Hur man avskrivs utrustning

Avskrivningar är en metodrevisors användning för att sprida kostnaden för kapitalutrustning över utrustningens nyttjandeperiod.Inspelningsavskrivningar på bokslutet styrs av allmänt accepterade redovisningsprinciper (GAAP).Revisorer måste följa dessa föreskrifter vid registrering av avskrivningar.Företag kan välja mellan flera olika metoder för registrering av avskrivningar.Metoder baserade på tid inkluderar linjärt, minskande balans och summa av års siffror avskrivningar.Från tid till annan ändrar kongressen IRS-regler om avskrivningar för att uppmuntra investeringar i kapitalutrustning. Till exempel är avsnitt 179 och bonusavskrivningar en skattekod som gör det möjligt för företag att dra av hela köpeskillingen på kapitalutrustning, upp till 500 000 dollar, under det aktuella året.

Steg

Metod 1 av 4:
Beräkning av användbarheten för utrustning
  1. Bild med titeln Depreciate Utrustning Steg 1
1. Förstå betydelsen av nyttjandeperioden.Eventuell utrustning som förväntas vara mer än ett år beaktas, i redovisningsvillkor, en anläggningstillgång.Revisorer behöver veta det förväntade nyttjandeperioden, eller hur länge utrustningen förväntas vara innan de behöver bytas ut, och dess beräknade räddningsvärde, för att noggrant beräkna avskrivningar på bokslutet.De typer av anläggningstillgångar som köpts varierar från företag till företag.Exempel är möbler, kontorsutrustning, medicinsk utrustning och fordon.
  • Bild med titeln Depreciate Utrustning Steg 2
    2. Förstå varför avskrivningar är viktigt.Företagen måste matcha sina utgifter till sina årliga intäkter.Om de registrerade den fulla kostnaden för en anläggning i det år som den köptes, skulle vinst och förlust för den perioden vara felaktiga.Det är mer exakt att sprida kostnaden för den utrustningen under den tidsperiod under vilken verksamheten kommer att använda den.
  • Antag till exempel ett företag köper ett $ 75.000 fordon som kommer att användas i fem år.Företaget bör inte registrera hela kostnaden för det fordonet i år där det köptes.Eftersom det kommer att använda fordonet för hela det livslängden, är det mer exakt att sprida kostnaden för fordonet under en femårsperiod på bokslutet.
  • Bild med titeln Depreciate Utrustning Steg 3
    3. Bestämma användbarheten för utrustning.IRS har publicerat ett bord som listar den förväntade nyttjandeperioden för olika kategorier av anläggningstillgångar.På detta sätt är företagen konsekventa i det sätt som de beräknar avskrivningar för olika anläggningstillgångar.Denna tabell är känt som Publikation 946.
  • I denna publikation hänvisar IRS till nyttjandeperioden som återhämtningsperiod för en fast tillgång.
  • Fordon som bilar, taxibilar, bussar och lastbilar har till exempel en femårig återhämtningsperiod.Även om ett företag kan äga ett fordon i mer än fem år, anser IRS att det inte kommer att fortsätta att använda det för affärsändamål efter fem år.Så IRS tillåter verksamheten att avskriva kostnaden för fordonet över fem år.
  • Metod 2 av 4:
    Beräkning av linjära avskrivningar
    1. Bild med titeln Depreciate Utrustning Steg 4
    1. Förstå definitionen av linjära avskrivningar.Kostnaden för varan är jämnt fördelad på finansiella rapporter över nyttjandeperioden.Rätlinjeavskrivningar är standardmetoden som används mina de flesta företag.Den används när inget särskilt mönster reglerar användningen av utrustningen.Det är lätt att beräkna, vilket minskar förekomsten av fel.
  • Bild med titeln Depreciate Utrustning Steg 5
    2. Samla relevant information.För att beräkna linjära avskrivningar måste du veta kostnaden för den anständiga tillgången.Du behöver också veta det beräknade räddningsvärdet och den beräknade nyttjandeperioden för tillgången.
  • Inkludera försäljningsskatt, frakt och installationskostnader i den totala kostnaden för tillgången.
  • Salvage-värdet är det belopp för vilket du kan sälja objektet i slutet av dess användbara liv.Det subtraheras från objektets bekostnad vid beräkning av kostnaden som ska avskrivas.
  • Använda sig av Publikation 946 från IRS för att bestämma nyttjandeperioden för tillgången.
  • Bild med titeln Depreciate Utrustning Steg 6
    3. Beräkna raklinjeavskrivningar.Beräkna nettokostnaden för tillgången genom att subtrahera bärgningsvärdet från kostnaden.Beräkna en avskrivningsgrad med hjälp av nyttjandeperioden i år.Multiplicera kostnaden för posten avskrivningsgraden för att beräkna det årliga avskrivningsbeloppet.
  • Antag till exempel ett företag köpt ett fordon för $ 60.000 och fordonet har ett $ 10.000 bärgningsvärde och ett femårigt nyttjandeperiod.
  • Beräkna den avskrivna tillgångskostnaden med ekvationen $ 60 000 - $ 10,000 = $ 50,000.
  • Dela ut nyttjandeperioden (i år) till 1 för att beräkna avskrivningsgraden.Använd ekvationen 1/5 = .2.Avskrivningsgraden är 20 procent.
  • Multiplicera avskrivningsgraden av den avskrivna tillgången för att beräkna det årliga avskrivningsbeloppet.Använd ekvationen $ 50.000 x .2 = $ 10.000.Företaget kommer att registrera $ 10.000 av avskrivningar på fordonet varje år.
  • Metod 3 av 4:
    Beräkning av minskande balansavskrivningar
    1. Bild med titeln Depreciate Utrustning Steg 7
    1. Förstå definitionen av den avtagande balansmetoden.Denna metod är en accelererad avskrivningsmetod.I stället för att sprida kostnaden för tillgången jämnt under dess nyttjandeperiod registreras en högre avskrivningsgrad i början, och avskrivningsgraden minskar över tiden.Denna metod skulle användas för utrustning som används mer i det tidiga åren av sitt liv.
    • Tanken är att utrustningen genererar mer intäkter under de tidiga åren av sitt liv än i senare år, eftersom det blir mindre produktivt.Därför är det mer exakt att registrera mer av kostnaden genom avskrivningar tidigare och mindre senare som utrustningsproduktiviteten minskar.
  • Bild med titeln Depreciate Utrustning Steg 8
    2. Förstå den dubbla nedgångsmetodens avskrivningsmetod.I denna metod fördubblas den linjära avskrivningsgraden för att beräkna den accelererade avskrivningarna.Den accelererade avskrivningsgraden tillämpas på bokfört värde, eller återstående redovisningsvärde, för att bestämma avskrivningsbeloppet för tillgången varje år.
  • Till exempel, om en linjär avskrivningskorsning för en tillgång är 20 procent, skulle revisorn använda dubbelt så mycket eller 40 procent, för den dubbla nedgångsbalansavskrivningsmetoden.
  • Bild med titeln Depreciate Utrustning Steg 9
    3. Beräkna årlig avskrivning med hjälp av den dubbla nedgångsavskrivningsmetoden.Först beräkna den rätta avskrivningsgraden med hjälp av kostnaden, räddningsvärdet och nyttjandeperioden för tillgången.Under det första året, tillämpa den dubbla avskrivningsgraden till kostnaden för tillgången för att beräkna avskrivningskostnaden.Under det andra året och för alla år som följer, tillämpa den dubbla avskrivningsgraden till bokfört värde (kostnadsavskrivna belopp) av tillgången.
  • Använda samma exempel som ovan, anta ett företag köpt ett fordon för $ 60.000 och fordonet har ett $ 10.000 räddningsvärde och ett femårigt nyttjandeperiod.
  • Beräkna den raka avskrivningshastigheten med ekvationen 1/5 = .2.
  • Dubbel avskrivningsgraden med ekvationen .2 x 2 = .4.Den dubbla avskrivningsgraden är 40 procent.
  • Beräkna avskrivning för det första året med ekvationen $ 60.000 x .4 = $ 24.000.Detta är den mängd avskrivningar som kommer att registreras i år en.
  • Beräkna bokfört värde genom att subtrahera den mängd avskrivningar som redan registrerats från den ursprungliga kostnaden.Använd ekvationen $ 60,000 - $ 24,000 = $ 36,000.Detta är den mängd utrustning som inte har skrivits av.
  • Beräkna avskrivningsbeloppet för år två genom att multiplicera bokfört värde av den accelererade avskrivningsgraden.Använd ekvationen $ 36.000 x .4 = $ 14,400.Detta är den mängd avskrivningar som kommer att registreras i år två.
  • Beräkna det återstående bokfört värde med ekvationen $ 60,000 - $ 24,000 - $ 14,400 = $ 21,600.Detta är det belopp som återstår att avskrivas.
  • Beräkna avskrivningar för år tre genom att multiplicera bokfört värde av den accelererade avskrivningsgraden.Använd ekvationen $ 21 600 x .4 = $ 8,640.Detta är den mängd avskrivningar som måste registreras i år tre.
  • Beräkna det återstående bokfört värde med ekvationen $ 60.000 - $ 24.000 - $ 14.400 - $ 8.640 = $ 12,960.
  • Beräkna avskrivningar för år fyra genom att multiplicera bokfört värde av den accelererade avskrivningsgraden.Använd ekvationen $ 12,960 x .4 = $ 5,184.
  • Justera avskrivningarna för år fyra för bärgningsvärdet.Kom ihåg att utrustningen har ett bärgningsvärde på $ 10.000.Om du tillämpade hela avskrivningsbeloppet på $ 5,184 till bokfört värde, skulle det lämna dig med $ 7.776, vilket är mindre än räddningsvärdet.
  • Du kan bara spela in avskrivningar upp till det belopp där bokfört värde motsvarar bärgningsvärdet.Därför måste året fyra avskrivningsvärden beräknas genom att subtrahera bärgningsvärdet från bokfört värde med ekvationen $ 12,960 - $ 10,000 = $ 2,960.
  • Metod 4 av 4:
    Beräkning av års siffror avskrivningar
    1. Bild med titeln Depreciate Utrustning Steg 10
    1. Förstå summan av års siffror (SYD).Detta är också en accelererad avskrivningsmetod där huvuddelen av avskrivningarna registreras i början av tillgångens nyttjandeperiod.Det är mer korrekt än raklinjeavskrivningar om tillgången blir mindre användbar som IT-år.
    • Förstå kassaflödet och skattegruppen att använda accelererade avskrivningar.Om ett företag böcker högre avskrivningar på kort sikt, kommer kassaflödet för det året att minska.Det minskar också mängden beskattningsbar inkomst, uppskjutande skattebetalningar i senare år.
  • Bild med titeln Depreciate Utrustning Steg 11
    2. Beräkna Syd.Multiplicera användbar livslängd med nyttjandeperioden + 1.Dela den här produkten med 2.Dela antalet år som återstår i nyttjandeperioden för att få avskrivningsgraden för det året.
  • Med samma exempel som tidigare, anta att ett företag köpt ett fordon för $ 60.000 och fordonet har ett $ 10.000 räddningsvärde och ett femårigt nyttjandeperiod.
  • Beräkna Syd. Använd ekvationen 5 (5 + 1) / 2 = 15.
  • Beräkna avskrivningsgraden för år en genom att dela de år som återstår i nyttjandeperioden av Syd.I år en är de år som återstår i nyttjandeperioden 5.Använd ekvationen 5/15 = .3333.Applicera denna kurs till kostnaden för utrustningen med mindre bärgningsvärdet för att beräkna avskrivningsbeloppet för år en.Använd ekvationen ($ 60,000 - $ 10.000) x .3333 = $ 16,665.Spela in $ 16 500 i avskrivningskostnaden för år en.
  • Beräkna avskrivningsgraden för år två.I år två är de återstående åren i nyttjandeperioden 4.Dela 4/15 = .2667.Tillämpa denna kurs för att beräkna avskrivningarna.Avskrivningar är ($ 60,000 - $ 10,000) x .2667 = $ 13,335.
  • Beräkna avskrivningsgraden för år tre med ekvationen 3/15 = .2.Avskrivningar är ($ 60,000 - $ 10,000) x .2 = $ 10.000.
  • Beräkna avskrivningsgraden för år fyra med ekvationen 2/15 = .1333.Avskrivningar är ($ 60,000 - $ 10,000) x .1333 = $ 6,665.
  • Beräkna avskrivningsgraden för år fem med ekvationen 1/15 = .0667.Avskrivningar är ($ 60,000 - $ 10.000) x .0667 = $ 3,335.
  • Om du lägger till alla avskrivningsgraden för de fem åren, kommer det till 100 procent (.333 + .2667 + .2 + .1333 + .0667 = 1).
  • Om du lägger till den totala avskrivningskostnaden för de fem åren, kommer det att totalt köpeskillingen på fordonet, mindre bärgningsvärdet, vilket är $ 50,000 ($ 16,665 + $ 13,335 + $ 10,000 + $ 6,665 + $ 3,335 = $ 50,000).
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande