Hur man kommer med en avhandling

Alla studenter, antingen i gymnasiet eller högskolan, måste skriva standard expository (förklarande) eller övertygande uppsatser. Varje uppsats måste innehålla en avhandling. En avhandling är din huvudpunkt och presenteras som ett argument. Att skriva ett avhandlingsdeklaration innebär att du svarar på huvudfrågan och gör lite forskning för att se till att din avhandling kan säkerhetskopieras.

Steg

Del 1 av 3:
Förstå ditt ämne
  1. Bild med titeln kommer upp med en avhandling Steg 1
1. Bestämma uppdraget eller uppgiften som läraren har gett. Var noga med att du vet vilken typ av uppsats, dess längd, format, ämne, syfte, parametrar och struktur. Oavsett om du har ett tilldelat ämne eller ett mer allmänt ämne är ditt första steg att destillera uppdraget i en fråga som din avhandling kan svara.
  • Tänk på ditt uppdragsämne. Vad förväntas du skriva om? Ta sedan det här ämnet och gör det till en fråga som du kan svara.
  • Till exempel, om du tilldelas ett papper eller rapport om att förklara säkerhetsfördelarna med att böja din säkerhetsbälte i bilen, gör det till en fråga som du kan svara.
  • Ditt ämne blir "Vad är säkerhetsfördelarna med att buckla din säkerhetsbälte?"
  • Svaret på den här frågan är början på din avhandling.
  • Bilden med titeln kommer upp med en avhandling Steg 2
    2. Fokusera på ämnet som ska utvecklas. En bra avhandling ger en kortfattad synvinkel som är relevant för ditt ämne. Se till att din avhandling tar en tydlig och försvarbar position på ditt ämne. Är ditt ämne ett argument, en förklaring, en personlig beskrivning, en kontrastiv analys eller en bokanalys?
  • Att veta vilken typ av papper du skriver kommer ytterligare att hjälpa dig att bygga en kvalitetsavhandling. Även om du kan skriva ett papper om andra världskriget eller den stora Gatsby, bör ditt uttalande innehålla liknande attribut.
  • Ett bra avhandlingsdeklaration svarar på frågan om dig. Det är din tolkning av ämnet. Det bör sträva efter att göra anspråk på att andra kan tvist.
  • Din avhandling bör också uttrycka en huvudidé som kan utvecklas tillräckligt för att täcka alla delar av uppdraget.
  • Bilden med titeln kommer upp med en avhandling Steg 3
    3. Tänk på vad du vill säga om ämnet. Gör någon preliminär forskning om ämnet för att hjälpa till att utveckla din synvinkel. Välj något om ditt ämne som intresserar dig.
  • Oavsett om du får ett brett uppdrag som ett papper på Great Gatsby, eller ett mer specifikt ämne som fördelarna med att bära säkerhetsbälten, måste du ta en sida och förklara det tydligt.
  • Bryta ner ditt ämne till ett argument att du kan tala om. Till exempel, om ditt ämne handlar om fördelarna med säkerhetsbälten, har du många synpunkter att utforska. Du kan ta en bredare rutt och besluta att prata om minskningen av dödsolyckor eftersom säkerhetsbälten blev nödvändiga. Eller du kan få mer specifik och diskutera lagarna om att bära din säkerhetsbälte i baksätet. Ditt argument just nu är att säkerhetsbälten räddar liv.
  • Tänk på en mängd olika synpunkter innan du bosätter sig på din avhandling. Ditt argument kan vara att säkerhetsbälten inte ger några nya fördelar. Denna sida kan vara svårare att argumentera i ett så stort område, dock. Eftersom det kan finnas mycket information mot dig, kan du överväga att bli mer specifik. Du kan överväga att argumentera för att säkerhetsbältet inte har förbättrat säkerheten i x tid. Det kan hända att det finns mer information om framstegen med andra säkerhetsåtgärder som har utvecklats mycket längre än säkerhetsbälten.
  • Om ditt ämne är ännu bredare, som en rapport om Great Gatsby, måste du hitta en vinkel som du kan argumentera om eller vad som är intriger du om boken. Kanske efter att ha läst boken blev du intresserad av hur amerikansk konsumentism och penningpride ledde till den stora depressionen.
  • Skräddarsy hur specifikt ditt ämne är baserat på den önskade längden på ditt papper. Om du har ett längre papper kanske du vill utforska ett ämne i stort sett, men för ett kortare papper kan du behöva vara mycket specifik.
  • Bilden med titeln kommer upp med en avhandling Steg 4
    4. Kom upp med din egen fråga för att svara för detta ämne. Ett bra sätt att komma med en solid avhandling är att ställa en fråga.
  • Du kanske har frågan: "Vad är de verkliga världsplanifieringarna av de teman som presenteras i Great Gatsby?"
  • Därför börjar du med den här slutsatsen som en mening: "Den monetära stolthet och dikotomi av gamla och nya pengar som avbildas i Great Gatsby ledde till den stora depressionen". Det här är inte din avhandling än. Det här är inte tillräckligt bra, men det gör det möjligt för dig att få en början och huvudidé.
  • Kom ihåg att du vill ta ställning till att rimliga människor kan argumentera. Det betyder inte att du måste ta en impopulär åsikt, men du borde kunna skapa en konversation med din avhandling.
  • Bilden med titeln kommer upp med en avhandling Steg 5
    5. Tänk på hur man uttrycker din punkt i en enda, fullständig mening. Om du var tvungen att ange din idé "i ett nötskal", vad skulle du säga?
  • Du har redan börjat göra detta genom att hitta din synvinkel. Men ditt argument är inte helt format än.
  • När du har kommit med din idé, gör du lite forskning för att se om du har tillräckligt med trovärdig information för att säkerhetskopiera det.
  • Kanske tittar du upp säkerhetsbältet och tycker att det inte finns tillräckligt med information för att argumentera för att säkerhetsbältet inte har förbättrats tillräckligt. Eller att det inte finns tillräckligt med information för att ge ett motargument. Under forskning, läser du om framstolsbelägg och baksätebälte. Du bestämmer då att ditt argument är att backseat passagerare ska behöva bära säkerhetsbälten. Säkerhetsbälten är inte alltid skyldiga att bäras i baksätet beroende på regionen. Du hittar det här ämnet har tillräckligt med information för att utforska.
  • Skriv ner några olika meningsalternativ som hävdar din synvinkel. Försök att göra en lite annorlunda punkt i varje mening. En mening kan vara: "Backseat passagerare bör alltid krävas för att bära säkerhetsbälten."En annan kan vara:" Att inte ha på sig säkerhetsbältet i baksätet ökar risken för allvarlig skada med x procent."
  • Om du skriver om ett bredare ämne, som din bokrapport om Great Gatsby, kan du hitta genom forskning att ditt nuvarande argument är för hypotetiskt. Du kanske inte hittar tillräckligt med faktisk korrelation för att stödja ditt ämne i samband med ditt dokuments krav. Ytterligare forskning krävs för att stödja eller ändra ditt argument.
  • Del 2 av 3:
    Samla information och brainstorming
    1. Bilden med titeln kommer upp med en avhandling Steg 6
    1. Kompilera några källor för att säkerhetskopiera ditt argument. Innan du slösar bort tidskrivning av din avhandling och kämpar för att fylla ett papper som säkerhetskopierar din punkt, samla några källor som ger dig tillräckligt med information för att skriva om.
    • Om du bestämmer dig för att argumentera för att säkerhetsbälten ska bäras i baksätet, hitta källor som ger dig krasch och säkerhetsstatistik. Leta efter artiklar och fakta som argumenterar båda sidor av argumentet.
    • Om du skriver om teman konsumentism och stolthet som avbildas i Great Gatsby som fungerar som en färdplan för den stora depressionen, orsakar forskningsorder till den stora depressionen. Gör ytterligare forskning för att se om andra människor har ett liknande argument till din. Se hur andra liknande ämnen och artiklar går om att relatera den faktiska historien i Great Gatsby till den stora depressionen.
  • Bilden med titeln kommer upp med en avhandling Steg 7
    2. Skriv en "repa" mening. Se till att det är en fullständig mening med ett ämne och verb. Det kan inte vara en fråga, eller ett meddelande om ditt syfte ("I den här uppsatsen ska jag...").
  • Med tillräckligt med information för att säkerhetskopiera din avhandling är det dags att gå tillbaka till det du redan har skrivit och se vad du kan behöva ändra på det. Kanske gav din forskning dig en ny vinkel som inkluderar.
  • Medan du tidigare hade "backseat passagerare bör behöva bära säkerhetsbälten hela tiden", inser du att detta inte uppfyller alla kraven i din avhandling. Även om du har ett solidt argument, har du inte helt besvarat din fråga.
  • Frågan: "Vad är fördelarna med att buckla din säkerhetsbälte?"Behöver fortfarande adresseras. Titta igenom din forskning för att hitta en viss specifik statistik för att säkerhetskopiera ditt uttalande.
  • Bild med titeln kommer upp med en avhandling Steg 8
    3. Se till att din mening slår "så vad?"Test. Det kan inte bara vara ett faktumtillstånd, men måste innehålla bevis som säkerhetskopierar din åsikt. Om någon läser din mening vill du att den ska framkalla ett svar.
  • Medan "backseat passagerare ska behöva bära säkerhetsbälten hela tiden", uttrycker din åsikt, det ger inte ett argument än att någon verkligen kan tävla.
  • Bli specifik med "varför" eller "vad är". "På grund av att X procent av otroliga baksätpassagerare utstötas och dödsfallas i bilolyckor, bör backseat passagerare vara skyldiga att spänna upp hela tiden."Är en mer strukturerad avhandling som ger en" varför ".
  • Detsamma gäller för din potentiella bokrapport. "Den monetära stolthet och dikotomi av gamla och nya pengar som avbildas i Great Gatsby ledde till den stora depressionen."Erbjuder inte exakt en specifik tolkning av det litterära arbetet. Tänk på, "rädslan för muddled klasssystem och strävan efter den amerikanska drömmen avbildad i Great Gatsby ledde till en ålder av konsumentism och överskott, vilket utlöste den stora depressionen."Denna mening definierar tydligare din hållning. Det passerar också "så vad?"Test eftersom du har skisserat en kontroversiell synvinkel som presenterar en tolkning av litteraturen.
  • Bilden med titeln kommer upp med en avhandling Steg 9
    4. Läs över din mening en gång till och se om den svarar på din fråga. Se till att din mening innehåller ord som anger ämnet, din åsikt och att det inte vänder.
  • Att bli mer specifik i din avhandling är bra, men det kan ibland få dig att vandra när du försöker att införliva allt du vill säga. Kom ihåg att din avhandling är en en-meningen introduktion som ger en skiss för ditt papper.
  • Du behöver inte inkludera varje liten detalj du kommer att röra på i din avhandling. Det ska ge en välstrukturerad översikt.
  • Om din ursprungliga fråga är "Vad är säkerhetsfördelarna med att buckla din säkerhetsbälte?"Läs över din aktuella avhandling och se om den fortfarande svarar den frågan. "På grund av att X procent av otroliga baksätpassagerare utstötas och dödsfallas i bilolyckor, bör backseat passagerare vara skyldiga att spänna upp hela tiden."Din aktuella avhandling svarar inte exakt på den här frågan, så det är dags att revidera det igen.
  • "Vad är de verkliga världsplanifieringarna av de teman som presenteras i Great Gatsby?"Besvaras i vårt nuvarande uttalande:" Rädslan för muddled klasssystem och strävan efter den amerikanska drömmen som avbildas i Great Gatsby ledde till en ålder av konsumentism och överskott, vilket utlöste den stora depressionen."Men vi kan fortfarande revidera och dra åt vårt uttalande.
  • Del 3 av 3:
    Slutföra din avhandling
    1. Bilden med titeln kommer upp med en avhandling Steg 10
    1. Se till att din avhandling har en argumentabel punkt, det är inte alltför generellt ett faktum eller enbart en personlig åsikt. Även om din avhandling är i huvudsak din personliga åsikt, måste den presenteras som ett strukturerat argument.
    • Din avhandling är ett uttalande om att andra kan ha en annan åsikt om. Och som du kommer att utvecklas i din uppsats för att visa varför du har denna synvinkel.
    • Kontrollera att din avhandling innehåller ett argument som träffar på fokus för din fråga.
    • Att revidera din säkerhetsbältesuppsats till: "Ökande säkerhetsbälteslagar för att inkludera obligatoriska buckling i baksäten kommer att ge ytterligare säkerhetsförmåner genom att minska andelen dödsfall i fordonsolyckor."Bättre svar på din ursprungliga fråga.
  • Bilden med titeln kommer upp med en avhandling Steg 11
    2. Slå en balans mellan att vara för vag och för specifik i din avhandling. Ett mycket vagt, stort uttalande kommer att kräva många sidor för dig att stödja tillräckligt. En mycket specifik idé kan inte vara ett starkt nog argument eller ge tillräckligt med bevis för att säkerhetskopiera.
  • Medan "rädslan för muddled klasssystem och strävan efter den amerikanska drömmen avbildad i Great Gatsby ledde till en ålder av konsumentism och överskott, vilket utlöste den stora depressionen."Svar på din fråga, det är något brett.
  • "Teman av rikedomens skillnader i amerikansk royalty, och strävan efter den amerikanska drömmen som presenteras i Great Gatsby visar en parallell med verklig konsumentism och överskott som ledde till den stora depressionen."Narrows ner att du kommer att prata om specifika teman i boken och jämföra dessa fiktiva teman till den verkliga världen.
  • Detta är också ett exempel på en avhandling som kan brytas upp i två meningar.
  • Bilden med titeln kommer upp med en avhandling Steg 12
    3. Se till att din avhandling täcker uppdraget. Nu när du har sammanställt bevis, reviderad och kommer till en viss ståndpunkt, läs över uppdraget igen. Se till att du kan skriva ett papper med din nuvarande avhandling som uppfyller kraven.
  • Om din uppgift var att diskutera fördelarna med säkerhetsbälten, läs din avhandling igen och fråga dig själv om den kan täcka kriterierna.
  • "Ökande säkerhetsbälteslagar för att inkludera obligatoriska buckling i baksäten kommer att ge ytterligare säkerhetsförmåner genom att minska andelen dödsfall i fordonsolyckor."I den här avhandlingen har du tagit en position som kan hävdas.
  • Du har gjort det specifikt genom att minska ditt ämne, en viss aspekt av säkerhetsbältesäkerhet. Och du har gett ett svar på hur ditt argument kommer att diskutera fördelarna med säkerhetsbälten.
  • Bild med titeln kommer upp med en avhandling Steg 13
    4. Se till att du kan noggrant förklara dina idéer tillräckligt bra i din uppsats för att stödja din avhandling. Om du redan har gjort lite forskning, som du måste anlända till din avhandling, borde du kunna ge tillräckligt med bevis över hela din uppsats för att säkerhetskopiera ditt krav.
  • Innan du börjar papperet, se till att du har uppfyllt alla kriterier. Svarar du på en fråga? Tar du en position andra kan utmana eller motsätta sig? Är din avhandling specifik nog? Passerar det "så vad?"Och" Hur och varför?"Test.
  • Om din avhandling inte uppfyller dessa krav, ta en paus och sedan gå tillbaka och revidera. Ibland, efter att ha tagit ett steg tillbaka, kan du komma tillbaka med en bättre vinkel.
  • När du skriver din uppsats följer du din avhandling och skiss, men känner inte att du måste äventyra ditt papper för att passa din avhandling. Om du befinner dig som behöver revidera din avhandling under hela din uppsats, gör det.
  • Tips

    Din avhandling kan visas som den första meningen i en kort uppsats (2-3 stycken), men vanligtvis är det sista meningen i din introduktion.
  • Var noga med att följa upp din åsikt över hela uppsatsen, utan att gå in i ett annat ämne.
  • Leta efter bra provuppsatser i din lärobok, handbok eller skrivlabb.
  • Ibland behöver en avhandling två meningar men försöker få din idé i en mening. Det kan vara lite länge, men det är vanligtvis acceptabelt.
  • Var noga med att din avhandling inte är en fråga: "Stödjer alla européer euron?" är inte en avhandling, men frågan din avhandling kan svara.
  • Försök att inkludera en lista med orsaker, orsaker, poäng, etc. in i din avhandling som du kommer att utvecklas i din uppsats.
  • I slutsatsen eller slutliga meningarna, var noga med att hänvisa till avhandlingen, men använd något annorlunda språk. Upprepa inte bara avhandlingen.
  • Be din lärare att granska din avhandling och vara beredd att skriva om det flera gånger innan du är klar. Det är möjligt att du kan skriva om det även efter att du har avslutat uppsatsen om ditt argument ändras något.
  • Varningar

    Var noga med att du inte bara kopierar något du hittar på Internet. Plagiat är olagligt och kan ta dig bort från klassen och skolan. Lärare kan enkelt gå på webbplatser och kontrollera plagiering.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande