Hur fryser jordgubbar

Frysning jordgubbar är ett bra sätt att njuta av den läckra smaken av färska jordgubbar långt efter sin mogna säsong har slutat. Det finns flera sätt att frysa färska jordgubbar att äta eller använda senare. Du kan frysa hela eller skivad vanlig jordgubbar enkelt utan klumpning genom att frysa dem individuellt på ett bakplåt. För en sötare version, tillsätt socker eller enkel sirap till dina jordgubbar och frysa för att använda för bakning, sylt eller cocktails senare.

Steg

Metod 1 av 3:
Frysande vanliga jordgubbar
  1. Bild med titeln Freeze Jordgubbar Steg 1
1. Tvätta jordgubbarna under kallt rinnande vatten. Innan du skullar eller skivar dina jordgubbar, lägg dem i en kolv och skölj dem under kallt rinnande vatten för att ta bort eventuella spårmängder av bekämpningsmedel, kemikalier eller smuts. Se till att vattnet dränerar ut botten av kolven och att jordgubbarna inte suger länge, eftersom det kan leda till att de börjar förlora sin smak.
  • Om du använder ekologiska jordgubbar kanske du vill göra en ekologisk frukttvätt för att försäkra sig om att jordgubbarna är mycket rena.
  • Efter tvätt kan du långa jordgubbarna lufttorka i kolan eller klappa dem med en ren pappershandduk.
  • 2
    Skroka jordgubbarna För att ta bort den lummiga stammen. Med en liten paringkniv, skära en cirkel runt den lummiga stammen på toppen av en av jordgubbarna. Vinkla kniven in mot mitten när du skär. Då, antingen dra på bladen med fingrarna eller sätt kniven under bladen och tryck upp för att ta bort skrovet.
  • Du kan också använda ett strå för att ta bort skrovet. För att göra detta, håll ett halm genom den lilla, spetsiga änden av jordgubben. Tryck igenom jordgubben tills halmen trycker på skrovet av den andra sidan.
  • Upprepa denna process tills alla jordgubbar är skrovade.
  • 3. Skär i halvor eller kvartaler om du vill ha mindre frusna jordgubbar. Om du planerar att använda dina frusna jordgubbar för ett recept som kräver skivade jordgubbar, eller om du föredrar att jordgubbarna är förskjutna, använd en skarp kniv för att skära jordgubbarna i din föredragna storlek.
  • Om du vill frysa jordgubbarna hela, kan du hoppa över det här steget.
  • Bild med titeln Freeze Jordgubbar Steg 4
    4. Sprid jordgubbarna ut på ett bakplåt. Efter tvätt, skrovning och skär jordgubbarna eller lämnar dem hela, sprida dem ut på ett stort bakplåt. Om möjligt, sprida dem ut så att ingen av jordgubbarna rör varandra. Detta kommer att hålla jordgubbarna att hålla fast i en stor klump.
  • Bild med titeln Freeze Jordgubbar Steg 5
    5. Placera bakplåten i frysen i 1 till 4 timmar. Försök att placera bakplåten i frysen så att den är jämn för att hålla jordgubbarna att glida ihop. Lämna bakplåten med jordgubbarna i frysen i 1 till 4 timmar, eller tills alla jordgubbar är helt frusna.
  • För att kontrollera om jordgubbarna är frusen fast, tryck ner ordentligt på en av jordgubbarna med fingret. Om jordgubben stannar fast mot trycket, är det gjort frysning.
  • 6. Överför de frusna jordgubbarna till plastfackväskor. När jordgubbarna på bakplåten är helt frusen fast, ta bort bakplåten från frysen. Överför jordgubbarna till plastfryspåsar snabbt så att de inte har tid att börja smälta. Försegla fryspåsarna och placera dem i frysen för att lagra för framtida användning.
  • Skriv datumet på frysväskorna så att du vet hur länge de frusna jordgubbarna kommer att behålla.
  • Bild med titeln Freeze Jordgubbar Steg 7
    7. Förvara dina frusna jordgubbar i frysen i upp till 6 månader. Innan du använder dina frusna jordgubbar, kolla det datum du skrev på frysväskorna. Efter 6 månader ska dina frusna jordgubbar kasseras.
  • Använd dina frusna jordgubbar inom 6 månader för att göra en jordgubbssmoothie eller som en snabb och enkel toppning för glass.
  • Metod 2 av 3:
    Lagring av frusna jordgubbar med socker
    1. Tvätta jordgubbarna med kallt vatten. Innan du krossar dina jordgubbar, sätt dem i en ansträngande skål och skölj dem under kallt rinnande vatten för att ta bort eventuella spårmängder av bekämpningsmedel, kemikalier eller smuts. Se till att vattnet dränerar ut botten av silen så att jordgubbarna inte suger för länge.
    • Om du använder ekologiska jordgubbar kanske du vill göra en ekologisk frukttvätt för att få dina jordgubbar extra rena.
  • 2. Använd en kniv eller halm till skroka jordgubbarna. Att skrov med en kniv, skära en cirkel runt skrovet (den lummiga stammen på toppen) av en av jordgubbarna med en liten paringskniv. Vinkel kniven in mot mitten när du skär, dra sedan på bladen med fingrarna för att dra ut skrovet. Att skrov med ett halm, håll halmen genom den lilla, spetsiga änden av jordgubben och tryck igenom jordgubben tills halmen trycker på skrovet av den andra sidan.
  • Upprepa denna process med antingen en kniv eller halm tills alla jordgubbar är skrovade.
  • 3. Skiva eller krossa jordgubbarna i en skål. När jordgubbarna tvättas och skrovas kan du använda en skarp kniv för att skära dem i halvor, kvartaler eller tunna skivor. Om du vill ha en mer syltliknande konsistens, lägg jordgubbarna i en skål och använda en träsked eller potatismasker för att krossa jordgubbarna upp.
  • Du kan också lämna jordgubbarna hela, även om de inte kommer att suga upp så mycket socker som de kommer om de skivas eller krossas.
  • Du kanske vill krossa jordgubbarna om du planerar att frysa dem att använda senare som en spridning eller kakafyllning.
  • 4. Stänk vitt granulerat socker ovanpå jordgubbarna. Med en mätkopp, skopa jordgubbarna i en stor blandningsskål, räknar antalet koppar när du går. Sedan strö om /2 kopp (120 ml) vitt granulerat socker för varje 4 koppar (950 ml) jordgubbar. Du kan minska eller öka mängden socker lite beroende på din smak.
  • Medan du använder vitsocker är vanligare, kan du använda brunt socker eller sockersubstitut, som Splenda eller Stevia, för det här.
  • 5. Blanda i 1 till 2 minuter tills sockret är knappt synligt. Använd en stor sked för att röra jordgubbarna och sockret tillsammans. Fortsätt röra tills sockret helt täcker jordgubbarna, ca 1 eller 2 minuter. När du rör och sockret är jordgubbarna, börjar jordgubbarna att absorbera sockret, vilket gör det bara knappt synligt.
  • Bild med titeln Freeze Jordgubbar Steg 13
    6. Överför sockerbelagda jordgubbar i en frysväska. Efter att ha belagt jordgubbarna i socker, häll jordgubbarna långsamt i en stor fryspåse. Om skålen är för stor för att hälla, kan du använda en stor sked för att överföra jordgubbarna en scoop åt gången. När alla jordgubbar är i påsen, täta påsen tätt och placera den i frysen för framtida användning.
  • Sockerbeläggningen hjälper till att förhindra att jordgubbarna fryser och klumpar ihop, så du behöver inte oroa dig för att frysa dem separat först.
  • Skriv datumet på fryspåsarna innan du sätter dem i frysen så du vet hur länge dina frusna socker jordgubbar kommer att behålla.
  • Bild med titeln Freeze Jordgubbar Steg 14
    7. Förvara dina frusna socker jordgubbar i frysen i upp till 6 månader. Innan du använder dina frusna sockerprodukter, kolla det datum du skrev på frysväskorna. Efter 6 månader ska sockerpolitiken kasseras.
  • När den används inom 6 månader tenderar jordgubbar frusen i socker att fungera bra när man bakar i en tårta. Till skillnad från jordgubbar fryst i enkel sirap har socker jordgubbar mindre flytande och kommer inte att göra din tårta smet.
  • Metod 3 av 3:
    Hålla frysta jordgubbar i enkel sirap
    1
    Gör den enkla sirapen med socker och vatten. För att göra en lätt hemlagad enkel sirap, blanda lika delar vatten och vitt granulerat socker i en kastrull. Ta med blandningen till koka, vrid sedan värmen ner till en Simmer. Låt blandningen simma i 3 till 5 minuter tills sockret är upplöst, omröring ibland med en visp eller sked. Ta sedan bort kastrullen från värme för att låta den enkla sirapen svalna till rumstemperatur.
    • Att räkna ut hur mycket enkel sirap som ska göra, mäta mängden jordgubbar. För varje 2 koppar (470 ml) jordgubbar behöver du /2 kopp (120 ml) enkel sirap. Därför, om du har 8 koppar (1 900 ml) jordgubbar, gör 2 koppar (470 ml) enkel sirap.
    • Om du gör enkel sirap i förväg, kan du hålla den fräsch i kylskåpet i flera veckor.
  • Bild med titeln Freeze Jordgubbar Steg 16
    2. Chill den enkla sirapen i kylskåpet i 4 timmar. När den enkla sirapen har svalnat till rumstemperatur, överför den till en glasburk eller en flaska. Placera burken eller flaskan i kylskåpet i ca 4 timmar, eller tills sirapen är helt kyld.
  • Bild med titeln Freeze Jordgubbar Steg 17
    3. Tvätta jordgubbarna under kallt rinnande vatten. Medan den enkla sirapen kyls i kylskåpet, tvätta jordgubbarna genom att sätta dem i en sil och skölja dem under kallt rinnande vatten. Se till att vattnet dränerar ut botten av kolven och att jordgubbarna inte suger för länge - det kan få dem att börja förlora sin smak.
  • Om du använder ekologiska jordgubbar kanske du vill göra en ekologisk frukttvätt för att försäkra sig om att jordgubbarna är mycket rena.
  • 4. Använd en kniv eller halm till skroka jordgubbarna. Att skrov med en kniv, skära en cirkel runt skrovet (den lummiga stammen på toppen) av en av jordgubbarna med en liten paringskniv. Vinkel kniven in mot mitten när du skär, dra sedan på bladen med fingrarna för att dra ut skrovet. Att skrov med ett halm, håll halmen genom den lilla, spetsiga änden av jordgubben och tryck igenom jordgubben tills halmen trycker på skrovet av den andra sidan.
  • Upprepa denna process med antingen en kniv eller halm tills alla jordgubbar är skrovade.
  • 5. Skiva eller krossa jordgubbarna (tillval). När jordgubbarna tvättas och skrovas kan du använda en skarp kniv för att skära dem i halvor, kvartaler eller tunna skivor. Om du vill ha en mer syltliknande konsistens, lägg jordgubbarna i en skål och använda en träsked eller potatismasker för att krossa jordgubbarna upp.
  • Om du vill lämna jordgubbarna hela, kan du hoppa över det här steget.
  • Krossning av jordgubbarna i en skål är ett bra alternativ om du planerar att använda dem som en mixer i en cocktail.
  • 6. Placera jordgubbarna i en frys-säker behållare med lock. När jordgubbarna är skivad, krossad eller lämnat hela, använd en mätkopp för att skopa dem i en stor fryssaffär. Om du inte har en stor behållare eller vill göra flera enskilda satser, kan du skilja jordgubbarna i flera mindre behållare. Räkna antalet koppar som du lägger i varje behållare.
  • 7. Häll den kylda enkla sirapen över jordgubbarna. Ta bort den enkla sirapen från kylskåpet. Sedan, med en mätkopp, häll /2 kopp (120 ml) enkel sirap för varje 2 koppar (470 ml) jordgubbar tills behållaren är full. Jordgubbarna bör vara helt översvämmade i sirapen.
  • Om jordgubbarna inte är helt täckta av sirapen, lägg till mer tills alla är nedsänkt i vätskan.
  • 8. Lägg till ett smak extrakt för en mer intressant smak (tillval). För att lägga till en subtil extra smak till dina jordgubbar, lägg till ca 1 tesked (4.9 ml) av ett ytterligare smak extrakt, såsom apelsinzest eller vanilj, till varje 2 koppar (470 ml) jordgubbar i enkel sirap. Jordgubbarna kommer att absorbera extraktet när de fryser, vilket ger dem en mer unik och intressant smak senare på.
  • Du kan också lägga till kryddor om du väljer. Kanel och kardemumma, till exempel, smakar bra på jordgubbar frusna i enkel sirap.
  • Bild med titeln Freeze Jordgubbar Steg 23
    9. Förvara jordgubbarna i frysen i upp till 6 månader. När behållarna är fulla och du har lagt till några ytterligare smaker, täta täta topp (erna) på behållaren (erna). Placera de enkla sirap jordgubbarna i frysen för att frysa för framtida användning.
  • Att lagra dem i sugary-vätska hjälper jordgubbarna att hålla sin färg och form samtidigt som den absorberar en del av sötmen från den enkla sirapen.
  • När du bestämmer dig för att använda de enkla sirapfrysna jordgubbarna, tina dem på disken vid rumstemperatur i ca 4 timmar.
  • Tips

    För ett snabbt och enkelt sätt att frysa bara några jordgubbar, kan du göra jordgubbs isbitar för att sätta i dina drycker.
  • Medan du kan lämna skrovet på jordgubbarna när du fryser dem, kommer de att vara svåra att ta bort när de är frusna. Om du bestämmer dig för att lämna dem, låt jordgubbarna tina i ca 2 till 4 timmar, använd sedan en skarp kniv för att ta bort skrovet.
  • Saker du behöver

    • Färsk jordgubbar
    • Vitt granulerat socker
    • Vatten
    • Durkslag
    • Frysväskor
    • Frys-säkra behållare
    • Ytterligare smak extrakt (tillval)
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande