Hur man köper indexfonder

En investering som har blivit populär de senaste åren är känd som en indexfond. Det är en fond som innehar aktier i lager från var och en av de bolag som anges i en viss "index." Ett index är helt enkelt en lista över företag som delar något drag, till exempel företagsstorlek, geografiskt läge eller typ av varor eller tjänster som produceras. Exempel på ett index inkluderar Dow-industrin, S & P 500 och NASDAQ-kompositen.En indexfond passerar till sina investerare oavsett vinst eller förluster sina börsnoterade företag avkastning. Sådana medel anses allmänt vara en relativt säkra och stabila investeringar. Du kan köpa indexfonder via fondföretag eller investeringsmäklare. Följande artikel hjälper dig att komma igång.

Steg

Del 1 av 3:
Välja indexfonder
  1. Bild med titeln Köp Index Funds Steg 1
1. Välj en "Börshandlade fonden" (ETF) Om du inte har mycket pengar att investera. Sådana medel kräver ofta en mycket låg initial investering. SOMEETFS spårar ett index för stora företag. Ett sådant index är S & P 500, som listar de 500 största företagen på New York Stock Exchange, företag som Apple, Microsoft, Google, Chevron och Bank of America. Stora företagsindexfonder är ofta en bra insats, eftersom stabiliteten hos dessa företag är fast, och du kommer sannolikt att få en respektabel avkastning på din investering.
  • Att använda en indexfond gör det enkelt för dig att starta en investering utan att behöva välja och välja enskilda aktier på egen hand.
  • Bild med titeln Köp Index Funds Steg 2
    2. Söka en högre potentiell avkastningsinvestering genom att välja en "mid-cap" indexfond. Mellankapitalisering avser medelstora företag, som representerar potentiellt större investeringsvinster än de mer framträdande företag som redan har uppnått sin tillväxt.
  • Bild med titeln Köp Index Funds Steg 3
    3. Prova "liten keps" Indexfonder för en ännu större möjlig avkastning. Mindre företag har mer utrymme att växa och därmed erbjuda en högre potentiell avkastningsinvestering. Men de representerar också en högre risk för förlust.
  • Alla fonder representerar viss risk för investeraren. Att välja att investera i en indexfond i små Cap är ett bra sätt att blanda den högre risk- / returpotentialen i mindre företag med den ökade säkerhetsnivån i indexformatet.
  • Sprid ut din investering genom att sätta en större del av det i medelstora indexfonder och en mindre andel i småkapitalindexfonder.
  • Bild med titeln Köp Index Funds Steg 4
    4. Använd indexfonder som en del av en diversifierad portfölj. Du kan investera i indexfonder som en del av en större portfölj som innehåller både fonder och andra investeringar. Indexfonder kan läggas till i en portfölj för att stärka den genom diversifiering. Ju fler aktier, obligationer och andra tillgångar som din portfölj innehåller, desto mindre kan det mindre misslyckas med dig.
  • Det ömsesidiga fondbolaget eller mäklaren genom vilket du köper en indexfond kan berätta för dig att lägga till den i din befintliga portfölj eller hur du skapar en ny portfölj som innehåller indexfonder.
  • Bild med titeln Köp Index Funds Steg 5
    5. Kontrollera att din fondens avkastning är nära matchar avkastningen på indexet som är associerat med fonden. Du kan hitta fondens avkastning på sin webbplats eller genom att fråga din mäklare. Kontrollera att fondens retur matcher eller överstiger det tillhörande indexet. Om inte, misslyckas fonden dig. Överväga att byta till en annan fond.
  • Investera endast i indexfonder där indexet är stabilt och ger en återkomst frisk nog att den täcker kostnaden för avgifterna för fonden - inklusive eventuella mäklaravgifter du betalar.
  • Undvik indexfonder som har en historia att inte utföra bra eller ge en avkastning i överensstämmelse med marknaden.
  • Bild med titeln Köp Index Funds Steg 6
    6. Se till att du har råd med indexfondens minsta investering. Många indexfonder kommer att kräva en öppningsinvestering på minst 2000 US-dollar. Tänk på detta som en omslag som får dig igång på en väg mot dina finansiella mål. Också investera bara pengar som du har råd att förlora-aldrig investera pengar du behöver använda för saker som hyra eller räkningar.
  • Vid vissa fondföretag kan du öppna ett ETF-konto (Exchange-Traded Fund) genom att inte investera något annat än priset på en enda aktie (vilket kan vara några hundra dollar eller mindre).
  • Investeringsmöjligheten kan vara högre eller lägre beroende på fonden. Investeringsföretaget eller mäklaren kan bryta ner investeringsminiminerna för olika medel och försöka hitta en som ligger inom din budget.
  • Var noga med att du förstår de kostnader som är förknippade med att köpa indexfonden, liksom.
  • Del 2 av 3:
    Inköpsindexfonder
    1. Bild med titeln Köp Index Funds Steg 7
    1. Köp från fondbolag som erbjuder en rad indexfonder. Många fondföretag kommer att ha ett urval av indexfonder du kan välja mellan. Vanguard, Blackrock och State Street Global anses alla marknadsledare för indexfonder. Undersök ett företags lista över medel och deras historiska avkastning innan du förbinder dig med en viss fond.
    • Att gå igenom ett fondbolag (istället för en mäklare) kan vara perfekt om du planerar att bidra med små mängder regelbundet till en fond, eftersom du vanligtvis inte får debiteras transaktionsavgifter för sådana insättningar.
  • Bild med titeln Köp Index Funds Steg 8
    2. Överväg att köpa en fond endast via en mäklare om du gör en engångsinvestering. De flesta mäklare tar ut en transaktionsavgift varje gång du lägger pengar till en fond, så du kan använda det här alternativet om du planerar att skicka pengar till fonden bara en gång eller mycket sällan. Detta skulle också vara ett lämpligt alternativ om du redan har ett mäklare konto eller vill arbeta med en viss mäklare istället för ett stort fondbolag.
  • Tänk på att de flesta mäklare också tar ut en liten kommission för att behandla ditt köp.
  • Vissa mäklare kommer att erbjuda fria affärer utan avgift om du handlar med dem ofta eller är en lojal klient.
  • Bild med titeln Köp Index Funds Steg 9
    3. Ge din bankinformation. Du måste ange kontot och routingnummer för ditt bankkonto så att du kan samla avkastning på indexfonden. Det gemensamma fondbolaget eller mäklaren kan också behöva komma åt ditt bankkonto för att samla in din insättning och efterföljande bidrag.
  • Ge din bankinformation endast till ett företag eller en person du litar på. Om du skickar den här informationen online, se till att webbplatsen är säker och det finns skydd på plats.
  • Bild med titeln Köp Index Funds Steg 10
    4. Betala avgifterna i samband med indexfonderna. Indexfonder har vanligtvis låga avgifter och är billigare att springa än andra fonder. Detta beror på att cheferna inte behöver leta efter lager att köpa - de köper bara de aktier som anges i indexet. Jämföra "Kostnadsförhållanden" av olika indexfonder innan du köper någon. Initiala utgifter som dessa kommer att minska i alla dina framtida intäkter. Det gemensamma fondbolaget du köper från eller din mäklare kan förklara alla avgifter som är förknippade med en fond. Att välja en lågavgiftsfond är ett viktigt steg för att maximera avkastningen på din investering.
  • I allmänhet kommer avgifter för en indexfond som erbjuds av ett stort företag att uppgå till 0.1 eller 0.2 procent av din investering. Det här är en ganska rimlig avgift jämfört med den återvändande du kan förvänta dig att göra.
  • Bild med titeln Köp Index Funds Steg 11
    5. Betala några andra initialkostnader i samband med fonden. Du kommer att göra en insättning bara en gång för att komma igång. Om du arbetar med en mäklare betalar du en provision varje gång du köper aktier (och eventuellt när du säljer aktier också).. Om du arbetar genom ett gemensamt fondbolag istället för en mäklare, betalar du inte provisioner. Det är ett viktigt övervägande.
  • Del 3 av 3:
    Få en bra avkastning-investering
    1. Bild med titeln Köp Index Funds Steg 12
    1. Kontrollera statusen för dina indexfonder minst en gång om året. Många indexfonder kan hanteras online via en portal som inrättats av fondbolaget eller via din mäklare. Indexfonder är vanligtvis ganska stabila och bör inte fluktuera mer än indexet gör. Få vana att kolla på dem minst en gång om året så att du kan se om de går bra och du får en bra avkastning på din investering jämfört med marknadsförhållandena.
    • Du bör också titta på om din avkastningsinvestering kan vara högre om du försöker en annan indexfond. Du kanske vill byta till en annan indexfond efter flera år för att öka din avkastning.
  • Bild med titeln Köp Index Funds Steg 13
    2. Lägg till pengar till din fond i små mängder för att öka din avkastning. Komma till vana att lägga till en liten del av din inkomst i din fond (er) en gång i månaden eller flera gånger om året för att öka din avkastning. (I U.S. Detta är känt som "Dollar-kostnadsmedelvärdet" och är en beprövad för att ackumulera fler fondandelar på kortare tid.) Du kan också lägga till pengar till fonderna om du befinner dig med extra diskretionär pengar.
  • Om du handlar direkt med ett fondföretag, kommer de vanligtvis inte att debitera dig en transaktionsavgift när du lägger till på ditt konto. En mäklare kan dock debitera dig en avgift eller en provision om du går igenom dem. I så fall kanske du vill lägga till större mängder som är mindre ofta för att undvika att betala frekventa avgifter.
  • Bild med titeln Köp Index Funds Steg 14
    3. Sälja dina indexfonder om de inte fungerar bra. Om du inte är nöjd med din indexfond eller vill försöka en annan investering, sälja dem via ditt fondbolag eller din mäklare. De flesta fondbolag och mäklare tar ut en liten avgift för dig att handla indexfonderna, cirka $ 10 per handel.
  • Bild med titeln Köp Index Funds Steg 15
    4. Kassa ut indexfonderna om du behöver inkomst eller vill ändra dina investeringar. Du kan bestämma dig för att dra ut några eller alla pengar i dina indexfonder om du behöver det för att betala utgifter. Du kan också besluta att betala ut om du vill flytta dina investeringar till en annan fond eller aktier. Ditt fondföretag eller mäklare kan hjälpa dig att betala ut pengarna. De kan debitera en liten avgift.
  • Försiktigt överväga sådant kontantuttag innan du fortsätter med det. Varje gång du löser in aktier (ta ut pengar) från en fond, kommer pengarna att inte ha någon chans att växa om fonden gör framtida vinster. Kom ihåg att investeringar traditionellt anses vara ett långsiktigt projekt.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande