Hur man övertygar dina föräldrar att låta dig datera

Att prata med dina föräldrar om dating kan verka skrämmande först. Att räkna ut var dina föräldrar står på ämnen av dating är ett viktigt första steg. Att veta vad du vill säga, och vara tydlig, direkt och ärlig med dina föräldrar, hjälper du dig att kommunicera varför du förtjänar frihet hittills. Att upprätthålla ett bra förhållande med dina föräldrar och lärande att kompromissa kommer förmodligen, mer än någonting annat, övertyga dina föräldrar att låta dig datera.

Steg

Metod 1 av 3:
Förstå dina föräldrar
  1. Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig datera steg 1
1. Fråga dina syskon, släktingar eller familjevänner om dina föräldrar har några starka övertygelser eller förspänningar om dating. En bias är en fördom för eller mot något. Att förstå deras ställning på dating hjälper dig att bestämma hur, och om du borde prata med dem om dig som daterar.
  • Dating är en icke-förhandlingsbart i vissa familjer. Det betyder att dating är absolut inte tillåtet. Om så är fallet i din familj kan du behöva överväga hur du är innehåll som är singel. Deras beslut kan få dig att känna dig arg, förvirrad och upprörd med dina föräldrar. Dina känslor är alla helt normala reaktioner som har dock, det finns online resurser (inklusive den som anges här) som hjälper dig att koncentrera dig på positiva aspekter av att vara singel.
  • Vissa föräldrar kan ha fördomar och attityder om andra människor som är diskriminerande och inte om att hålla dig säker. Diskriminering kan handla om en persons kön, hudfärg, etnicitet, klass eller utseende, etc.. Diskriminering kan vara uppenbart, som att inte låta människor komma över på grund av deras identitet - och det kan också vara mindre uppenbart, som om de talar illa om den personen när det gäller stereotyper eller antaganden, baserat på personens identitet.
  • Om dina föräldrar har starka religiösa åsikter om dating, kanske du vill prata med någon som har liknande religiösa åsikter mot dina föräldrar och ber dem att hjälpa dig att förstå reglerna för att datera i sin religion.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig datera steg 2
    2. Tala inte med dina föräldrar om dating eller kön, om du tycker att det inte är säkert för dig eller din partner. Lita på dina instinkter, du är den bästa personen att döma om dina föräldrar kan vara väldigt emot dig som daterar eller har sex. Om du har några problem om din säkerhet, kontakta en rådgivare om vad som händer i din familj, och de hjälper dig - läs vidare till nästa steg.
  • Om du är orolig för din säkerhet i händelse av att dina föräldrar får reda på dig, kanske du vill titta på att göra en säkerhetsplanerare. En säkerhetsplanerare är din plan för hur man får hjälp om du är i en farlig situation, och du kan hitta en i länken listan.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig datera steg 3
    3. Överväg att prata med en rådgivare eller en pålitlig vuxen om något problem eller allvarlig fråga du kanske har med dina föräldrar. Att prata med dina föräldrar om dating kan ge upp problem i din familj som du behöver hjälp med att ta itu med. Lyckligtvis finns det gratis rådgivare och online-resurser med tullfria hotlines för tonåringar som behöver hjälp med att prata med sina föräldrar. Se till att det är en säker eller regering webbplats, men innan du ringer.
  • Metod 2 av 3:
    Kommunicera med dina föräldrar
    1. Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig datera steg 4
    1. Berätta för dina föräldrar du vill prata med dem om dating. Hitta ett säkert och distraherat ledigt utrymme där du och dina föräldrar kan prata. Se till att båda har tid att ha en fullständig diskussion om dating. Att starta konversationen är alltid den svåraste delen, men när du börjar prata blir det lättare.
    • Du kan säga, "Mamma och pappa, kan jag prata med dig om dating? Finns det en plats som vi kunde prata bara tre av oss?" Du kanske vill se till att det bara är de tre som pratar, om du har syskon, diskutera inte att datera med dem. Om det finns andra människor där kan de göra konversationen mer komplicerad.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig datera steg 5
    2. Kommunicera tydligt med dina föräldrar. Vara så direkt och ärlig som möjligt och kom ihåg att vara lugn. Överväga att starta samtalet genom att säga, "Anledningen till att jag vill prata med dig om dating är att jag undrar om det och vill prata med dig om några saker." Dina föräldrar kommer troligen att uppskatta att du vet vad du har trodde vad du vill prata med dem om.
  • Skriv ner vad du vill säga till dina föräldrar. Du kan skriva ner alla dina tankar och känslor och sedan cirkla huvudpunkterna. När du har fått dina huvudpunkter omformulera dem så att de är tydliga och direkta. Kom ihåg att lämna utrymme i konversationen för dina föräldrar att prata.
  • Om dina föräldrar avbryter dig ofta, lugnt förklara att du vill förklara varje punkt du gör helt, innan diskussionen börjar. Säga, "Jag har några saker att säga, men jag vill avsluta vad jag vill säga innan vi börjar diskutera det tillsammans, är det okej?"
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig datera steg 6
    3. Lyssna noga på vad dina föräldrar måste säga, och försök att förstå deras synvinkel. Du kan anta att du känner till deras åsikter när du inte vet säkert hur de känner. Visa dem att du bryr dig om sina känslor och bekymmer. De vill förmodligen bara det bästa för dig, och kan behöva tid att förstå att du vill datera.
  • Först kan du hitta det svårt att lyssna eftersom du pratar om att du verkligen bryr dig om. Men om du kan fokusera på vad de säger kommer du att ha en mycket mer produktiv diskussion.
  • Om du är oklart om vad de säger eller vill visa dem förstår du dem, kan du reframe vad de säger att förstå vad de säger rätt. Du kan säga, "Så vad du säger är det ..." och förklara sina viktigaste punkter.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig datera steg 7
    4. Bråka inte! Det är lätt att bli emotionellt och irrationellt när du pratar om saker som verkligen betyder något för dig. Att argumentera kommer inte att hjälpa dig att kommunicera tydligt och kan sluta skada dina chanser att komma igenom dina föräldrar. Om du befinner dig argumenterar stopp och tillbaka från ämnet du pratar om och går vidare till ett mer neutralt ämne av konversation.
  • Om dina föräldrar börjar argumentera och bli arg, tillbaka från frågan och prata om att datera vid en annan gång efter att de har lugnat ner.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig datera steg 8
    5. Förhandla om du har olika förväntningar på dating än dina föräldrar. Förhandlingar är en process och de kan ta några konversationer innan allt blir utarbetat. Arbeta för att hitta kompromisser som gör båda parter lyckliga.
  • Till exempel kanske dina föräldrar kommer att vara okej med dig att gå ut på ett gruppdatum, även om de inte vill att du ska gå på datum en-mot-en, än. Också om du kan respektera en kompromiss du har gjort med dina föräldrar, kanske senare kommer de tillåta dig ännu mer frihet hittills.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig datera steg 9
    6. Var beredd för dina föräldrar att säga nej. Kom ihåg att du i början känner dig arg, frustrerad eller avskräckt, och det är okej. Försök ditt bästa att vara respektfullt för dina föräldrar, även om du känner dig frustrerad. Om du behöver ta lite tid åt dig själv, gå till ett lugnt ställe där du kan vara ensam för en tid och skriva i en tidskrift om dina känslor, det kommer att hjälpa dig att lugna dig ner.
  • Efter en tid har gått, känna dig i situationen och bestämma när / om du ska ta med dig igen. Om du kan förbli mogen och lugn genom diskussionerna om dating, kan det här visa dina föräldrar att du är mer vuxna än de insåg.
  • Om dina föräldrar säger nej det kan vara förhandlingsbart senare eller det kan vara helt icke-förhandlingsbart. Oavsett fallet, överväga att spendera mer tid med dina föräldrar snarare än mindre. Din första impuls kan vara att dra bort, men dina föräldrar, men upprätthåller ett starkt förhållande med dina föräldrar kommer att hjälpa dig på lång sikt.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig datera steg 10
    7. Upprätthålla ett bra förhållande om dina föräldrar är överens om att låta dig datera eller om de säger nej. Fortsätt att prata med dina föräldrar regelbundet om dina relationer, antingen tillfälligt eller i en på en konversation. Ställ in föräldra datum där du kan gå ut med dina föräldrar och komma ikapp på livet och hur du gör.
  • Om du börjar ha problem på grund av ditt förhållande, har du ett annat samtal med dina föräldrar. Detta är naturligt eftersom dating kommer att ta upp många nya situationer du behöver prata igenom. Gå igenom samma processer för kommunikation som beskrivs ovan.
  • Du kan behöva prata genom samma problem flera gånger innan du båda parter känner sig bra om situationen. Kom ihåg att det är en växande process, och att arbeta genom dating problem på ett hälsosamt sätt kan sluta stärka ditt förhållande med dina föräldrar och din partner.
  • Metod 3 av 3:
    Diskutera dating
    1. Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig datera steg 11
    1. Låt dina föräldrar veta vad datering betyder för dig, och fråga dem vad datering betyder för dem. Dating till dina föräldrar kan innebära något annat än vad det betyder för dig. Om du båda pratar om samma sak kommer du att vara mycket mer sannolikt att ha en produktiv konversation.
    • Om du använder dig med att gå ut på gruppdatum med dina vänner på helgerna och vara hem med tio, kanske dina föräldrar inte har problem med dig dating.
    • Om du å andra sidan vill se, eller prata med, den person du daterar varje dag och går till sitt hus, kommer du föräldrar att veta det är vad datering betyder för dig.
    • Berätta för dina föräldrar mer om det här som händer i ditt liv med dating, det kan hjälpa dem att förstå dig och varför du vill datera. Till exempel, om många av dina vänner har daterat de senaste fyra åren och du inte har daterat ännu, kanske du vill berätta för dem det.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig datera steg 12
    2. Förklara WHO, vad, när och var av dig och dating. Att gå igenom detaljerna om vad datering kommer att se ut, kommer du att ge dina föräldrar en uppfattning om vad man kan förvänta sig med dating. Att prata igenom detaljerna kan rensa några missuppfattningar om vad du vill ha från dating- och det kan ta upp saker som du behöver förhandla, som den tid du förväntas vara hemma eller hur du kommer hem från ditt datum.
  • Om du tror att dina föräldrar kan vara okej med dig att dansa den person du är intresserad av, berätta för dem om vad den person du är intresserad av, hur du vet den personen, och kanske varför du gillar den personen.
  • Berätta för dem hur det blir när du går på ett datum. Förklara vem du kommer att vara ute med, vad du ska göra, var du kommer att gå, hur du kommer dit, och vilken tid du kommer att vara hemma.
  • Om du planerar att hänga med den person du daterar på frekvent eller regelbunden, låt dina föräldrar veta hur det kommer att se. Låt dem veta var du kommer att förväntas vara, de vuxna eller människor som kommer att vara där med dig, och hur de kan kontakta sina föräldrar, om något kommer upp.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig datera steg 13
    3. Prata med dina föräldrar om sex. Det kan vara besvärligt först, men dina föräldrar kan svara bättre än du förväntade dig. Du kan ha några falska antaganden om hur de känner eller vad de tycker om sex. Du kan säga, "Jag vet att det är besvärligt att prata om sex med dina föräldrar, men jag tycker att det är viktigt att vi pratar om sex."
  • Vissa föräldrar kommer att bli okej med dig med sex, så länge du använder skydd och är gamla eller mogna nog. Andra föräldrar vill inte att deras barn har sex tills de är gifta. Och det finns ett brett sortiment mellan de två föräldrayperna.
  • Att ta reda på hur dina föräldrar känner om sex hjälper dig att bestämma hur man ska ha konversationen. Till exempel, om dina föräldrar inte vill att du hittills, eftersom de inte vill att du ska ha sex, kanske du vill tänka på att fråga att gå på gruppdatum innan du frågar att gå på datum ensam.
  • Om dina föräldrar är oroade över graviditet, låt dem veta att du vill vara säker. Överväg att lära mer om sexuell hälsa genom att gå till sexuell hälsoklinik, som planerat föräldraskap, eller genom att prata med din läkare om sex. Låt dina föräldrar veta att du är kunnig och förberedd. Om du kan prata med dina föräldrar om sex på ett hälsosamt och informerat sätt, kan det här visa att du har mognat mer än de inser.
  • Om du inte är sexuellt aktiv och inte planerar att vara sexuellt aktiv, berätta för dina föräldrar att du har bestämt att du väntar på att ha sex! Detta kommer förmodligen att få dina föräldrar att lätta, om de är oroliga för sex.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig datera steg 14
    4. Fråga dina föräldrar hur gammal / mogen tror du borde vara hittills. Dina föräldrar kanske inte har ett set svar på den här frågan, som kan träna till din fördel. Du kan fråga dem hur du kan visa att du är redo att döma för dem. Kanske om du tar på dig mer ansvar eller förbättrar din prestation i skolan, kommer de att känna att du är redo att döma.
  • Om dina föräldrar är oroliga över din mognad, se till att du kommer hem när du ska, skicka dem texter som berättar för dem var du är och agerar med ansvar för vad som helst som de vanligtvis får på dig om. Dina föräldrar kommer att vara mer benägna att låta dig datera om de ser att du agerar mogna, konsekvent.
  • Om du är mycket yngre än de vill att du ska vara hittills, kanske du vill tänka på hur du lyckligtvis kan leva singel medan du väntar. Länken här talar om hur man har kul att leva det enda livet.
  • Om du är nära den ålder vill de att du ska vara, fråga dem om de är villiga att förhandla och låta dig gå på grupp eller familjdatum.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig datera steg 15
    5. Fråga dina föräldrar som de skulle, och skulle inte, var okej med dig dating. Detta är viktig information att veta, för du kan anta att du får göra någon som är ute av gymnasiet, medan dina föräldrar tror att du bara ska datera människor din ålder. Om du inte rensar upp den här förvirringen kan du sluta oavsiktligt uppröra dina föräldrar senare.
  • Ta reda på hur gamla dina föräldrar tycker är för gammal för dig hittills, eller ung. Fråga dem om de har några andra specifikationer för vem du är (inte) tillåtet att datera.
  • Om dina föräldrar inte är okej med dig att träffa någon baserad på kön, hudfärg, etnicitet, klass, förmåga, utseende mm., Detta kan för att några av deras attityder är diskriminerande och inte om att hålla dig säker. Se steg 1.2 För mer information om vad du ska göra i det här scenariot.
  • Tips

    • Kommunicera tydligt och direkt med dina föräldrar.
    • Var tålmodig med dina föräldrar.
    • Försök att visa dem hur mycket du har mognat.
    • Lyssna noga på vad de måste säga, och försök att förstå deras perspektiv.
    • Använd dating som en motivation för dig själv för att komma på det arbete de vill att du ska göra.
    • Vara mogen. Få bra betyg, få inte i trubbel, respektera reglerna och inte följa dina föräldrars regler. Komma dit respekt först, innan du driver sina regler till specifikationen till din.

    Varningar

    Många föräldrar förstår att datera när det är ålderspass och säkert för dig (beroende på din utbildning, din fysiska och emotionella hälsa och det verkar inte som om du utnyttjas). Hur tror du att de träffades?
  • Om du redan har en pojkvän eller flickvän (eller har någon som gillar dig tillbaka) och tror att två är ett bra par, tänk på att introducera dem som en vän först.
  • Slita mycket noga om din kultur eller religion har strikta regler om ämnet och dina föräldrar följer dem noggrant.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande