Hur man blir en extra i en film

Om du är intresserad av att agera, blir det ett extra sätt att få erfarenhet av kamera. Även om du inte vill ha en karriär inom underhållningsindustrin, är det ett coolt sätt att tjäna lite extra pengar. Sök online för casting calls, och svara på listor med dina fotografier och grundläggande information. Ofta är det en extra som enbart som att anmäla sig, titta på delen och följa anvisningar. Om du bokas, ta tillfället i allmänhet, och var noga med att agera professionellt och respektfullt hela tiden.

Steg

Metod 1 av 3:
Ansöka om att vara en extra
  1. Bildbeteckningen blir en extra i en filmsteg 5
1. Svara på casting samtal med dina nuvarande fotografier och information. Det enklaste sättet att applicera på ett gjutningssamtal är att svara på den e-postadress som ingår i noteringen. Vanligtvis måste du maila ett fotografi av ditt huvud och axlar och en annan av din fulla kropp. Dessutom måste du inkludera din kontaktinformation, ålder, höjd, vikt och mätningar.
  • Fotona behöver inte vara professionella eller fancy. De behöver bara vara aktuella och visa vad du ser ut. Listas kan också be om ett profilskott, eller ett fotografi av ditt ansikte eller kropp från sidan.
  • Var noga med att noggrant följa ett CASTING-samtals specifika instruktioner. Till exempel, om casting call säger ", svara med ämnesrad" Extra casting "," Använd det som ämnesrad. Styrelseledamöter vill ha extrafunktioner som kan följa instruktionerna.

Notera för minderåriga: Om du är under 18, måste du också få dina föräldrar att underteckna en release, antingen när du ansöker eller, om du bokas, när du anländer på set. Beroende på din plats och hur länge du kommer att fungera, kan du också behöva få en arbetstillstånd Från din lokala avdelning för arbete.

  • Bild med titeln Bli en extra i en film Steg 6
    2. Registrera med flera byråer för det bästa skottet på landning en konsert. Hitta "Registrera" Länkar på gjutningsbyråers webbplatser. Ladda upp dina fotografier och fyll i registreringsformuläret, vilket kommer att be om detaljer inklusive din kontaktinformation, ålder, höjd, vikt och mätningar. Registrera dig med så många byråer som möjligt för att maximera dina chanser att bli bokad.
  • Vanligtvis är extrafunktioner inte absolut skyldiga att registrera sig med gjutningsbyråer. Men om du är registrerad kommer din info att komma upp när gjutningsmedel och styrelseledamöter ser upp människor som matchar bakgrundsrollerna de behöver.
  • Akta dig för byråer som ber dig att betala fram för att registrera. Registreringen bör vara fri, men byrån kan ta en 10% sänkning av ditt resultat.
  • Bilden med titeln Bli en extra i en film Steg 7
    3. Forskning Gjutning av meddelanden och byråer för att undvika bedrägerier. Om något låter för bra för att vara sant, är chansen att det är en bluff. Sök online för byråns namn, produktionsföretag och andra detaljer som ingår i casting samtal för att se till att de är legitima. Om en lista ger ett telefonnummer, ring det och be om mer information.
  • Styra av casting-samtal och byråer som gör skandalösa löften, som "Tjäna $ 400 på en dag!"Eller" Jag kan göra dig en stjärna!"
  • Typos och stavning och grammatikfel är också röda flaggor.
  • Var särskilt försiktig med att kasta samtal som publiceras på Craigslist.
  • Bildtiteln Bli en extra i en film Steg 8
    4. Rensa ditt schema om du är bokad. Att ha ett flexibelt schema är till hjälp om du vill vara en extra. Ett samtal för extrafunktioner kan innehålla ett specifikt skottdatum eller gånger men oftare än inte, detaljer ändras sista minuten. Om du bokat kan du få ett samtal som ber dig att dyka upp på 7 A.m. nästa morgon.
  • Dessutom vet du aldrig hur länge en skott kommer att vara. Även om du får veta att du bara kommer att filma i ett par timmar, rensa ditt schema för hela dagen.
  • Applicera inte på ett casting call om du inte vet att du kan vara där och stanna under skyttens varaktighet.
  • Metod 2 av 3:
    Hitta gjutsamtal
    1. Bild med titeln Bli en extra i en film Steg 1
    1. Leta efter gjutsamtal som skrivs direkt av filmer. Sök online för produktioner som för närvarande skjuter i ditt område, och se om de har webbplatser eller sociala medier. Ibland lägger gjutningsdirektörer också på Craigslist, men du bör undersöka några namn eller byråer som ingår i annonsen för att se till att det inte är en bluff.
    • Om annonsen listar ett telefonnummer, ring det och be om mer information. Styra bort från annonser som ber dig att betala en förskottsavgift eller garantier att du får spelningen.
    • Du kan också söka efter lokala casting-samtal på underhållningsindustrin. Till exempel, om du bor i U.S., kolla upp https: // bakom kulisserna.com / casting / Open-casting-calls / extas-casting.
  • Bild med titeln Bli en extra i en film Steg 2
    2. Kontrollera efter gjutning på byråernas sociala medier. Sök online för "gjutningsbyråer" och din plats och hitta sedan länkar till sociala medier på byråernas webbplatser. Registrera dig för varningar eller kontrollera sidorna för gjutningsanrop minst en gång om dagen.
  • Ju tidigare du ansöker om ett samtal, desto bättre är dina chanser att landa.
  • Centralgjutning är den största bakgrundsskådespelaren Casting Agency i USA-Casting Collective är den största i Storbritannien. Om du bor nära en storstad eller stor filmmarknad, bör du också kunna hitta flera välrenommerade lokala gjutningsbyråer.
  • Bild med titeln Bli en extra i en film Steg 3
    3. Se om din stad, stat eller provins har ett lokalt filmkontor. Områden där filmer är ofta filmade ofta har statliga underhållningskontor eller provisioner. Sök efter "Film Office" plus din stad, stat eller provins, och kontrollera deras hemsida för kataloger av filmer som för närvarande är i produktion, gjutningsbyråer och casting calls.
  • Exempel på filmkontor inkluderar California Film Commission, Georgia Film Office och Ontario Film Commission.
  • Dricks: Dina lokala tidningar och tv-nyhetsnät kan också posta nuvarande produktioner och casting-samtal, speciellt om du bor nära en storstad. Sök efter "Movie Extra Casting Call" plus din plats och namnet på ett lokalt papper eller nyhetsnätverk.

  • Bildtiteln blir en extra i en filmsteg 4
    4. Sök efter extra roller som matchar ditt utseende. Ett standardgjutningssamtal anger detaljer som ett åldersintervall, kön, etnicitet och kroppstyp. Oavsett om du söker gjutningsbyråers sociala medier eller din lokala tidning, se till att du passar en rolls beskrivning innan du ansöker.
  • Film- och tv-produktioner letar inte efter bara en typ av utseende. De behöver människor i alla åldrar, könen, etniciteter och kroppstyper. Ofta nog, ser den del som krävs för att bli extra.
  • Metod 3 av 3:
    Lyckas på uppsättning
    1. Bildtiteln Bli en extra i en film Steg 9
    1. Ta med alla nödvändiga dokument till uppsättningen. För att kunna betala måste du ta med de dokument som krävs av dina federala eller lokala arbetslagar. I U.S., Du måste fylla i en I9-formulär och ge antingen ett pass eller 2 former av ID. Om du inte har ett pass, ta ett statligt utfärdat foto-ID, till exempel ditt körkort, tillsammans med ditt socialförsäkringskort eller födelsecertifikat.
    • Om du är en minderårig, måste en förälder eller en vårdnadshavare också följa med dig och underteckna en release. Tänk på att du kanske behöver tillhandahålla ett arbetstillstånd utfärdat av din lokala avdelning.
  • Bild med titeln Bli en extra i en film steg 10
    2. Anländer minst 30 minuter före din samtalstid. I filmvärlden är ordstävet, "tidigt i tid, i tid är sent, och sent är oacceptabelt" är definitivt sant. Anländer tidigt för att hitta dig runt platsen och göra ett bra första intryck.
  • Du bör få instruktioner om parkering och incheckning när du är bokad. Så snart du anländer på set, checka in med den utsedda medlemmen av besättningen, som biträdande direktör, en produktionsassistent eller en "extras wrangler."
  • Anländer aldrig sent till en uppsättning. Det är oprofessionellt, och det garanterar att du inte kommer tillbaka om en lokal produktion behöver extrafunktioner i framtiden.
  • Bildtiteln Bli en extra i en filmsteg 11
    3. Visa upp med rätt garderob, hår och smink. Innan du anländer kommer du troligen att få veta vad du ska bära, hur man stilar ditt hår, och hur man gör din smink, om företaget inte ger det för dig. För längre skott kan du behöva ta med flera outfits. Om så är fallet, packa dem i en plagg väska tillsammans med rätt skor och tillbehör för att hålla dem rena och organiserade.
  • Om du spelar en periodstycke kan besättningen göra din garderob, hår och smink.
  • Försök att se polerade eller passa rollens beskrivning enligt bästa möjliga förmåga. Ju bättre du ser, desto bättre kommer din placering i scenen att vara.
  • Bildtiteln Bli en extra i en filmsteg 12
    4. Följ alla signaler och instruktioner noggrant. Se till att du tydligt förstår vad en produktionsassistent eller biträdande direktör instruerar dig att göra i scenen. Lyssna på ledtrådar som "Action", "Bakgrundsåtgärd", "Klipp" och "Tyst på uppsättningen" och gör alltid som du får veta.
  • De viktigaste sakerna som är extra ser ut, blandar in och följer instruktioner. Om du tar riktning väl, kommer byrån eller produktionen att vara mer benägna att ringa tillbaka i framtiden.
  • Bild med titeln Bli en extra i en film Steg 13
    5. Blanda i stället för att uppmärksamma dig själv. Extra utgör bakgrunden av en scen, så försök inte stjäla showen. Direktörer kommer att bli mer imponerade om du följer riktningar och spelar din del korrekt. Gör precis som du är instruerad, improvisera inte, och försök inte avleda uppmärksamheten bort från de viktigaste aktörerna.
  • Även om du tror att lägga till ett extra steg eller leende skulle göra scenen bättre, gör det inte.
  • Titta aldrig på kameran direkt eller tala när kamerorna rullar, såvida inte regissören frågar specifikt.
  • Bildbeteckningen blir en extra i en filmsteg 14
    6. Agera professionellt hela tiden. Ta tillfället i allvar, och kom ihåg att det är ett extra jobb. Om du vill arbeta som extra i framtiden vill du inte bränna några broar genom att beter sig dåligt på set. Var respektfull för besättningen och skådespelarna, och håll dig coola istället för att bli starsstruck.
  • Som du är på Set kan du prata med andra arbetare och aktörer. Om du vill ha en skådespelarkarriär, bör du planera på nätverk medan du är på jobbet. Gör det på ett professionellt sätt.
  • Att ta bilder är förbjudna och kameror kommer att konfiskeras. Det betyder ingen selfies, heller! De kan också be dig att hålla telefonen i din bil eller en väska hela tiden.
  • Undvik film Faux Pas: Be aldrig om autografer eller prata med ledande aktörer om de inte pratar med dig först. Kom ihåg att det här är deras hantverk, så ta inte det personligen om de inte ler eller pratar med dig. De är mer oroade över att komma i karaktär än att engagera sig i små samtal eller möta sin största fan.

    Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Måltider ingår ofta, men du kan vara på uppsättning i flera timmar innan mat serveras. Packa några mellanmål eller äta innan du går, eftersom du inte får lov att lämna till lunch och sedan komma tillbaka.
  • Poäng erbjudanden på sändning och sparsamhetsbutiker om du behöver bära vintage kläder eller andra speciella garderobsobjekt.
  • Du kommer inte bli rik att vara en extra, men det är ett intressant sätt att göra lite pengar. Extra tjänar vanligtvis minimilön, eller var som helst från $ 75 till $ 150 (U.S.) för en hel dags arbete.
  • Tänk på att du måste göra lite mer arbete om du vill lansera en skådespelarkarriär. Du måste investera i professionella headshots, skapa en portfölj, tecken med ett certifierat agent och delta i auditioner. Det är också klokt att ta skådespelarklasser för att förfina ditt hantverk.
  • Om du vill ha regelbundet arbete, välj dina extra roller klokt. Om du ansöker om en framträdande extra roll, kan produktionen inte använda dig för en annan roll nästa gång de skjuter en stor scen.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande