Hur man äter rosor

Rosenblad kan läggas till en mängd olika rätter för att lägga till en mild blommig smak. Du kan göra spridningar som sirap och sylt med rosor. Du kan också använda dem för att garnera rätter som glass. Du kan lägga till rosor till drycker som cocktails eller göra vätskor som ros vatten. Rosor kan lägga till stor smak och visuell överklagande till de livsmedel du älskar.

Steg

Metod 1 av 4:
Välja rätt rosor att äta
  1. Bild med titeln Ät Roses Steg 1
1. Ät bara organiskt odlade rosor. Bekämpningsmedel och insekticider kan vara skadliga för din hälsa. Rosor absorberar enkelt sådana produkter och det är inte lätt att tvätta dessa kemiska tillsatser av rosor. Hålla sig till att äta organiskt odlade rosor och se till att du kontrollerar att odlaren inte använde några kemiska baserade gödselmedel eller tillsatser.
  • Om möjligt, välj vilda rosor själv att äta.
  • Bild med titeln Ät Roses Steg 2
    2. Ät inte rosor från en blomsterhandlare. Det är inte säkert att köpa rosor från en blomsterhandlare. Medan vissa växthus kan ha rosor som inte har behandlats kemiskt, använder blomister vanligtvis kemikalier eller gödselmedel på rosor för att bevara sitt utseende.
  • Bild med titeln Ät Roses Steg 3
    3. Använd doft för att bedöma smak. De godaste rosen kommer att ha de starkaste luktarna. Rosa och gula rosor tenderar att ha starkare dofter än röda sorter. I allmänhet indikerar en rosens lukt sin grova smak. Använd detta för att mäta om en ros ger dig den smak du önskar.
  • Bild med titeln Ät Roses Steg 4
    4. Ta bort kronbladets vita klackar. Den vita nedre delen av alla rosenblad har en bitter smak. Oavsett vilken typ av ros du använder, ska dessa tas bort. Skära av den vita hälen av varje ros innan du lagar mat eller servera dina rosor.
  • Metod 2 av 4:
    Gör spridningar med rosor
    1. Bild med titeln Ät Roses Steg 5
    1. Gör sylt med rosenblad. För att göra sylt med rosor, behöver du 600 gram rastorsocker, 200 gram rosenblad, 600 milligram vatten och saften från en citron. Placera dina rosor i skålen med citron och 200 gram av sockret. Massera kronbladet i sockret och citronen för att göra en pasta. Smälta det återstående sockret och vattnet ihop i en kastrull för att göra en sirap. Lägg sedan till din Rose-blandning och koka sirapen i ca 30 minuter, omrör allt så ofta. Sedan placera blandningarna i masonburkar och svalna i kylskåpet. Du borde vara kvar med en fin sylt.
    • Du kan använda din sylt på saker som bröd för att lägga till en söt smak.
    • Försök att fylla bakverk som kakor med din sylt.
  • Bild med titeln Ät Roses Steg 6
    2. Gör sirap med rosenblad. För att göra en sirap med rosenblad, simma fyra koppar kronblad med två koppar vatten och två koppar socker. Simma i ungefär en timme. Därefter spänna bort kronbladet med en sikt eller liknande enhet och spara sirapiens vätska kvarvarande.
  • Förvara din sirap i flaskor.
  • Du kan använda din Rose sirap för rätter som pannkakor.
  • Bild med titeln Ät Roses Steg 7
    3. Infusera honung med rosor. För att lägga till en rosig smak till honung, placera torkade rosenblad i botten av en burk. Fyll burken till toppen med honung. Låt burken sitta tills kronbladet flyter till toppen. Detta bör ta cirka fem dagar. Spänn honungen för att ta bort kronbladet. Du kommer att vara kvar med rosa-smakad honung.
  • Bild med titeln Ät Roses Steg 8
    4. Prova hemlagad rosolja. Rose Oil kan användas i en mängd olika drycker och recept. För att göra din egen rosolja fyller du en hel burk i din valda storlek med rosor. Packa burken så full som möjligt och fyll sedan den med olivolja. Rör burken något och lägg sedan en keps på den. Låt oljan införa i två veckor innan du slår ut rosen ur blandningen för att få oljan.
  • När du är klar kan du lägga till ett stänk av vitamin E-olja för att lägga till näring.
  • Metod 3 av 4:
    Garnishing mat med rosenblad
    1. Bild med titeln Ät Roses Steg 9
    1. Göra kanderade rosenblad. Candied Rose Petals kan användas som garnering för att lägga till sötma till en mängd olika livsmedel. Att göra kanderade rosenblad, linje ett bakplåt med vaxpapper. Slå ett ägg och lägga undan en skål med socker. Ta bort kronbladet från två rosor. En efter en, doppa varje kronblad i ägget och kappa sedan med socker. Ställ in rosen på vaxpapperet tills de torkar.
  • Bild med titeln Ät Roses Steg 10
    2. Lägg till rosor till cookies. Topping cookies med rosenblad, båda lägger till en rosig smak och skapar en trevlig dekoration. Efter frostkakor, lägg till rosenblad till toppen av frosten. Du kan ordna dem i en cirkel eller en annan form för att skapa dina önskade dekorationer.
  • Om du vill ha extra rosig smak, fyll i kakorna med rosa-smaksatt sylt och sedan lägga till rosenblad.
  • Om du vill lägga till sötma, använd kanderade kronblad som en garnering.
  • Bild med titeln Ät Roses Steg 11
    3. Garnera glass med rosor. Blanda några rosor i en skål med glass kan lägga en mild blommig smak till maträtten. Du kan också garnera toppen av glass med rosenblad för att dekorera maträtten och lägga till smak.
  • Se till att du gör det med en glass som skulle para bra med en rosa smak, som vanilj eller pistachio. Starka smaker, som fruktsmak, kanske inte smakar bra med rosor.
  • Bild med titeln Ät Roses Steg 12
    4. Lägg till rosenblad till sallader. Stänk några rosenblad i en sallad och blanda dem sedan in. Detta kan söta upp en annars smaklig sallad och lägga till lite färg.
  • Detta går bra med en söt yoghurtbaserad dressing med en honungsmak.
  • Ca 10 till 15 färska kronblad är vanligtvis nog för att ge din sallad en rosig smak.
  • Metod 4 av 4:
    Göra drycker med rosor
    1. Bild med titeln Ät Roses Steg 13
    1
    Göra rosewater. Rosewater används i en mängd olika rätter och drycker och du kan göra det själv med hjälp av rosenblad. Ta bort kronbladet från ungefär sju rosor och placera dem i en kruka. Häll i tillräckligt med destillerat vatten för att täcka dina rosor. Simma vattnet över medium värme i 20 till 30 minuter. Spänn blandningen för att få vattnet och kassera kronbladet. Förvara din rosewater i en glasburk.
  • Bild med titeln Ät Roses Steg 14
    2. Frysrosor i isbitar. Placera några rosenblad i varje fack av ett is kubbricka. Fyll sedan på facken med vatten och låt kronbladet frysa in i isbitarna. Du kan lägga till dina rosa isbitar till en mängd olika drycker för att lägga till en rosig smak.
  • Rose Petal Ice Cubes ser också bra ut. På en fest, ha rose-infused isbitar över vanliga isbitar för att lägga till dekorationerna.
  • Bild med titeln Ät Roses Steg 15
    3. Gör te med rosor. För att göra te med rosor, kloka bara en kruka med vatten med en handfull eller rosenblad. När vattnet kokar, täcka kastrullen och låt rosorna koka i fem minuter. Därefter, spänna vattnet i tekoppar och smak med honung.
  • Bild med titeln Ät Roses Steg 16
    4. Kasta rosenblad i cocktails. Om du gjorde rosa sirap eller rosa vatten, lägg till det till en cocktail. Rose sirap och vatten kan blandas med sötare drycker, som Prosecco, för en rosig, bubblig dricka som du kan tjäna på fester.
  • Bild med titeln Ät Roses Steg 17
    5. Gör en uppfriskande rosa-smaksatt dryck. Koka lite vatten och kasta sedan i kronbladet från tre rosor. Stäng av värmen och låt blandningen branta i ungefär sex timmar. Ta sedan bort kronbladet och rör om i tre matskedar socker och en tesked citronsaft. Kyl i kylskåpet och servera sedan din drink när den är kyld.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande