Hur man gör visuell analys i konsthistoria

Om du tar en konsthistorikklass kan en visuell analysuppgift verkar överväldigande. Lyckligtvis är en visuell analys i grunden bara en beskrivning av vad du ser i en konst. Det är verkligen viktigt att du inte skynda dig själv när du observerar stycket, eftersom riktigt detaljerade beskrivningar hjälper dig att förklara hur du känner för arbetet. Du behöver inte göra forskning om konstnären eller stycket för att göra en effektiv visuell analys, även om du kan göra det för ett formellt tolkningspapper.

Steg

Metod 1 av 3:
Observation
  1. Bild med titeln Gör visuell analys i konsthistoria Steg 1
1. Titta på konstverket långt ifrån innan du flyttar nära att observera detaljer. Det är fantastiskt hur mycket ditt perspektiv förändras när du flyttar bort från stycket. Börja observera arbetet från ett avstånd så att du kan se allt. Ta sedan några steg närmare och uppmärksamma de detaljer som står ut till dig. Fortsätt flytta närmare och ta anteckningar när du märker fler saker.
  • Ge dig mycket tid att observera konstverket. Om du tar grundläggande anteckningar, har du enklare tid att sätta ihop en tankeväckande, intressant analys.
  • Bild med titeln Gör visuell analys i konsthistoria Steg 2
    2. Notera skala, komposition och utrymme. Skalan hänvisar till storleken på konstverket eller dess ämnen och kompositionen är hur formerna är anordnade eller organiserade. Du kan nämna var kontaktpunkten är på eller notera vad som finns i bakgrunden och förgrunden. Detta binder i hur konstverket hanterar utrymme, eftersom perspektivet kan göra ett 2D-objekt verkar 3-dimensionellt.
  • Om du analyserar en skulptur, var uppmärksam på ämnets storlek. Tornet över dig eller är det så litet att du måste komma nära att se detaljerna?
  • Bild med titeln Gör visuell analys i konsthistoria Steg 3
    3. Ange de formulär som du ser i stycket. Tänk på formulär som saker som är i konstverket. Du kanske ser naturliga former som träd, floder eller stenblock, eller du kommer att märka byggda former som byggnader, väggar eller broar. Om konstverket har figurativa former, så ser du människor som ämne eller i bakgrunden.
  • Formulär är förmodligen en av de första sakerna du märker om en bit av konstverk eftersom de brukar ta din uppmärksamhet. Till exempel är i Monets trädgårdsmålningar den byggda formen av en bro och de naturliga formerna av vattenliljor de viktigaste formerna.
  • Bild med titeln Gör visuell analys i konsthistoria Steg 4
    4. Nämna färgerna i stycket. Tillbringa lite tid som verkligen tittar på hur konstnären valde färger och nyanser. Ge biten av varma eller svala vibbar? Jobbar färgerna harmoniskt eller kolliderar de? Du kan också notera om färgerna är pulserande eller bleka och tråkiga.
  • Om det finns färgkontraster i stycket, förklara var du märker dem. Till exempel kan du säga, "Ämnet ansikte är en rik, brun ton som står i kontrast med den blekblå av hennes klänning."
  • Bild med titeln Gör visuell analys i konsthistoria Steg 5
    5. Lista ljuset och tonen i stycket. Skriv om källan till ljus i konstverket, som kan visas i stycket eller utsidan av det. En stark ljuskälla innebär att du också märker skuggor. Beskriv om skuggorna hjälper till att skapa 3-D-formulär eller om de lägger till atmosfären i målningen. Ljuset påverkar också tonen, vilket är mängden ljus och mörk i konstverkets färger.
  • Till exempel kan ljus som faller på ett ansikte belysa det så att det ser ut levande.
  • Bild med titeln Gör visuell analys i konsthistoria Steg 6
    6. Leta efter textur och mönster inom arbetet. Vissa konstnärer använder konsistens för att få sina bitar att se mer realistisk ut medan andra tror på att deras märkbara penselsträngar är en del av stycket. Var uppmärksam på texturer - är ämnen smidiga, pebbled, mjuka eller prickiga? Sedan leta efter mönster eller former som konstnären använder. Detta kan vara en repetitiv detalj som du ser på ämnets kläder, eller du kanske frågar dig själv varför en konstnär arrangerade geometriska former på ett visst sätt.
  • Metod 2 av 3:
    Tolkning och analys
    1. Bild med titeln Gör visuell analys i konsthistoria Steg 7
    1. Diskutera vilken effekt som konstverket har på dig. Innan du dyker in för att förklara stycket, ta en stund att överväga hur det får dig att känna. Om du tar en konstklass, kommer du förmodligen att dela dina tankar med gruppen. Försök att föreställa sig vad konstnären hoppades att uppnå för att göra stycket och bestämma om du tror att de var effektiva. Fråga dig själv vad det handlar om det stycke som får dig att känna det här sättet.
    • Till exempel kan du säga att du känner en känsla av lugn om du tittar på ett landskap med mjuk belysning, mjuka kurvor och bleka färger medan en abstrakt målning med ljusa, skarpa linjer kan få dig att känna sig energisk.
  • Bild med titeln Gör visuell analys i konsthistoria Steg 8
    2. Skriv en avhandling som är det viktigaste temat eller problemet du vill utforska. Mycket av ditt papper kommer att fokusera på de observationer du gör, men de borde alla vara bundna till huvudanspråk.Om du skriver från en prompt kan din instruktör berätta att jämföra 2 stycken, så du skulle använda din avhandling för att hävda att bitarna är lika eller olika på något sätt.
  • Till exempel kan din avhandling vara, "Van Gogh använder upprepande mönster i Den stjärniga natten Att skapa rörelse som drar in tittaren," eller "Duchamps Naken faller en trappa överdriver den mänskliga formen på ett sätt som utmanar tidigare begrepp av organiska och naturliga former."
  • Bild med titeln Gör visuell analys i konsthistoria Steg 9
    3. Dra konstnärliga detaljer från din observation för att stödja din avhandling. Oavsett om du skriver ett visuellt analyspapper eller dela dina tankar i en diskussionsgrupp, knyta konstnärliga detaljer till ditt argument. Kom ihåg att dessa kan innehålla ton, konsistens, färg och komposition. Så, om din avhandling säger att stycket signalerar ett skift i stil för konstnären, kan du jämföra tidigare kompositioner, hur deras skuggning har förändrats, eller hur tonen i målningen är helt annorlunda.
  • Om din instruktör har täckt specifika vokabulärvillkor som förutsägning, perspektiv eller korsluckning, försök att använda dem i din analys.
  • Till exempel, i den stjärniga natten, kan du notera hur molnens post-impressionististiska stil skapar en virvlande rörelse som ger energi till stycket.
  • Bild med titeln Gör visuell analys i konsthistoria Steg 10
    4. Undvik att fokusera på politiska, sociala eller ekonomiska aspekter av konstverket. Det kan vara frestande att prata om symbolik eller ikonografi om konsten du analyserar är rik på mening, men det hör inte i visuell analys. Lämna ut information om de sociala, politiska eller ekonomiska förutsättningarna kring målningen eftersom du bara fokuserar på vad du kan se i konstverket.
  • Fokusera inte på hur målningen producerades antingen-du vill inte inkludera beskyddare eller kommissionens information.
  • Metod 3 av 3:
    Formellt analyspapper
    1. Bild med titeln Gör visuell analys i konsthistoria Steg 11
    1. Forskning stycket och konstnären om du ska skriva en formell analys. Nu när du har en visuell förståelse av stycket, spendera lite tid på konstnären och det historiska sammanhanget. Läs biografier av artisten och historiska översikter av den period då de bodde. Du kan lära dig varför konstnären valde ämnet, hur stycket mottogs, eller hitta kritik av arbetet.
    • Till exempel, om du undersöker Van Gogh, undersöka impressionisterna och postimpressionisterna så att du kan lära dig hur hans arbete mottogs. I ditt papper kan du diskutera Van Gogh reagerade mot den naturliga belysningen av impressionisterna att fokusera på abstrakta färger och mönster.
  • Bild med titeln Gör visuell analys i konsthistoria Steg 12
    2. Introducera konstnären och stycket i första stycket i ditt papper. För att skriva introduktionen, ange konstnären, titeln på arbetet och det datum det gjordes. Det här är en bra chans att berätta för läsaren vilket medel som används och den konstnärliga perioden tillhör det. Avsluta stycket med den avhandling som du gjort i din analys.
  • Till exempel kan din intro ange att van Gogh målade Den stjärniga natten I oljor på duk. Han målade den 1889 och det tillhör den post-impressionistiska skolan. Då kan du ange en avhandling som "Van Goghs djärva borstarbete och ovanliga färger bröt med tidigare målningstraditioner som värderade naturliga nyanser och linjer."
  • Bild med titeln Gör visuell analys i konsthistoria Steg 13
    3. Skriv 1 stycke på varje konstnärligt element som stöder din avhandling. För att skapa ditt papper, se över din visuella analys och välj minst 5 element som du vill täcka. Skriv sedan minst 1 stycke på varje konstnärligt element och förklara hur det binder tillbaka till din avhandling.
  • Till exempel, i ett papper på Den stjärniga natten, Du kan skriva ett stycke på färg, ett stycke på komposition, en på textur, en på form och en på ljus. Kom ihåg att knyta var och en av dessa tillbaka till din avhandling, vilket kan visa hur original de jämfördes med tidigare målningar, till exempel.
  • Bild med titeln Gör visuell analys i konsthistoria Steg 14
    4. Vik upp ditt papper med en sammanfattande stycke. För att skriva din slutsats, välj kort hur dina huvudidéer stödde ditt huvudsakliga påstående. Eftersom det här är en påminnelse, introducera inte nya idéer i slutet eller ditt papper kommer inte att känna sig fullständigt.
  • Det är helt bra att inkludera dina tankar eller känslor om stycket, särskilt i slutet. Dela de insikter du fick med din läsare för att göra slutsatsen mer kraftfull.
  • Tips

    Om din instruktör gav dig en skiss eller rubrik, var noga med att följa det noga! De kan innehålla en hjälpsam lista med observationer de skulle vilja att du ska göra.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande