Hur man kommer in i bollywood

Bollywood är en miljard dollar filmindustrin baserad i Indien. Du kan vara en fan av Bollywood-filmer och undrar hur du kan bli en Bollywood-stjärna, dansa och agera på den stora skärmen. Att komma in i Bollywood kräver talang, karisma och uthållighet. Börja med att få den nödvändiga träningen och genom att gå till auditioner för Bollywood roller i Indien. Bollywoods huvudkontor är i Mumbai. Du bör också nätverk i bollywoodindustrin så att du kan landa roller och hamna i en bollywoodproduktion.

Steg

Metod 1 av 3:
Få den nödvändiga träningen
  1. Bilden med titeln Gå in i Bollywood Steg 1
1. Ta skådespelarklasser. Leta efter skådespelarklassen på ditt lokala samhällscenter eller prestationscenter. Anmäl dig till klasser som fokuserar på Bollywood-skådespelar. Ta skådespelarklasser med instruktörer som har erfarenhet av bollywoodindustrin. Du kan behöva resa till Indien för att ta klasser som är speciellt anpassade för Bollywood.
  • Ofta kommer gjutningsdirektörer att besöka kända skådespelare för att leta efter färska ansikten och talang. Skådespelande klasser kan vara ett bra sätt att höja din profil i branschen.
  • Verkande klasser kan också vara ett bra sätt att nätverk med andra aspirerande bollywood aktörer och artister.
  • Bilden med titeln Gå in i Bollywood Steg 2
    2. Registrera dig för Bollywood Dance Classes. Bollywoodsartister förväntas kunna dansa bra. Ta klasser i Bollywood-dansstilar och lär dig så många Bollywood-dansen rör sig som möjligt. Öva dessa rörelser hemma framför en spegel. Lär dig så mycket som möjligt om hur man dansar som en bollywoodartist i klassen.
  • En av de mest kända Bollywood Dance Studios kallas Shiamak Davar Dance Academy, som har studior över hela världen. Försök att komma in i en klass på akademin för att öka dina chanser att bli märkt i branschen.
  • Titta på dina favorit Bollywood-danssekvenser och försök att imitera dem. Läs stegen till dina favorit Bollywood-danser och utför dem med förtroende.
  • Bilden med titeln Gå in i Bollywood Steg 3
    3. Gör modelleringsklasser. Modellering i kampanjer för mode och konsumentprodukter kan sätta dig på radaren av gjutningsdirektörer i Bollywood. Ta modelleringsklasser på ditt lokala samhällscenter eller prestationsstudio. Arbeta med instruktörer som har erfarenhet inom modelleringsindustrin.
  • Att ha modelleringskunskaper kan hjälpa dig att landa modelleringsjobb, som då kan översättas till auditioner för Bollywood-filmer.
  • Bilden med titeln Gå in i Bollywood Steg 4
    4
    Övning och äta hälsosamt. Bollywood aktörer förväntas vara fysiskt lämpliga, tonade och friska. Bibehålla en träningsrutin och äta hälsosam att hålla sig i form. Detta gör dig mer attraktiv under auditioner för Bollywood roller.
  • Du borde också ha bra, klar hud, eftersom Bollywood-stjärnor ofta har bra hud för att visas på kameran. Att ha en hälsosam kost och efter en bra hudvård kan du hjälpa dig att behålla en bra hud, vilket hjälper dig att se utmärkt på kamera.
  • Metod 2 av 3:
    Auditionering för Bollywood roller
    1. Bilden med titeln Gå in i Bollywood Steg 5
    1. Delta i casting samtal, även för små delar. För att komma in i Bollywood måste du delta i casting kräver filmer, ofta i Mumbai, Indien. Sök efter meddelanden online för casting kräver kommande Bollywood-filmer. Delta i Casting Calls för delar som passar din fysiska beskrivning och yrkesutbildning. Försök att delta så många casting samtal som möjligt, även för delar som är små.
    • Auditioning för så många delar som du kan öka din synlighet, särskilt bland gjutningsdirektörer. Att gå till auditioner kan också hjälpa dig att få förtroende och känna sig mer bekväm att utföra framför en kamera.
  • Bilden med titeln Gå in i Bollywood Steg 6
    2. Var beredd på auditionerna. När du går till auditioner, var alltid förberedd genom att träna dina linjer i förväg. Utföra linjerna i en spegel eller med en skådespelare. Vara självsäker och djärv när du övar linjerna.
  • Att vara förberedd för auditioner kan hjälpa dig att känna dig mindre nervös när det är dags för dig att utföra för gjutdirektören.
  • Bilden med titeln Gå in i Bollywood Steg 7
    3. Visa upp din talang vid auditioner. Var inte blyg när du får chansen att auditionera för en Bollywood-roll, även om den är liten. Presentera din talang och färdigheter till gjutdirektören när du audition. Kom ihåg dina linjer och sätt in så mycket energi och ansträngning i prestanda som du kan.
  • Ofta i Bollywood tar det bara en gjutdirektör för att märka dig och kasta dig i den högra delen. Imponerande gjutdirektör med din talang kan hjälpa till att öppna dörrar i branschen.
  • Bilden med titeln Gå in i Bollywood Steg 8
    4. Anställa ett talangagent. Om du börjar vinna ånga med dina auditioner och landar små roller, kan du överväga att anställa en talangagent. Ett talangagent kan hjälpa dig att hitta roller i Bollywood-filmer som bäst visar dina färdigheter som skådespelare. Det här kan vara ett bra alternativ om du känner att din karriär i Bollywood börjar få dragkraft och du behöver hjälp med att hitta bra roller.
  • Sök online för välrenommerade talangagenter som arbetar i Bollywood. Fråga dina skådespelare eller andra artister för en rekommendation.
  • Metod 3 av 3:
    Nätverk i bollywoodindustrin
    1. Bilden med titeln Gå in i Bollywood Steg 9
    1. Delta i Bollywood och hälsa händelser. Nätverk är en stor del av efterföljande i Bollywood. Höj din profil genom att delta i Bollywood och hälsa händelser i Mumbai eller andra stora städer i Indien. Visa upp till bollywood händelser och premiärer. Försök att ansluta till Bollywood-aktörer, styrelseledamöter och producenter vid dessa händelser. Möt unga skådespelerskor som Alia Bhatt såväl som mer erfarna skådespelerskor som Rani Mukherjee.
  • Bilden med titeln Gå in i Bollywood Steg 10
    2. Hitta en mentor som arbetar i Bollywood. I Bollywood har många större stjärnor blivit kända genom sina mentorer, kallade "Godfathers" i branschen. Att hitta en mentor och lärande från dem kan hjälpa dig nätverk med andra i branschen och markrollerna i Bollywood. Ofta är en mentor en äldre, erfaren artist som är villig att marknadsföra dig i branschen.
  • Du kan försöka hitta en mentor på Bollywood Meet och Greet Events. Du kan också försöka kontakta Bollywood-artister som du beundrar och övertygar dem om att vara din mentor.
  • Till exempel kan du säga till potentiella mentorer, "Jag älskar ditt arbete i Bollywood och jag skulle värdera möjligheten att lära av dig som din protege."
  • Bilden med titeln Gå in i Bollywood Steg 11
    3. Använd sociala medier för att ansluta till bollywood aktörer och gjutningsdirektörer. Att ha en hög social medieprofil kan hjälpa dig nätverk med producenter, styrelseledamöter och gjutningsdirektörer i Bollywood. Bygg en social media efter och bli ett varumärke. Visa din skådespelare, dans och modelleringskunskaper på sociala medier som Instagram, Snapchat och Facebook.
  • Följ branschfolk i Bollywood på sociala medier så att du kan få sin uppmärksamhet varje gång du skickar på ditt konto.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande