Hur man styr ett barnspel

Är den magiska av skede Ringa ditt namn? Drömmer du om skrivning, styra och producera dina egna fantastiska spel? Denna handledning visar dig hur!

Steg

  1. Bild med titeln Direkt ett barnspel Steg 1
1
Skriv ditt spel. Om du inte känner dig bekväm att skriva din egen story, försök anpassa en bok eller film eller lägga en twist på en. Kom ihåg att skriva in manus formatera!Skriv det på ett ordprogram på datorn och spara det, eller ha en förälder skriv det och spara det. Se till att du har gott om roller eller tecken!
  • Bild med titeln Direkt ett barnspel Steg 2
    2. Planen. Få en bit papper och en penna och sätt sedan ner var det är lätt att tänka. Tänk på leken, inställningen, tecknen, etc. Och få en uppfattning om vad din lek kommer att se ut: Tänk på vilka typer av rekvisita, uppsättningar och kostymer du behöver, hur många aktörer / skådespelerskor du behöver, vilken typ av människor du vill ha i rollerna.
  • Bild med titeln Direkt ett barnspel Steg 3
    3. Få ordet ut. Låt folk veta om det så att du kan hålla auditioner: skicka ut e-post eller ha en förälder skicka e-postmeddelanden, ge fliers ut till grannar och vänner, berätta för dina lärare i skolan. Kom ihåg att berätta för alla att det här kommer att produceras och presenteras av barn bara!
  • Bild med titeln Direkt ett barnspel Steg 4
    4. Gör ett formulär för aktörer att fylla i: Skriv igen, skriv det här eller har din förälderstyp det här. Det bör innehålla kontaktuppgifter (skådespelarens namn, föräldrars namn, adress, telefonnummer, e-postadress) och deras höjd. Om de har erfarenhet av att agera, se till att det finns ett utrymme där de kan säga det! Du kanske vill ha artisterna eller artistens föräldrar hjälpa till med backstage saker som rekvisita, uppsättningar och kostymer: i så fall, ge en plats där de kan säga hur de kan hjälpa till.
  • Bild med titeln Direkt ett barnspel Steg 5
    5
    Kasta din lek: du kan välja att ha öppet audition, där andra aktörer och föräldrar kan titta på auditionerna, eller stängda auditioner, där det bara är en en-mot-direktör och skådespelare, för varje person. Försök att göra en gruppläsning och a monolog läser på din audition. Gruppläsningen skulle vara en scen eller en del av en scen från ditt spel för alla att utföra. Ett annat alternativ för en gruppläsning är att skådespelarna delas upp i grupper och göra mer än en läsning. Monologue-läsningen skulle vara bäst valfri. En skådespelare som vill göra det borde hitta en monolog (stycke från en lek eller bok som har en enda talare och möjlighet till dramatisk tolkning. I fallet med en bok borde det vara första personen) och presentera den till direktören.
  • Bild med titeln Direkt ett barnspel Steg 6
    6. Ta anteckningar på auditionen. Titta på hur varje skådespelare visar karaktären: märka deras röst, deras kroppsspråk, deras uttryck, allting. Se även vem som har en bra, positiv attityd, som följer dina beställningar, och vem är vänlig mot de andra aktörerna. Använd dessa anteckningar för att hjälpa till med att bestämma din gjutning: såväl som någon som är en bra skådespelare, vill du ha någon kooperativ i de viktigaste rollerna. Det sista du behöver är en massa fastiga stjärnor! När du har bestämt de viktigaste rollerna, placera människor i de mindre roller och ensemble, eller stödja gjutna. En bra grundregel för dessa roller är att ha de äldre aktörerna har de större rollerna i ensemblet.
  • Bild med titeln Direkt ett barnspel Steg 7
    7. Skicka ut den gjutna listan. Försök skriva det och maila det. Ställ in tider för de olika rollerna att repetera: Har folk i vissa scener kommer på olika tider. Var medveten om att ibland kommer människor att ha konflikter.
  • Bild med titeln Direkt ett barnspel Steg 8
    8. Repetera. Om du kan, repetera på den plats där du kommer att sätta showen på. Om inte, använd ett stort rum som en tom källare. Om vädret är trevligt, gärna repetera utomhus: alltid ha en backup plan om det börjar regna eller bli kallt. Du måste blockera: det vill säga, bestämma var alla kommer att stå, hur och var människor kommer att flytta, varifrån stycken kommer att vara mm. Också, var inte rädd för att ge dina aktörer tips. Se till att du är lugn under repetitioner!
  • Bild med titeln Direkt ett barnspel Steg 9
    9. Design och gör rekvisita, kostymer, och set. Du kan få andra aktörer och / eller föräldrar hjälpa dig med det här. Tänk på din inställning och tecken. Prova att jaga genom gamla kläda kläder och Halloween kostymer, och gå till hantverksbutiker. Leta efter saker i ditt hus också! Du kan också be aktörerna att bidra med föremål för sina kostymer eller rekvisita. För uppsättningar, försök att måla gamla lakan för bakgrunder. Använd tyger och dekorationer för att omvandla möbler till träd, växter, byggnader, vad du vill ha.
  • Bild med titeln Direkt ett barnspel Steg 10
    10. Ha ett par klä repetitioner där alla är i kostym, använder rekvisita och uppsättningar.
  • Bild med titeln Direkt ett barnspel Steg 11
    11. Göra playbills. Det här är program för spelet som visar namnen på alla aktörer och de roller de spelar. Se till att du inkluderar alla roller, liksom alla som hjälpte backstage! Dubbelkontrollera också att allas namn stavas rätt - försök att titta tillbaka på dina auditionsformer. Glöm inte att ge dig en kredit i Playbill, för allt ditt hårda arbete som skriver och styr!
  • Bild med titeln Direkt ett barnspel Steg 12
    12. Visa andra ditt fantastiska spel!
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    När du blockerar saker, se till att människor inte har sina ryggar till publiken! Vad skulle publiken snarare se, ansikten eller butts?
  • Börja utforma och göra rekvisita, uppsättningar och kostymer så snart repetitionerna börjar, eller till och med tidigare!
  • Försök att ha en äldre person som en äldre syskon eller upperclassmen hjälper dig, helst en med erfarenhet. De har gott om tips och tricks.
  • När du har kastat dina stora roller är det lättast att bestämma de mindre rollerna med höjd och ålder. Försök att sätta alla tjejer i en viss ålder i en ensemble grupp, alla pojkarna i den tiden i en annan grupp, etc.
  • Försök använda befintliga föremål och ändra dem med tyg, lim, fjädrar, paljetter, frans, pom-poms, färg... Himlen är gränsen!
  • Skicka ut skript när du skickar ut den gjutna listan så kan skådespelare lära sig sina linjer!
  • För en gruppläsning, välj en del av ditt spel där det finns många tecken på scenen. Du kan få aktörer byta delar för att se vem som är bäst vid vissa roller!
  • Du kan ladda för att se ditt spel om du vill. Du kan också sälja koncessionsmatar där!
  • Ange en tidsfrist för när aktörer behöver läsa utan skript. Detta hjälper också aktörer att lära sig sina linjer.
  • Om du behöver en plats att sätta på showen, försök att fråga din skolmusik eller drama lärare för arrangemang.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande