15 Sätt att göra ditt skrivande längre (och gå igenom författarens block)

Även när du har en bra idé kan det hända att det inte känns. Oavsett om du arbetar med en uppsats för skolan eller den roman du alltid har drömt om att skriva, kan det vara svårt att fly från författarens block när det börjar. Den här artikeln visar att de många knep du kan använda för att återvända till ritbordet och slutligen stärka, förlänga och klargöra ditt arbete så att det är det bästa det kan vara.

Steg

Metod 1 av 15:
Läs igenom anvisningarna på ditt uppdragsblad.
  1. Bild med titeln Expand ditt skrivsteg 1
1. Se till att du har tagit upp allt i instruktionerna. Även om du kanske tror att du har täckt allt i ditt ämne, tittar över uppdraget igen kan du hjälpa dig att hitta poäng du eventuellt missat i ditt ursprungliga utkast.
  • Om du märker något som saknas, notera de saknade elementen och lägg till dem på ditt arbete för att klargöra och utöka ditt skrivande.
Metod 2 av 15:
Revisit dina ursprungliga anteckningar eller kontur.
  1. Bild med titeln Expand ditt skrivsteg 2
1. Leta efter några idéer eller delplottar du inte har använt än. Finns det några punkter i det färdiga utkastet som för närvarande saknas? Finns det en delplot som du ursprungligen var intresserad av att lägga till det som kastades ut under vägen? Återvända till de ursprungliga idéerna och experimentera med att lägga tillbaka dem i ditt arbete.
Metod 3 av 15:
Ompröva din avhandling eller argument om du har en.
  1. Bild med titeln Expand ditt skrivsteg 3
1. Revisit ditt ursprungliga argument eller avsikt. I slutändan, vad är det som du argumenterar? Om du har svårt att avleda svaret på den här frågan kan du behöva stärka din avhandling.
  • För att stärka och klargöra ditt argument, se till att din avhandling omfattar både ett ämne och en åsikt.
  • Även om du skriver inte innehåller en avhandling, undersök ditt ursprungliga ämne eller avsikt. Vad ville du att läsaren skulle känna när du ställer ut för att skriva din historia? Till exempel kan du ha satt ut för att skriva en stor äventyrshistoria, men hitta ditt första utkast är mer av en meanderande resa. Överväg att göra ändringar så att den kan återgå till vad du ursprungligen tänkte det vara.
Metod 4 av 15:
Använd gratis skrivning för att brainstorma nya idéer.
  1. Bild med titeln Expand ditt skrivsteg 4
1. Gratis skrivning är en ostrukturerad skrivform som kan hjälpa dig att utforska dina idéer. För att frigöra skriv, sätt en tid i 15 minuter och skriv ut någon tanke du har på ditt ämne. Försök att undvika att skriva med något uttalande eller plan för vad du vill åstadkomma. Denna metod är mer fokuserad på att helt enkelt låta ditt sinne vandra.
  • Du kanske inte slutar med alla de idéer du skriver om, men gratis skrivning kan vara ett bra verktyg för att hjälpa till att utöka ditt sinne om ämnet och uppmuntra dig att komma ut från alla skrivande vägar du har slagit.
Metod 5 av 15:
Gör en idélista för att tänka på ännu mer.
  1. Bild med titeln Expand ditt skrivsteg 5
1. Lista ut varje idé du kan tänka på om ditt ämne. Även om du kanske tror att du har tänkt på allt, kan du bli förvånad över de nya tankarna du kommer med när du är tvungen att tänka på nya. För att göra en idélista, skriv ner ditt ämne eller historik titel längst upp på sidan. Nästa, Brainstorm alla riktningar som ditt papper eller berättelse kunde gå. Inkludera även de vildaste idéerna du vet att du inte kan använda, eftersom det här är bara experimentet.
  • Försök att trycka dig själv för att tänka på allt du kan! Att utforska alla dina alternativ kan hjälpa dig att bredda ditt perspektiv på ditt ämne och hjälpa dig att tänka på idéer som du aldrig har kommit över.
Metod 6 av 15:
Tänk på kartan för att organisera alla dina idéer.
  1. Bild med titeln Expand ditt skrivsteg 6
1. Detta är ett bra verktyg för att undersöka idéer och hur de relaterar till varandra. Om efter gratis skrivning och en idélista har du kommit med en ny potentiell plotline eller en viktig punkt för att stärka ditt argument, skriv det ner på en bit papper och rita en cirkel runt den. Därefter, dra en pil och lägg till en subtopic eller idé som härrör från huvudämnet. Fortsätt lägga till fler idéer, ritning från antingen det ursprungliga ämnet eller någon av de subtopiska ämnen du utvecklat. Fortsätt skriva tills du har en fullständig karta över sammankopplade idéer.
  • Använd Mind-kartan som en guide till din skrivprocess framåt, som anslutningarna och nya idéer du kom med kan hjälpa dig att expandera och vidareutveckla poäng du har gjort.
Metod 7 av 15:
Håll din publik i åtanke.
  1. Bild med titeln Expand ditt skrivsteg 7
1. Kom ihåg att andra människor, inte bara du, läser ditt arbete. Tänk på vad din publik redan kan veta om ditt ämne mot vilken information som ska ges till dem.
  • Till exempel kan logistiken hos den fantasivolvera du skapat kan tyckas tydlig för dig eftersom du har utvecklat idén. Det kanske inte är superklart för läsaren om du inte ger tillräckligt med kontextuella ledtrådar eller nödvändig information för att få din poäng över.
Metod 8 av 15:
Fråga dig själv om du har gjort ämnet klart.
  1. Bild med titeln Expand ditt skrivsteg 8
1. Läsaren behöver veta vad ditt ämne verkligen utforskar. Under hela skrivprocessen kan det vara frestande att följa någon intressant idé eller tangent som kommer att tänka på. Så bra som det här kan vara när du skriver ett grovt utkast, när du reviderar, hone i ditt ämne så att ditt skrivande är klart för läsaren.
  • Till exempel kan du skriva ett fiktionsarbete om en prinsessa. Klargöra att historien handlar om prinsessan genom att etablera henne som huvudpersonen tidigt. För att göra detta, överväga att fokusera på hennes erfarenhet som ledningslinjen, vilket ger detaljer om hennes inre-monolog, och ger läsaren bakgrundsinformation om hennes liv.
Metod 9 av 15:
Kontrollera att du har gett nödvändig bakgrundsinformation.
  1. Bild med titeln Expand ditt skrivsteg 9
1. Inkludera bakgrundsinformation för att klargöra ditt skrivande. Läsare behöver veta hur ditt ämne fungerar, hur ditt påstående är sant, eller hur din fiktiva värld fungerar. Denna kontextuella information kommer att ge din publik en tydligare, djupare bild av ditt arbete.
  • Låt oss säga att du skriver ett papper på vindkraftverk. Innan du hoppar in i varför bör vi anta vindkraft som en resurs, förklara hur vindkraftverk fungerar. Detta kommer att hjälpa din läsare att investeras i ditt argument, eftersom de förstår hur vindkraftfunktioner och kan göra ett välgrundat beslut om huruvida de håller med ditt påstående.
  • Om du arbetar med en fantasy roman om ett fiktivt land, lägg till detaljer om hur människor bor i den världens dagliga. Dessa detaljer kan vara allt från regeringens system i landet till kulturella tullar för roliga attribut som mat som karaktärerna äter.
Metod 10 av 15:
Se till att din läsare vet varför ämnet är viktigt för dem.
  1. Bild med titeln Expand ditt skrivsteg 10
1. Du behöver några insatser för att få läsare investerat i ditt skrivande. Granska ditt arbete för att se att det skickar varför ämnet eller berättelsen är viktigt för läsaren.
  • En argumenterande uppsats om giftigt avfall måste innehålla information om varför giftigt avfall är dåligt, men också varför det är relevant för läsaren personligen. Inkludera detaljer om de skadliga effekter som den kan ha på ekosystemet, och hur de toxiner kan påverka luftkvaliteten.
  • Om din fiktiva karaktär försöker vinna en maraton, varför ska dina läsare investeras i den historien? Kanske kan maraton fungera som en metafor för ett svårt ont som de skulle vilja övervinna, eller som ett medel för att förbättra sitt liv efter en serie misstag.
Metod 11 av 15:
Forskning ditt ämne noggrant.
  1. Bild med titeln Expand ditt skrivsteg 11
1. Samla mer information om du hittar ditt arbete saknas. Även om du kanske har genomfört någon forskning i de inledande stadierna av skrivprocessen, kan du behöva återkomma forskningsprocessen och samla mer information om du tror att ditt arbete behöver expandera. Ta anteckningar och dra några användbara citat eller statistik som kan lägga till djupet i ditt papper. Var noga med att inkludera var varje bit av information kom från, eftersom du måste citera dina källor exakt att inkludera den informationen.
  • Om du arbetar med ett fiktionsprojekt och kämpar med en viss punkt i berättelsen, leta efter specifika, verifierade källor om det ämnet. Låt oss säga att det finns en stridscen i din berättelse, men det läser som lite vagt. Du kan behöva genomföra mer forskning om specifika slagtaktik och rustning.
  • På samma sätt kan din uppsats behövas ytterligare forskning om du hittar några stycken som saknar information. Undersök ditt papper för att se om det finns några poäng som behöver mer bevis, till exempel ytterligare citat eller citerade källor. Använd digitala bibliotek som JSTOR.com eller ta en resa till biblioteket för att ge ditt papper lite mer vikt.
Metod 12 av 15:
Lägg till ytterligare bevis för ditt skrivande.
  1. Bild med titeln Expand ditt skrivsteg 12
1. Använd dina forskningsanteckningar för att lägga till bevis för ditt skrivande. Granska dina anteckningar Förutom ditt eget skrivande för att hitta platser där citat, statistik eller relevant information kan läggas till som bevis inom ditt eget arbete. Nästa, integrera citat eller omskriven informationen, se till att du kan citera din källa korrekt.
  • Om du är osäker på hur du korrekt citerar en källa, kontakta webbplatser som https: // uggla.purdue.edu /, vilket kan ge dig exakt information om specifika citationstiler.
Metod 13 av 15:
Förbättra och utöka dina beskrivningar.
  1. Bild med titeln Expand ditt skrivsteg 13
1. Beskrivande språk kan hjälpa till att ge dina läsare en fullständigare bild av ditt skrivande. Har du någonsin skrivit en historia för en lärare och fått anteckningen tillbaka, "Visa, berätta inte"? Rådet hänvisar till att använda deskriptorer som syn, ljud och lukt för att göra dina bilder mer levande. Reexaminera ditt arbete för platser där du kan behöva några ytterligare sensoriska detaljer.
  • Ta en beskrivning som "Marie gick till parken på en vacker dag."Det är bra att börja, men det låter inte läsaren veta varför exakt dagen är vacker och vad parken ser ut. Vissa sensoriska detaljer kan göra beskrivningen mycket mer levande. Prova något som, "luktade luften som rosor som Marie gick till parken. Hon andades i den varma luften och tittade när solen kastade skuggor över trottoaren."
Metod 14 av 15:
Klargöra ditt skrivande.
  1. Bild med titeln Expand ditt skrivsteg 14
1. Det finns många steg du kan ta för att göra ditt skrivare. Saker som Run-on-meningar och passiv röst gör ditt skrivande svårt att förstå. Granska ditt skrivande hittills och kolla om det finns några punkter som behöver redigera eller omformulera.
  • Om du hittar många körningar, bryta dem upp i kortare meningar för tydlighet. Därefter, försök lägga till några övergångsord för att kommunicera hur meningarna ansluter till varandra. Exempel på övergångsord inkluderar också, men dessutom, och därför.
  • En mening som är skriven i aktiv röst säger klart motivet som utför en åtgärd, jag.e. Jim klippte gräsmattan. I den här meningen lämnas läsaren utan tvekan att Jim är motivet som klipper gräsmattan. Passiv röst, men låter inte läsaren på den här klargörande detaljerna. Passiv röst avslöjar inte vem som begår åtgärden, jag.e. gräsmattan klippades. Hålla dig till aktiv röst för att hålla ditt skrivande och koncis, och överväga att revidera några meningar med passiv röst.
Metod 15 av 15:
Begränsa ditt ämne.
  1. Bild med titeln Expand ditt skrivsteg 15
1. Ditt ämne kan vara för allmänt att expandera på. Även om du kanske tror ett brett ämne skulle låna sig till en längre skrivelse, kan det vara en överväldigande och nära omöjlig uppgift att utarbeta alltför breda ett ämne. Välj en specifik aspekt av ditt ämne så att du kan gå in i så mycket detaljer som möjligt.
  • Om du till exempel skriver en argumenterande uppsats om behovet av förnybara energikällor, överväga att skriva ditt papper om fördelarna med en viss källa som vind eller solenergi. Ett 5-sidigt papper om varje typ av förnybar källa måste vara ganska generellt, eftersom du inte skulle ha utrymme och tid att gå in i mycket detaljer om funktionen och fördelarna med var och en. Ett papper av samma längd på en typ av energikälla gör att du verkligen kan gå in i detaljerna för att utöka ditt skrivande.
  • Att välja ett specifikt ämne kan också hjälpa till att påskynda forskningsprocessen, eftersom du kan ha en bättre tid att hitta specifika, tillämpliga källor än om ditt ämne var för brett.
Dela på det sociala nätverket:
Liknande