Hur man jämför löner mellan städerna

Om du tänker på att flytta till en ny stad, vill du troligen veta hur mycket pengar du måste göra för att behålla din nuvarande levnadsstandard. Trots att du kanske har samma referenser och erfarenhet, kan din lön att fluktuera dramatiskt beroende på var i det land du bor. En stor faktor i löneskillnader är kostnaden för att bo i ett visst område. Men efterfrågan på ditt speciella yrke kan också spela en roll. Om det finns få kvalificerade yrkesverksamma på marknaden för ditt jobb, kommer arbetsgivare att tendera att betala mer än de skulle om det fanns hundratals lika kvalificerade sökande som tävlar om samma ställning.

Steg

Metod 1 av 2:
Beräkning av skillnaden mellan levnadskostnader
  1. Bild med titeln Jämför löner mellan städerna Steg 1
1. Titta på kostnaden för levande index för var och en av städerna. Du kan hitta rå kostnaden för levande indexnummer online på många olika webbplatser genom att söka efter "levnadskostnad." Det är en bra idé att arbeta med flera olika index, snarare än bara en, eftersom indexnummer ofta beräknas på olika sätt.
  • Ett pålitligt index kommer att berätta hur det beräknades och vilken typ av utgifter gick in i den. Välj index som ligger nära ungefärliga saker som du spenderar pengar på. Till exempel, om ett index jämför kostnaden för gym medlemskap, men du är inte medlem i ett gym kanske du inte vill använda det indexet.

Dricks: Du kan också titta på mer smala index som endast mäter matvaror, restauranger eller andra kategorier som är en typisk del av dina utgifter.

  • Bild med titeln Jämför löner mellan städer Steg 2
    2. Justera de inkostnadsindex för att jämföra de två städerna. När du jämför kostnaden för att leva mellan två städer, justera värdet på basstaden till lika 100.00. Justera sedan värdet på basstaden med samma mängd. Detta gör att du kan jämföra de två.
  • Till exempel, anta att du överväger att flytta från San Francisco, CA, till Nashville, TN. San Francisco har ett kostnadsförteckningsindex på 91.51, medan Nashville har ett kostnadsmässigt index på 73.19. I det här indexet används New York City som basstad med ett kostnadsmässigt index på 100.00.
  • För att justera städerna, subtrahera San Franciscos indexnummer från 100.00 för att få 8.49. Lägg sedan till 8.49 till Nashvilles indexnummer (eftersom du skulle behöva lägga till 8.49 till 91.51 för att få 100.00). Nashville nya indexnummer är 81.68 i jämförelse med San Francisco. Detta berättar att kostnaden för att bo i Nashville är 81.68% San Francisco`s.
  • Om du flyttade till en dyrare stad, å andra sidan, skulle andelen vara högre än 100%. Till exempel, om du ville flytta från San Francisco till New York City, skulle du lägga till 8.49 till New Yorks indexnummer. Sedan New York City är basstaden i detta index, med ett värde av 100.00, New Yorks nya indexnummer skulle vara 108.49. Detta berättar att New York är 108.49% dyrare än San Francisco, enligt det här indexet.
  • Bild med titeln Jämför löner mellan städerna Steg 3
    3. Multiplicera din nuvarande lön med jämförande hastighet. Procentandelen för levnadskostnaden i destinationsstaden jämfört med din nuvarande stad ger dig en uppfattning om hur mer eller billigare det är att bo där. Om du multiplicerar din lön med den kursen kan du ta reda på hur mycket du måste göra i destinationsstaden för att behålla samma levnadsstandard som du gör i din nuvarande stad.
  • Till exempel, om du för närvarande bor i San Francisco (100.00 Justerat index) och gör $ 100.000 per år, du skulle behöva en lön på minst $ 81,680 för att upprätthålla samma levnadsstandard i Nashville (81.68 justerat index).
  • Om du flyttade till en dyrare stad, å andra sidan, skulle du behöva göra en högre lön. Till exempel, om du flyttade till New York City (108.49 justerat index) från San Francisco (100.00 Justerat index), du skulle behöva en lön på minst $ 108.490 för att upprätthålla samma levnadsstandard.
  • Bild med titeln Jämför löner mellan städerna Steg 4
    4. Räkna ut kostnaden för att hyra eller köpa ett hem i din jämförelse. Medan levnadskostnaderna ger dig en anständig uppfattning om hur man jämför löner mellan städer, ger det inte den fullständiga bilden. På många ställen överstiger priset på fastigheter andra kostnader för levande kategorier. Detta händer ofta i snabbt växande städer där tillgången på fastigheter inte kan hålla takt med efterfrågan.
  • Till exempel, anta att du flyttar från San Francisco till New York City. Du har redan bestämt att levnadskostnaden är 108.49% högre i New York City än i San Francisco. Men när du tittar på ett hyresindex ser du att New York City är listad som 100.00 och San Francisco är listad som 115.58.
  • Eftersom du vill att din nuvarande stad ska vara 100.00, subtrahera 15.58 från San Francisco Rent Index nummer. Sedan, subtrahera samma mängd från New York Citys indexnummer för att få 84.42. Detta berättar att om du hyr en lägenhet i San Francisco för $ 3000 i månaden, skulle du behöva spendera $ 2,532.60 per månad i New York City att hyra en liknande lägenhet.
  • Dricks: Håll i åtanke Indexnummer är abstrakta och tar inte hänsyn till saker som önskvärt av olika stadsdelar.

    Metod 2 av 2:
    Utvärdering av industrin efterfrågan
    1. Bild med titeln Jämför löner mellan städerna Steg 5
    1. Ställ in informativa intervjuer i den andra staden. Att prata med människor i din bransch som bor i din destinationsstad är kanske det bästa sättet att ta reda på vad arbetsmarknaden är för människor i ditt yrke. Kontakta några personer i din bransch som är i ledande befattningar och fråga om de skulle vara villiga att diskutera utsikterna på fältet med dig. Betona att du inte söker anställning från dem, utan snarare information om branschen i det området.
    • Om du inte har flyttat till din destinationsstad än, kan du vanligtvis utföra informationsintervjuer via telefon. Du kan också kunna bara maila personfrågorna.
    • Planera dina frågor i förväg och skriv ner dem så att du låter förberedd och professionell. Även om du inte är tekniskt intervjuer för ett jobb, vill du fortfarande göra ett bra intryck.

    Föreslagna frågor att fråga:

    Vad är lönområdena på detta område?

    Är det här fältet som växer på din plats?

    Hur mycket efterfrågan är det för människor på detta område?

    Har du en frekvent omsättning av anställda?

  • Bild med titeln Jämför löner mellan städerna Steg 6
    2. Titta upp medianlönen för ditt yrke i varje region. Regeringens webbplatser ger uppgifter om löner för olika yrken på olika platser. Du kan vanligtvis hitta detta på nationell nivå, men du kan också titta på statlig eller lokal statistik.
  • Söka efter namnet på staden och "arbetskraft" eller "sysselsättning" För att få webbplatsen för Arbetsavdelningen i det området. Därifrån kan du leta upp lönestatistik.
  • Till exempel, om du är sjuksköterskans utövare, kan du notera att medianlönen för sjuksköterskautövare i Kalifornien är 118 000 dollar, men endast $ 87.900 i Oklahoma. Denna skillnad kan vara hänförlig till levnadskostnaden, men det kan också vara hänförligt till efterfrågan.
  • Dricks: I USA kan du kontrollera webbplatsen för den amerikanska byrån för arbetsstatistik. Den yrkesmässiga anställningsstatistikundersökningen, tillgänglig på https: // blås.Gov / OES /, Har anställnings- och löneuppgifter för mer än 800 yrken.

  • Bild med titeln Jämför löner mellan städerna Steg 7
    3. Kontrollera jobböppningar och jämför antalet listor. Antalet listor för arbetsöppningar i varje stad ger dig en uppfattning om hur efterfrågan är det speciella ockupationen är. Filtrera dina sökresultat för saker som utbildning och års erfarenhet för att få de mest exakta resultaten.
  • Antag till exempel en sökning på en webbplats för jobbet för ditt jobb i din nuvarande stad och återvände 25 resultat. Men samma sökning i din destinationsstad returnerade 150 resultat. Detta berättar att anställda med din utbildning och erfarenhet är mer efterfrågade i din destinationsstad än i din nuvarande stad, som bör översätta till en högre lön.
  • Bild med titeln Jämför löner mellan städerna Steg 8
    4. Använd regional arbetsmarknadsstatistik för att förutsäga industrins tillväxt. Lokala arbetskraft och anställningswebbplatser kommer att ha arbetsmarknadsstatistik tillgänglig. Om din bransch expanderar i ett visst område, översätter det vanligtvis till högre löner. Å andra sidan, om industrin krymper, kommer lönen att vara lägre.
  • Antag till exempel att du är anställd i teknikindustrin. Om det finns ett dussin teknikföretag som flyttar till din destination, vilket tyder på att teknikindustrin växer i den staden och det kommer att bli en ökad efterfrågan på anställda som du.
  • Dricks: Dessa prognoser kan ge dig förhandlingsstyrka i lönförhandlingar. Om du vet att din bransch förväntas boom i din destinationsstad under de närmaste 5 åren, kan du eventuellt övertyga en potentiell arbetsgivare att betala dig en högre lön nu, även om efterfrågan fortfarande är relativt låg.

  • Bild med titeln Jämför löner mellan städerna Steg 9
    5. Läs lokala nyhetsrapporter som är relevanta för din bransch. När som helst du letar efter ett nytt jobb är det viktigt att vara aktuell på industrins utveckling. Denna information kan dock också användas för att förstå arbetsmarknaden i en ny stad och hur det kan påverka din lönepotential.
  • Till exempel kan du läsa om företag i din bransch som flyttar till en annan stad. Efterfrågan i den staden skulle vara relativt hög för personer med din utbildning och expertis, så du förväntar dig att högre löner följer.
  • Dricks: Det kan vara svårt att kvantifiera hur en ökad efterfrågan påverkar löner, men det ger dig en allmän uppfattning om marknaden. Tänk på att du fortfarande måste ta hänsyn till levnadskostnaderna för området.

    Tips

    Glöm inte att ta hänsyn till kostnaden för eventuella förmåner eller fördelar som erbjuds på varje plats. Du kan till exempel vara villig att ta en lägre lön om många av de utgifter du för närvarande har omfattas av din nya arbetsgivare.

    Varningar

    Det finns många lön jämförelsekalkylatorer online som kommer att berätta om det du borde göra i en annan stad som gör så mycket du gör var du för närvarande lever. Men dessa räknare är enbart beroende av levnadskostnaderna, så de är inte alltid korrekta representationer av lönen du kan få i den andra staden.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande