Hur man är oberoende

Att vara oberoende är en viktig färdighet för människor som vill ta mer kontroll över sina liv och känna att de inte behöver andra att uppnå sina mål. Att vara mer oberoende kommer att ge dig friheten att göra vad du vill ha utan att bry sig om vad andra tycker och det kommer också att leda dig att hitta några ursprungliga lösningar på dina problem. Du kan till och med känna lättnad och glädje när du växer i självständighet och börja ta ditt liv i dina egna händer.

Steg

Del 1 av 3:
Tänker självständigt
  1. Bild med titeln vara oberoende steg 1
1. Acceptera dig själv. Du kan inte bygga en stark, oberoende du om du inte kan leva med dig själv. Acceptera din kropp, din personlighet, dina åsikter, dina val, dina preferenser och din livshistoria. Säg inte saker mot dig själv. Alla kan vara tillräckligt starka. Alla har lagt upp med något, vilket visar sin styrka. Sätta bakom dig dina misstag och lära av dem. Göra ett försök att vara bättre du och viktigast älskar dig själv.
  • Det här är en viktig del av att vara oberoende eftersom du accepterar vem du är kommer att hålla dig från att försöka agera som någon annan.
  • Bild med titeln vara oberoende steg 2
    2. Tro på dig själv. Om du inte tror på dig själv, vem ska det? Vi är alla olika och har något unikt att säga. Ingen kan tala orden på dina läppar och inte alla kommer att hålla med vad du säger, varför det är viktigt för dig att stå vid vem du är för att i slutet av dagen är du allt du har och om du tror på själv det är verkligen allt som spelar roll. Att tro på dig själv får dig att lita på dina egna beslut - även om de helt går emot någon annans - eller till och med samhällets förväntningar.
  • Om du inte har tro på dig själv, kommer du alltid att gissa dig själv och vända dig till andra för hjälp varje gång du måste fatta ett beslut. Gå bort från det.
  • Bild med titeln vara oberoende steg 3
    3. Acceptera världen. Oberoende människor är inte förgäves, och de tror inte att hela mänskligheten är grym. Oberoende människor är de som ser världen, med sin goda och det är dåligt, och medvetet välja att vara stark för sig själva och andra. Du är inte självständig för att du inte litar på någon. Du är inte oberoende eftersom du tycker mycket om dig själv. Följ denna riktlinje: Lär dig att acceptera världen och besluta att vara stark.
  • Att acceptera världen och alla dess komplikationer kommer också att hjälpa dig att se att det finns ett oändligt antal sätt att leva där ute - ingen tvingar dig att överensstämma med en av dem.
  • Bild med titeln vara oberoende steg 4
    4
    Vara känslomässigt oberoende. Chansen är att du är beroende av många människor för emotionellt stöd. Det kan vara dina föräldrar, en betydande annan eller bra nära vänner. Även om det är möjligt att fortsätta att bero på dessa människor för resten av ditt liv, är det i ditt bästa intresse att inse att alla i ditt liv som du är beroende av kommer en dag inte längre att vara runt. Vissa kommer att flytta bort, vissa kommer att sluta prata med dig, och de kommer så småningom att dö. Den enda personen som alltid kommer att vara med dig är du. Om du är beroende av dig själv för stöd, kommer du aldrig att bli låt ned.
  • Det är okej att bifogas några nyckelpersoner i ditt liv, men du kan inte låta dessa människor bestämma din lycka. Det är upp till dig.
  • Bild med titeln vara oberoende steg 5
    5
    Var självmotiverad. Andra människor har inte och kommer aldrig att ha samma intresserade intresse för din framgång. Motivation och framgång är en funktion av vana. Du måste bryta din dåliga vana med procrastination och ersätta den med en av bra planering. De mest framgångsrika människorna i världen är inte alltid den ljusaste, eller det bästa, men oavsett vilka andra talanger eller gåvor de har blivit välsignade med, de har understöd av sin självkänsla en serie segrar över uppgifter både stora och små. Så här lär du dig något i skolan, få förtroende, och allt annat i livet.
  • Om du vill uppnå ett karriärmål borde det vara att behaga dig själv, inte att behaga din familj. Om du vill få fantastiska betyg är samma sak sant.
  • Var inte motiverad att gå ner i vikt, publicera en bok eller bygga ett hus bara för att imponera på andra. Gör det för att du vill köra dig för att lyckas. Gör det för dig själv.
  • Bild med titeln vara oberoende steg 6
    6. Vara din egen hjälte. En förebild kan hjälpa dig att inspirera dig och visa dig hur du ska leva ditt liv. Det är inte en dålig sak att hitta någon du djupt beundra vem som delar dina värderingar. Men i slutet av dagen är det viktigt att tänka på dig själv som din egen förebild, som en person som kan göra och säga något han eller hon vill ha. Sikta på att vara dig själv, och vara det bästa du kan vara. Om du inte kan se upp till dig själv, kan du inte vara oberoende.
  • Undvik att avfärda alla vänner eller bekanta i din sociala cirkel. Detta kommer bara att göra dig ännu mer sannolikt att glömma att göra din egen sak.
  • Bild med titeln vara oberoende steg 7
    7. Acceptera att livet inte är rättvist. Våra föräldrar brydde oss så mycket att de gjorde allt i sin makt för att höja oss på en rättvis och bara miljö. Den verkliga världen fungerar inte på den principen som är ett stort problem idag. Reglerna i världen skyddar vanligtvis antingen majoriteten (som du kanske inte är en del av) eller personer med pengar och makt. Du kommer att behandlas illa för alla typer av orättvisa saker: din hudfärg, din intelligens, din höjd, din vikt, hur mycket pengar du har, dina åsikter, ditt kön och bara om allt annat som gör dig som du är. Du måste vara glad trots det.
  • Låt inte världens orättvisa, hålla dig från att göra vad du vill göra. Vill vara en manlig sjuksköterska? En kvinna i militären? Den första personen i din familj att examen från college? Gå till det istället för att övertyga dig om att det bara inte är möjligt i världen du bor i idag.
  • Bild med titeln vara oberoende steg 8
    8. Sluta bry sig om vad andra tror. Detta är det viktigaste med att vara oberoende. Om du är beroende av andra att berätta om din musik är cool, eller om din outfit är söt, kommer du inte vara väldigt glad! Så länge du gillar det - inget annat betyder något! Sluta oroa dig för andras domar om ditt liv, oavsett om de tänker på dina kläder, ditt val av karriär eller ditt val av betydande andra. Det här är dina beslut, och inte någon annans.
  • Om du alltid har den nagging tanken, "Men vad kommer andra att tänka om..." På baksidan av ditt huvud, så kommer du alltid att hålla dig tillbaka från att göra din egen sak.
  • Bild med titeln vara oberoende steg 9
    9. Inte bara tror att du är bäst, bevisa det för dig själv! Din åsikt är viktigast i din egen motivation, men du vet när du drar din egen vikt när det gäller dina prestationer. Det är mycket lättare att bara börja hantera dina ansvarsområden, med en otroligt stark tro på dig själv att du kan hantera vad som kommer upp eftersom du har tidigare, än att försöka uppnå målBecause är du varm och fuzzy inuti. Varm och fuzzy uppnår väldigt lite, men slår inte heller.
  • Bild med titeln vara oberoende steg 10
    10. Få din egen information. Titta och läsa nyheterna och se till att du får det från en mängd olika källor. Följ det så ofta du kan och alltid har ett mål att få båda sidor av varje historia innan du utgör en åsikt. Du kan prata med personer med en mängd bakgrunder för att få mer information om ett relevant ämne, men låt aldrig andra människor berätta vad du ska tänka. Göra ett mål att läsa så mycket som möjligt, oavsett om du läser litteratur eller New York Times. Att vara välinformerad kommer att hålla dig från att vara en följare och kommer att leda till mer självständig tanke.
  • Du vill inte vara en lemming och att tro på något bara för att dina 50 närmaste Facebook-vänner berättar för dig.
  • Del 2 av 3:
    Agerar mer oberoende
    1. Bild med titeln vara oberoende steg 11
    1. Upprätthålla fasta vänskap. Du behöver inte kasta bort dina vänner för att vara oberoende. Faktum är att ditt självständighet förstärks med goda vänner. När din vän behöver någon att prata med, var där för dem. Vara trovärdig. Skvaller inte eller berätta för alla om dina vänner hemligheter eller personliga frågor. Även om de inte sa något om det. Var en stark person för dina vänner och kära. Det visar inte bara att du är osjälvisk, men snyggt kommer du att lära dig hur man hanterar någon situation som kommer på grund av dina vänner erfarenheter.
  • Bild med titeln vara oberoende steg 12
    2. Bli ekonomiskt oberoende. Det blir svårt eftersom föräldrar har en naturlig instinkt att ge oss. Bara nedgång när de erbjuder ekonomisk hjälp. Det är frestande att bero på andra ekonomiskt, men innan du upplever självständighet måste du vara oberoende. Säkra din ekonomi. Sant självständigt boende bygger på finansiell frihet. Betala dina egna räkningar, kör din egen bil, skriv en personlig check för din hyra.
  • Om du inte har pengarna för dessa kostnader, spara aggressivt. Inte bara kommer du att få ekonomisk frihet med dina besparingar, men de pengar du behåller dig själv kommer att ge dig en otrolig känsla av självständighet och motivation.
  • Bild med titeln vara oberoende steg 13
    3. Bosätta sig inte för någonting, för komfort, lätt eller till "var snäll". Arbeta hårt på allt du gör. Försvara dina åsikter. Och för dig tjejer, låt inte en man känna att han måste skämma bort dig och för dig pojkar, vice versa. Om du kan göra något bra, gör det. Så länge det inte har en dålig effekt, borde du göra det. Det betyder inte att det är absolut allt, men du borde inte känna att det är nödvändigt för människor att göra saker för dig som du kan göra för dig själv.
  • Arbeta ditt bästa och svåraste att lämna människor som säger "Den personen litar inte på någon att göra saker för dem. Vilken stark, oberoende person."
  • Bild med titeln vara oberoende steg 14
    4. Lämna dina vänner och familj hemma när du kan. Detta är ett svårt steg på resan till självständigt boende, men du måste börja göra saker på egen hand. Du behöver inte köra med någon till restaurangen, för att du kan träffa dem där. Gå ensam, spendera minst en eller två kvällar i veckan själv. Arbeta med aktiviteter som tvingar dig att leda, inte följa.
  • Om du är van att alltid ha en kompis när du vandrar eller går till köpcentret, se hur det känns att rosa det på egen hand.
  • Bild med titeln vara oberoende steg 15
    5. Dumpa de dåliga influenserna i ditt liv. Bryta inte vänskap om inte absolut nödvändigt. Lär dig att hålla ett hälsosamt avstånd. Även om dessa vänner är "helt coolt," De får bara hålla dig tillbaka från att bryta ut på egen hand. "Weed ut din trädgård"- Vissa människor får dig att lysa, medan andra kommer att stuntar din tillväxt och dra all din energi. Om du har en vän som försöker få dig att göra saker som gör dig obekväma, om det stjäl eller bara är en betydelsefull person, så är det dags att skära sladden.
  • Undvik alla vänner som verkligen gillar att bygga ett följande och få folk att dyrka dem. Dessa människor vill att du bara ska göra vad de säger och kommer att hålla dig från att vara oberoende.
  • Bild med titeln vara oberoende steg 16
    6. Spara pengar. Spara så mycket som möjligt. Detta hjälper dig att skapa en akutfond, eftersom livet kan vara oförutsägbart ibland. Du planerar inte olyckor. Förbättra kvaliteten på ditt liv genom att lägga undan en viss summa pengar varje månad. Det finns sådana saker som olyckor, hälsoproblem, eller till och med naturkatastrofer, som kan uppstå när du minst förväntar dig det.
  • Du kanske inte tror att du har kapacitet att spara pengar, men även att göra små saker, som att göra ditt eget kaffe istället för att gå till Starbucks en gång om dagen, kan spara dig över $ 30 per vecka - det är över $ 1500 per år!
  • Bild med titeln vara oberoende steg 17
    7. Anmäl dig till ett bankkonto. De flesta banker erbjuder ett kontroll- och sparkonto tillsammans, i ett bekvämt paket. Vissa företag, institutioner och organisationer kommer att kräva att du har åtminstone ett checkkonto (vissa betalar endast medarbetare via direktavgift). Pengar du tjänar som inte är nödvändigt för dina egna utgifter bör läggas i ett sparkonto tills du är redo att vara oberoende.
  • Att ha ditt eget bankkonto kommer att hålla dig från beroende på andra för pengar, och hjälper dig att hålla dig borta från hänsynslösa utgifter.
  • Bild med titeln vara oberoende steg 18
    8. Börja på en karriärväg. Experimentera med olika karriärer och hitta den som du tycker mest om. Om pengar gör dig lycklig, var en investeringsbanker eller starta ett litet företag. Om du gillar barn, var en lärare. Om du gillar att vara expert, var en advokat, professor eller konsult. Om du gillar att prata med människor, vara en säljare eller gå in i tjänstebranschen. Om du vet hur sakerna fungerar är mer ditt spel, prova teknik eller psykologi och sociologi.
  • Majoriteten av eleverna hamnar i karriär som inte är relaterade till deras stora. Vissa människor får inte långt i formell utbildning och hamnar miljonärer. Arbeta i en karriär som du tycker om är en del av att bli en mogen person.
  • Bild med titeln vara oberoende steg 19
    9
    Hitta din passion. Något du ägnas åt, oavsett om det är en sport, flickvän / pojkvänner, musik, ett band, en form av konst / dans, religion. Något som du gör ständigt som tar upp en tid och ökar din kreativitet. Videospel och spela Barbie hela dagen är inte det bästa värdet där ute. (Detta inkluderar att slösa bort din tid på Internet).
  • Att hitta en passion kommer att göra ditt liv mer meningsfullt och kommer att få dig att känna dig som om du vet vad du verkligen vill ha ur livet.
  • Bild med titeln vara oberoende steg 20
    10. Planera din dag runt du. Människor som är mest beroende av andra tillåter sina världar att rotera kring andra människors behov eller andra saker. Planera din dag enligt ditt eget schema - Gör en lista över vad du vill göra, vad du behöver göra och vad du borde ha gjort. Om en vän verkligen behöver en tjänst, bra, men låt inte den där vän dominera den plan du hade gjort så noga.
  • Behandla din ensamma tid som det är ett datum med Brad Pitt. Det är, skydda det försiktigt och låt inte någon stoppa dig från att spendera tid med dig själv.
  • Bild med titeln vara oberoende steg 21
    11. Tack för att hjälpa dig. Du behöver inte vara envis för att vara oberoende. Om någon verkligen har hjälpt dig ut, tackar den personen genom att ge honom en uppriktig "tack," skriva ett kort, eller ge honom en stor kram om han är en nära vän. Det är inget fel att erkänna att du behöver hjälp ibland och det kommer inte att göra dig mindre oberoende att erkänna tiderna när du behöver hjälp.
  • Bild med titeln vara oberoende steg 22
    12. Undvik trender. Bara för att någon vill betala $ 60 för en skjorta betyder inte att du måste. Klä på hur du vill klä, och säg vad du vill säga. Om du gillar att agera galen, går det med allt för det! En bra sak att komma ihåg är att god smak och stil inte behöver kosta pengar - det är något som är medfödd eller lärt sig men kan göra gott om någonting med lite know-how.
  • Bild med titeln vara oberoende steg 23
    13. Tillbringa tid med människor med olika världsutsikt. Hänger med människor som är som du inte kommer att inspirera dig att vara mer oberoende. Att göra ett försök att vara vänner med en mängd människor som alla har olika perspektiv och yrken kan ge dig mer av en känsla av vad som är där ute och att se att det inte finns något sätt att göra det rätt.
  • Det kan vara uppfriskande att umgås med en advokat om du är en yogainstruktör, eller att spendera tid med en kock om du är en student. Detta kan göra dig mer öppen och mer villig att göra något helt nytt på egen hand.
  • Del 3 av 3:
    Navigera i världen mer självständigt
    1. Bild med titeln vara oberoende steg 24
    1
    Lära att köra eller navigera på kollektivtrafik. Du kommer aldrig att vara helt oberoende om du inte lär dig att köra eller hur man kommer runt på egen hand. Hur kan du ringa själv Oberoende Om du alltid är beroende av din pojkvän, bästa vän eller föräldrar att köra dig runt? (Detta antar, det är självklart att du är gammal nog att köra). Om du bor i förorterna och behöver en bil för att komma runt, ta livet av hornen och få ett körkort och sedan jobba med att ha din egen bil.
    • Om du är i en storstad, beror inte på att gå överallt om vädret är trevligt eller väntar på en vän att ge dig en hiss - lära dig hur tunnelbanan, bussystemet eller tågsystemet fungerar.
    • Beroende på andra människor att komma runt kommer du att göra dig mer benägna att stanna hemma eller vänta runt för andra människor för att bestämma ditt öde. Du borde kunna göra vad du vill göra - när du vill.
  • Bild med titeln vara oberoende steg 25
    2. Gör din egen forskning istället för att fråga andra människor för hjälp hela tiden. Kanske ringer du alltid din pappa för hjälp med ekonomi, eller kanske du kallar din mamma var fem minuter när du planerar en stor fest eller ett bröllop. Kanske har du en vän som är expert på alla möjliga saker och det är din go-to-person när du stöter på problem på jobbet, med din bil, eller när du försöker fixa din TV. Gör en vana att göra din egen forskning innan du ringer dessa människor om du vill vara mer självständig.
  • Det är fantastiskt att få folk att vända sig till, men nästa gång du hämtar din telefon, fråga dig själv: "Kan jag räkna ut denna information på egen hand?" Svaret kommer sannolikt att vara ja. Visst, det tar längre tid, men tänk på hur mycket mer givande det kommer att känna.
  • Bild med titeln vara oberoende steg 26
    3. Lär dig vara praktisk runt huset. Är du trött på att ringa en rörmokare, reparatör, målare, eller till och med en betrodd vän varje gång det är något fel med ditt hus? Lär dig att vara mer praktisk genom att titta på användbara videor, läsa wikihow eller läsa populära mekanik. Om du har en bra vän som är snickare, be om några snickeri lektioner. Att lära sig att fixa ditt eget utrymme kommer att spara mycket pengar och känna att du inte behöver vänta för andra för att göra ditt liv bättre.
  • Och hej, lär dig hur man snabbt unclog en toalett är mycket bättre än att vänta på att någon annan ska komma till det.
  • Bild med titeln vara oberoende steg 27
    4. Koka för dig själv. Beror inte på Trader Joe eller Gourmet Deli tvärs över gatan för att laga mat för dig. Du behöver inte vara en mästare kock för att känna att du förstår grunderna för matlagning: hur man sauté grundläggande livsmedel, hur man använder ugnen och hur man lagar enkla rätter som pasta, potatis och sallad. Att veta att du kan gå till snabbköp eller bondens marknad, hämta några viktiga ingredienser, och piska tillsammans en läcker måltid kommer att få dig att känna att du kan göra någonting på egen hand.
  • Om du blir en bra kock kan du även bjuda in andra människor över för att njuta av fördelarna med dina färdigheter.
  • Inte bara kommer att lära sig att laga för dig själv gör dig mer självständig, men det hjälper dig att spara massor av pengar, vilket är en annan nyckel till ditt oberoende.
  • Bild med titeln vara oberoende steg 28
    5. Lär dig att balansera din budget. Kanske har dina föräldrar, maka eller betydande andra balanser till din budget för dig, eller kanske du inte har fått så mycket tänkt och har spenderat lite för hänsynslöst. Vad som händer, bör du förstå hur mycket pengar du måste spendera varje månad eller vecka, och att göra en lista över alla saker du spenderar på att ha en bättre känsla av var du kan sänka kostnaderna.
  • Att hitta sätt att spara pengar kommer att göra dig mer självständig eftersom du får mer pengar att spendera men du gillar.
  • Bild med titeln vara oberoende steg 29
    6. Beror inte på din GPS för vägbeskrivning. Visst, aktiverar din GPS eller kartan på din smartphone kan du få från en plats till en annan. Men vad händer om din GPS plötsligt stör, din telefon går ur batteriet, eller du ledde till toppen av en klippa? Kommer du följa det hela vägen ner? Förhoppningsvis inte. Innan du går någonstans, gör en mental karta över var du måste gå och skriva ut fysiska riktningar för att följa om du kan. Men bättre än, känna till Exakt var du går så du känner dig mindre beroende av en enhet.
  • Om du tar en lång resa, så kan GPS vara användbar. Men se till att du har en stark känsla av var du går oavsett, så du känner dig inte helt clueless.
  • Bild med titeln vara oberoende steg 30
    7. Vänja sig på att göra saker ensam. Om du verkligen är självständig, behöver du inte en kompis för att åstadkomma varje liten uppgift eller att göra någon rolig aktivitet. Vänta inte för en vän att vara tillgänglig för att prova den nya restaurangen i din stad eller att se den nya filmen på teatern. Behandla dig själv och gå ensam - om du går på bio, kommer du att bli imponerad av hur många andra människor njuter av en bra film solo också.
  • Det är allt i attityden. Om du ser och känner att du är väldigt bekväm att göra dessa saker på egen hand, då kommer ingen att tänka två gånger.
  • Bild med titeln vara oberoende steg 31
    8. Ta det långsamt. Rom byggdes inte på en dag, och ingen är helt oberoende. Det här är inte en hård och snabb guide som du måste hålla fast vid. Om du inte vill göra något, gör det inte. Detta är här för att berätta hur du är oberoende, om du vill vara.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande