Hur man slutar en uppsats

Det slutliga stycket i en uppsats är vad som binder ihop i en enda, sammanhängande helhet. Att komma fram med en bra slut kan vara knepigt, men förstå vilka element det ska och borde inte ha hjälper dig att skapa en stellar slutsats som är värdigt inte mindre än en a+.

Steg

Del 1 av 3:
Brainstorming din slutsats
  1. Bild som titled En Essay Steg 1
1. Tänk på "så vad?"Fråga. Ett bra sätt att generera din slutsats kan vara att föreställa sig att din läsare just har frågat dig "så vad?"Om ditt argument. Varför har du skrivit materia? Vad kan du säga i din slutsats för att hjälpa till att övertyga dina läsare att de borde bry sig om dina idéer och argument?
  • Frågar dig själv "så vad?"Fråga när du skriver din uppsats kan du också hjälpa dig att gräva under ytan på dina idéer.
  • Bild med titeln slutar en uppsats Steg 2
    2. Ange huvudidéerna i din uppsats. Att ha en känsla av vad ditt arguments huvudidéer skulle hjälpa dig att veta vad du behöver inkludera i slutsatsen. Du behöver inte skrämma varje punkt och en punkt i slutsatsen: bara slå de viktiga sakerna.
  • Att veta din uppsatss fokus kommer också att hjälpa dig att undvika att introducera någon ny information eller ämnen i din slutsats.
  • Bild med titeln slutar en uppsats Steg 3
    3. Leta efter alla teman du introducerade i första stycket. Du kan få en fin känsla av stängning genom att återvända till det tema du öppnade med. Se om du kan ta det tema ett steg längre när du tar tillbaka det i slutsatsen.
  • Om du till exempel började din uppsats med tanken på mänsklighetens känsla av småhet i ansiktet av rymdens stora expanses, kan du återvända till den tanken i slutsatsen. Men du kan expandera detta tema för att inkludera tanken att som mänsklig kunskap växer, blir rymden faktiskt mindre.
  • Bild med titeln slutar en uppsats Steg 4
    4. Tänk om du kan länka ditt argument till ett annat sammanhang. Ett bra sätt att avsluta en uppsats är att utöka din diskussion är relevans för ett bredare "stort bild" -kontext. Detta hjälper din läsare att förstå hur de kan tillämpa de argument du gjorde till ett annat ämne, vilket ger din uppsats en större känsla av syfte.
  • Du kan till exempel förlänga en uppsats på "Orange är den nya svarta" till den amerikanska fängelsekulturen i allmänhet.
  • Del 2 av 3:
    Skriva slutsatsen
    1. Bild med titeln Avsluta en uppsats Steg 5
    1. Börja med en liten övergång (tillval). Detta kan vara en cue till din läsare att du slutar din uppsats, och att de behöver uppmärksamma. Även om många uppsatser börjar sin sista stycke med en övergång, behöver du inte om du känner att det är klart att du slutar din uppsats. Övergången kan vara väldigt enkel.
    • Du borde förmodligen hålla dig borta från överanvändade fraser som "i slutsats", "för att sammanfatta" eller "i stängning."Eftersom de används så ofta, kommer de över som cliched och styva. Överväga mindre populära men korta ord som "slutgiltigt."
  • Bild med titeln slutar en uppsats Steg 6
    2. Sammanfattningsvis sammanfatta några av huvudpunkterna. Försök ta de första meningarna i varje kropps stycke (din Ämnes meningar) och omskriva sina huvudpunkter i två eller tre meningar. Detta kommer att förstärka din uppsatss argument, påminna läsaren vad du pratade om, eller argumenterade för.
  • Undvik att sammanfatta dina poäng exakt som du skrev dem. Dina läsare har redan läst din uppsats. De behöver inte påminnas om varje enskild punkt du just gjort.
  • Bild med titeln slutar en uppsats Steg 7
    3. Håll det kort och sött. Det finns ingen hård och snabb regel för hur länge din slutsats ska vara, men för många högskole- och högskoleuppsatser är en bra tumregel att din slutsats borde vara var som helst från 5 till 7 meningar långa. Något mindre, och du har nog inte sammanfattat dina poäng nog - mer, och du är förmodligen rambling på lite för mycket.
  • Bild med titeln slutar en uppsats Steg 8
    4. Var noga med att arbeta din avhandling in i slutsatsen på ett eller annat sätt. Du bör referera till det när du avslutar din uppsats, även om det bara är i förbigående. Kom ihåg att din avhandling är huvudpunkten för din uppsats, något du argumenterar för. Om någon som läser din slutsats fortfarande inte vet vad din avhandling är, har du inte gjort ett bra jobb att berätta för dem.
  • Hitta ett sätt att omarbeta din avhandling på ett intressant sätt, med olika språk. Om du återställer din avhandling med samma ord slår läsaren som lat och erbjuder inte ny inblick i ditt argument.
  • Bild med titeln slutar en uppsats Steg 9
    5. Skriv auktoritativt på ditt ämne. Låter auktoritativa medel med rätt ord (i motsats till bara några gamla ord), förlita sig på fasta bevis från andra källor och tro på din egen förmåga att skriva. Be om ursäkt för dina idéer eller använd tungt kvalificerat språk.
  • Till exempel, istället för att säga "Därför tror jag att Abraham Lincoln var den bästa amerikanska presidenten på 1800-talet," säga "Därför var Abraham Lincoln den bästa amerikanska presidenten på 1800-talet." Läsaren vet redan att om du skriver om Lincoln är den bästa presidenten, tror du också på det. Ordspråk "Jag tror" Låter som om du säkrar och får dig att låta mindre auktoritativ.
  • Ett annat exempel: ber om ursäkt för dina åsikter. De är dina idéer, så ta ägande av dem. Säg aldrig något som"Jag kanske inte är expert" eller "Åtminstone det här är min åsikt," Eftersom detta försvagar din tillförlitlighet.
  • Bild med titeln slutar en uppsats Steg 10
    6. Sluta med en blomstring. Din sista mening bör vara elegant, till den punkten och provocerande. Detta är lättare sagt än gjort. Men allt börjar med att illustrera punkten i din uppsats. Fråga dig själv Vad är min uppsats om, och vad säger jag? och sedan gå vidare därifrån.
  • Avsluta med lite ironi. Var lekfull med din sista mening och utgöra en ironisk biprodukt av vad du pratar om. Då blir slutet på din uppsats särskilt provocerande.
  • Göra en överklagande till känslor. Mycket av tiden är uppsatser mycket rationella, glömmer om känslor. Det är därför som tilltalar människors känslor kan vara ett riktigt kraftfullt sätt att avsluta en uppsats. Klar på rätt sätt, det här kommer att hjälpa artikeln att ha hjärta. Se bara till att din slutsats är att hålla med tonen i resten av din uppsats.
  • Inkludera ett samtal till handling (använd sparsamt). Om din uppsats är verkligen om att få folk att byta, då, inklusive ett samtal till handling är ett användbart verktyg för att väcka din bas. Men använd det sparsamt: i fel sammanhang (en expository uppsats eller en argumenterande uppsats) kan det vara överkill.
  • Del 3 av 3:
    Undvika vanliga fallgropar
    1. Bild med titeln slutar en uppsats Steg 11
    1. Undvika bara Återställer din avhandling. Ett vanligt problem med många slutsatser är att de helt enkelt återställer avhandlingen och sammanfattar vad som redan har sagts. Detta ger inte dina läsare en övertygande anledning att läsa slutsatsen - de vet redan vad det kommer att säga.
    • Istället, försök att ta din läsare till "nästa nivå" i din slutsats, eller ge ytterligare sofistikering till dina ursprungliga idéer.
  • Bild med titeln slutar en uppsats Steg 12
    2. Motstå uppmaningen att citera. Det är vanligtvis inte nödvändigt att täppa till slutet av din uppsats med citat och analyser - det borde ha varit det du gjorde i dina huvudsakliga stycken. Slutsatsen är den plats där du knyter allt tillsammans för dina läsare, inte där du introducerar ny information.
  • Bild med titeln slutar en uppsats Steg 13
    3. Använd inte fluffigt språk eller för många adverb. Använd inte för många högflygningar, två dollar ord i din slutsats. Du vill att den ska läsas och relabar, inte styv och tråkig. Det är mycket bättre att ha klart, kortfattat språk än en meanderande mening fylld med överlånga ord.
  • Också, använd inte "för det första," "För det andra," "För det tredje," etc. att göra / avsluta dina poäng. Gör det klart vad du säger och hur många poäng du gör.
  • Bild med titeln slutar en uppsats Steg 14
    4. Håll nytt material ur slutsatsen. Nu är det inte dags att introducera nya idéer eller innehåll. Det tar fokus av ditt ursprungliga argument och kan förvirra läsarna. Relä inte helt enkelt, där din uppsats har lett och ange vad du har kommit att tänka efter att ha genomfört den nödvändiga analysen.
  • Bild med titeln slutar en uppsats Steg 15
    5. Fokusera inte på en mindre punkt eller problem i uppsatsen. Slutsatsen är inte dags att nitpick med ett litet tema i din uppsats. Det är faktiskt dags att gå tillbaka och fokusera på den stora bilden. Se till att din uppsats fokuserar på hjärtat av uppsatsen, inte en hårsträng. Dessa ord är inte avancerade sätt att starta en övergång.
  • Sample Slutsatser

    Samarbetsanalys Uppsats Slutsats

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Prov Expository Essay Slutsats

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Tips

    Var alltid säker på att granska din uppsats efter att den är klar. Kontrollera om du har rätt grammatik, stavning och skiljetecken.
  • Se alltid till att du försöker hålla relevant information i slutsatsen. Försök också att binda tillbaka till din avhandling för att visa läsaren som du vet hur din anledning passar in i uppsatsens ämne.
  • Det hjälper alltid om du har någon annan äldre än du ska ge dig råd eller inmatning i din paragraf. Kanske kan de hjälpa dig där ute.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande