Hur man gör improv komedi

Improv - Kort för improvisation - är en form av levande teater (typiskt komedi) där tomten, karaktärerna och dialogen görs på platsen. Improv kräver en hel del kreativitet, lagarbete och övning, men blir en av de mest underhållande formerna av teater när det görs bra. För att komma igång med din improv karriär måste du lära dig några grundläggande principer och förbinder sig lite hårt arbete.

Steg

Del 1 av 3:
Lärande improv
  1. Bild med titeln Gör improv komedi steg 1
1. Gå med i en Improv-klass. Om du överväger att komma i improv är det bästa sättet att veta säkert att ta en klass. Att ansluta till en förbättringsklass kommer att lära dig mer om genren och ge dig alla nödvändiga verktyg som du behöver vara en framgångsrik improvskådespelare. Det finns olika nivåer av improv klasser, inklusive en nybörjarnivå, så var inte rädd för att gå med i en klass.
  • Även om du slutar inte följa improv, kan du ta en klass ett bra sätt att få självförtroende, förbättra dina kommunikationsförmåga, träffa nya vänner och sparka dina andra kreativitetsområden.
  • Improv klasser finns i nästan varje stad, så se online för att hitta en klass nära dig. Om du bestämmer dig för att du är seriös om att driva, bör du överväga att flytta till en stad som är känd för det är komedi-scenen. Några av dessa städer är Chicago, Los Angeles och New York City.
  • Ta en gratis klass med en vän. Vissa teatrar erbjuder gratis klasser för att främja sina nya klasser eller deras kommande säsong.
  • Gå till klasser så ofta du kan och övar regelbundet.
  • Bild med titeln Gör improv komedi steg 2
    2. Lära sig "Ja och" regel. Detta kallas också "inte neka" regeln. Denna regel innebär att du alltid ska säga ja. Om den person du arbetar med har en idé, bygga på vad de har skapat. Förneka inte scenariot de har satt upp, bara gå med det. Även efter att du har fått bra på improv, bör den här grundläggande regeln fortfarande följas.
  • Om din scenpartner startar scenen genom att ange att du två är pirater, måste du omfamna att du två är pirater. Om du förnekar att du är en pirat, kommer du att diskreditera din scenpartner och orsaka spänning i din scen.
  • Bild med titeln Gör improv komedi steg 3
    3. Följ positivitetsregeln. Det är en bra idé att alltid börja scener på en positiv anteckning. När en scen börjar positivt finns det många fler riktningar för scenen att gå. Men om en scen börjar på en negativ anteckning, har det inte mycket utrymme att växa. Scener som börjar negativt resultera i bruk för tecknen att slåss eller dö.
  • Till exempel, om du börjar en scen genom att säga "Ingen gillar dig i skolan, de tror att du är så konstig," Det finns inte mycket som kan göras med den där scenen förutom ett argument. Men om du säger "Alla i skolan tycker att du är så konstig, men på ett coolt sätt," Scenen har plats för tillväxt. Du kan prata om hur din karaktär är annorlunda, vilket gör det coolt mm. Göra positiva uttalanden för att låta dina scenpartner omfamna sina karaktärer.
  • Bild med titeln Gör improv komedi steg 4
    4. Fokusera på lagarbete. Samarbetet är nyckeln till framgångsrik improv-du kan inte skapa en framgångsrik improv scen själv. Alla som är en del av en scen måste arbeta tillsammans och stödja varandra, annars kommer inte scenen att fungera. Omfamna varandras idéer, ge alla en chans att lysa och ge varandra möjligheter att förbättra scenen.
  • Fokusera på den övergripande scenen i motsats till din roll i scenen. Om alla vill ha det som är bäst för scenen, kommer de att vara mer villiga att dela strålkastaren och låt varje karaktär ha sin glans.
  • Bild med titeln Gör improv komedi steg 5
    5. Arbeta med en improv partner. I improv är det viktigt att du lär dig att fungera bra med andra, eftersom du ska skapa scener och scenarier av varandra. När du arbetar med en partner, borde du få samma mängd glans. Försök inte uppstå din partner, men låt dem inte uthängra dig. Öva att arbeta med andra så att du kan förstå en bra balans av ge och ta när du gör improv med en partner.
  • Del 2 av 3:
    Titta på improv komedi
    1. Bild med titeln Gör improv komedi steg 6
    1. Gå till lokala improv visar för att studera andra artister. Du kan lära dig en hel del från att titta på både dålig och bra improv. När du går till improv visar, var uppmärksam på vad som fungerar bra på scenen och vad som inte gör det. Var uppmärksam på hur publiken svarar på vissa saker. Få idéer om tecken och personligheter som du kan utveckla för din improver.
    • Att gå till lokala komedi visar också att människor blir bekanta med dig. Att fördjupa dig själv i scenen är ett utmärkt sätt att träffa andra medlemmars aktörer och komiker.
    • De flesta stora städer har minst en improv komedi klubb, men om du letar efter en fantastisk lokal komedi scen, kanske du vill överväga att flytta till Chicago, LA eller NYC.
    • Några välkända improv Comedy Clubs inkluderar andra staden, Acme Comedy Theatre, ComedySportz, modig ny verkstad, The Bad Dog Theatre Company och Groundlings, bara för att nämna några.
  • Bild med titeln Gör improv komedi steg 7
    2. Lär dig från att titta på improv och skiss comedy på tv. Att titta på dessa program gör det möjligt för dig att studera några av de bästa improverna och lära sig vad som gör en bra improver. Studera det goda och det dåliga, och tillämpa det du har lärt dig när du övar.
  • Några bra improv och skiss komedi visar att titta är lördag natt live (SNL), vars linje är det ändå, vild "n ut, i levande färg, galen tv och chappelle s show.
  • Tänk på att de flesta av dessa artister började på en lokal nivå också. De blev bättre över tiden, och det kommer du också om du applicerar dig själv.
  • Bild med titeln Gör improv komedi steg 8
    3. Titta på dina vänner att träna improv. Häng ut med de vänner som du har träffat i Improv Class och titta på varandra övning. Även om det är viktigt för dig och dina improv vänner att arbeta tillsammans, är det lika viktigt att titta på varandra från en utomstående. Om du och dina vänner vänder sig om varandra, kan du ge feedback från publikperspektivet.
  • Del 3 av 3:
    Bryta in i improv
    1. Bild med titeln Gör improv komedi steg 9
    1. Utför i improv visar. Det bästa sättet att få erfarenhet av improv är att utföra. Övning är viktigt, men att utföra framför en publik ger ett annat element i mixen. Många improv visar foder av publiken, så det är viktigt att uppleva att göra improv framför en publik.
  • Bild med titeln Gör improv komedi steg 10
    2. Ta avancerade improv klasser. Som din förbättringsförlikning ska du byta till en mer avancerad klass. Detta gör att du kan arbeta med bättre brådskande aktörer och nya instruktörer, och kommer också att driva dig för att förbättra dina improv-kotletter.
  • Avancerade improv klasser kommer ofta med andra förmåner, som workshops med framgångsrika aktörer, diskonterade eller gratis biljetter till professionell improvshow, och hjälp med huvudskott och återupptas.
  • Head Shots är professionella bilder som skådespelare skickar till gjutningsdirektörer vid auditionering för roller. Återuppta listan alla en aktörer erfarenhet och är inledda med sina huvudskott på auditioner. När du är redo att börja auditionera för olika roller, var noga med att få ditt eget huvudskott och fortsätt.
  • Bild med titeln Do Improv Comedy Steg 11
    3. Bygg bra relationer med dina improvlärare och medstudenter. Många improvlärare är kända och respekterade i sina lokala komedi scener, så det är en bra idé att utveckla ditt förhållande med dem. Om dina lärare ser att du tar improv seriöst, kan de vara villiga att presentera dig eller skapa några auditioner för dig.
  • Volontär ofta i klassen för att visa att du gillar att delta.
  • Delta i din lärares komedi visar utanför klassen.
  • Fråga dina lärare vilka ytterligare saker du kan göra för att träna, utföra och fördjupa dig i Improv-scenen.
  • Bild med titeln Gör improv komedi steg 12
    4. Utföra improv skits framför dina vänner eller familj. Om du inte har en riktig publik att utföra framför, samla några vänner och familj att vara din publik. Detta kommer att bli ett bra sätt för dig att träna framför en publik och bli bekväm att göra improv framför andra.
  • Detta kan vara så enkelt som att spela ett spel av charader med en grupp kära. Det blir en rolig tid och låter dig utöva dina improv och teamwork färdigheter.
  • Bild med titeln Gör improv komedi steg 13
    5. Applicera dina förbättringar i ditt livs liv. Vi har alla familjer, vi har alla vänner, vi har alla våra egna liv. Applicera Improv i din dagliga rutin. Nästan alla upp och kommande komiker måste hålla dagjobb för att betala hyra, så var inte generad att du också har en. Många jobb gör att du kan träna improv under hela dagen, så dra nytta av dessa möjligheter.
  • Undervisning människor är ett bra sätt att improvisera. Oavsett om du lär studenter, dina barn, eller dina vänner, försök att lära dem något nytt. Varje person lär sig annorlunda, så du måste anpassa dig till dem när du lär dem.
  • Tro det eller inte, du kan öva dina improviserade färdigheter när du arbetar med kunder eller medarbetare. Att lära sig att interagera med dina kunder och tonhöjd En produkt är en del av att agera och improvisera, som arbetar med svåra medarbetare.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande