 5-10 egenskaper som är väldigt viktiga för din karaktär. Inkludera de talanger som de kan ha, som att sjunga, springa snabbt eller casting stavar. Då, överväga vilka typer av prestationer de kan göra, liksom vad som skulle göra dem stolta över.
  • Bestäm deras övergripande inställning. Till exempel är de en optimist, en pessimist eller en realist?
  • Alices personliga egenskaper kan inkludera att hon är hårt arbetande, bestämt, snabbt tänkande, kreativ, vänlig och lojal. Hennes talanger kan inkludera att göra potions, gjutning och sång. För prestationer kan du inkludera att hon bryggde sin första potion vid 5 års ålder, vann hon en magisk tårtabakkonkurrens, och hon är den rättmänna ägaren av hennes familjes stavningsbok.
  • Dricks: Ge din karaktär en quirk som visar din publik något om deras personlighet. Till exempel kan Alice ha en vana att flicka hennes handled när hon pratar för att hon är så van att göra stavar.

  • Bild med titeln Skapa och utveckla ett original tecken steg 6
    6. Förklara din karaktärs brister så att de verkar mer verkliga. Det är frestande att göra din karaktär perfekt, men det gör att de verkar falska. Alla har brister, så överväga vad din karaktärs brister kan vara. Detta kan innehålla dåliga personlighetsdrag, fysiska imperfektioner eller misstag som de har gjort. Beskriv dessa brister i ditt teckenblad.
  • Alices personlighetsbrister kan inkludera att vara overconfident, vara naiv och agerar utan att tänka. Hennes fysiska imperfektioner kan inkludera sina ärr, det faktum att hon går långsamt och det faktum att hon är fysiskt svag. Hennes misstag kan vara att hon är betrodd den felaktiga personen att hjälpa henne.
  • Bild med titeln Skapa och utveckla ett original tecken steg 7
    7. Ge din karaktär en rädsla som kan bli ett hinder. Alla är rädda för något, så rädsla hjälper till att göra din karaktär mer verklig. Dessutom ger det dig något att hota dem med i en historia. Identifiera vad som kan skrämma din karaktär mest och inkludera det på deras karaktärsblad.
  • Till exempel kan Alice vara rädd för att förlora sina föräldrar för alltid. Dessutom kan hon vara rädd för att lämna sin hemstad, även om hon måste om hon vill hitta sina föräldrar.
  • Bild med titeln Skapa och utveckla ett original tecken steg 8
    8. Bestämma din karaktärs motivation eller vad de vill ha. Varje karaktär behöver ha en motivation, som vanligtvis är knuten till vad de vill ha. Det här driver historien framåt. Tänk på vad din karaktär logiskt vill ha mest, förklara det här i ditt teckenblad.
  • Om du redan känner till din historia, använd det här för att räkna ut din karaktärs motivation. Vad är kärnkonflikten i din plot? Vad saknas din karaktär? Detta är sannolikt deras motivation.
  • I Alice`s story kan hennes motivation vara att få sin förälder tillbaka. Dessutom vill hon förmodligen bevisa sig som en begåvad häxa.
  • Metod 2 av 3:
    Flortera ut din karaktär
    1. Bild med titeln Skapa och utveckla ett original tecken steg 9
    1. Fråga dina teckenfrågor för att skapa karaktärsutveckling. Gör en lista med frågor du kan fråga din karaktär, eller leta efter en lista online. Sedan, gå igenom listan och svara på varje fråga som din karaktär. Basera svaren på din karaktärs bakgrund, deras personlighet, och vad de vill ha.
    • Frågor kan inkludera, "Vad är din favoritmat?" "Har du ett husdjur?"" Vad är ditt förhållande som med din familj?"" Var ser du dig själv om 5 år?"" Vad är ditt första minne?" "Vad är ditt drömjobb?"" Vem är din mest betrodda förtroende?"Och" Vad finns i ditt sovrum?"
    • Som ett exempel kan Alice säga att hennes favoritmat är hemlagad vattenkokare eftersom hon gillar den salta-söta smaken. Hon kanske också säger att hon har en svart katt och en orange katt som fungerar som hennes bekanta.
  • Bild med titeln Skapa och utveckla ett original tecken steg 10
    2. Skapa en unik röst som speglar din karaktärs persona. Ge din karaktär ett accent eller talmönster som visar sin bakgrund eller personlighet. Använd dessutom ord och meningsstrukturer som speglar din karaktärs utbildning och plats i samhället. Detta hjälper din publik att lära dig mer om din karaktär genom sitt tal.
  • Som ett exempel kan Alice inkludera gammaldags ord i sitt tal och kan ibland rima på grund av hennes erfarenhet gör stavar. Hon kanske säger saker som, "Skogen har mörkat en liten bit tidigt, men det är ingen anledning för dig att bli surly."
  • Bild med titeln Skapa och utveckla ett original tecken steg 11
    3. Visa din karaktär i vardagliga situationer för att skildra sin personlighet. Du kan lära dig mycket av en person genom att titta på hur de går om sitt liv. Detta inkluderar aktiviteter som matlagning, äta, städning, kör bil, eller prata med en receptionist. Utforska hur din karaktär agerar i dessa ögonblick för att hjälpa sin karaktärsutveckling.
  • Till exempel kan Alice städa sitt hus och laga sin frukost med hjälp av en stavning. Då kan du få henne kamp att köpa saker i en butik eftersom hon inte kan använda sin magi där. Detta visar att hon alltför är beroende av hennes magi.
  • Som ett annat exempel kan du visa Alice som försöker kolla in en magisk bok från biblioteket. Hon kan rodna och mumla när hon pratar med clerken och har problem med att göra ögonkontakt. Detta visar att hon är blyg.
  • Bild med titeln Skapa och utveckla ett original tecken steg 12
    4. Göra din karaktär ta ställning till en viktig fråga. Verkliga människor har åsikter, så din karaktär borde också. Tänk på vilka problem i din berättelse kommer att vara viktigast för din karaktär. Bestämmer då vad din karaktärs åsikt om det frågan skulle vara. Använd denna åsikt för att hjälpa till med karaktärsutveckling.
  • Till exempel kan Alice tro att häxor ska leva separat från icke-magiska människor. Det här kan göra det svårt för henne att arbeta med människor. Dessutom kan det skapa konflikter mellan henne och andra häxor.
  • Bild med titeln Skapa och utveckla ett original tecken steg 13
    5. Utveckla din karaktärs förhållande med andra tecken i berättelsen. Visa din karaktär som interagerar med sin familj, vänner eller en antagonist. Se till att varje karaktär är särskiljande så att du ser likheterna och skillnaderna mellan dem. Detta hjälper dig att bättre förstå vad din OC handlar om och vem de verkligen är.
  • Som ett exempel, låt oss säga Alice har en bästa vän som heter Trixy. Du kanske har en scen där Alice och Trixy kommer över en skadad häxa i skogen. Alice kan sluta och hjälpa häxan och erbjuder honom sin sista bit av vatten och mat. Trixy kan rulla ögonen och berätta för Alice att hon slösar bort sin tid genom att hjälpa. Då kan trixy gå för att få hjälp men återvända riktigt sent eftersom hon tog en paus för att göra något roligt. Detta visar att Alice är snäll och hjälpsam, medan trixy kan vara opålitlig.
  • Bild med titeln Skapa och utveckla ett original tecken steg 14
    6. Ta något bort från din karaktär för att bygga spänning. För att göra din historia intressant måste du ge dina karaktärsproblem och neka dem vad de vill ha. Skapa hinder och förluster för din karaktär som håller dem strävan efter att få vad de vill ha. Detta hjälper dem att utvecklas som en karaktär och håller din publik att rota för karaktären.
  • Till exempel kan Alice nästan hitta sina föräldrar men de de flyttas igen. På samma sätt kan hon inse att hennes bästa vän Trixy i hemlighet hjälper den person som tog sina föräldrar.
  • Metod 3 av 3:
    Ritar din karaktär
    1. Bild med titeln Skapa och utveckla ett original tecken steg 15
    1. Skapa din teckenark eller ett grundläggande koncept först. Se till att du har en grundläggande översikt över din karaktär innan du börjar dra dem. Idealiskt, fyll i ett teckenblad så du vet exakt vem de är. Om du inte vill vara den här detaljerad, bestämma deras roll i berättelsen och deras grundläggande fysiska egenskaper.
    • Ett grundläggande begrepp för Alice kan vara, "kort mörkhårig häxa i en svart klänning som är hjälten i historien."
    • För Trixy kan du skriva, "lång, rödhäxad häxa i jeans och gul t-shirt som är hemligt en skurk."
  • Bild med titeln Skapa och utveckla ett original tecken steg 16
    2. Välj en distinkt hållning för din karaktär. Hur din karaktär står mycket om sin personlighet. Tänk på hur din karaktär skulle hålla sin kropp baserad på deras personlighet och mål. Då, bild vad deras silhuett skulle se ut. Använd detta för att skapa en översikt över din karaktär.
  • Till exempel kan Alice stå högt med handen på hennes höft och näsan pekade i luften.
  • Trixy, å andra sidan, kan titta ner och ut till sidan. Hennes händer kan pressas ihop framför hennes kropp för att visa att hon gömmer något.
  • Bild med titeln Skapa och utveckla ett original tecken Steg 17
    3. Gör flera skisser av din karaktär för att hitta det utseende du vill ha. Snabbt skissera det grundläggande utseendet du går med med denna karaktär. Gör ett par skisser så att du kan prova olika detaljer och vinklar. Därefter granska dina skisser för att hjälpa dig att bestämma hur du vill rita karaktären.
  • Sketching hjälper dig också att värma upp så det är lättare att rita.
  • Oroa dig inte för att göra misstag. Dessa skisser ska vara lös och behöver inte vara färdiga.
  • Dricks: Skissa din karaktär från olika vinklar för att skapa ett mer komplett utseende.

  • Bild med titeln Skapa och utveckla ett original tecken steg 18
    4. Lägg till kläder och tillbehör som speglar din karaktärs personlighet. Vad din karaktär bär bör visa något om dem som en karaktär. Detta inkluderar den typ av kläder de bär, de färger de väljer, och de tillbehör de väljer. Tänk på hur din karaktär skulle klä, skapa en outfit som fungerar för dem.
  • Till exempel kan Alice bära flytande klänningar eftersom hon tycker att det bättre återspeglar hennes häxor. På samma sätt kan hon hålla sig till mörka färger eftersom det gör henne att känna sig häxor. För tillbehör kan hon ha en gammal locket som har sin mormors bild i den.
  • Trixy kan bära moderna kläder eftersom hon inte följer de gamla vägarna. Dessutom kan hon välja ljusa färger eftersom det gör att folk tycker att hon är glad, trots att hon inte är det. För tillbehör kan hon bära en handväska som är gjord av en Pet Fox som hon en gång hade.
  • Bild med titeln Skapa och utveckla ett original tecken Steg 19
    5. Rita din karaktär baserat på dina skisser. Nu när du har bestämt dig för hållning och grundläggande fysiska egenskaper, skapa en ritning av din karaktär. Gör det på papper eller din dator, beroende på vad som är bekvämt för dig. Gör denna ritning som detaljerad som du vill.
  • Du kanske kan använda en ritningsapp för att hjälpa dig att skapa din karaktär.
  • Om du använder ritningen som inspiration men inte planerar att visa det för människor, oroa dig inte om det inte är perfekt. Gör bara ditt bästa.
  • Om du skapar en serietidning eller något liknande, träna din karaktär om och om igen. Detta hjälper dig att bli bra på det, så ge inte upp!
  • Provteckenbeskrivningar

    Prov Non Fiction Teckenbeskrivning

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Prov manlig anime tecken beskrivning

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Läs och titta på tecken som inspirerar dig att få inspiration för din egen OC.
  • Gör inte din karaktär bra på allt eftersom det inte är realistiskt. De borde ha båda talanger och brister.
  • Låtsas att du är din karaktär för lite. Förstå vad din karaktär går igenom verkligen hjälper dig att lägga till på.
  • Du kommer förmodligen att märka vissa likheter mellan befintliga tecken och din OC. Så länge du inte kopierar någon annans arbete, borde det vara okej.
  • Varningar

    Kopiera inte någon annans arbete eller basera din karaktär på en befintlig karaktär. Detta kan bryta mot Skaparens upphovsrätt.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande