Hur man byter pengar i storbritannien

Att byta dina pengar i Storbritannien kan bli ganska dyrt. De avgifter som kan medföra från att utbyta dina pengar beror på vilken betalningsmetod du använder, där du går för att byta ut pengarna, och hur mycket förankring du sätter på att planera din resa utomlands. Genom att besluta innan du reser vilken betalningsmetod du kommer att använda, liksom vilken institution du kommer att besöka byta dina pengar, kan processen att utbyta dina pengar i Storbritannien vara enkla och effektiva.

Steg

Metod 1 av 3:
Välja en betalningsmetod
  1. Bild med titeln Exchange Money i Storbritannien Steg 1
1. Använd kontanter. Det är alltid en bra idé att ta lite pengar i den lokala valutan med dig när du reser. Du kommer sannolikt att behöva kontant att betala för transport och mat när du anländer till din destination.
  • Innan du reser, konvertera dina pengar till den lokala valutan. Det är bäst att byta dina pengar på din egen bank, först. Din bank kommer att ha lägre valutakurser och avgifter jämfört med andra arenor.
  • Bild med titeln Exchange Money i Storbritannien Steg 2
    2. Använd kredit- och betalkort. Att använda ett kreditkort för att byta pengar kan vara ett av de billigaste sätten att spendera pengar utomlands, om det görs korrekt. Spara dina pengar genom att få ett "Travel Friendly" kredit- eller betalkort. Om du använder ditt vanliga kort utomlands kan du träffas med fyra olika typer av avgifter: en utländsk användningsavgift, en kontantavdragsavgift, kreditkortsintresse och platta avgifter. Till exempel kan din bank debitera dig utomeuropeiska användningsavgifter från 2.75 till 3 procent av beloppet som laddas till ditt kort. I allmänhet erbjuder kredit- och betalkort konkurrenskraftiga valutakurser och säkrare än kontanter.
  • Välj det bästa kortet för din resa genom att besöka din bank. Berätta för dem att du kommer att resa och att du vill veta om ditt nuvarande kredit- eller betalkort är "Travel Friendly" eller inte. Om det inte är, fråga dem om de kort de erbjuder som passar för att resa utomlands.
  • Du kan också besöka online jämförelse webbplatser där du kan få expertrekommendationer på vilka kort som ska användas utomlands.
  • Bild med titeln Exchange Money i Storbritannien Steg 3
    3. Använd förbetalda kort. Om du vill undvika att de avgifter som åtföljs med hjälp av ett kredit- eller betalkort, tänk på att få ett förbetalt kort. Du kan ladda förbetalda kort i förväg med kontanter innan du reser. Och om du förladdar dem när växelkursen är bra, kan du spara mycket pengar. Du kan hitta förbetalda kort som är utformade speciellt för utländsk resa.
  • Välj bland några populära förbetalda kort: American Express GlobalTravel Card, Visa TravelMoney Card, MasterCard Prepaid Travel Card, Travelex Cash Passport Card.
  • Förbetalda kort är inte utan deras nackdelar, dock. Det finns fortfarande avgifter som kan ansöka beroende på vilket kort du får, till exempel en ansökningsavgift, en uttagsavgift, en inaktivitetsavgift eller en månadsavgift. Kontrollera det fina utskriften av varje förbetald kort.
  • Bild med titeln Exchange Money i Storbritannien Steg 4
    4. Använd resenärens checkar. Travellers kontroller är förtryckta kontroller med uppsatta belopp. Du kan använda resenärens kontroller för att betala för saker eller byta ut dem för kontanter. De arbetar mycket på samma sätt som dina vanliga bankkontroller. Du kan inte köpa något som är värt mer än mängden resenärens check, dock. Du kan besöka en bank, ett postkontor, en byrå de förändring eller ett resebyrå för att köpa resenärens kontroller.
  • En nackdel med att använda resenärens kontroller är att det finns ett begränsat antal platser som utbyter dem för kontanter. Därför måste du göra lite sökning om du vill byta dem.
  • En annan nackdel är att du betalar avgifter när du köper kontrollerna och en provision när du använder dem.
  • Metod 2 av 3:
    Hitta en plats att byta ut dina pengar
    1. Bild med titeln Exchange Money i Storbritannien Steg 5
    1. Besök en bank eller ett byggsamhälle. Du kan byta ut pengar eller återkallande pengar från ditt kredit- eller betalkort på en bank eller ett byggsamhälle. Byggföreningar är mycket lik banker. Några anmärkningsvärda banker att byta dina pengar på i Storbritannien är Bank of England, Bank of Ireland, Citibank, Barclays, Halifax, Nationwide, HSBC, Bank of Scotland och den allierade irländska banken.
    • Utbyta dina pengar på en bank eller ett byggnadssamhälle är ett av de bättre sätten att byta pengar när det gäller färre och lägre avgifter. Men vissa banker kommer inte byta dina pengar om du inte är kund.
    • Du behöver identifiering som ditt pass för att byta ut eller återkalla pengar.
  • Bild med titeln Exchange Money i Storbritannien Steg 6
    2. Gå till ett postkontor. Postkontor byter också pengar till dig. Postkontor är bekväma platser att byta dina pengar eftersom det finns många platser. De är också öppna längre än din genomsnittliga bank. De öppnar vanligtvis tidigare och stänger senare. De flesta postkontor är öppna vid 7:30 a.m. och stäng kl 10:30 p.m.
  • Med ett postkontor kan du också beställa dina pengar online. Kontoret kommer att få dina pengar redo för dig att hämta när du kommer dit på rese pengar räknaren. Du behöver bara ta ditt pass och det kreditkort du brukade köpa pengarna med.
  • Bild med titeln Exchange Money i Storbritannien Steg 7
    3. Hitta en byrå de förändring eller resebyrå. En byrå de förändring eller ett lokalt resebyrå kommer också att byta dina pengar för dig. Fråga alltid om avgifter, provisioner och bytespriser vid utbyte av dina pengar. Vissa platser har mer konkurrenskraftiga valutakurser, färre avgifter och lägre provisioner än andra.
  • Bureau de förändring på färjeportar eller flygplatser är några av de dyraste platserna att köpa valuta.
  • Bild med titeln Exchange Money i Storbritannien Steg 8
    4. Använd en bankomat. Du kan också byta dina pengar på en bankomat. Innan du lämnar för din resa, se till att ditt ATM-kort är kopplat till Plus, Maestro eller Cirrus Networks. Dessa nätverk gör det möjligt för dig att byta pengar nästan var som helst. Plus-nätverket är förknippat med visum, medan Maestro- och Cirrus-nätverken är associerade med MasterCard. Se till att ATM har dessa logotyper innan du byter ut pengar.
  • Tänk på att bankomater utomlands, särskilt i Europa, accepterar inte ATM-kort med stift som är längre än fyra siffror och stift som är bokstäver. Om din PIN-kod är längre än fyra siffror och består av bokstäver, kontakta din bank för att få din PIN-kod ändrad.
  • Medan du byter ut pengar på en bankomat är det bekvämt och kan vara billigare, kan det också vara riskabelt när det gäller din information som skyddas. Därför är det bäst att byta dina pengar på en bankomat som är i en stor bank.
  • Innan du reser, kolla med din bank om internationella uttagsavgifter. Dessa avgifter kan sträcka sig från $ 1 till $ 6, eller kan vara en angiven andel av den totala återkallandet.
  • Metod 3 av 3:
    Sortera dina angelägenheter innan du reser
    1. Bild med titeln Exchange Money i Storbritannien Steg 9
    1. Övervaka växelkursen. Många företag kommer att sälja dig utländsk valuta, men du måste vara medveten om dessa företags växelkurser. Vissa företag har högre valutakurser än andra. Dessutom förändras växelkurserna ständigt. Kontrollera med din egen bank först. Din egen bank erbjuder vanligtvis lägre växelkurser till sina kunder.
    • Du kan övervaka växelkurserna genom att ladda ner appar på din telefon eller dator som specifikt gör det här. Till exempel är XE-valuta en gratis app som fungerar för både Androids och iPhones. Valuta och valuta + är både gratis växelkurs apps som arbetar med iPhones. Valutakurser och enkel Valutakonverterare är både gratis växelkursappar som arbetar med Androids.
    • Det finns också växelkursövervakningstjänster på Internet som kommer att varna om en kurs har förändrats via e-post eller andra meddelanden.
  • Bild med titeln Exchange Money i Storbritannien Steg 10
    2. Sortera dina pengar innan du lämnar. Innan du lämnar, bestämma hur mycket pengar du behöver för hela din resa. Sedan beräkna hur mycket fickpengar du behöver vid ankomsten för transport, mat och andra omedelbara kostnader. Kom också ihåg att faktor i växelkurser och avgifter vid beräkning av hur mycket pengar du behöver. Byt dina pengar hemma innan du lämnar utomlands.
  • Det är alltid bäst att ha en mängd betalningsalternativ, jag.e., kontanter, kort, checkar, för om du förlorar en, har du fortfarande andra sätt att byta dina pengar.
  • Bild med titeln Exchange Money i Storbritannien Steg 11
    3. Meddela din bank. Innan du reser, meddela alltid din bank att du kommer att resa till din destination. Detta förhindrar att banken sätter på ditt kort för misstänkta avgifter. Ring din banks gratisnummer och meddela dem om var och när du kommer att resa.
  • Tips

    Att utbyta pengar i ditt hemland är alltid ett billigare alternativ att utbyta pengar i ett främmande land.
  • Det är alltid en bra idé att ha en mängd betalningsmetoder om man blir förlorad eller stulen.
  • Varningar

    Försök att inte bära mycket pengar. Att transportera mycket pengar sätter dig i riskzonen för att förlora det eller ha det stulit. Kontanter är mycket svårare att ersätta än ett kreditkort, förbetalt kort eller en resenärs check.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande