Hur man undviker att gå över en essä ordgräns

Många har problem med att skriva en uppsats till en viss längd. Det kan vara svårt att hålla längden på en uppsats i åtanke när du skriver snabbt och fokuserar på att sätta dina idéer till ord. Men med någon organisation och uppmärksamhet på redigering borde du kunna hålla någon uppsats under sin tilldelade ordgräns. Den här guiden hjälper dig att hålla kvaliteten på din uppsats stark, samtidigt som du fortfarande respekterar ordgränsen du fick.

Steg

Metod 1 av 2:
Skriver till en viss längd
  1. Bild med titeln Undvik att gå över ett uppsatsordbegränsning Steg 1
1. Utveckla en klar avhandling. Avhandlingen om en uppsats är den övergripande punkten du försöker argumentera eller komma över. I de flesta fall är det ett enda svar på den prompt du fick för din uppsats. Med ett tydligt avhandlingsdeklaration kan du spendera resten av uppsatsen som metodiskt säkerhetskopierar vad som helst som görs i din avhandling.
  • Till exempel, om din lärare ger dig snabbheten "Vad är den viktigaste uppfinningen från 1800-talet?" Din avhandling kan vara "Den viktigaste uppfinningen av 1800-talet var ångmotorn."
  • Att ha ett tydligt avhandlingsdeklaration hjälper dig att fokusera ditt skrivande. Detta gör att du kan minimera rambling och off-topic sektioner som kan förlänga din uppsats i onödan.
  • Bild med titeln Undvik att gå över ett uppsatsordbegränsning Steg 2
    2
    Översikt din uppsats. Att börja med en skiss kan du komma ihåg alla delar av den uppsats som behöver ingå. Det hjälper dig också att mäta hur länge varje del ska vara. För att starta din skiss, skriv ut de viktigaste punkterna du vill göra för att stödja din avhandling. Varje separat punkt kommer att ligga till grund för en av styckena i din uppsats.
  • Antalet poäng du behöver stöd beror på hur länge din uppsats ska vara. Planera på bara två eller tre stycken per sida. Om du skriver ett papper på 2 till 3 sidor behöver du bara en handfull poäng. Om du skriver ett papper på 10 till 12 sidor behöver du mycket fler poäng i din skiss.
  • Överväg att lägga till kullspetsade tankar under var och en av dina huvudsakliga stödpunkter. Detta kan hjälpa dig att börja bygga strukturen för var och en av dina stycken som du kan skissera.
  • Bild med titeln Undvik att gå över ett uppsatsordbegränsning Steg 3
    3. Stanna på ämnet. För att hålla dig inom ditt ord, måste du stanna på ämne. Följ din skiss noga och undvik att gå på tangenter. Ett bra sätt att se till att du är på ämne är att checka tillbaka till din kontur och avhandling efter att du skrivit varje stycke. Se till att stycket direkt adresserar ditt huvudämne och hjälper till att stödja din avhandling.
  • Ta till exempel ta bort anekdoter som ökar ordräkningen. Följ inte upp sidopunkterna från en anekdot bara för att de är intressanta. Allt innehållet i uppsatsen ska vara där eftersom det direkt stöder din avhandling.
  • Om du av misstag går av på en tangent eller en åt sidan, skära dem senare. Om du börjar klippa innehåll medan du skriver det grova utkastet, har du mindre att arbeta med i slutet.
  • Bild med titeln Undvik att gå över ett essä ordgräns steg 4
    4. Håll reda på ditt ordräkning när du går. De flesta avancerade ordbehandlingsprogram tillåter dig att hålla reda på antalet ord som du skriver din uppsats. Du bör använda den här funktionen för att se till att du är på spår när du skriver. Om du har skrivit hälften av de stycken du skisserade och du är ungefär halvvägs till ditt ordräkning, är du på väg att ha rätt antal ord i din uppsats.
  • I Microsoft Word, välj "Verktyg" undermeny från verktygsfältet och välj sedan "Antal ord."
  • I andra program kan du behöva titta på olika ställen. Du kan vanligtvis använda din "Hjälp" Meny för att hitta ordräkningsfunktionen.
  • Alternativt visar ett online-ordräkningsverktyg automatiskt antalet ord och tecken.
  • Handskrivna sidor är vanligtvis genomsnittliga ca 100 till 200 ord per sida. Antalet ord på dina sidor beror på hur stor ditt skrivande är.
  • Bild med titeln Undvik att gå över ett uppsatsordbegränsning Steg 5
    5
    Korrekturläsning Din uppsats flera gånger. När du först skriver din uppsats kan du använda för många ord utan att inse det. Det är här crammers och procrastinators kan förlora. Lämna din uppsats tills sista minuten förhindrar tid att läsa om det och ta bort eventuella överflödiga ord, fraser och idéer.
  • Försök läsa uppsatsen högt för att se till att dess ord flyter.
  • Ha en peer eller vän kolla ditt arbete och hjälpa till att ta bort de onödiga tilläggen. En neutral uppsättning ögon kan ofta vara hjälpsamma i spottingrepetition.
  • Bild med titeln Undvik att gå över en uppsatsordbegränsning Steg 6
    6. Placera ytterligare information i slutet av din uppsats. Var möjligt, placera diagram, listor, fallstudier, diagram, sinne kartor, ritningar, etc. I en bilaga i slutet av uppsatsen. Detta hjälper dig att undvika överväldigande läsaren och kommer att göra ordet räkna det faktiska antalet ord du använde i din uppsats.
  • Men de flesta lärare och professorer rynkade på försök att dölja ytterligare information i fotnoter. Fotnoter är avsedda att referera och ibland stärkta poäng, för att inte ge ytterligare information som du inte kunde cram i någon annanstans.
  • Bild med titeln Undvik att gå över ett uppsatsordbegränsning Steg 7
    7. Sov på det. Tiden hjälper dig att se fel och upprepning. Om du slutför essäet 24-48 timmar innan det är förfallet, vilket ger dig tid att lägga den åt sidan och komma tillbaka till det. I omläsningen är du skyldig att hitta redundans och externa ord du kan ta bort.
  • Metod 2 av 2:
    Minska ditt ordräkning
    1. Bild med titeln Undvik att gå över ett uppsatsordbegränsning Steg 8
    1. Minska ditt ordräkning när du har utarbetat din uppsats. Håll ordbegränsningen i åtanke när du skriver, men oroa dig inte om du går över lite. Ta dig tid att trimma din uppsats först när du är klar. Var noga med att få alla dina poäng skrivna ner och sedan gå tillbaka och försök att minska ditt ordräkning.
    • Om du trimmer överflödet efter att du har skrivit din uppsats, är du mer benägna att ha en tydlig och kortfattad uppsats i slutet.
    • Skriv först och redigera senare. Om du ständigt oroar dig för ordgränser, kommer du ofta att sluta kassera idéer som lägger till ditt papper.
  • Bild med titeln Undvik att gå över ett uppsatsordbegränsning Steg 9
    2. Byt fraser med enkla ord. Det finns alltid möjligheter att säga mer med mindre. Leta efter områden i din uppsats där du kan vara mer koncis. Till exempel:
  • Verb som "fråga efter" eller "stå ut med" kan ofta ersättas med singel verb som "begäran" eller "tolerera."
  • Byta ut "på samma gång" med "samtidigt" och "Av samma skäl" med "liknande."
  • Adverb "omedelbart" kan användas istället för fraser som "just nu" och "så snart som."
  • Ersätt fullständiga klausuler som "Det är tydligt att" och "Det borde vara uppenbart att" med singel adverb som "klart," "självklart," eller "tydligen."
  • En mening med "Anledningen till... är det..." kan omskrivas med bara konjunktionen "därför att." Till exempel: "Anledningen till att isflottor är det..." blir helt enkelt: "Isflottor eftersom..."
  • Bild med titeln Undvik att gå över ett uppsatsordbegränsning Steg 10
    3. Ta ut ord som inte ändrar meningen med dina meningar. När du redigerar ditt arbete finns det vanligtvis ord som kan tas bort eftersom de inte lägger till något i dina meningar. Till exempel, onödiga ord som "faktiskt," "verkligen," eller "i grund och botten" kan typiskt utelämnas.
  • Faktum är att ta ut externa ord ut gör dina meningar starkare. Till exempel, uttalandet "Jag är faktiskt en bra författare" låter starkare när det fraseras helt enkelt som "Jag är en bra författare."
  • Bild med titeln Undvik att gå över ett uppsatsordbegränsning Steg 11
    4. Undvik uppsägningar, även kända som pleonasms. Du kan minska ditt ordräkning genom att eliminera vanliga uppsägningar i dina meningar. Några vanliga uppsägningar inkluderar "Tillagd bonus," "jaga efter," "slutresultat," och "gå samman."
  • Meningar som "Vart är hon påväg till?" och "Var är huset ?" har onödiga prepositioner. De behöver inte vara öppna om de inte följs av objektet i dessa konstruktioner.
  • Bild med titeln Undvik att gå över ett uppsatsordbegränsning Steg 12
    5. Ta bort repetitionen. Försök att göra var och en av dina poäng bara en gång. Att göra din poäng effektivt och kortfattat första gången eliminerar behovet av att upprepa dig själv. Detta tar övning men det är en färdighet värt att honing-du uppskattar denna färdighet i hela ditt liv.
  • Bestäm när du kommer att göra var och en av dina poäng och bara nämna dem där. Om du befinner dig att nämna en poäng upprepade gånger och det gör det inte för att stödja den specifika stycket, ta bort det.
  • Bild med titeln Undvik att gå över ett uppsatsordgräns Steg 13
    6. Undvik överdriven säkring. Ibland måste du kvalificera uttalanden, särskilt när du diskuterar teorier, förutsägelser, påståenden eller korrelationer. Ord som minskar ditt uttalande, till exempel "eventuellt" eller "makt," säkras ord. Undvik att använda flera former av samma säkring i en mening.
  • Ett exempel på för mycket säkringar är: "Det finns en chans att mannen eventuellt kan komma idag." Denna mening låter bättre som: "Det finns en chans att mannen kommer att komma idag."
  • "jag tror det" är ofta en onödig form av säkring. Istället för att skriva, "jag tror det," ge anledningen till varför du tror det. Till exempel, bara ange det "Variabel A kommer sannolikt att öka variabel B eftersom...."
  • Bild med titeln Undvik att gå över ett uppsatsordbegränsning Steg 14
    7. Försök att ta bort den första meningen från dina stycken. I många fall är den första meningen i ett stycke bara fyllmedel och lägger inte till den totala punkten i stycket. Gå igenom din uppsats och se om det finns några första meningar som du enkelt kan ta bort medan du fortfarande håller på styckets integritet.
  • Du kan också arbeta med att kombinera de första och andra meningarna i dina stycken. Ibland kan du kombinera dem och minska ditt ordräkning, samtidigt som de behåller den underliggande meningen med dem.
  • Bild med titeln Undvik att gå över en uppsatsordbegränsning Steg 15
    8. Bli inte alltför fäst på ditt skrivande. Att veta vad man ska skära är en viktig egenskap hos bra författare. Fråga dig själv: "Skulle jag vilja vada genom detta? Är det skrivet engagemang och är det till den punkten?" Om du svarar nej, vet du att du inte är direkt eller kommunicerar bra med din publik.
  • Skära överflödiga idéer men ta inte bort dem helt om du tror att de har meriter. Placera dem i ett nytt dokument för en annan uppsats eller gratis skrivinspiration.
  • Tips

    Många lärare placerar en ordgräns som en allmän riktlinje, inte som en exakt regel. Om så är fallet, då kommer det inte att bli ett stort problem. Vilka lärare vill inte ha är gigantiska papper som inte har redigerats eller väl genomtänkt.

    Varningar

    Medan passiv röst har en plats, särskilt i metodernas sektioner av vetenskapliga papper, bör du i allmänhet undvika det. Även om det låter dig spara ett ord här eller där på längden på ditt papper tenderar den passiva rösten att göra ditt skrivande mindre klart och direkt, och din ton mer stilt och formell. Använd sparsamt om ditt mål är att skriva med klarhet och koncision.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande