Hur man blir svartsmed

Arbetet med en smed involverar uppvärmning av metall med eld för att smida, göra reparationer och skapa svetsar. Cirka två tredjedelar av smeden arbetar i tillverkning, men om du är mer konstnärligt lutande kan du använda dina färdigheter för att skapa dekorativa räcken och grindar, möbler och skulpturer från metall. Att bli en smed kräver fysisk styrka men också att få rätt utbildning och utveckla de nödvändiga färdigheterna.

Steg

Del 1 av 3:
Börjar bli en smed
  1. Bild med titeln Bli en smed Steg 1
1. Läs böcker om yrket och konsten av blacksmithing. Blacksmithing är en färdighet som kräver en bra kunskap för att kunna utföra, även för att komma igång, och läsa om det är det snabbaste och enklaste sättet att börja. Vissa böcker att börja med inkluderar: The (New) Edge of the Anvil av Jack Andrews och Blacksmithing av Alex Bealer.
  • Bild med titeln Bli en smed Steg 2
    2. Ta lektioner. Delta i en community college eller yrkesskola som specialiserar sig på blacksmithing för att lära sig grundläggande blacksmithing färdigheter. Börja med att hitta högskolor och yrkesskolor nära dig. Ta en titt på vilken typ av klasser de har som handlar med metallbearbetning.
  • Börja med en klass som beskriver oxi-acetylen (gas) svetsning för att lära sig att tända facklan, hantera smal metall, hantera tankarna och vilken säkerhetsutrustning som ska användas under svetsning.
  • Försök hitta klasser som lär dig hur du kontrollerar värme i smeden, oavsett om det är kol eller gaseldad.
  • Bli bekant med blacksmithing-verktygen, som ett mothåll, hammare, tang och slag. Om du inte hittar några klasser i närheten av dig som hanterar blacksmithing-verktyg, leta efter online-klasser och köpa din egen utrustning. Experimentera med att använda dessa verktyg.
  • I dessa klasser lär du dig väsentliga färdigheter som att dra ut, lödning, skärning, nitning och upprörande.
  • Bildtiteln blir ett smedsteg 3
    3. Ta mer avancerade metallarbetarklasser. Lär dig mer moderna metallkunskaper som behövs för att bli en välrundad smed. Gör detta genom att fylla i de nybörjarklasser som erbjuds antingen på ditt lokala commission, en yrkesskola eller på nätet och sedan gå vidare till vad som helst mellanliggande och avancerade klasser erbjuds.
  • Lär dig om plasmaskärning, såsom avståndet som elektroden behöver vara från metallen, den vinkel vid vilken elektroden ska hållas och vilken strömstyrka ska användas för att skära olika tjocklekar av metall.
  • Bli skicklig som en MIG (metall inert gas) och tig (volfram inert gas) svetsare. MIG-svetsning kräver en spole som kontinuerligt matas och är användbar för långa metallstycken. TIG-svetsning kräver en stång och är effektiv för svetsning av aluminium.
  • Arc svetsning kanske inte är en del av klassisk blacksmithing, men att vara väl avrundad i din metallkunskaper är viktigt om du vill göra det till en karriär.
  • Bildbetatled blir ett smedsteg 5
    4. Börja bygga din egen blacksmithing setup. Oavsett om du vill bli en hobbyist eller du vill så småningom bli blacksmithing en karriär, kommer du till så småningom behöva din egen utrustning. För att börja träna blacksmithing på egen hand behöver du till minimum följande utrustning:
  • En smedja: En smedja låter dig värma din metall så att den kan manipuleras. Du kan antingen Gör din egen smedja eller köp en online.
  • Tang, klämmor och en vice: Dessa tillåter dig att hålla din uppvärmda metall så att den kan bearbetas med säkert och säkert.
  • En anvil: Det här är vad du kommer att vila din metall när du slår i form.
  • Hammare: Det här är vad du kommer att träffa metallen med. De kommer på former former i storlekar, alla för olika ändamål.
  • Säkerhetsutrustning. Starka läderhandskar, ett tungt förkläde, och en smedsmask kommer att hålla dig säker när du handlar med farligt heta temperaturer.
  • Det mesta av denna utrustning kan köpas online. Gör bara lite forskning först innan du köper.
  • Del 2 av 3:
    Utbildning på blacksmithing
    1. Bildtiteln blir ett svetsarteg 1
    1. Gå med i Abana (Artister Blacksmiths Association of North America). Leta efter ett abana kapitel nära dig, kolla sedan på hur du ska delta i det specifika kapitlet. Sedan överväga att delta i Abana-möten. Du kommer att lära dig mer om blacksmithing, träffa andra smeden och få chansen att bli en del av blacksmithing-samhället. Abana har både professionella smed och hobbyister.
  • Bildtiteln blir ett smedsteg 4
    2. Gå med i ett lärlingsprogram där du kommer att kunna fina nödvändiga färdigheter för att bli en smed. Sök online för blacksmithing lärlingar och praktikplatser nära dig. Strukturen i dessa lärlingsplatser varierar men i allmänhet innebär det att vara parat med en mastersmed för en-mot-en-träning och upplevelse.
  • Vissa blacksmithing-lärlingsprogram kräver kvalifikation genom en demonstration av grundläggande blacksmithing-färdigheter, men många är utformade för nybörjare utan blacksmithingupplevelse.
  • Bild med titeln Audition för en lek eller film Steg 14
    3. Vidare fördjupa din skicklighet genom att gå med i ett journeymentprogram. Genom att bli en journeyman kommer du att arbeta i en professionell smedes butik. Här kan du lära dig en mängd olika stilar och eventuellt arbeta med arkitekter för att designa detaljer för ny och gammal konstruktion.
  • Abana ger sätt att ansluta sig till ett journeymentprogram via deras hemsida. Här kan du fylla i deras frågeformulär och gå med i deras register, där aspirerande smeden kan matcha med professionella smeden som letar efter understudier.
  • För att gå med i ett journeymanprogram måste du möta en minsta nivå av skicklighet och kompetens med smed och metall som arbetar i allmänhet. Färdigheten en journeyman förväntas veta är listade på Abana hemsida och inkluderar saker som utformning, värmebehandling och grundläggande metallurgi.
  • Del 3 av 3:
    Hitta ett svartsmed yrke
    1. Bildtiteln blir ett svetsarteg 3
    1. Hitta arbete i någon metallbehandling. Titta på jobb som kräver mindre erfarenhet för att bygga upp din erfarenhet och kunskap om den metalliska verksamheten. Som med de flesta karriärer, från botten, får någon erfarenhet du kan, och långsamt arbeta dig är en livskraftig metod för att bli en professionell. Vissa idéer inkluderar att vara en städare på en lokal maskinaffär eller arbetar i ett stålvaruhus.
    • De flesta av de jobb du kommer att kunna hitta som en hobbyist smed kommer inte att innebära någon smide, men de kommer att vara ett första steg i metallverksamheten, och ge dig erfarenhet som kan hjälpa dig att landa ett smedningsjobb senare.
  • Bilden med titeln Bli en smed Steg 7
    2. Upprätta din egen blacksmith shop. Om du är mer självstartstyp, kanske du vill börja med att starta din egen smita blacksmithing-affärer ett skott. När du har fått verktygen och know-how, blir det en fråga om marknadsföring och Företags skickligheter. De flesta smedar som gör sin egen butiksfokus på konstnärlig blacksmithing. Överväga att börja med att lära sig att göra anpassad metallkonst, som svärd och skulpturer, och börja sälja dem via handelswebbplatser som Etsy.
  • Nyckeln till att skapa en framgångsrik självstart smedsaffär är att långsamt bygga en bas av nöjda kunder och göra ett namn för dig själv. Det finns en marknad där ute för skicklig handgjord funktionell metallkonst. Att hitta din plats på den marknaden är ditt mål.
  • Bild med titeln Bli en smed Steg 6
    3. Hitta ett jobb som en kommersiell smed. Tillverkare av många typer av maskiner, transport och räcken kräver att smeden är färdigheter. Gilla med många andra nischindustrier är nyckeln till att få din fot i dörren nätverk. När du har färdigheter, möter nästa steg rätt personer, som går tillbaka till att gå med med smedsföreningar och affiliates och engagera sig.
  • Ett sätt på ett kommersiellt svarta jobb är att börja arbeta för den professionella smeden du lärde dig av i en journeyman eller lärlingsprogram.
  • Bild med titeln Bli en smed Steg 8
    4. Bli en demonstrant av smedtekniker på levande historia museer eller mässor. Ansök om dessa positioner direkt eller genom blacksmithing guilds eller kapitel. Dessa jobb kan vara svåra att komma, men om du är på rätt plats vid rätt tidpunkt kan du hitta dem. Dessa jobb innebär att man visar konsten att blacksmithing till allmänheten.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande