Hur man kastar ett spel

Gjutning är en av de svåraste delarna av att producera ett spel. Du vill se till att så många människor vet om auditionerna som möjligt så att du kan se ett brett utbud av aktörer och talang. Du måste då auditionera var och en av dem för att se till att de är rätt för den del. Besluta vem som får rollen kräver uppmärksamhet på aktörernas olika styrkor och svagheter. I slutet av dagen, med lite planering och noggrann övervägning, kan du Hitta de bästa aktörerna För din lek.

Steg

Metod 1 av 3:
Ställa in auditioner
  1. Bild med titeln CAST A PLAY STEG 1
1. Bestäm hur många delar du behöver kasta. Du måste inte bara kasta de stora rollerna i spelet utan också Chorus-medlemmar, extrafunktioner, understudier, dansare och musiker. Räkna hur många olika aktörer du behöver. Tänk på om aktörer kommer att spela flera roller.
  • Bild med titeln Cast a Play Steg 2
    2. Skriv en gjutslista. Ibland kommer spelningar med gjutslistor. Ibland måste du utarbeta din egen. Varje lista ska innehålla de nödvändiga elementen för varje tecken. Viktiga detaljer inkluderar:
  • Ålder: Du bör försöka kasta skådespelare som är i ett liknande åldersintervall till rollen.
  • Kön: Vissa styrelseledamöter gillar att uppmuntra människor att spela roller av ett annat kön. Till exempel spelas Peter Pan ofta av en kvinna. Ange om så är fallet i din lista.
  • Lopp: Försök att inte kasta människor med olika typer av tävlingar för att spela ett tecken vars ras är viktigt för historien. Till exempel, om du producerar ett spel om Vietnamkriget, borde du inte ha vita aktörer spela vietnamesiska tecken. Å andra sidan kräver vissa spel inte aktörer av någon speciell ras eller etnicitet. Du kan kasta ett färgblindspel, gjuta den bästa skådespelaren för rollen oavsett tävling. Till exempel, i en färgblind anpassning av Henry IV, kan du få en afroamerikansk skådespelare att spela kungen eftersom den aktören utförde den bästa auditionen. Oavsett om du letar efter aktörer av en viss tävling eller om du planerar att kasta ett färgblindspel, ange det här på din gjutslista.
  • Arketyp: Dessa är vanliga rolltyper som tillåter potentiella aktörer att avgöra om de är rätt för rollen eller inte. Några vanliga arketyper inkluderar Damsel i nöd, Mob Boss, den kloka gamla salvan eller den oskyldiga.
  • Bild med titeln Cast a Play Steg 3
    3. Hitta en plats. Du behöver ett steg eller öppet utrymme för att auditionera din gjutning. Om du har en teater redan tillgänglig kan du använda det här utrymmet. Du kan också leta efter offentliga platser som erbjuder gott om klart rum. Du vill kunna se, höra och prata med varje skådespelare. Du vill också ha ett separat rum för att människor ska vänta innan de hör. Sådana platser inkluderar kyrkor, skolor, högskolor och amfiteater. Du måste reservera dessa utrymmen i förväg.
  • Bild med titeln Cast A Play Steg 4
    4. Skapa en webbplats för ditt spel. Du borde ha en webbplats för att hänvisa till människor så att de kan få mer information om spelet. På den här webbplatsen, skicka en sammanfattning av spelet, den gjutna listan och dina produktionsdatum. Du bör också lista en e-postadress så att aktörer kan kontakta dig med frågor. Du kanske vill skapa en speciell e-postadress för spelet istället för att använda ditt personliga konto.
  • Bild med titeln Cast a Play Steg 5
    5. Annonsera. Du vill ha så många människor som möjligt att veta om dina auditioner. Skapa flygblad att posta runt staden. Posta cast list online, och fråga aktörer att ta med ett foto och CV. Ange om ditt spel är en professionell betald produktion eller en volontärsamhällsevenemang. Om det är en skola eller universitetsspel, dra nytta av sociala medier och dramaorganisationer att rekrytera talang. Tydligt notera vilken spel du auditionerar för så att aktörer kan undersöka sina roller och förbereda sig. Några bra ställen att annonsera inkluderar:
  • Skolbulletiner brädor
  • Kaféer
  • Sociala media
  • Spela eller teaterwebbplats
  • Tidningar
  • Lokala handlingsbyråer
  • Drama skolor
  • Metod 2 av 3:
    Innehavare
    1. Bild med titeln Cast a Play Steg 6
    1. Anteckna. Under alla auditioner bör du ta anteckningar om varje skådespelare, uttryck, styrkor och svagheter. Detta hjälper dig att komma ihåg hur bra varje skådespelare gjorde, och det kommer att fatta beslutsprocessen enklare.
  • Bild med titeln CAST A PLAY STEG 7
    2. Ge skript till aktörerna. Ge varje audition att agera ett utdrag ur skriptet. Dessa bör inte vara längre än tre sidor. De kan begära audition för en viss roll, eller du kan be dem att läsa en viss del. Detta gör det möjligt för dig att se hur bra de passar med karaktären eller rollen. Du eller en annan gjutdirektör ska läsa de andra rollerna i detta utdrag så att skådespelaren kan svara på linjerna naturligt.
  • Du kan också be dem att utföra en förberedd monolog från ett annat spel.
  • Om du gillar en viss skådespelare men är osäker om de har rätt för rollen, kan du be dem att läsa en större del av leken. Du kan också be dem att läsa en annan roll om du tror att de kommer att vara bättre lämpade för det.
  • Bild med titeln CAST A PLAY STEG 8
    3. Begär en sång om du kastar en musikalisk. Musikaler kräver att alla aktörer kan sjunga. Du vill se till att dina ledningar är bekväma sång och tala. Låt dina aktörer sjunga en beredd sång. De kan eller får inte ta med sin egen musik. Notera styrkan i deras röst, deras melodi, deras tonhöjd och hur bra de projekterar sin röst.
  • Bild med titeln Cast a Play Steg 9
    4. Koreografera en kort dans. Musikaler kräver också dans, speciellt från Chorus roller. Medan ledande aktörer kan komma undan med minimal dansupplevelse, borde de kunna lära sig en enkel dans ganska lätt. Om du kan, samla dina potentiella aktörer tillsammans. Lär dem en kort dans från musikalen och se hur bra de hämtar det. Medan några få misstag är acceptabla, leta efter hur bra de behåller i melodi och flyttar med de andra dansarna.
  • Bild med titeln Cast a Play Steg 10
    5. Spela in skådespelare. Om du har många aktörer som kommer till audition, kan du också besluta att spela in dem. Detta hjälper dig att reflektera senare hur väl de agerade. Det kommer också att tillåta dig att enkelt jämföra två eller flera aktörer. Var noga med att fråga skådespelarens tillåtelse innan du börjar kameran.
  • Bild med titeln CAST A PLAY STEG 11
    6. Samla ett foto och ett CV från varje skådespelare. Det är standardpraxis för aktörer att bära med dem ett fotografi och återuppta till auditioner. Före varje audition, ta dessa från skådespelaren. Detta hjälper dig att komma ihåg enskilda aktörer från en stor pool av potentiella spelare. Om det hjälper kan du också göra anteckningar på varje skådespelare på deras CV.
  • Metod 3 av 3:
    Välja aktörer
    1. Bild med titeln CAST A PLAY STEG 12
    1. Tänk på hur bra de agerade. Du vill ha spelare som agerade rollen med känslor, uttryck och engagemang, inte bara de som läste av skriptet. Goda skådespelare bör kunna tydligt redigera sina ord, uttrycka känslor med sitt ansikte och kropp och förmedla motivationerna av sina karaktärer. De borde prata naturligt, om det är lite långsamt, och de borde inte överbetona sina ord eller handlingar.
  • Bild med titeln CAST A PLAY STEG 13
    2. Titta på hur de återhämtar sig från misstag. Det finns ingen sådan sak som en perfekt skådespelare. Om en potentiell skådespelare gör ett misstag under auditionen, notera hur de reagerar. Om de fortsätter att gå utan att stoppa, är det ett tecken på att de är en professionell. Du kanske fortfarande vill kasta dem. Om de blir förvirrade, ber om ursäkt, eller fråga om att börja om, det kan vara ett tecken på att de inte kommer att kunna bli graciöst återhämta sig framför en publik.
  • Bild med titeln Cast a Play Steg 14
    3. Faktor i alla behoven hos rollen. Vissa roller kräver inte bara en bra röst men starka ansiktsuttryck, musikalisk talang, dans eller stuntarbete. Till exempel, om en skådespelare kan sjunga men inte agera, kanske de inte är rätt för en ledande roll.
  • Bild med titeln CAST A PLAY STEG 15
    4. Kasta och repetera fler människor än du behöver. Människor utan blyroller tenderar att släppa ut. Var noga med att kasta tillräckligt med understudier för varje roll. Vissa understudier kan fylla i för flera mindre roller.
  • Bild med titeln CAST A PLAY STEG 16
    5. Ring tillbaka aktörer du gillade. Om du hade några potentiella aktörer för en roll kan du ringa tillbaka dem för en andra audition. När du väl har bestämt vem som helst, kan du ringa dem för att låta dem veta eller du kan lägga in listan på ett offentligt ställe (t.ex. en skolbyrå eller utanför gemenskapsteatern).
  • Tips

    Lägg inte ut showen före auditionen. Ta hänsyn till all den nya talangen du kan hitta, inte bara de människor som fick ledningarna förra året.
  • Ge alla en chans att skina. Om någon fick ledningen i två år i rad, försök ge det till någon annan i år.
  • Skådespelarnas hårfärg, höjd eller byggnad kanske inte spelar någon roll för rollen. Kom ihåg att du kan kompensera för dessa skillnader med kostym och smink.
  • Hålla aktörerna som är villiga att arbeta hårdast för delarna. Gjut inte någon som inte kan göra repetitioner på grund av ett tidigare engagemang.
  • Varningar

    Vissa människor kan vara svåra eller upprörd att de inte fick rollen. Tackligen tacka dem för att auditionera innan de informerade dem om att de inte var rätt för rollen.
  • Aldrig gynna vänner.Om du känner till en skådespelare, kasta dem inte bara på grund av ditt förhållande. Kasta personen enligt hur bra de gör i auditionen.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande