Hur man blir en produktionsassistent

Om du vill ha en karriär i produktion, kan en position som produktionsassistent vara platsen att starta. Produktionsassistenten spelar en roll på en postnivå på tv- och filmproduktionsbesättningar. Känd på vissa uppsättningar som löpare eller gopher kan PA: s dagliga ansvar innefatta allt från att upprätthålla "samtal" Att ta tag i kaffe för överordnade. Vissa högskoleexamen kan hjälpa till att förbereda dig för ett jobb som produktionsassistent, men bara marginellt så. Det är viktigare att utveckla en relevant kompetensuppsättning och ett nätverk av människor i branschen.

Steg

Del 1 av 3:
Utbildning för att vara en produktionsassistent
  1. Bildbeteckningen blir en produktionsassistent Steg 1
1. Få en lämplig grad. En högskoleutbildning är inte en förutsättning för att arbeta som produktionsassistent, men många senaste kandidater med grader i sändning journalistik, kommunikation och film tävlar om PA-jobb. Dessa grader är mindre relevanta än den faktiska arbetslivserfarenheten, men de kan hjälpa dig att få din fot i dörren.
  • De mest relevanta kandidatexamen sänds journalistik, kommunikation och film. Men en högskoleexamen krävs inte för fältet och till och med en relevant grad kan göra lite för att fördjupa dina utsikter.
  • Bildbetatled blir en produktionsassistent Steg 2
    2. Leta efter träningsprogram. Kortare träningsprogram, kända som "bootläger," undervisa färdigheter som är viktiga för en pa i en nedlagd tidsperiod. Dessa är mer anpassade till de specifika kraven på ett PA än högskoleprogram och kan se bra ut på ett CV. Dessa kostar vanligtvis cirka $ 200 för en två dagars kurs.
  • Dessa program är koncentrerade i områden med en blomstrande medieindustri, som Atlanta, New York och Los Angeles.
  • Bildbeteckningen blir en produktionsassistent Steg 3
    3. Internera. Det bästa sättet att komma in i branschen är att få erfarenhet av att arbeta i det. Tyvärr betyder det att du ofta behöver arbeta som en obetald praktikant i flera månader. Försök köra ärenden på ett lokalt oberoende filmproduktionsbesättning eller på en lokal TV-stationens produktionsavdelning.
  • Vissa kabelsystem kommer att ha lokal originationsprogrammering där de kommer att välkomna en volontärproduktionsassistent. De kan också ha ett informellt (och gratis) utbildningsprogram.
  • Del 2 av 3:
    Bygga den relevanta färdighetsuppsättningen
    1. Bildtiteln blir en produktionsassistent Steg 4
    1. Förbered dig på att arbeta långa timmar. Som produktionsassistent bör du vara villig att arbeta långa timmar i gengäld för erfarenheten. Du kanske behöver jobba 12-timmars dagar som står för att stå upp. Du kommer ofta att behöva utföra menialuppgifter, som att plocka upp kaffe, och kommer att bedömas på hur bra du utför även den minsta uppgiften.
    • Även om jobbet är grusande betalar det inte bra, vanligtvis inte mer än minimilön, och ibland mindre. För att hålla dig motiverad bör du tänka på de långsiktiga karriärmöjligheterna som kan utvecklas från ett PA-jobb.
  • Bildbetatled blir ett produktionsassistent Steg 5
    2. Utveckla starka kommunikationsförmåga. En produktionsassistent arbetar med människor i alla roller av produktion, inklusive direktör, biträdande direktör, producent, belysningsdirektör, kameraoperatörer, talang och extras. Du kommer ofta att behöva utföra uppgifter som att svara på telefonen. Det betyder att du måste kunna uttrycka idéer tydligt både genom skriftlig och talad engelska.
  • Att ta högskolekurser i humaniora hjälper dig ofta att utveckla dina skrivförmåga.
  • Att arbeta i försäljnings- eller tjänstesektorer kan vara ett bra sätt att utveckla dina muntliga kommunikationsförmåga.
  • Bildbetatled blir en produktionsassistent Steg 6
    3. Lär dig att redigera video. Ett av dina huvudansvar som en PA kommer att redigera video. Varje station kommer att använda en annan typ av icke-linjär redaktör och kommer vanligtvis att vara villig att träna dig i den som de använder. Men du borde åtminstone kunna visa att du har lite erfarenhet att redigera video.
  • Program som kanaler använder inkluderar: Avid, Quantel, Final Cut Pro och Adobe Premiere.
  • Bildbeteckningen blir en produktionsassistent Steg 7
    4. Lär dig hur du använder en kamera. Produktionsassistenter är inte allmänt skyldiga att använda kameran, men produktionsassistenterna kan uppmanas att utföra nästan vilken funktion som helst på studion när behovet uppstår. Att veta hur man använder kameran kan ge dig en fördel. Dessutom, framgångsrikt fungerar kameran när det behövs kan vara en biljett till en bättre position i framtiden.
  • Att studera film på college är ett bra sätt att lära dig om att driva kameran. Alternativt erbjuder vissa organisationer korta kurser i filmskap som kan hjälpa dig att utveckla dina färdigheter med kameran.
  • Bildbetaget blir en produktionsassistent Steg 8
    5. Bekanta dig med industrins grundläggande terminologi. Du måste bli bekant med rollerna i ett typiskt produktionsbesättning. Vissa högskolor som erbjuder program i produktion har gratis kursmaterial tillgängligt online.
  • Vara flytande i användningen av en radio (Walkie Talkie) och övervakningsmikroutrustning.
  • Exempel på relevant terminologi inkluderar termer som: "Cut," "Dolly", "Framing," "Story Board" och "Torka."
  • Bildtiteln blir ett produktionsassistent Steg 9
    6. Lär dig allt om innehållet du specialiserar dig på. Som produktionsassistent förväntas du veta något om innehållet som du rapporterar om. Om du vill vara i sport måste du veta om sport. Om du vill arbeta i nyheter, förväntas du förstå politik. Ta reda på vilket fält du är intresserad av och börja göra forskning.
  • Ingen är, eller borde vara, en produktionsassistent för alltid. Det betalar för dåligt för att vara något annat än en stepping sten till en bättre karriär. Således borde du veta vilka positioner du vill gå vidare till och börja förbereda dig själv för förväntningarna.
  • Om du kan, prata med någon på fältet om vad förväntningarna och karriärbanorna är.
  • Del 3 av 3:
    Hitta en PA-position
    1. Bildbeteckningen blir en produktionsassistent Steg 10
    1. Bär ditt CV och visitkort. Du borde hålla dessa på dig hela tiden, för att du aldrig vet när du kommer att träffa någon som kommer att kunna rekommendera dig för ditt första jobb i din karriär i produktion. Var noga med att dina nätverksmaterial inkluderar ditt mobilnummer eller ett aktuellt telefonnummer. Ditt CV bör prata med hur du har de ovannämnda färdigheterna, inklusive kommunikation, kameraoperation, arbetsetik, uppmärksamhet på detaljer och videoredigering.
  • Bild med titeln Bli en produktionsassistent Steg 11
    2. Skapa en rulle. Du måste visa att du kan redigera video för att få ett jobb som produktionsassistent. Håll en reel av video som du har redigerat att dela med potentiella arbetsgivare. Använd din tid på college eller i ett produktionsstartläger för att utveckla en sådan spole med professionell ingång.
  • Om du kan, försök att ha rulle redo att det är relevant för den position du ansöker om. Även om du inte har relevant material borde det vara bra, eftersom det fortfarande kommer att visa att du har de grundläggande färdigheter som krävs för att redigera film.
  • Bildbeteckningen blir en produktionsassistent Steg 12
    3. Nå ut till arbetsgivare. Kontakta produktionskoordinatorer, tillverkare eller biträdande styrelseledamöter, antingen via telefon eller personligen. Ge dem ditt CV och gör en tonhöjd för varför du är kvalificerad för jobbet. Om du känner till någon i branschen, se om de kan lägga ett bra ord för dig.
  • Lämna ditt CV och kort och följ strax efter den första kontakten. Du bör följa upp regelbundet därefter.
  • Bildtiteln blir en produktionsassistent Steg 13
    4. Nätverk. Du kan inte leva för alltid på ett PA-jobb. Poängens punkt är att få erfarenhet bakom kulisserna, för att lära sig produktion av produktion, möta ledande siffror på fältet och lära av sina insikter. Oavsett om du fortfarande letar efter ett PA-jobb eller har just fått en, bör du arbeta hårt för att möta viktiga människor på fältet.
  • Att interagera med människor på sociala medier kan vara ett bra sätt att presentera dig för människor på fältet.
  • Leta efter lokala evenemang som sannolikt lockar människor som är intresserade av media.
  • Sluta aldrig att träffa nya människor. Prata med människor på yoga eller baren. Engagera i klubbar och aktiviteter som utökar ditt sociala nätverk.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Håll kontakten med alla du jobbar med på ett produktionsbesättning. Dessa människor kan anställa dig eller rekommendera dig för nästa jobb.
  • Visa initiativ genom att vara villig att ta på sig någon uppgift som behövs och genom att tänka på vad produktionsbesättningen kan behöva.
  • Var tidig! Produktionsassistenten bidrar till att säkerställa att allt annat i produktionen händer i tid, och punktlighet är en värderad kvalitet på en uppsättning.
  • Känn samtalark och allt produktionspapper inuti, bakåt och framåt, inklusive skjutscheman, en-liners, revisioner och mer.
  • Varningar

    Produktionsassistenter är ofta frilans eller kontrakt, arbetstagare. Det innebär att du kanske inte har inkomstskatt som hålls från din lön. Du måste vara medveten om och planera för dina skatteskulder. Du måste behålla uppgifter om kostnader som kan vara avdragsgilla.

    Saker du behöver

    • Återuppta
    • Visitkort
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande