Hur man övertygar dina föräldrar att låta dig göra någonting

Du och dina föräldrar kommer inte alltid att hålla med, och ibland kan det vara svårt att övertyga dina föräldrar för att låta dig göra något, om du tror att du förtjänar en chans att göra det. För att övertyga dina föräldrar att låta dig göra någonting, måste du skapa ett starkt fall för den aktuella aktiviteten innan du ens närmar dem, då fråga om det i en lugn, artig ton när dina föräldrar är avslappnade och kan lyssna. Ge dem tid och vara villig att nå en kompromiss för att hjälpa till att visa dem att du är mogen att hantera vad det än vill göra. Det är möjligt att svaret fortfarande kommer att vara "Nej", Men om du gör din del för att förhandla väl, kommer du att förbättra dina odds för att få det "ja".

Steg

Del 1 av 3:
Förberedelser för att förhandla
  1. Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig göra något steg 01
1. Hitta mer information om vad du ber om. Se till att du har en bra förståelse för vad du kommer att fråga dina föräldrar om så att du kommer att få svar på sina frågor. Om det hjälper dig, försök skriva några kula poäng för att hjälpa dig att komma ihåg. Förklara dessa saker som du har hittat om ditt ämne hjälper ditt fall. Också, om du är villig och kan, överväga att betala för en del av priset på något du önskar.
  • Om du vill att de ska låta dig ha en hund, forskar du hur mycket underhåll hunden behöver och hur mycket det kostar att ha en. Bortsett från den faktiska logistiken av den, undersök också Bra punkter att ha en hund, och varför det skulle vara bra för dig och din familj.
  • Ignorerar "nackdelar" av det du vill ha kommer inte att hjälpa ditt fall, för det är troligt att dina föräldrar kommer att ta upp dessa punkter till dig, och utan att ha tid att tänka på "nackdelar" kommer inte att se bra ut som du försöker övertyga dina föräldrar. För att förhindra detta, kolla upp några "nackdelar" av vad du ber om, så kan du få lite tid att tänka på "nackdelar".
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig göra något steg 02
    2. Se till att du har trovärdiga källor som de kan lita på. Dina föräldrar kommer att överväga vad du vill ha mer om de har lite bakgrundsinformation om vad det är att du frågar efter. Ju mer bekanta de är med det, desto mindre "skrämmande" eller "riskabel" Det är, och desto mer sannolikt är de att säga ja. Försök också att citera dina källor som du använder för att hitta information om vad du vill Så dina föräldrar kan gå på webbplatsen för att göra mer undersökning själva.
  • Till exempel, om du vill tillbringa natten hos någon annans hus, se till att dina föräldrar har tillgång till din väns husnummer, känner till din väns föräldrars namn och vet var huset är.
  • Om du vill ha en body piercing eller tatuering, har antalet anläggningar eller några tillförlitliga webbplatser om själva övningen. Det hjälper också om de känner till den person du vill sova med eller om de har sett tatueringsbutiken innan.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig göra något steg 03
    3. Skriv en lista över ditt arguments huvudpunkter. Försök hålla fast vid dessa punkter under konversationen.Det är lätt att fånga i en ropande match och förlora spår av de poäng du ville göra i första hand. Skriv ner de tre eller fyra huvudsakliga sakerna du vill säga i övertygande dina föräldrar. Gå tillbaka till dem under diskussionen, betona dem och se till att dessa punkter har diskuterats helt innan du flyttar till mindre övertygande argument, som, "Men jag vill ha det!"
  • Om du försöker få ett husdjur, kan du enkelt komma med en handfull poäng till din fördel. Det främjar familjebindningstid, djurägare leder i allmänhet längre liv, spelar med husdjuret är en bra metod för träning, och det lär dig ansvar. Vad finns det att inte gilla?
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar för att låta dig göra något steg 04
    4. Förbered dig på frågor som, "Är ditt rum rent?" För att se om du förtjänar det du ber om, eller ibland att göra argumentet, frågar föräldrarna sina barn om de i förväg har tagit hand om sina sysslor och uppgifter. Förbered före tid för dessa frågor genom att städa ditt rum, badrum, vardagsrum, etc., Att göra dina läxor, äta dina grönsaker - vad som helst är dina föräldrar ständigt frågar om. Det gör inte bara dessa frågor ineffektiva, men det visar sig den punkt som du faktiskt är ansvarig.
  • Det är en bra idé att göra dessa i flera dagar eller till och med en vecka i förväg. Om de frågar om ditt rum är rent och du säger ja, kunde de lätt svara med, "Tja, det här är första gången det har varit rent på länge." Du kan behöva lägga på något långsiktigt arbete för att det ska vara övertygande.
  • Del 2 av 3:
    Övertyga dina föräldrar
    1. Bild med titeln övertyga dina föräldrar för att låta dig göra något steg 05
    1. Välj rätt tid för att närma sig ämnet. Det borde också vara rätt plats där de inte kommer att kunna komma ihåg något som kommer att betona dem och kommer att avvisa.Hitta en tid då dina föräldrar verkar avslappnade och glada att ha diskussionen. Det är inte en bra idé att be om något när endera förälderen verkar stressad eller trött, för att de kan bli irriterad lätt. Vanligtvis är familjen middagstid en säker satsning.
    • Det sagt, om mamma eller pappa verkade stress, det kunde fungera till din fördel om du ber om ett husdjur. Du kan påpeka att personer som är knutna till en hund eller ett annat husdjur har betydligt lägre stressnivåer, blodtryck och en minskad risk för depression.
    • Om du inte har slutfört något som de har bett om dig, som sysslor eller läxor, är det inte rätt tid att fråga heller. Det är en annan lätt (och giltig) anledning till invändning, så få de sysslorna gjort först.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig göra något steg 06
    2. Håll en lugn ton under samtalet. Om du gnäller eller blir arg, kommer dina föräldrar troligen att tro att du inte är mogen att hantera vad det än är att du frågar dem om. De stänger omedelbart samtalet, insisterar på att du alla pratar om det när du känner dig lugnare. Det eller de kommer att hävda att din ton visar att du inte är redo. Båda är situationer du vill undvika!
  • Även om du slutar inte komma dig, uppträder mogna hela tiden, ställer tonen för framtida diskussioner som kan gå på din väg. Det kan låta dem tänka, "Va, kanske vårt barn verkligen är växer upp och blir mogen." Du vill lämna dem undrar om de borde ha sagt ja, så när du tar med ämnet senare, är de varmare till det.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig göra något steg 07
    3. Låt dem veta hur det gynnar dem. Många gånger föräldrar säger att det är för att det på något sätt är ett besvär för dem. Antingen kostar det dem pengar eller tid eller både. Eftersom du sannolikt ber om att göra något för dig, betona att det också kan gynna dem. Båda får något ur situationen, så varför inte?
  • Om du ber om en telefon, gör det klart att de kan använda ditt nya nummer för att kontrollera dig. Du kan till och med vara villig att prata om vad som händer om du inte svarar - kanske du får din telefonbehörigheter återkallas?
  • Om du ber om ett utökat utegångsförbud, betona att det betyder mer ledig tid för dem. Och du kan också bara få en utökad utegångsförbud när du kan ta hem från någon annan så att de inte behöver hämta dig.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar för att låta dig göra något steg 08
    4. Ge dem tid att tänka på det. Tvinga inte dem att ge dig ett svar direkt. Berätta för dem att komma tillbaka till dig om ett par timmar eller dagar med några frågor eller problem som de har. Låt dem veta att du vill diskutera detta som mogna, ansvariga vuxna och du är villig att arbeta genom eventuella problem. Säg det så, och du kommer att vara säker på att imponera på dem med hur väl avrundade och balanserade ditt argument är.
  • Det är bäst att ordna en viss tid att prata om det. På det sättet kommer de att vara mindre benägna att svara med "Åh, vi har inte diskuterat det än," Och du kommer inte ha den besvärliga plikten att plocka en tid att ta upp det i framtiden. Istället, säger nästa vecka på middag det är mer konkret och sannolikt att hända.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar för att låta dig göra något steg 09
    5. Kompromissa med dem. Utarbeta ett avtal som gör både dig och dina föräldrar lyckliga. Erbjuda att betala för en del av telefonräkningen eller göra extra sysslor runt huset i utbyte. Se till att de får något ut ur det här också. Trots allt är det troligt att de kommer att sluta ta hand om en del av det, oavsett vad det är.
  • Om du vill ha en hund, till exempel, träna en kompromiss av vem som ska ta den för promenader, mata det, låt det ut, etc., Förutom vem ska betala för det och veterinäravgifterna. Ansvaret slutar inte med ett husdjur (eller en telefon) efter att det köpt, och det är sannolikt vad de är oroande för.
  • Kom upp med bestämmelserna för om du inte håller upp din slut på affären, om du glömmer att låta fluffiga ut några gånger, är det adjö till din sena fredagskvällar eller en minskning av din ersättning. Detta visar att du verkligen betyder affärer och är villiga att offra själv.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig göra något steg 10
    6. Skriv ut dina skäl. En sak som hjälper är att lära sig hur man skriver en uppsats för vad du vill ha.Dessa kallas övertygande uppsatser.Strukturen ser ut så här:
  • Ämnets mening.Övergångssats.Huvudpunkten (eller avhandlingsutlåtandet).
  • Ämne-mening en.Specifika bevis: Bevis som visar varför du vill ha det här.Förklaring av ditt bevis: Vad visar ditt exempel dina föräldrar?Övergångssats.
  • Ämne-mening två.Specifika bevis två.Bevisförklaring.Övergångssats.
  • Den här ämnesdomen visar ett alternativt perspektiv på ämnet.De specifika bevisen visar att din ämne är felaktig.Förklaring av specifika bevis.Övergångssats.
  • Ämnesdomen fyra kan förklara ett annat perspektiv eller du kan lämna punkt fyra.Specifika bevis fyra.Bevisförklaring.Övergångssats.
  • Öppnande av slutsats.Slutpunkten om din avhandling.Stängningsdom som omräknas och bekräftar avhandlingen.
  • Om du skriver det här korrekt kan det verkligen hjälpa din sak.
  • Del 3 av 3:
    Svara på nej
    1. Bild med titeln övertyga dina föräldrar för att låta dig göra något steg 11
    1. Fråga dem varför de säger nej. Du kan alltid bara begära orsak till varför de inte låter dig göra det du önskar. Ibland kommer de att ge dig en giltig punkt och ibland kommer det inte att vara meningsfullt. Så länge du gör det på ett moget mode, kommer de flesta föräldrar gärna att ge dig skäl. Fråga dem sina bekymmer och försök att ta itu med dem. Detta kan ändra sina tankar om du har en övertygande rebuttal.
    • Om du kan ta reda på varför de sa nej, kan du hitta ett sätt att ta bort den faktorn eller säga det på ett sätt som de kommer att komma överens om. Till exempel, om du inte kan ha en telefon eftersom de inte tror att du är gammal nog, visa dem hur mogna du kan vara. Pinointing anledningen gör det mycket lättare att komma till kärnan i frågan.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig göra något steg 12
    2. Rengör din handling. Föräldrar kommer oundvikligen att ta hänsyn till din historia av beteende. Börja med att få bra betyg (om du inte redan är), gör sysslor runt huset utan att de frågar dig och håll dig borta. Se till att de vet att du är ansvarig för att få eller göra det specifika sak du frågar om.
  • Som tidigare nämnts kan du ibland behöva lägga in tiden. Ett par dagar att vara på gott beteende kanske inte är övertygande, men några veckor? Det kan göra tricket. Om du är patient och flitig, kan de se att du är redo för det här nya ansvaret.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig göra något steg 13
    3. Var snäll mot dem trots att de sa nej. Gör det inte uppenbart att du är upprörd. Var snäll mot dem och agera som du normalt skulle. De kan agera som om de inte bryr sig, men de ler inuti och det hjälper dig på lång sikt.
  • Det kan också börja få dem att känna sig lite skyldiga, vilket kanske inte är en dålig sak i den här situationen. Kinder du är, desto mer kommer de att känna sig dåliga att de sa nej, vilket kan leda till en förändring av hjärtat.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig göra något steg 14
    4. Skriv ett brev. Ibland svarar föräldrarna bättre att ha ett argument skrivet ut. Skriv ett övertygande och övertygande brev som förklarar dina föräldrar varför du förtjänar vad du försöker få. Det här ser professionellt ut och dina föräldrar kommer att bli imponerade på det mogna sättet du hanterar situationen.
  • Se till att det är handskriven och presenteras snyggt. De kommer att se hur mycket arbete du lägger i det och hur mycket det betyder för dig. Det är en bra startpunkt för att visa hur mycket arbete du är villig att lägga in senare, också. Om du lägger så mycket arbete i ett brev, kanske du kommer Ta hand om fluffigt, hämta hennes poo och ta henne för promenader när hon behöver dem.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig göra något steg 15
    5. Byt upp din strategi. Om en metod för övertalning inte fungerar, försök att byta argument. Använd inte samma material om och om igen. Visar dem att du har massor av stora skäl till varför du borde ha det du försöker få.
  • Till exempel, låt oss säga att du ber om en telefon och du började med det logiska argumentet att det är säkert - om du någonsin har i trubbel, kan du ringa dem. Det fungerade inte, så nu måste du byta upp det. Du kan prata om hur du behöver en telefon för att göra vänner i skolan, för att få jobb eller volontärposition, eller ens att det finns en speciell affär pågår just nu där du kan få en riktigt billigt. Vad tror du skulle fungera för dem?
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar för att låta dig göra något steg 16
    6. Låt det vara. Ibland måste du helt enkelt låta ett beslut vara för tillfället. Helt enkelt säga, "Okej, tack för att du diskuterade det med mig" och gå bort. Du kan försöka igen vid en annan tidpunkt. Fortsätt visa att du är ansvarig och dina föräldrar kan ändra sina tankar. När allt kommer omkring blir du äldre och mer mogen varje dag.
  • Du borde hitta ämnet vid ett senare tillfälle, men var inte för rusad med det. Om dina föräldrar säger att du kommer att prata om det efter jul, till exempel vänta till en vecka eller så efter jul. Respektera deras önskemål och de kommer att vara mer benägna att respektera (och bevilja) din.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig göra något steg 17
    7. Gå små! Om du vill ha en hund och de säger, inget sätt, är det för stort och dyrt, håll din coola. Om de inte kommer att låta dig få en tysk herde, be om en guldfisk eller en hamster, något litet och lätt att ta hand om. Vem vet? Du kan till och med vara lyckligare med din fiskiga vän ändå.
  • Tips

    Om dina föräldrar vägrar, vänta ett par dagar innan du försöker igen. Om du lämnar dem lite tid att tänka kan de ändra sina tankar.
  • Inse att föräldrarna vill att barnen ska vara säkra, och alla har olika värderingar och synpunkter om de saker du kanske vill göra.
  • Om det är en aktivitet kan hela familjen delta i, bjuda in dem att göra det också. Föräldrar njuter vanligtvis och spenderar tid med dig.
  • Säg inte att du gör något som du vet att du inte kan följa upp, för att dina föräldrar kommer att tro att du är oansvarig.
  • Gör ett fördelar och nackdelar Lista-på det sättet kan du och dina föräldrar se båda sidor av argumentet och diskutera det med den metoden.
  • Om du har syskon och du försöker få något som alla kommer att njuta av, som en resa till djurparken, kanske de kan hjälpa dig att övertyga dina föräldrar. Be om hjälp från syskon som inte vill ha det eller syskon som har fått problem senast. Bara fråga mogna, välskötta syskon som också vill ha det du går för.
  • Gör dig själv en tidtabell för när du studerar eller gör sysslor, etc., och lägg det på en plats där dina föräldrar kan se det. Detta visar dem ditt ansvar och de kommer att vara mer benägna att göra vad du vill ha om du frågar efter en vecka eller två av följande tidtabell.
  • Gör din forskning noggrant. Om de ser att du har lagt tid och tänkt på det, är de mer benägna att säga ja.
  • Säg det skriftligt! Du kan frysa upp under konversationen och bara ha problem med att frasera saker, i vilket fall är det bra att få det skrivet ut.
  • Försök att justera det till deras nivå. Till exempel, om det är ett videospel som de inte godkänner för din ålder, visa dem att du skulle använda barnfilter eller bara spela lämpliga delar av spelet.
  • Om du vill ha något som kostar mycket pengar, försök att tjäna lite pengar själv om du är gammal nog. Exempel får ett deltidsjobb på en lokal butik eller hjälpa din familj att barn och rena. På det sättet kan du säga att du kommer att betala mot vad du vill.
  • Tänk på det du vill ha eller evenemanget du vill gå till. Om dina föräldrar säger ja, och du tycker inte om det, det kan vara ett slöseri med sitt tålamod med dig. Nästa gång du ber om något, kan de säga nej av vissa skäl som "Jag vill inte spendera tid och / eller pengar på något du inte någonsin kommer att använda (igen) eller njut av.
  • Be om något mycket större än vad du egentligen vill först, då fråga om det du verkligen vill ha. Det kommer att verka som en kompromiss, och dina föräldrar kommer att vara mer benägna att ge in.
  • Varningar

    Argumentera inte - det här kommer bara att göra det mindre troligt att du får det du vill ha. Agera som en förnuftig mogen vuxen istället, så dina föräldrar tror inte att du blir bortskämd eller något sådant.
  • Använd inte alla dina argument på en gång. Fokusera på ett argument först, och om de säger nej, vänta lite innan du drar ut din andra punkt.
  • Om de säger nej, gå inte bakom ryggen. De kommer förr eller senare att ta reda på och inte lita på dig.
  • Om de säger nej, klaga inte! Fråga varför, och försök att säga hur de är fel på ett artigt sätt. Till exempel, om du vill ha ett husdjur och de tror att det blir deras ansvar att ta hand om det, visa dem hur mycket du vill ha det och skäl att du bryr dig om det.
  • Överdriv inte det. Dina föräldrar kommer att se rätt genom dig om du erbjuder att måla huset.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande