Hur man drar av sjukvårdskostnader på skatter

Förenta staternas interna intäkter (IRS) tillåter skattebetalare möjlighet att dra av några sjukvårdskostnader. Om du har betalat 7.5% eller högre av din justerade bruttoinkomst (AGI) mot medicinska kostnader under 2017 och 2018 eller 10% under 2019, kan du välja att specificera dina avdrag och dra av en del av dessa kostnader från de skatter du är skyldig. För alla som betalar ett stort antal medicinska kostnader för sig själva eller andra är det en bra idé att hålla reda på dina sjukvårdskostnader, om du kan lägga till det här specificerade avdraget.

Steg

Del 1 av 2:
Spåra dina utgifter
  1. Bild med titeln DEDUCT Medicinska kostnader på skatter Steg 1
1. Granska listan över avdragsgilla sjukvårdskostnader på IRS-webbplatsen. Sök efter publicering 502. Läs den detaljerade förteckningen över avdragsgilla och otillåtna sjukvårdskostnader för det aktuella skatteåret.
  • Om du till exempel är egenföretagare kan du till exempel kunna dra av dina sjukförsäkringspremier från din justerade bruttoinkomst (AGI).
  • Den avdragsgilla medicinska utgifterna ändras från år till år, så döm inte baserat på en tidigare års IRS-publikation.
  • Bild med titeln Deduct Medicinska kostnader på skatter Steg 2
    2. Håll dina kvitton från medicinska kostnader under hela året. Skapa en fil där du kan lägga alla dina kvitton för allt från sjukförsäkringspremier till transportkostnader till och från medicinska möten. Genom att göra ett försök att hålla dem hela året är du mer benägna att ha en fullständig lista över verifierbara utgifter i slutet.
  • Även om du inte har tillräckligt med sjukvårdskostnader för att dra av dem från din federala inkomstskatt, kan ditt tillstånd tillåta ett avdrag för sjukvårdskostnader.
  • Bild med titeln Deduct Medical Costs on Taxes Steg 3
    3. Håll ett kalkylblad av alla dina sjukvårdskostnader. Inkludera kolumner för datum, tjänst, tjänsteleverantör, läkare som föreskriver service och anteckningar. Uppdatera dina medicinska kostnader baserat på dina kvitton varje månad, eller efter varje kostnad.
  • Ställ in kalkylbladet för att hålla en löpflik i dina sjukvårdskostnader. På både Microsoft Excel och Open Source-kalkylarkprogram kan du välja den kolumn som du vill läggas till och klicka på "Formel" knapp. Välj de celler du vill att den ska lägga till, och det ska vara totalt att ändras som du lägger till fler poster i "Kosta" kolumn.
  • Bild med titeln Deduct Medicinska kostnader på skatter Steg 4
    4. Håll reda på familjemedlemmarnas sjukvårdskostnader. Dina sjukvårdskostnader bör innehålla alla som ingår i din avkastning, till exempel en make eller barn. Det kan dock också innehålla andra familjemedlemmars utgifter som du betalar för, så länge det inte hävdas på egen avkastning.
  • Du bör också samla in originalkvitton för familjemedicinska kostnader.
  • Bild med titeln Deduct Medical Costs on Taxes Steg 5
    5. Ta bort eventuella sjukvårdskostnader som återbetalades. Om någon av dina utgifter återbetalades av en läkare, en byrå, ett försäkringsbolag eller från ett hälsokonto (HSA), kan du inte dra av dem. Det är olagligt och bedrägligt att dra av eventuella sjukvårdskostnader för vilka den ekonomiska bördan inte faller på dig.
  • Del 2 av 2:
    Bestämma dina avdrag
    1. Bild med titeln Deduct Medicinska kostnader på skatter Steg 6
    1. Beräkna din justerade bruttoinkomst (AGI) vid årets slut. AGI beräknas genom att subtrahera en kort lista över kostnader från all den inkomst du fått från olika källor under året. Samla dina W-2s och andra formulär för dig och din make som visar vilken inkomst du fått under det senaste året.
    • Bruttoinkomst inkluderar följande inkomst som du kanske har fått i det aktuella budgetåret: löner, bonusar, hyror, kungligheter, intresse, intresse, utdelningar, pensioner, intäkter från affärsverksamhet, livräntor och inkomstskattbidrag.
    • Justeringar av bruttoinkomster inkluderar följande betalningar som gjorts under det aktuella budgetåret: Företagskostnader, utbetalda avtal, hälsokostnader, hälften av självständig anställningsskatt, bidrag till traditionella IRA-pensionskonton och högskoleutbildning.
  • Bild med titeln Deduct Medical Costs on Taxes Steg 7
    2. Totalt dina avdragsgilla sjukvårdskostnader från det nuvarande skatteåret. Du borde kunna ta summan av ditt kalkylblad i slutet av året. Lägg till sjukvårdskostnader från varje familjemedlem tillsammans.
  • Bild med titeln Deduct Medicinska kostnader på skatter Steg 8
    3. Multiplicera din AGI med 7.5% (0.075) för 2018 eller 10% (0.10) för 2019. Om det här numret är mindre än dina totala sjukvårdskostnader, subtrahera detta nummer från dina sjukvårdskostnader. Resultatet blir det totala beloppet du kan dra av för sjukvårdskostnader.
  • Om detta nummer är mer än dina totala sjukvårdskostnader, kan du inte dra av dina sjukvårdskostnader.
  • Till exempel, om din AGI var $ 50.000 och du tillbringade $ 6,940 på avdragsgilla sjukvårdskostnader 2018, kunde du specificera ett avdrag för sjukvårdskostnader. Detta beror på 7.5% av $ 50,000 är $ 3,750, mindre än vad du spenderade på medicinska kostnader. Din totala avdrag skulle vara $ 6,940 minus $ 3 750, eller $ 3,190.
  • Bild med titeln DEDUCT Medicinska kostnader på skatter Steg 9
    4. Begär ett schema A från IRS, eller skriv ut en kopia online hos IRS.gov. Standardavdraget för 2018 för enskilda filers är $ 12 000 eller $ 24.000 för gifta arkivering gemensamt. Om du väljer att specificera dina avdrag eftersom de är större än standardavdrag, måste du lämna in ett schema A. Detta kallas också IRS Form 1040.
  • Bild med titeln DEDUCT Medicinska kostnader på skatter Steg 10
    5. Fyll i toppen av formuläret 1040, som säger "Medicinska och dentala kostnader." Ange dina avdragsgilla sjukvårdskostnader i blank nummer 1 och din AGI i blank nummer 2. Ange 7.5% av din AGI för 2018 eller 10% av din AGI för 2019 i blank nummer 3 och det belopp som subtraheras från dina medicinska utgifter i blank nummer 4.
  • Om din läkarekostnad är lägre än 7.5% (2018) eller 10% (2019) av din AGI, kommer du att komma in "0" i blank nummer 4.
  • Bild med titeln Deduct Medical Costs on Taxes Steg 11
    6. Fyll i dina skatter och skicka dem före förfallodatum i april. Du kan skicka in dina skatter via post, genom en skatteförberedare eller genom att använda e-filprocessen. Även om du inte behöver skicka i dina medicinska kvitton, bör du hålla dem och ditt kalkylblad i händelse av en revision.
  • Hjälp med sjukvårdskostnader

    Prov avdragsgilla sjukvårdskostnader

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Provfamiljens medicinska kostnader

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Avdragsgilla sjukvårdskostnader fuskblad

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Om du har en stor del av specificerade avdrag, kanske du vill gå till en certifierad revisor (CPA), för att se till att du får ut det mesta av dina avdrag och följande skattelagar.

    Varningar

    Försök inte inkludera otillåtna kostnader i ditt avdrag. I en revision kan du bötas för skattebedrägeri.

    Saker du behöver

    • IRS Form 1040
    • Medicinska kostnadsintäkter
    • Kalkylblad
    • W-2
    • IRS publikation 502
    • Skatteberedare (tillval)
    • Bankkonto / pensionskonto uttalanden
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande