Hur man lägger till en make till sjukförsäkring

Att lägga till en make till din sjukförsäkring är inte en svår process, men kan bara göras under årlig registrering, omedelbart efter att du är gift, eller om din makas försäkringsskydd ändras. Att lägga till en make som redan har sin egen arbetsgivare till en sjukförsäkringsplan kräver olika överväganden än att lägga till en make som inte har någon sjukförsäkring. Beroende på dina nuvarande omständigheter inkluderar dina alternativ: konsolidering av sjukförsäkring, med att lägga till maka till en redan befintlig plan eller inskrivning via sjukförsäkringsmarknaden.

Steg

Metod 1 av 3:
Konsolidering av sjukförsäkring mellan makarna
  1. Bild med titeln Lägg till en make till sjukförsäkring Steg 1
1. Förstå vad som konsoliderar sjukförsäkring betyder.De flesta sjukförsäkring som erbjuds av arbetsgivare gör det möjligt för arbetstagaren att lägga till täckning för en make (och / eller beroende barn).Extra premier är vanligtvis inblandade, varav några kan betalas av arbetsgivaren.Om både du och din maka fungerar, och du båda har sjukförsäkring, kan det vara värt att konsolidera din hälsoförsäkring via endast en arbetsgivare.
  • Bild med titeln Lägg till en make till sjukförsäkring Steg 2
    2. Vet vad du ska jämföra mellan planer.Innan du väljer en sjukförsäkring över en annan, jämför också flera specifika faktorer om båda planerna för att bestämma vilken plan som är den billigaste och mest värdefulla.När man jämför planer, jämför de kombinerade kostnaderna för de två planer du betalar för nu (plan A och Planb) till de ökade kostnaderna för endera planen med en make som har lagts till (Plana + Make / Planb + make).Till exempel, jämför Plana + Planb att planera A + make och jämföra Plana + Planb till Planb + make / maka.Vilken av de tre alternativen är den billigaste, men ger mest täckning, är det alternativ du borde välja.Några av de specifika faktorerna att tänka på är:
  • De out-of-pocket-kostnader som varje plan kan generera för dig.
  • Nivån och typer av tjänster och täckningar som erbjuds av planen.
  • Täckning för beroende barn, om tillämpligt.
  • Bild med titeln Lägg till en make till sjukförsäkring Steg 3
    3. Jämför out-of-pocket-kostnader mellan planer.Out-of-pocket-kostnader är några kostnader som du skulle behöva betala på något sätt.Det här är de kostnader som inte omfattas av din arbetsgivare eller planen själv.Varje sjukförsäkringsplan har några out-of-pocket-kostnader att överväga.
  • Premie - Vissa premier är helt eller delvis av arbetsgivaren.Jämför de faktiska premieutgifterna du måste betala mellan planerna.I vissa fall kan din arbetsgivare betala medarbetarens premier, men inte de ytterligare spousalpremierna.
  • DEDUCTIBLES - Avdragsdelar är några av de partiella kostnaderna du måste betala för en viss tjänst innan försäkringsbolaget kommer att ersätta dig resten.Till exempel kan din försäkring endast täcka 80% av dina receptbelagda kostnader, därför är 20% av dessa kostnader out-of-pocket.
  • Planera maximalt - Varje del av varje sjukförsäkringsplan har vanligtvis ett årligt och livslängd som du kan återbetalas för.Till exempel kan din försäkringsplan täcka massagebehandling upp till $ 1000 per år.Om du planerar att gå över det högsta av någon del av din plan, ta hänsyn till det som en out-of-pocket-kostnad.
  • Medbetalningar - Sambetalningar liknar självrisk.De är out-of-pocket-utgifterna du måste betala fram för att se en läkare eller specialist.Vissa sjukförsäkringsplaner har olika nivåer av medbetalningar baserat på vem täckningen är för (E.g. anställd vs. make / maka), hur många gånger du har varit så långt det planåret, och om det är en familjedoktor kontra en specialist.
  • Spousal Surcharges - Vissa arbetsgivare har lagt till en tilläggsavgift till sina sjukförsäkringsplaner när en make, som redan har sjukförsäkring, vill läggas till planen.Därför, om din make redan har sjukförsäkring via sin arbetsgivare, kan det kosta extra för att lägga till dem i din plan.
  • Bild med titeln Lägg till en make till sjukförsäkring Steg 4
    4. Titta på de täckningsnivåer som tillhandahålls av båda planerna.Förutom de kostnader som är förknippade med varje alternativ bör du överväga den faktiska täckningen som erbjuds av varje alternativ.Ett alternativ kan vara dyrare, men kan erbjuda betydligt mer täckning.
  • Var noga med att granska vilka val du har för läkare och sjukhus under varje plan, inklusive om du kan se en out-of-plant-läkare om du väljer (om det är tillåtet, är medlönen sannolikt högre).
  • Titta på vad minsta täckning är för sjukhusbesök (e.g. Privat rum vs. Ward, etc.).
  • Jämför terapeutiska föremål som är och omfattas inte av varje plan.Om du vet att du måste gå till fysioterapi i 6 månader, och det är inte täckt av ett alternativ, ta hänsyn till det.
  • Bestäm vilka typer av receptbelagda och receptfria läkemedel som är täckta.Vissa planer täcker endast generiska droger, andra kommer att täcka kostnaden för varumärkesnamn.Vissa planer har en gräns för apotekstjänstavgiften som de kommer att täcka.Vissa planer kommer att täcka icke-receptbelagda läkemedel.
  • Bild med titeln Lägg till en make till sjukförsäkring Steg 5
    5. Bestäm hur och om de beroende barnen är täckta.Även om du inte har beroende barn för tillfället, ta hänsyn till om du planerar att få barn i framtiden.Medan en ny bebis vanligtvis är en av anledningarna till att du får ändra din sjukförsäkring i mitten av året, om du kan ta hand om det nu, kan du spara dig lite tid i framtiden.
  • Tar också hänsyn till vilken typ av graviditet och mammaledighet som omfattas av båda planerna om du planerar att bli gravid inom en snar framtid.
  • Metod 2 av 3:
    Lägga till en make till en befintlig arbetsgivarförsäkringsplan
    1. Bild med titeln Lägg till en make till sjukförsäkring Steg 6
    1. Vet dina rättigheter.Förenta staternas regering har gjort den rätt att sjukförsäkringsbolag måste tillåta en särskild anmälningsperiod när kvalificerade livshändelser har inträffat.Dessa livshändelser kan inkludera att gifta sig och förlora annan försäkringsskydd (bland annat).
    • Om du, som medarbetare, gifter sig, får du en speciell registreringsperiod så att du kan lägga till din make till din arbetsgivarförsäkringsplan.
    • Om din make, som inte är medarbetaren, har förlorat ett jobb eller en annan typ av sjukförsäkring, får du en särskild inskrivningsperiod så att du kan lägga till din make till din arbetsgivarförsäkringsplan.I situationer så här är du också tillåten möjlighet att ändra din täckning, eller din makas befintliga täckning, på din plan.
  • Bild med titeln Lägg till en make till sjukförsäkring Steg 7
    2. Titta upp specifika detaljer angående din plan.Medan arbetsgivare och sjukförsäkringsbolag måste följa regeringens riktlinjer för sina sjukförsäkringsplaner, kan processerna och förfarandena skilja sig mellan arbetsgivare, försäkringsgivare och planer.Bestäm vad den specifika processen är för din arbetsgivare och försäkringsplan.
  • Du hittar alla detaljer om din specifika sjukförsäkringsplan via din arbetsgivares personalavdelning.
  • De flesta arbetsgivare eller sjukförsäkringsbolag ger också detaljerad information om sina planer på webbplatser.Några av dessa webbplatser kan kräva ett inloggnings-ID och lösenord för att komma åt, och det är troligtvis också samma webbplats där du anmälde dig till dina hälsofördelar i första hand.
  • Var särskilt uppmärksam på den tid du har efter din kvalificerade livshändelse som du måste lägga till din make till din försäkringsplan.Du kommer sannolikt att ha minst 30 dagar att skicka in ändringen, men vissa planer tillåter upp till 90 dagar.Om du saknar den här tidsperioden måste du vänta på årlig registrering innan du kan lägga till din make.
  • Bild med titeln Lägg till en make till sjukförsäkring Steg 8
    3. Få nödvändig dokumentation.Granska ditt arbetsgivares eller sjukförsäkringsbolagets krav för att göra ändringar på grund av att gifta sig eller förlusten av annan försäkringsskydd.Åtminstone kräver de sannolikt att en eller flera blanketter ska slutföras.Samla all den nödvändiga dokumentationen och fyll i alla former som anges.
  • Denna dokumentation kommer vanligtvis att innehålla en inskrivningsformulär där du väljer vilken typ av täckning du vill ha för din make.Du kommer att kunna ändra din medicinska (eller dentala) täckning för att inkludera din make, men du får också få lov att lägga till spousal livförsäkring.Att lägga till livförsäkring kan kräva en separat form.
  • För ett nytt äktenskap kommer du sannolikt att behöva skicka in en kopia av ditt äktenskapslicens eller certifikat.
  • För förlusten av din makas sjukförsäkring, kan du behöva skicka ett brev från din makas arbetsgivare som beskrivs när täckningen minskades eller slutade.Detta kan innehålla ett uppsägningsbrev om det var anledningen till att täckningen var förlorad.
  • När du har all den nödvändiga dokumentationen slutförts, skicka den till din arbetsgivare eller försäkringsbolag för bearbetning.
  • Bild med titeln Lägg till en make till sjukförsäkring Steg 9
    4. Var medveten om när täckningen träder i kraft.Täckning för din make enligt din arbetsgivares sjukförsäkringsplan startar inte omedelbart.Normalt kommer täckningen att börja på den första dagen i månaden följande Din ändringsförfrågan.
  • Var medveten om att vissa försäkringsplaner inte täcker en make som redan är på ett sjukhus, vårdhem eller annan behandlingsanläggning tills de släpps ut.Det betyder att det kan finnas en tidsperiod där du måste betala för behandlingen 100% ur fickan.Det enda undantaget från denna regel är en nyfödd bebis, som är täckt omedelbart efter födseln.
  • Metod 3 av 3:
    Inskrivning via sjukförsäkringsmarknaden
    1. Bild med titeln Lägg till en make till sjukförsäkring Steg 10
    1. Bestäm om du kvalificerar dig till sjukförsäkringsmarknaden.Hälsoförsäkringsmarknaden, som också är känd som "utbyte" eller "Obamacare Exchange", är där du kan handla och anmäla dig till sjukförsäkring om du inte har arbetsgivarens täckning.Endast personer utan arbetsgivare, Medicaid, Medicare eller Children`s Sjukförsäkringsprogram (Chip) kan köpa försäkring via marknaden.
    • Om du har en arbetsgivarförsäkringsplan, men den planen uppfyller inte vissa minimikrav, kanske du kan köpa sjukförsäkring via marknaden, men du måste betala fullt pris.
  • Bild med titeln Lägg till en make till sjukförsäkring Steg 11
    2. Lägg till en make under öppen inskrivning.Öppen inskrivning för marknaden börjar normalt 1 november varje år.Om du anmäler dig före den 15 december börjar din täckning den 1 januari det följande året.Om du anmäler dig senast den 15 januari, börjar din täckning den 1 februari. Om du anmäler dig senast den 31 januari börjar din täckning 1 mars.Öppna registrering slutar den 31 januari.
  • Du kan bara lägga till en make efter att öppen inskrivning är klar om du kvalificerar dig för en särskild inskrivningsperiod.
  • Under öppen inskrivning ställs du ett antal frågor om din inkomst och ditt hushåll.Inkomstfrågorna uppmanas att bestämma hur mycket du kommer att bli ombedd att betala för din plan (de med lägre inkomster betalar mindre än de med högre inkomster).Medan hushållsfrågorna uppmanas att avgöra vem som behöver omfattas av planen.
  • Ett hushåll anses vara någon som är "skattefiler" plus deras make och andra anhöriga (om de har några).
  • För att kvalificera din make under marknadsplanerna måste du vara juridiskt gift.För att kvalificera dig för någon av kostnadsbesparingarna måste du och din make / maka lämna in dina skatter gemensamt.
  • Bild med titeln Lägg till en make till sjukförsäkring Steg 12
    3. Anmäl din make under en särskild inskrivningsperiod.Om du vill lägga till din make till din marknadsplan utanför den öppna registreringsperioden måste en kvalificerad livshändelse ha ägt rum.Dessa händelser kan inkludera att gifta sig eller din make som förlorar någon eller all sin sjukförsäkring via sin arbetsgivare.
  • Om du har en kvalificerad livsevenemang, har du 60 dagar från dagen för den händelsen för att göra ändringar i din marknadsplan.
  • Om du redan har en marknadsplan, och du vill lägga till din make, uppdaterar du helt enkelt din befintliga applikation.För att göra detta måste du logga in på ditt marknadsplats online-konto och välja "rapportera en livsförändring."Du kommer då att kunna uppdatera din ansökan för att inkludera nya medlemmar i ditt hushåll och byta till din försäkringsskydd.Observera att att lägga till en ny medlem i ditt hushåll kan ändra din behörighet angående kostnadsbesparingar (om din make har en inkomst).
  • Om du inte redan har en marknadsplan, kan du starta en ny applikation på marknadsplatsens webbplats för att avgöra om du kvalificerar dig för en plan.Denna process kommer att likna öppen registrering, förutom att det händer i mitten av planåret.
  • Tips

    Lär dig allt du någonsin velat veta om Medicare på den officiella amerikanska regeringens webbplats på https: // medicare.gov.
  • Du.S. Arbetsavdelningen om arbetstagarnas förmåner Security Administration ger information om rättsliga krav för arbetsgivarförsäkringsplaner.Hemsidan http: // docka.gov / ebsa / Ger också detaljerad information om hur den överkomliga vårdslagen (ACA) kan påverka din sjukförsäkring.
  • Att anmäla sig till sjukförsäkring i USA när du inte har arbetsgivarens täckning, eller din arbetsgivardäckning inte är tillräcklig, gå till regeringens hemsida på https: // sjukvård.gov för mer information.
  • COBRA (konsoliderad Omnibus budgetavstämningsakt) gör det möjligt för individer att betala för fortsatt täckning av sina befintliga sjukförsäkringsplaner (under en viss tid) om vissa händelser har inträffat.Om medarbetaren (om det är du eller din make) avslutas eller har arbetstimmar reducerad, kan du dra nytta av COBRA.Om arbetstagaren kan starta Medicare, men medarbetarens make är inte, kan makan vara berättigad att utnyttja COBRA.Makarna kan också dra nytta av COBRA om de har blivit skilda eller separerade från medarbetaren, eller om arbetstagaren dör.
  • Hippa (sjukförsäkring Portability and Accountability Act) säger att anställda som har sjukförsäkring täcker särskilda inskrivningsrättigheter under vissa omständigheter.Om arbetstagaren har blivit gift, hade en bebis eller antagit en bebis, måste de tillåtas att anmäla sin make och nya anhöriga i sin plan på den tiden.De behöver inte vänta på årlig anmälan.
  • Varningar

    Tyvärr, medan specifika försäkringsbolag och arbetsgivare kan bestämma annat, är försäkringsleverantörer bara skyldiga att erbjuda samma könsversion för par som har varit gifta i jurisdiktioner där äktenskap med samma kön anses vara lagligt.Men denna regel är inte baserad på var du för närvarande bor, utan snarare på var du var gift.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande