Hur man är sparsam

Frugality är en livsstil att leva bra inom dina medel.Det betyder att spendera mindre än vad du gör så att när en kris uppstår, kan du väder det lugnt och veta att du har både besparingarna att överleva och träna med dina pengar klokt.Många enskilda beslut lägger till en livsstil av Frugity.Medan vissa beslut kan spara hundratals dollar kan andra bara spara tio cent.Men kom ihåg Om du tar hand om penniesna, kommer dollarna att ta hand om sig själva.

Steg

Del 1 av 4:
Spåra dina utgifter
  1. Bild med titeln vara frugal steg 1
1. Håll reda på dina utgifter. Du kan inte planera att spendera mindre om du inte vet vad du spenderar nu. Medan du spenderar pengar som du normalt skulle skriva ner varje öre du spenderar och vad du spenderar på en vecka, två veckor eller en månad för att få en uppfattning om vad du spenderar dina pengar på.
Del 2 av 4:
Reducerande utgifter
  1. Bild med titeln vara frugal steg 2
1. Granska dina utgiftsvanor. Varje kostnad är fast, variabel eller diskretionär. Fasta kostnader är obligatoriska kostnader som alltid är desamma och kan inte påverkas av dina beslut. Exempel inkluderar hyra och sjukförsäkring.Variabelkostnader är obligatoriska kostnader som du kan påverka kostnaden för.Exempel är värdräkning och transportkostnader. Diskretionära kostnader är utgifter som helt kan elimineras om det behövs. Exempel är alkohol, underhållning och restaurang måltider.
  • Bild med titeln vara frugal steg 3
    2. Minska dina utgifter.
  • Eliminera diskretionära utgifter som inte ger dig nöje. Till exempel, delta inte i kontorsgåvan om du inte tycker om det.
  • Klipp tillbaka på diskretionära utgifter som ger dig glädje att maximera din njutning till dollarn.Till exempel, äta en trevlig måltid varje månad i en sit down restaurang istället för att ta en veckovis resa till McDonalds kan spara dig $ 10, och det kommer att ge dig mer nöje för de pengar du spenderar.
  • Tänk på sätt att skära dina rörliga kostnader.Använd tipsen nedan.Tänk kreativt om sätt att minska utgifterna.
  • Bild med titeln vara frugal steg 7
    3. Klipp dina utgifter ytterligare. Varje budget har lite fett. Trim din lite mer. Inkorporera ett nytt tips varje vecka. Bestäm vad som fungerar för dig och hålla fast vid det.
  • Del 3 av 4:
    Avlägsna skulden
    1. Bild med titeln vara frugal steg 4
    1. Bli skuldfri. Skulden kostar dig mycket extra pengar. Det kan vara klokt att eliminera alla diskretionära utgifter tills du är ute av skuld. Ränta på skuld ger dig inte nöje, och går in i skulden är valfri.
  • 2. Använd endast pengar för att göra betalningar. Träna ut hur mycket du behöver för att spendera på mat, bränsle och roligt för månaden - det här är efter att du har betalat räkningar och överförda besparingar. När du har gjort det här, slå av £ 50 pund och överför det i besparingar - det är bara £ 12 per vecka som du kommer att vara kort och det kan lätt absorberas i någon sparsam matköp - om du inte behöver det, don `t Köp det.
  • Dra tillbaka det belopp som beslutats från banken efter varje lönedag.
  • Dela upp beloppet som tas ut i antal veckor fram till din nästa lönedag och lägger den i separata kuvert och förseglar dem. Genom att göra detta blir du mindre benägna att doppa in i dem. (Varje kuvert är bara att öppnas i slutet av varje vecka.)
  • Försök att leva på mindre än du har budgeterat för varje vecka - behandla det som en tävling med dig själv - spara pengar börjar bli beroendeframkallande, men det är viktigt en gång i månaden att göra något trevligt som inte kostar för mycket, så budget för Detta också - gå till bio- ha en måltidsutbrans med vänner eller familj - gå en promenad och ta en drink i ölträdgården innan du går hem- Betala för ett gymnasium eller något annat som flyter din båt - alltid gå holländska.
  • Kom ihåg - bara köpa saker som du har pengar för i den veckans pengar, eller, spara över till nästa vecka vad du har mot objektet och köp det då... Du kanske måste göra det i ett par veckor, eller längre, tills du har tillräckligt med pengar, men det är något som är mycket tillfredsställande i köp i kontanter och vet att du inte är skyldig någonting för det och att varan är 100% din.
  • I slutet av varje vecka eller månad, betala vad du har lyckats spara något som du är skyldig, eller till ett sparkonto - kommer du att bli förvånad över hur snabbt du är klar, eller hur snabbt det lägger till i besparingar.
  • Del 4 av 4:
    Sparande
    1. Bild med titeln vara frugal steg 5
    1. Spara för objekt du vill köpa. Bara köpa varor du har pengar i handen för. Finns inte, använd betalningsplaner eller bära en balans på ett kreditkort. Betala pengar sparar pengar.
  • Bild med titeln vara sparsam steg 6
    2. Fira din framgång! Njut av de saker du äger att veta att du arbetade hårt för dem. Lägg märke till att din sinnesro som vet att det finns pengar i banken. Dela dina kostnadsbesparingar med andra frugalfolk. Tänk på den sparande livsstilen på positiva sätt.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Undvik namnmärken. Kända varumärken är vanligtvis dyrare. Det finns ofta billigare, butiksalternativ som kan vara av samma eller överlägsna kvalitet.
  • Använd kollektivtrafik. Du kommer att spara bensin och slitage på ditt fordon. Om det är möjligt, eliminerar ditt fordon helt en utmärkt kostnadsbesparande åtgärd.
  • Byt bara ut vad du behöver byta ut. Du kan köpa ett kit för att fylla på bläckpatronen istället för att köpa en ny bläckpatron varje gång din löper ut. Du kan köpa ett nytt hjul istället för att ersätta din barnvagn.
  • Koka din egen mat. Restauranger är dyra eftersom du betalar för service, atmosfär och utrymme att äta.Att laga din egen mat gör det också möjligt att anpassa recept för maximal besparing.Om du har utrymmet ger trädgårdsarbete ännu större kostnadsbesparingar när de kombineras med att laga din egen mat.
  • Använd aldrig ett kreditkort. De låter mycket bättre än de är, men det är exakt samma som att låna pengar från en vän. Du måste alltid betala varje öre tillbaka, vilket minskar sin praktiska egenskap. Spara dina pengar och få en checkbook och / eller betalkort istället om du inte ofta har tid att göra frekventa uttag på din lokala bank.
  • Fixa trasiga föremål. Ofta reparationer är lika enkla som en pappersclip eller lite lim eller en färgfärg.Även om reparationer kräver verktyg kan det vara billigare att investera i verktygen för framtida reparationer.
  • Använd vad du redan har. Inte att köpa något är alltid billigare än att köpa något. Titta runt ditt hus.Har du ett annat objekt som kommer att uppnå samma syfte? Kan du ingenjör en lösning ur material du redan äger?
  • Jämförelsesaffär. Jämför olika märken och förpackningsstorlekar av samma produkt. Ibland blir en större behållare billigare per uns.Jämför priser mellan butikerna.Sällan kommer en stormarknad ha det bästa priset på allt. Med stora inköp som bilar kan besparingar vara ännu mer betydande av jämförelse shopping.
  • Köp objekt som är återanvändbara. På lång sikt, kasta något bort och återköpa det många gånger kommer vanligtvis att vara dyrare än att köpa ett hållbart objekt.Ett bra exempel är disponibelt vs. tygblöjor.
  • Låna föremål från vänner och grannar. I många situationer behöver du inte äga ett objekt, du behöver helt enkelt använda det ibland.Om du har ett rykte som en bra låntagare (jag.e. Returnera objekt i tid och i gott skick), kommer du att kunna låna många saker från dina mindre frugal grannar och vänner.Till exempel, om du inte är en avid camper, kommer du bara att använda ett tält några gånger om året.Köp inte en, låna en från Boy Scout-ledaren i din kyrka.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande