Hur börjar man handla på marknaderna

Investera i marknadspapper kan vara skrämmande som nybörjare, men med lite instruktion kan någon handla på marknaden. När du börjar, kan handel på marknaden vara ett spännande sätt att tjäna pengar på dina besparingar eller förbereda framtiden genom att investera för pensionering.

Steg

Del 1 av 4:
Utveckla en handelsstrategi
  1. Bild med titeln Avbryt ett kontrollsteg 5
1. Bedöm dina investeringsmål. Den typ av handelsaktivitet du kommer att göra beror till stor del på varför du vill investera i första hand. Innan du börjar investera, överväga vad du vill uppnå genom dina investeringar. Skriv dessa mål nere och utveckla din strategi i enlighet med detta.
  • Till exempel, om du vill spara pengar för pension, för att köpa ett hem, eller att skicka dina barn till college, vill du sannolikt investera pengar när du tjänar det och tjäna en ränta som är större än vad ett sparkonto skulle ge. Ditt mål kan vara att investera 200 dollar per månad och för att uppnå en ränta på 10%.
  • Om du har mer kortsiktiga mål, som att spara pengar för en bilaga, kanske du vill investera en summa pengar och tjäna 6% intresse tills du har tillräckligt med att köpa den bil du vill ha.
  • Bild med titeln gifta sig i Las Vegas Steg 5
    2. Tänk på din tidslinje. De flesta investerare kan klassificeras som antingen korta eller långsiktiga investerare. Bestämma vilka av dessa som passar dina behov bäst. Till exempel, om du har extra pengar och vill försöka investera för att göra kortsiktiga vinster, kommer din trading att vara annorlunda än om du investerar för pension eller för ett barns framtida utbildning.
  • Kortfristig investering definieras generellt som att hålla en säkerhet i mindre än 3 månader, och är högre risk än att investera under längre perioder. Mycket kortfristiga placeringar, som dagshandlare, tenderar inte att ge samma typ av avkastning som långsiktiga, och du bör bara göra en kortvarig handel om du planerar att ägna en rättvis tid eller anställa en finansiell rådgivare.
  • Långfristiga investeringar Genomsnittlig högre avkastning som värdepapper tenderar att återhämta sig på lång sikt från kortfristiga förluster.
  • Bild med titeln Investera små mängder pengar klokt steg 7
    3. Tänk på din risktolerans. Risktolerans eller din förmåga och villighet att rida uppåt och nedgångar på marknaden är beroende av många faktorer. I allmänhet har en yngre investerare en längre tidslinje och har råd att vänta på att riskfyllda investeringar ska betala. En äldre investerare med en kortare tidslinje kan ha en lägre risktolerans.
  • Du måste också överväga ditt nettovärde (dina tillgångar minus dina skulder), riskkapital (extra pengar du måste investera eller handla), din erfarenhet och dina investeringsmål.
  • Bild med titeln Köp aktierna Steg 7
    4. Bestämma typ (er) av investeringar du kommer att göra. De vanligaste typerna av investeringar är aktier, obligationer, terminer, alternativ och låg kvalitet "penny" lager. De flesta nybörjare börjar med aktier och obligationer, som är enklare av investeringsalternativen. Ett stort misstag av många nybörjare är att vilja handla allt - kämpar som uppmanar och fokuserar. Du kommer att ha den mest framgångar om du lär dig och övar i den typ av investeringar som uppfyller dina specifika investeringsmål.
  • Om ditt mål är att maximera avkastningen på en långsiktig investering, överväga att köpa både aktier och obligationer, men inte terminer, alternativ eller öreslager. Aktier och obligationer tenderar att ge mycket högre avkastning än traditionella sparkonto, men är inte lika riskabla som terminer, alternativ eller öreslager.
  • Bara investera i terminer, alternativ, öre bestånd eller andra komplexa investeringar om du har extra pengar och extra tid. Marknaderna som säljer dessa värdepapper är mycket riskabla, och har ofta inte samma finansiella rapporteringskrav traditionella aktier och obligationer.
  • Diversifiera din portfölj genom att investera i flera typer av investeringar, så att om man inte gör det bra över tiden, gör de andra i din portfölj för förlusten och du fortfarande slutar tjäna pengar övergripande.
  • Teknisk och grundläggande analys av värdepapper är två olika metoder som du kan använda för att utvärdera marknaden eller själva beståndet. En teknisk analys återspeglar psykologin på marknaden och försöker förutsäga hur marknaden kommer att förändras och hur det kommer att påverka vilken säkerhet som kommer att kosta i framtiden. En grundläggande analys tittar istället på det inneboende värdet av säkerheten och hjälper dig att avgöra om säkerheten är under- eller övervärderad.
  • Bild med titeln Kör ett framgångsrikt företag Steg 1
    5. Göra en plan. Vid denna tidpunkt borde du veta hur mycket du investerar, över vilken tidsperiod och med vilket syfte. Nu kan du formulera en plan för att möta dina investeringsmål med hjälp av dessa tre faktorer och bestämma hur ofta du kommer att köpa och sälja värdepapper.
  • Bestäm hur ofta du köper lager, samt bestämmer dig före när du skulle dra ut en investering på grund av förlust. Genom att bestämma detta före tid, kommer du att spara dig stressen att försöka bestämma huruvida du ska sälja ditt lager på en daglig basis.
  • De flesta investeringsexperter rekommenderar nya investerare att inte försöka förutse förändringar i aktiekurserna dag för dag, och istället att investera med förväntan att hålla investeringen i minst 25 dagar eller mer, frånvarande betydande droppar i investeringsvärdet.
  • Om du väljer att göra mer kortfristig handel, daghandel (ange och avsluta samma dag), sväng handel (ange och avsluta i två till fem dagar) och positionshandel (Enter och avsluta om fem till tjugo dagar) är De vanligaste metoderna. Du bör välja vilken du vill använda och sedan göra dina handelsbeslut i enlighet med detta.
  • På kort sikt tenderar aktier att flytta på rykten och nyheter snarare än rapporterade intäkter. Som en konsekvens är handelsbestånd på kort sikt mycket riskabelt.
  • Del 2 av 4:
    Undersöker dina aktieinvesteringar
    1. Bild med titeln Stopp morföräldrar Visitationsrättigheter Steg 2
    1. Undersök företagets resultaträkning. Alla företag som handlar om sina aktier är offentligt skyldiga att publicera årliga och kvartalsvisa bokslut som visar resultaten av sin verksamhet, och du kan hitta dessa rapporter (kallas 10-Q och 10-K) på handelswebbplatser som Yahoo! eller på företagets webbplatser själva. Dessa uttalanden är ett kraftfullt forskningsverktyg, eftersom de tillåter dig en glimt i Nitty Gritty-nummer. En resultaträkning visar vilka intäkter och kostnader som bolaget hade under en given period, och då huruvida de två nettade tillsammans resulterade i en vinst eller en förlust.
    • Det mest uppenbara värdet vid läsning av resultaträkningen är att du kan se om företaget genererar en vinst. Generellt bör aktiekurserna för bolagets trend uppåt som vinstökning och trenden nedåt när de minskar eller som företaget upplever förluster. Du kan jämföra bolagets inkomst eller förluster över tiden, för att se om bolaget är i ett tillväxtmönster.
    • Kom ihåg att när du väljer att investera i, ser du att förutsäga företagets framtida prestanda och hoppas det gör det bättre än marknaden förväntar sig. Av den anledningen kan du också överväga att investera i företag som visar förluster, om du tror att företaget kommer att växa och vända en vinst under den tid du äger beståndet.
  • Bild med titeln Deal med juridiska frågor på ett budgetsteg 13
    2. Kolla in balansräkningen. Ett annat viktigt bokslut är bolagets balansräkning, som visar bolagets tillgångar, skulder och ägarnas eget kapital. Tillgångar saker som kontanter, kundfordringar, utrustning och byggnader - alla värdesposter bolaget äger och använder. Skulder är de belopp som bolaget äger till andra, såsom lån och leverantörsskulder. Slutligen är ägarens eget kapital den mängd verksamhet som företaget själv, eller dess aktieägare, äger.
  • Balansräkningen, till skillnad från resultaträkningen, visar bolagets ställning den sista dagen i kvartalet när det gäller vad den äger och vad den är skyldig.
  • En viktig metrisk för att förutsäga tillväxt på ett företag är förhållandet mellan bolagets kontant- och kortfristiga placeringar (som aktiebolaget äger) och dess kortfristiga skulder. Du kan berätta för att jämföra de två om företaget har tillräckligt med pengar till hands för att betala sina kommande skulder - om de inte gör det är dåliga nyheter.
  • Bild med titeln Investera små mängder pengar klokt steg 11
    3. Titta på säkerhetens historiska priser. Du kan använda webbplatser som Yahoo! Finans för att visa grafer som visar företagets handelspris över tiden, går tillbaka till början. Du kan använda dessa rapporter för att se om bolagets aktiekurs har ökat eller sjunkit över tiden.
  • De flesta nya investerare undviker aktier vars priser släpps. Medan du kanske kan göra en vinst genom att köpa lager vid det lägsta priset, och sedan sälja det när det blir värdefullt igen, är dessa förändringar mycket svåra att förutsäga.
  • Bild med titeln Kör ett framgångsrikt företag Steg 3
    4. Läs nyheter om företaget. Förutom ekonomisk utveckling återspeglar aktiekurserna också marknadens förväntningar på ett visst företag, baserat på saker som populära eller nödvändiga sina produkter och tjänster, eller hur företagets konkurrenter utför.
  • Till exempel ändras Apples aktiekurs dramatiskt när företaget meddelar frisläppandet av en ny produkt, och sedan ändras igen baserat på hur populär den nya produkten är.
  • Om du har kunskap om ett företag som allmänheten inte gör eller inte kan räkna ut för sig själva, bör du se upp för insiderhandelslagar när du gör affärer. Detta gäller för det mesta för anställda i ett företag som vet vad som kommer att hända innan företaget tillkännager saker till allmänheten. Att göra affärer baserat på denna typ av information är olaglig.
  • Del 3 av 4:
    Undersöker obligationer, terminer, optioner och fonder
    1. Bild med titeln Beräkna kommissionssteg 2
    1. Granska obligationsräntan och parlamentets värde. Obligationer är till skillnad från aktier genom att de representerar skulden som företaget är skyldigt i stället för en ägarposition. Räntan Bindningen betalar ut över sitt liv är redan fastställd vid den tidpunkt som obligationen utfärdas. Handelspriset på ett obligationsförändringar ändras under innehavsperioden, men dessa förändringar bygger på huruvida den räntesats som anges i obligationsutbetalningen är större eller mindre än den allmänna marknadsräntan. Du kan läsa obligationsemissionspriset, parvärde och ränta innan du köper, för att avgöra om det är en värdefull investering.
    • Det är möjligt att köpa ett band för ett pris och sedan sälja det före mognad för mer. De flesta investerare tjänar pengar genom att samla obligationens räntebetalningar var sjätte månad och återinvestera det nominella värdet av bindningen vid utbetalning.
    • När räntorna går ner, stiger befintliga obligationsvärden. När räntorna stiger, går befintliga obligationsvärden nere. Det är möjligt att med betydande skift i räntorna kan värdet av ditt band förändras avsevärt.
  • Bild med titeln Köp råvaror Steg 4
    2. Läs om aktier och obligationer inom en fond. Ömsesidiga medel är pooler av förvaltade värdepapper som du kan köpa en andel i.Till exempel kan en bank som Chase investera 1 000 000 dollar i en fond som innehåller många olika aktier, obligationer och andra värdepapper. Sedan säljer banken aktier i denna fond till enskilda investerare. Genom att köpa en andel av en fond diversifierar du automatiskt din portfölj, eftersom en andel av en fond är en investering i många olika värdepapper.
  • Ömsesidiga medel är i allmänhet inte handelsfordon, men de förvaltas av en investeringsrådgivare.
  • Vissa fonder klassificeras av sektorn på marknaden som de investerar i de flesta, såsom teknik, transport eller detaljhandel. Du kan dock också köpa fonder som avsiktligt diversifieras med flera marknadssektorer, för att diversifiera och skapa den säkraste investeringen.
  • Använd din investeringsstrategi för att informera vilken typ av fond som är bäst för dig. Få en kopia av fondprospektet och granska målen, riskerna, avgifter och kostnader.
  • Bild med titeln Köp råvaror Steg 7
    3. Överväga börshandlade fonder (ETF). En börshandlade fond liknar en fond men hanteras inte. Värdepapperen inom ETF är utformade för att återspegla prisrörelserna för aktieindex som S & P 500. Aktier av ETFs köps precis som aktier i lager och handlas på börser. De har också låga avgifter jämfört med fonder och anses vara mycket likvida. Detta gör dem till ett bra investeringsfordon för privata investerare.
  • Bild med titeln Lär dig Litauiska Steg 5
    4. Läs marknadsdata om terminer och alternativ. Terminer är kontrakt för att ta emot eller leverera en tillgång som en fysisk råvara (majs, olja) eller finansiellt instrument (valutor i länder) till ett förutbestämt pris och punkt i framtiden. Alternativen skiljer sig från terminer i det ägandet av ett alternativ kräver ingen att utöva sin rätt att köpa eller sälja under valperioden.
  • Till exempel kan en investerare köpa ett terminskontrakt för att leverera 5000 bushels av vete på $ 5 per bushel sex månader från dagens datum, hoppas att priserna kommer att falla före leverans. En investerare som tror vetepriserna kommer att stiga på sex månader skulle köpa ett kontrakt för att få 5000 bushels på $ 5 per bushel på sex månader.
  • Som nybörjare bör du undvika att investera i terminer om du inte planerar att få mer träning, eftersom de är mycket komplexa och kräver specifik kunskap om råvaror som olja.
  • Ett vanligt exempel på terminer och alternativ avser priset på ett fat olja. Spekulanter köper futures och alternativ, förutsäga att deras uttalade framtida pris kommer att vara lägre eller högre än det faktiska priset på oljan när övningsdatumet anländer.
  • Del 4 av 4:
    Inköp och handel Securities
    1. Bild med titeln Köp råvaror Steg 6
    1. Välj en investeringsplattform. Den vanligaste plattformen för handelsinvesteringar är genom en mäklare. Du kan anmäla dig till en mäklare och använda sin webbplattform för att köpa och sälja värdepapper. Generellt använder människor Rabattmäklare, som Etrade, Ameritrade och Scottrade, som är antingen gratis eller relativt billiga.Fulltjänstmäklare är alternativet, där du vanligtvis får en investeringsrådgivare som ger råd om din handel, och du betalar betydligt mer per handel för tjänsten.
    • Du kan skapa ett online-konto med mäklaren du väljer, skriv in din bankkontoinformation och ange hur mycket pengar du vill ta över för handel.
    • När du väljer din mäklare, överväga både det belopp du vill betala och den nivå av engagemang du planerar att ha i din investeringsverksamhet. En fullservice mäklare kostar mer, men vissa kommer även att göra affärer på dina vägnar baserat på den strategi du anger.
    • De flesta som använder fullmäklare investerar stora mängder pengar, i allmänhet över $ 100.000. Detta beror på den höga kostnaden för att betala en full servicemäklare, som ofta inte är kostnadseffektiv för tillfälliga investerare.
  • Bild med titeln Köp råvaror Steg 11
    2. Köp dina valda värdepapper. När du har undersökt och bestämt vilka värdepapper du vill köpa, använd din mäklare till köpa dem! Du kommer att kunna se hur mycket säkerhetskostnaderna och anger hur många du vill köpa av varje.
  • Du kanske vill börja små och bygga upp för att investera mer pengar bara för att hänga på handeln. Överväga att spendera en till två veckors handel innan du investerar resten av de pengar du har satt åt sidan.
  • Bild med titeln Köp aktierna Steg 4
    3. Övervaka dina investeringar. När du har gjort dina första investeringar måste du övervaka dem för att titta på hur de utför. Det är kul att se dina investeringar växa, och du bör också titta på problem som indikerar att du bör sälja. Den typ av övervakning du gör bör grundas på din investeringsstrategi, och du borde veta det i förväg.
  • Om du investerar i värdepapper för pensionering, för ett barns utbildning, eller någon annan uttag, bör du checka in på din portfölj minst var sjätte månad.
  • Om du investerar för mitten av kort sikt, checka in minst en gång i månaden. Läs kvartalsrapporten för de aktier du äger och utvärderar om de sannolikt kommer att fortsätta att ge avkastning.
  • För den dagliga eller mycket kortvarig handel, kommer du sannolikt att övervaka dina investeringar varje dag eller till och med varje timme.
  • Bild med titeln Investera små mängder pengar klokt steg 10
    4. Göra ändringar i din portfölj vid behov. Du kan lära dig om nya, tillväxtmarknader som du vill investera i, eller bara bestämma att du inte vill behålla dina investeringar i de värdepapper du ursprungligen valde. Oavsett fall, följ din investeringsstrategi och göra ändringar i din portfölj för att återspegla den strategin.
  • Motstå uppmaningen att sälja en säkerhet när det är värdet faller under vad du betalat. Om du inte gör mycket kortvarig investering, bör du förvänta dig att se förändringar, inklusive droppar, i värdet av dina värdepapper.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande