Hur man beräknar obligationsvärdet

En obligation är en skuldsäkerhet som betalar ett fast intresse till förfallodagen. När en bindning mognar, returneras den huvudsakliga mängden av bindningen till obligationshållaren. Många investerare beräknar nuvärdet av ett band. Nuvarande värde (I.e. Det diskonterade värdet av en framtida inkomstström) används för att bättre förstå en av flera faktorer som en investerare kan överväga innan de köper investeringen. En obligationens nuvärde är baserat på två beräkningar.Investeraren beräknar nuvärdet av räntebetalningarna och nuvärdet av det huvudsakliga beloppet som mottagits vid löptid.

Steg

Del 1 av 2:
Analysera Bond Basics
  1. Bild med titeln Beräkna Bond-värde Steg 1
1. Tänk på hur en obligation fungerar, och varför obligationer utfärdas. Ett band är ett skuldinstrument. Enheter utfärdar obligationer för att samla in pengar för ett visst ändamål. Regeringar emission obligationer för att samla kapital för offentliga projekt, som en väg eller en bro. Företagsemissioner Obligationer för att samla in pengar för att utöka sina företag.
  • Alla särdrag hos ett band anges i Bond-indenturen. Obligationer utfärdas vanligtvis i multiplar av en $ 1000. Antag, till exempel att IBM utfärdar en bond på $ 1,000,000 6% på 10 år. Obligationen betalar intresse halvårsvis.
  • $ 1.000.000 är ansiktsbeloppet eller huvudbeloppet av bindningen. Det är det belopp som måste återbetalas av emittenten vid löptid.
  • IBM (Emittenten) måste återbetala $ 1.000.000 till investerarna i slutet av 10 år. Obligationen mognar på 10 år.
  • Obligationen betalar intresse för ($ 1.000.000 multiplicerat med 6%), eller $ 60 000 per år. Eftersom obligationen betalar intresse, måste emittenten göra två betalningar på 30 000 dollar vardera.
  • Bild med titeln Beräkna Bond-värde Steg 2
    2. Granska hur en investerare kan dra nytta av att äga ett band. Med samma exempel, kom ihåg att dussintals investerare kan köpa en del av $ 1.000.000 obligationsproblemet. Varje investerare betalas två gånger per år. En investerare kommer också att få sin ursprungliga investering (huvudbelopp) när obligationen når löptidsdatumet.
  • Många pensionerade personer köper obligationer på grund av den förutsägbara strömmen av inkomst från räntebetalningarna.
  • Alla obligationer är betygsatta, baserat på deras förmåga att betala ränta och återbetala huvudmannen i tid. En bindning med högre betyg anses vara en säkrare investering på grund av att säkerheten säkrar obligationen och / eller den ekonomiska styrkan hos emittenten.
  • Allt som är lika, lägre nominella obligationer betalar i allmänhet en högre intresse eftersom de har större risk för default.
  • Antag att IBM och ACME Corporation båda utfärdar ett obligationer på 10 år. IBM har ett högt kreditbetyg och erbjuder en 6% ränta. Om ACME har lägre betyg, måste företaget erbjuda en ränta som är högre än 6% för att locka investerare.
  • Bild med titeln Beräkna Bond-värde Steg 3
    3. Gå över nuvärdet. För att beräkna värdet av ett band vid vilken tidpunkt som helst, lägger du till nuvärdet av räntebetalningarna plus nuvärdet av den rektor du får vid löptid.
  • Nuvarande värde anpassar värdet av en framtida betalning till dagens dollar. Säg till exempel att du förväntar dig att få $ 100 på 5 år. För att ta reda på vad $ 100 betalningen är värd idag, skulle du beräkna nuvärdet på $ 100.
  • Dollarbeloppet diskonteras med en avkastningsgrad under perioden. Denna avkastning kallas ofta diskonteringsräntan.
  • En investerare kan välja diskonteringsräntan med flera olika tillvägagångssätt. Diskonteringsräntan kan vara din uppskattning av inflationstakten över Bondens återstående livslängd. Din diskonteringsränta kan också vara en minsta förväntad avkastning. Minsta förväntan är baserad på obligationens kreditbetyg, och den ränta som betalas av obligationer av liknande kvalitet.
  • Antag att du bestämmer en 4% diskonteringsränta för $ 100 betalning på grund av 5 år. Diskonteringsräntan används för att rabatt (minska) värdet av dina framtida betalningar till dagens dollar. I det här fallet beräknar du nuvärdet av en enda summa pengar.
  • Du kan hitta nuvarande värde tabeller på Internet, eller använd helt enkelt en online-value-kalkylator. Om du använder ett bord, hittar du nuvärdesfaktorn för en 4% diskonteringsränta i 5 år. Den faktorn är .822. Nuvarande värde på $ 100 är ($ 100 x .822 = $ 82.20).
  • Nuvärdet av ditt band är (nuvärde av alla räntebetalningar) + (nuvärdet av huvudansökan vid löptid).
  • Del 2 av 2:
    Använda nuvarande värdeformler
    1. Bild med titeln Beräkna bindningsvärde Steg 4
    1. Använd begreppet en livränta för att beräkna värdet på dina räntebetalningar. En livränta är ett specifikt dollarbelopp som betalas till en investerare för en angiven tidsperiod. Räntebetalningarna på ditt obligationer anses vara en typ av livränta.
    • För att beräkna nuvärdet av dina räntebetalningar beräknar du värdet av en serie lika betalningar varje år över tiden. Om ditt 10-åriga, $ 1000 betalar 10% intresse varje år, till exempel, skulle du tjäna ett fast belopp på $ 100 per år i 10 år.
    • Formeln för nuvärde kräver att du separerar dina årliga räntebetalningar i de mindre belopp som du får under året. Om till exempel din $ 1000 Bond betalar intresse två gånger om året, skulle du använda två betalningar på $ 50 vardera i din nuvarande värdeberäkning.
    • Ju tidigare du kan få någon betalning, desto mer värdefull är det för dig. Detta koncept kallas ibland "pengars tidsvärde", Ta emot $ 1 idag är i sig mer värdefullt än att få $ 1 imorgon, för över tiden du håller $ 1 kan du investera (eller helt enkelt spendera det) och att få en avkastning. Efter den logiken, om du får $ 50 i juni och $ 50 i december är dessa betalningar mer värdefulla än att ta emot hela $ 100 i december. Detta beror på att du har möjlighet att använda den första $ 50 utan att behöva vänta till slutet av året.
  • Bild med titeln Beräkna Bond-värde Steg 5
    2. Applicera nuvärdet av en livränta (PVA) formel till dina räntebetalningar. Formeln är FVA=Jag[1-(1+k)-nAnklagelse/k{ displayStyle PVA = I [1- (1 + K) ^ {-} n] / k}PVA = I [1- (1 + K) ^ {-} n] / k. Variablerna i formeln kräver att du använder räntebetalningsbeloppet, diskonteringsräntan (eller nödvändig avkastning) och antalet år kvar till förfallodagen.
  • Antag att ett band har ett nominellt värde på $ 1000 och en kupongfrekvens på 6%. Det årliga intresset är $ 60.
  • Dela det årliga räntebeloppet med antalet tider Ränta betalas per år. Denna beräkning är I, det periodiska räntan betalas. Till exempel, om bindningen betalar intresse halvårigt, är jag = $ 30 per period. Varje period är 6 månader.
  • Bestäm diskonteringsräntan. Dela den diskonteringsränta som krävs med antalet perioder per år för att komma fram till den önskade avkastningen per period, K. Till exempel, om du behöver en 5% årlig avkastning för ett obligationer som betalar intresse, k = (5% / 2) = 2.5%.
  • Beräkna antalet perioder ränta betalas över bindelsens liv eller variabel n. Multiplicera antalet år till löptid med antalet gånger per års ränta betalas. Till exempel, anta att bindningen mognar om 10 år och betalar intresse halvårsvis. I det här fallet, n = (10 x 2) = 20 räntebärande perioder.
  • Plug in i, k och n in i nuvärdet livränta formel FVA=Jag[1-(1+k)-nAnklagelse/k{ displayStyle PVA = I [1- (1 + K) ^ {-} n] / k}PVA = I [1- (1 + K) ^ {-} n] / k att komma fram till nuvärdet av räntebetalningar. I det här exemplet är nuvärdet av räntebetalningar $ 30 [1- (1 + 0.025) ^ - 20] / 0.025 = $ 467.67.
  • Bild med titeln Beräkna bindningsvärde Steg 6
    3. Ange variablerna och beräkna nuvärdet av de huvudsakliga betalningarna. Nuvärdet av räntebetalningarna var en livränta, eller en betalningssträng. Huvudmannen är en enda återbetalning till investeraren vid löptid.
  • Om du till exempel äger en $ 100 000 Bond på grund av 10 år (obligationen har ett troligt nominellt värde på $ 1000, $ 100.000 representerar hela problemet), får du en enda betalning på $ 100,000 10 år från och med nu. Du använder en diskonteringsränta till rabatt (minska) den enda betalningen till ett värde idag.
  • Formeln använder några av samma värden som du använde i livräntaformeln. Använd livräntaformeln först och använd sedan samma variabler till den huvudsakliga betalningsformeln.
  • Anslut K och N till nuvärdet (PV) formel. Använd formeln FV=FV/(1+k)n{ displayStyle pv = fv / (1 + k) ^ {n}}Pv = fv / (1 + k) ^ {n} att anlända till nuvärdet av huvudmannen vid förfallodagen. För det här exemplet, PV = $ 1000 / (1 + 0.025) ^ 10 = $ 781.20.
  • Lägg till nuvärdet av intresse för nuvärdet av chefen för att komma fram till det nuvarande obligationsvärdet. För vårt exempel, obligationsvärdet = ($ 467.67 + $ 781.20), eller $ 1,248.87.
  • Investerare använder nuvärdet för att bestämma huruvida de vill investera i ett visst band.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande