Hur man är en skådespelerska

Agerande är ett högt uppskattat yrke, men det tar engagemang, övning och talang att bli en professionell. Framgångsrika skådespelerskor är övertygade, drivna och bestämda. För att bli en skådespelerska, börja med att ta klasser eller workshops, forskning och lässpel. Hitta sedan lokala teatrar till audition för. När du har utfört i några roller, överväga att anställa en agent för att hjälpa dig att förbättra din karriär. Med tålamod och uthållighet kan du bli en skådespelerska.

Steg

Del 1 av 3:
Utveckla dina färdigheter
  1. Bild med titeln vara en skådespelerska Steg 1
1. Gå med i en teatergrupp Medan du är i gymnasiet eller gymnasiet. Om du fortfarande är i skolan, gå med i Dramaklubben. Leta efter meddelanden om Drama Club-möten, eller fråga din vägledare som hjälper dig att ansluta till rätt fakultetsmedlem för att komma igång. Därefter delta i alla möten och praxis. Detta är ett utmärkt sätt att lära sig grundläggande fungerande färdigheter och delta i dina första spel eller musikaler.
  • I Drama Club kan du lära dig saker som olika metoder för att agera, skriva ditt eget material, prova olika tecken och scen / kostymdesign.
  • Dessutom, överväga att huvudämne i teatern eller agerar på college för att fortsätta din utbildning.
  • Bild med titeln vara en skådespelerska Steg 2
    2. Ta en skådespelarklass eller workshop utanför skolan. Leta efter små lekplatser och teatrar i ditt område och undersöka alla workshops, klasser eller kurser. De flesta samhällen har en lokal teater i området, och många inhemska aktörer erbjuder sätt att få handlingar, som sommarverkstäder, personliga lektioner eller nätverkshändelser. Gör ett urval baserat på vad du vill lära och registrera dig för klassen online eller personligen.
  • Det här är en bra idé om du vill ta upp verkande men gick inte med i en drama-klubb i skolan.
  • Improvisation Klasser är ett bra ställe att börja. Improvisational Acting tränar dig för att vara uppmärksam på signaler och svarar snabbt. Du lär dig att naturligtvis reagera på andras uppmaningar och tysta din inre kritiker.
  • När du går förbi grundläggande skådespelarklasser kan du ta specialiserade klasser för film eller scenverk, vilket kräver olika färdigheter. Experimentera med både att räkna ut som passar dig bäst.
  • Bild med titeln vara en skådespelerska Steg 3
    3
    Forskning Berömda skådespelare och lässpel och skådespelare. Acting har sin egen rika historia, språk och terminologi. Att bekanta med den skådespelande världen, läsa historikböcker och artiklar om att agera och titta över biografierna av kända aktörer. Dessutom läser du spel som ett sätt att hålla din passion.
  • Till exempel, bekanta dig med Shakespeare Classics och Globe Theatre.
  • Bild med titeln vara en skådespelerska Steg 4
    4
    Folkvakt Att lära sig om olika uttryck och beteenden. Ett bra sätt att expandera din skådespelare är att observera folket i ditt dagliga liv. Ta en sekund för att titta på andra i en kafé, restaurang eller löpande ärenden. Snabbt titta på andra för att få en känsla av sina sättelser, ansiktsuttryck och kroppsspråk. Använd sedan den här kunskapen när du agerar för att leverera en äkta prestanda.
  • Till exempel kan du titta på ett ungt barn med en stor iskaka. Var uppmärksam på hur deras lycka uttrycks över deras ansikte. Använd sedan dessa ansiktsuttryck när du agerar ut en lycklig scen.
  • Var försiktig så att du inte stirrar eller gawk hos personen, eftersom det kommer att göra dem obekväma.
  • Del 2 av 3:
    Förberedelser för en audition
    1. Bild med titeln vara en skådespelerska Steg 5
    1
    Få professionella headshots Tagen att använda när man ansöker om roller. En headshot är ett fotografi från busten som används för att hjälpa aktörer att få auditioner. Skådespelare skickar dessa tillsammans med sitt CV när man ansöker om en viss position. Hitta en professionell fotograf, granska sitt arbete och förklara att det här är en skådespel. När det är dags att ta din bild, klä dig i neutrala kläder och prova några olika vinklar och poserar.
    • Typiskt trycks headshots på standard 8.5 i × 11 i (22 cm × 28 cm) papper. Använd samma storlek på papper för ditt CV. Det ser mer professionellt ut det här sättet.
    • Dessutom får du elektroniska kopior av dina headshots. Vissa byråer kan be dig att maila ditt CV och headshots.
    • Du vill ha ett professionellt, presentabelt fotografi som visar din naturliga skönhet.
  • Bild med titeln vara en skådespelerska Steg 6
    2
    Utkast till ditt CV att lämna ut med dina headshots. När du ansöker om auditioner måste du skicka ett CV tillsammans med dina headshots. Starta ditt CV med ditt namn, adress och kontaktinformation. Ange sedan dina utbildningsupplevelser, arbetserfarenheter och övergripande färdigheter. Var noga med att markera alla skådespelarklasser och workshops, och lista alla de skådespelande roller du har utfört.
  • Om du har fått några agerande utmärkelser, lista dem också.
  • Justera ditt CV för de specifika jobb du vill ha. Till exempel, om du vill ha en ledande roll, visa alla dina styrkor som stöder varför du borde vara den ledande rollen.
  • Bild med titeln vara en skådespelerska Steg 7
    3. Använd fungerande webbplatser för att hitta spelningar och få ditt namn där ute. Det finns webbplatser tillgängliga för att vara värd för din professionella handlingsinformation, till exempel din headshot och CV. Prova webbplatser som omelekoppling.com, och skapa en profil för att komma igång. Ladda sedan upp dina dokument och bläddra i arbetet i ditt område.
  • För att ansöka om en viss audition, klicka på länken "Ansök nu" (eller något liknande).
  • För att se på Reelact-webbplatsen, besök http: // därmed.com /.
  • Bild med titeln vara en skådespelerska Steg 8
    4. Registrera dig för att vara en film extra som ett sätt att få dina fötter våta. Om du inte är riktigt redo för en audition men vill få lite verkande erfarenhet, sök online för lokala filmer extra auditioner. Dessa är listade på stora gjutningsplatser som backstage eller lokala annonseringsplatser som Craigslist. Sök efter extra roller baserat på din plats, och skicka ditt CV och headshot för att tillämpa.
  • Det finns betalda och frivilliga film extra positioner. När du först har erfarenhet, ta någon möjlighet du kan få!
  • Till exempel besök https: // bakom kulisserna.com /.
  • Bild med titeln vara en skådespelerska Steg 9
    5
    Nätverk med andra aktörer, agenter och professionella till Hitta auditioner. När du utökar din skådespelarkarriär kommer du att träffa många andra aktörer, skådespelerskor, regissörer, set designers, och listan fortsätter. En stor skådespelerska stannar uppdaterad med sitt nätverk och vad som händer runt dem. På det här sättet kan du enkelt engagera dig och hitta nya roller till audition för!
  • Till exempel, lägg till alla dina skådespelare på sociala medier. Håll sedan ett öga på alla kommande gjutsamtal eller öppna auditioner.
  • Del 3 av 3:
    Få delen
    1. Bild med titeln vara en skådespelerska Steg 10
    1. Forskning rollen så du förstår karaktären och tomten. Före auditionen, undersöka den särskilda karaktären eller rollen så mycket som möjligt. Läs böcker eller sök online. Detta hjälper dig att komma in i karaktären även innan du börjar träna linjer.
    • Till exempel, om du försöker ut för desdemonas roll i Othello, titta upp vem hon var, vad hon gjorde i leken och den historiska betydelsen av hennes karaktär.
  • Bild med titeln vara en skådespelerska Steg 11
    2
    Memorera dina linjer För den del som du auditionerar för. Börja memorera din del så långt i förväg som du kan. Memorera dina linjer eller texter precis som du kommer att utföra dem i auditionen. Öva dina linjer om och om tills du vet det av hjärtat.
  • Om du är okänd med ett ord, kolla upp det och bekanta dig själv.
  • Om en del är särskilt knepig, ge dig extra tid för att perfekta det.
  • Bild med titeln vara en skådespelerska Steg 12
    3. Öva siktläsning Så du är beredd på någonting. Syn läsning, eller "kall läsning" är när du läser material med liten eller ingen tid att förbereda i förväg. Under de flesta agerande auditioner kommer du att bli ombedd att kalla läsa en bit, liksom leverera din egen monolog. Öva auditionering med okänt arbete att bli bekväm med syn läsning under din audition.
  • Till exempel, hitta en okänd lek och övning som verkar högt.
  • Bild med titeln vara en skådespelerska Steg 13
    4. Klä sig bekvämt än professionellt i neutrala, smickrande kläder. Bära något du kommer att känna dig bekväm och självsäker i. Men plocka inte kläder som tar mycket uppmärksamhet. Undvik att klä på kostym eftersom du kommer att bli stanad för att passa den del efter att du har fått det. Du vill se professionell och neutral så att du kan passa någon roll.
  • Undvik att ha skrymmande smycken eller välja lös kläder.
  • Bära skor som är stängda, lätta och bekväma, som lägenheter eller sneakers. Använd inte flip-flops, som de ser oprofessionella.
  • Bildbetaget är en skådespelerska Steg 14
    5. Anländer till din audition tidigt och var beredd när du kommer dit. Före auditionen, granska auditionsmeddelandet för att du vet att riktlinjerna för audition. Då, visa upp till din audition minst 15 minuter tidigt för att visa ditt initiativ och tidshantering. När du anländer, checka in i receptionen, presentera dig själv och den del du auditionerar för och var redo att audition när som helst. Du vet aldrig schemat som gjutningschefen arbetar med.
  • Var beredd att svara på frågor om dig själv och ditt schema. Till exempel kan direktören vilja veta vilka andra roller du utförde i eller om du har särskild utbildning. De kan också ställa frågor om hur ofta du kan träna och om du har några schema störningar.
  • Förvänta dig att auditionera med gjutdirektören, en kameraman och en läsare. Det kan finnas styrelseledamöter, producenter och associerade i rummet med dig. Var beredd att audition framför ett antal personer.
  • Bild med titeln vara en skådespelerska Steg 15
    6. Agera och prata med förtroende för dig själv. Du har praktiserat delen, du har gjort forskningen, nu är det dags att visa dem vad du kan göra! Agera med säkerhet när du anländer till auditionen, och gör det bästa du kan. Tala med en självsäker ton när du presenterar dig själv och när du audition med direktören.
  • Kom ihåg att det alltid kommer att finnas fler auditioner. Om du inte spikar den här betyder det inte att du inte är en bra skådespelerska.
  • Bild med titeln vara en skådespelerska Steg 16
    7
    Improvisera Om du glömmer dina linjer under auditionen. Fake dina linjer om du glömmer dem att visa regissören att du är flexibel och anpassningsbar. Regissören får inte ens märka. Om de gör det kommer de sannolikt att uppskatta din kreativitet och förmåga att hålla din prestation till och med stress.
  • Bild med titeln vara en skådespelerska Steg 17
    8. Var tålmodig när man väntar på ett beslut. I vissa fall hör du ett beslut direkt. Direktörer lever dock upptagen liv, så du kan ringa tillbaka om några veckor eller månader. Oroa dig inte om du inte ringer tillbaka omedelbart! Det kan ta lite innan du hör ett beslut på ett eller annat sätt.
  • Det är inte vanligt att kontakta regissören eller gjutningsagenten om status för din audition. De kommer att kontakta dig eller din agent när de har nått ett beslut.
  • Kom ihåg, bara för att du inte gjorde delen betyder inte att du inte kan vara skådespelerska. Fortsätt träna, prova en ny klass och leta efter olika roller!
  • Bild med titeln vara en skådespelerska Steg 18
    9
    Hyr en agent För att hjälpa dig när du känner dig säker på dina förmågor. Om du vill ta hand om nästa nivå när du har handlat i flera delar är det dags att hitta en agent. Det här är professionella nätverkare som håller sig uppdaterade med kommande prestationer och gjutsamtal. För att hitta en agent, sök online eller fråga ditt nätverk för rekommendationer. Då, gå med på en säkringsavgift och utkast till ett kontrakt att referera i framtiden.
  • Ett bra talangagent är någon pålitlig, ärlig och hjälpsam.
  • Community Q & A

    Sök
    Lägg till ny fråga
    • Fråga
      Hur blir du en karaktärsaktör utan erfarenhet?
      Dan Klein
      Dan Klein
      Improvisationstränare
      Dan Klein är en improvisationsexpert och coach som lär på Stanford University Department of Theatre och Performance Studies samt på Stanfords Graduate School of Business. Dan har undervisat improvisation, kreativitet och berättande till studenter och organisationer runt om i världen i över 20 år. Dan fick sin BA från Stanford University 1991.Dan Klein
      Dan Klein
      Improvisationstränare
      Expert svar
      För att vara en bra karaktärsaktör, måste du studera människor och lära dig hur du kan belysa sina mannerisms.
      Tack!
      Ja Nej
      Inte till hjälp 0helpful 0
    • Fråga
      Vad kan jag göra om jag inte kan ta klasser?
      Samhällsansvar
      Samhällsansvar
      Öva hemma. Du kan träna med en mängd olika monologer.
      Tack!
      Ja Nej
      Inte hjälpsam 9helpful 172
    • Fråga
      Hur övervinner jag min nervositet i auditioner?
      Samhällsansvar
      Samhällsansvar
      Ta djupa andetag och håll en bra hållning. Det här slappnar av ditt sinne. Försök inte att sträcka hela kroppen eller det kan leda till yrsel av illamående. Påminn dig om att du kan göra det här.
      Tack!
      Ja Nej
      Inte till hjälp 12helpful 172
    Se fler svar

    Tips

    Gör dig redo för massor av hårt arbete, övning och engagemang!
  • Alltid vara sanningsenlig om din erfarenhetsnivå och bakgrund. Om du vilseleder ett gjutningsmedel eller regissör får du inte delen.
  • Var ditt sanna, autentiska jag. Om du ändrar ditt utseende eller personlighet för att passa rollen, kan din skådespel tyckas otroligt och ojämnt.
  • Det är till hjälp att repetera dina linjer framför dina vänner, familj eller spegel. På så sätt kan du få feedback och se hur du utför dig.
  • Lägg inte för mycket tryck på dig själv. Bara njut av vad du gör!
  • Varningar

    Agera för hantverkets kärlek, snarare än för berömmelse och förmögenhet. En skådespelande karriär garanterar inte berömmelse.
  • Undvik att skicka flera meddelanden eller e-postmeddelanden till styrelseledamöter eller gjutningsmedel. Dessa individer leder upptagen liv, och frekvent kommunikation kan skada dina chanser att få spelningen.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande