Hur man är en filmskapare

Att göra filmer är en kreativ och rolig strävan. Filmskapare är ansvariga för nästan alla aspekter av filmen, från skriptet till ljudeffekterna. Anmäl dig i filmskolan eller ta några klasser för att lära dig om ditt hantverk. Du bör också gå med i en filmpersonal för att få erfarenhet och träffa andra i branschen. När det är dags att skapa din egen film måste du skapa en egen filmbesättning.

Steg

Del 1 av 3:
Få rätt utbildning
  1. Bild med titeln Bli en filmredaktör Steg 2
1. Ta en filmklass eller registrera dig i filmskolan. Inte bara kommer du att lära dig mycket om hantverket, men du kommer också att göra anslutningar med andra som är intresserade av att göra filmer. Du kan till och med kunna hitta arbete på en filmpersonal genom dina klasskamrater eller professorer.
  • Många gemenskapskollegier erbjuder kurser i film som du kan anmäla dig till om du inte är redo att anmäla sig till filmskolan.
  • Bild med titeln vara en filmskådespel Steg 1
    2. Studera ett relaterat fält. Människor på filmpersonal har ibland varierat bakgrunder, såsom skriftligt, teater eller konst. Överväga att ta klasser i dessa ämnen för att bredda din kunskap och förbereda dig för att bli en filmskapare.
  • Bildtiteln Bli en filmredaktör Steg 1
    3. Forskningsfilmer. Du bör titta på en mängd olika filmer för att få idéer och tips för din egen film. Välj filmer från olika genrer och olika epoker. Var uppmärksam på detaljer som:
  • Vad tycker du om en film?
  • Vad gör en film trovärdig?
  • Vad gör en stark karaktär?
  • Hur används rekvisita framgångsrikt?
  • Hur påverkar platsen eller förbättrar filmen?
  • Bild med titeln Stanna aktuell på nyheter och politik Steg 3
    4. Ta reda på vad som händer i branschen. Det är viktigt att hålla din kunskap om marknaden. Ta reda på nyheter och trender om filmindustrin så att du vet vad du är emot.
  • Bild med titeln vara en filmskådespel Steg 7
    5. Nätverk. Att träffa andra människor i branschen kan hjälpa dig enormt. Följ ledare i filmskapet Biz på sociala medier och delta i filmskap och filmhändelser så ofta du kan.
  • Bildbetaget blir en filmredaktör Steg 6
    6. Hitta en mentor. Prata med någon som har erfarenhet av filmskapande. Fråga dem vilka tips eller tricks de har för dig. Be om att tagga längs när de skjuter en av sina egna filmer så att du kan se förstahand vad som fungerar och vad som inte gör det.
  • Du kanske kan hitta en mentor i filmskolan. Fråga en klasskamrat som har erfarenhet eller en av dina professorer att mentorera dig. Alternativt, när du har erfarenhet av ett filmbesättning, kanske du kan hitta en mentor genom ditt arbete.
  • Del 2 av 3:
    Få filmskapande erfarenhet
    1. Bildtiteln Bli en filmredaktör Steg 8
    1. Gå med i ett filmbesättning. För att få erfarenhet i branschen bör du arbeta på ett filmbesättning. Sök online för jobböppningar nära dig, och fråga dina klasskamrater och professorer om de känner till några besättningar som söker hjälp.
  • Bild med titeln Sälj din idé till Hollywood Steg 9
    2. Registrera dig som assistentproducent för att lära dig hur en produktion fungerar. Producenten kan hjälpa till att välja andra medlemmar för filmpersonalen såväl som gjutning av rollerna för filmen. Den här personen hanterar produktionen från början till slut. De är gruppledare och den som utvecklar projektet. Du kommer sannolikt att behöva utbildning såväl som erfarenhet för att kvalificera sig för en producentroll, men som nybörjare kan du troligen vara en produktionsassistent.
  • Bildtiteln Bli en filmredaktör Steg 7
    3. Bistå direktören om du vill vara i mitten av filmproduktionen. Direktören ansvarar för att övervaka fotografering och montering av filmen. De arbetar nära med alla andra medlemmar i laget för att se till att alla är på rätt spår.
  • Bildbeteckningen blir en filmredaktör Steg 4
    4. Gå med i det skriptskrivande laget om du vill berätta en historia. Detta lag skriver skriptet för filmen. De måste se till att innehållet är intressant och följer en logisk sekvens. De skriver dialog för aktörerna samt säkerställer övergångarna från en scen till nästa meningsfullt.
  • Bild med titeln vara en filmskådespelare Steg 6
    5. Arbeta kameran om du är intresserad av Cinematography. En kameraperson filmer filmen. De ska ha tidigare erfarenhet av en videokamera och kunna filma från olika vinklar. Vissa filmer kräver flera kamerafolk att skjuta filmen från olika vinklar.
  • Bild med titeln Få en musikchef Steg 4
    6. Bli en gaffer om du har elektrisk erfarenhet. Gaffer ansvarar för belysning för filmen. De är också huvudelektroniker och ansvarar för att det finns tillräcklig ström på uppsättningen och att alla kablar och sladdar är ordentligt placerade.
  • Besättningar har ofta också boomoperatörer att människa mikrofonerna, så om du är intresserad av att säkerställa ljudet för filmen är toppklass, bli en boomoperatör.
  • Bildbetaget är en filmskådespel Steg 2
    7. Prova din hand på att agera om du vill vara på skärmen. Skådespelare stjärna i filmen, så du borde ha verkande erfarenhet för detta jobb. Det är viktigt att aktörer kan bli den person de är porträtterar, oavsett hur olika karaktären är från skådespelarens personlighet.
  • Bildbeteckningen blir en filmredaktör Steg 5
    8. Gå med i det tekniska produktionsteamet för att påverka filmens utseende. Tekniska tillverkare arbetar hårt efter att filmen är klar. De har ansvaret för att välja vilka skott som ska användas, redigera filmen för innehåll, liksom att lägga till specialeffekter och musik vid behov.
  • Del 3 av 3:
    Förgrena sig i dina egna filmer
    1. Bilden med titeln Ha det roligt när du
    1. Få rätt utrustning. Åtminstone behöver du en kamera. Oroa dig inte för att köpa en som är toppen av linjen, men istället välja något av god kvalitet till ett överkomligt pris. Du har gott om tid att uppgradera i framtiden.
    • Om din kamera inte har en bra mikrofon, kanske du också vill köpa Boom Mics så att skådespelarnas röster kommer igenom högt och tydligt.
  • Bild med titeln Sälj din idé till Hollywood Steg 8
    2. Kom upp med en idé för en kortfilm. Välj en idé för din första film baserat på något du är både passionerad och kunnig om. Få inspiration från den verkliga världen, även om din film blir sci-fi eller fantasi. Publiken bör fortfarande kunna relatera till problemen och ansluta till tecknen.
  • Fokusera på innehåll. Vad som finns i din film är viktigare än den utrustning du skjuter din film med. Kom ihåg att hålla fokus på innehållet i filmen och skapa en historia som andra vill se och kan identifiera med.
  • Bild med titeln vara en filmskådespelare steg 12
    3. Välj din filmbesättning. Att göra en film tar en hel besättning för att hålla sakerna att springa smidigt. Välj personer för att fylla de roller som du inte kan, till exempel producent, regissör, ​​manusförfattare, kameraoperatör, gaffer, boomoperatör, kostymkoordinator, konstdirektör, teknisk tillverkare och aktörer.
  • Om du har tagit filmklasser, se om någon av dina klasskamrater är intresserade av att gå med i ditt filmbesättning. Du kan också skicka meddelanden i skolan eller online för att hitta personer som är villiga att bli en del av besättningen.
  • Var inte rädd för att fråga ditt besättning för hjälp. Du förväntas inte veta hur man gör allt, och ditt besättning är där för att stödja dig och hjälpa dig att utföra din vision.
  • Bild med titeln vara en filmskådespel Steg 13
    4. Startfotografering. Välj en trevlig dag när ditt besättning kan komma fram till den uppsättning platsen. Spendera tid att arbeta med dina aktörer för att säkerställa att de levererar sina linjer och visar lämpliga känslor.Ta din tid - din film blir starkare om du inte rusar. Du kan behöva filma en scen flera gånger för att få det rätt.
  • Bild med titeln Bli en filmredaktör Steg 9
    5. Redigera din film. Gå igenom varje scen för att hitta de bästa skotten. Lägg till musik och ljudeffekter på filmen. Var uppmärksam på detaljerna för att säkerställa att filmen är det bästa det kan vara. Se till att övergångar är sömlösa och att det inte finns några fel i din film, till exempel en skådespelare som dricker lemonad för en del av en scen och kool-hjälp för en annan del av samma scen.
  • Bild med titeln vara rolig och energisk (tjejer) Steg 3
    6. Ha så kul. Detta är det viktigaste steget, för om du inte har kul, kommer det att stöta på i din film. Skratta åt dina bloopers och ta pauser om du behöver dem. Kom ihåg varför du filmer i första hand: du älskar att göra filmer. Gör det för det roliga, inte berömmelsen.
  • Bild med titeln vara en filmskådespel Steg 14
    7. Markera din film. Distribuera din film på alla sätt du kan. Skicka det online, till dina sociala medier, YouTube och Vimeo. Du bör också försöka visa din film till personer i person. Anmäl dig till screeningskonkurrens eller skapa en visning av din film i din hemstad.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande