Hur till buddy tape fingers

Buddy Taping är en användbar och enkel metod för behandling av sprains, dislokationer och frakturer av fingrar och tår. Buddy Taping praktiseras vanligen av vårdpersonal som sportläkare, fysioterapeuter, kiropraktorer och atletiska tränare, men det kan lätt uppnås hemma av icke-professionella. Om Buddy Taping görs ordentligt, ger den stöd, skydd och bidrar till att omintala skadade leder.

Steg

Del 1 av 2:
Buddy Taping Sured Fingers
  1. Bild med titeln Buddy Tape Fingers Steg 1
1. Identifiera det skadade fingret. Fingrar är mycket mottagliga för skada och till och med bryta när de utsätts för trubbigt trauma, som att få dem fångade i dörrar eller fastnat medan du spelar kontaktsport. I de flesta fall är det uppenbart vilket finger som är skadat (den som gör ont mest), men ibland måste du undersöka din hand och fingrarna noga för att bättre förstå skadan. Tecken på mild-till-måttliga muskuloskeletala skador inkluderar rodnad, svullnad, inflammation, lokaliserad smärta, blåmärken, minskad rörelse och kanske en viss krökthet om ditt finger är dislokerat eller brutet.
  • Buddy Taping kan användas på de flesta fingerskador, även lite stress (hårlinje) frakturer, även om allvarligare förskjutna frakturer vanligtvis behöver splinting, gjutning eller kirurgi.
  • Små stressfrakturer, benflis, kontunioner (blåmärken) och ledda sprains anses inte allvarliga problem, men allvarligt krossade fingrar (manglade och blödning) eller förskjutna förenade frakturer (blödning med ben som sticker ut ur huden) kräver omedelbar sjukvård, särskilt Om tummen är inblandad.
  • Bild med titeln Buddy Tape Fingers Steg 2
    2. Bestäm vilka fingrar att tejpa tillsammans. När du har etablerat vilket finger som är skadat måste du bestämma vilket intilliggande finger till kompis tejp det till. Försök i allmänhet att tejpa fingrar tillsammans som är närmast i längd. Pekfingret och andra fingret är vanligtvis parat för kompisparning och fingrar tre och fyra är vanligtvis bäst tejpade ihop. Din tumme, på grund av sin plats och rörelseområde, kan inte vara kompis tejpad till pekfingret, så det är ofta splinted eller gjuten när det är allvarligt sprained eller trasig. Dessutom, se till att "kompis" Finger är uninjured, eftersom tapering av två skadade fingrar tillsammans kan skapa fler problem.
  • Om ditt tredje finger (ringfinger) är skadat, har du möjlighet till kompis att tappa det till det andra eller fjärde fingret. Välj finger som är mest lika, men för den mest stabilitet ska ringfingeren vara kompis-taped till långfingeren.
  • Bild med titled Buddy Tape Fingers Steg 3
    3. Förbered fingrarna för att tappa. När du har bestämt dig för vilka två fingrar till kompis tejp tillsammans, förbereda ditt finger för att tappa. Börja med att tvätta händerna med tvål och vatten, och sedan rengör det specifikt fingrarna som ska tappas med alkoholtorkar. Alkoholen i torkdukarna (isopropylalkohol) är inte bara en bra antiseptisk, men det blir också av med oljiga eller oljiga rester som kan hindra bandet att hålla fast vid din hud. Använd en hypoallergenisk eller låg irriterande wrap under bandet om du har särskilt känslig hud.
  • Om alkoholtorkar inte är tillgängliga är nästa bästa alternativ enkel tvål och vatten.
  • Bild med titeln Buddy Tape Fingers Steg 4
    4. Tape fingrarna tillsammans. När du har rengjort och förberett fingrarna, ta lite stretchmedicinsk, kirurgisk eller atletisk tejp (ungefär en tum bred) och tejpa ditt skadade finger till den uninbjured one - kanske med hjälp av ett åtta mönster för mer stabilitet. Var försiktig så att du inte binder fingrarna för hårt, eftersom du kan skapa ytterligare svullnad och kan till och med skära av cirkulationen, vilket orsakar vävnadsdöd (nekros). Tapningen ska vara säker på att båda fingrarna rör sig ihop. Kontrollera att det inte finns någon domningar, throbbing, färgförändring eller förlust av känsla i något finger efter tapningen.
  • Var försiktig Buddy Taping Fingers tillsammans om du har diabetes, cirkulationsproblem eller perifer arteriell sjukdom, eftersom någon signifikant minskning av blodcirkulationen (från att tappa för tätt) ökar risken för nekros.
  • Överväg att placera en tunn remsa av paddingskum eller bomullsgas mellan fingrarna för komfort, skydd och förebyggande av hudbrytningar och / eller blåsor.
  • Tänk på att din risk för bakteriell infektion väsentligt ökar med blåsning och nötningar på ytan av huden.
  • Material som används för bindande fingrar inkluderar icke-sträckt medicinsk / kirurgisk pappersband, självhäftande omslag, elektriskt band, små kardborreband och gummibandage.
  • För att ge mer stöd (fördelaktigt för dislokerade fingrar) Använd ett trä- eller metallskiva tillsammans med tejpen. Popsicle pinnar fungerar också ganska bra, bara se till att det inte finns några skarpa kanter som kan gräva i din hud.
  • Bild med titeln Buddy Tape Fingers Steg 5
    5. Uppföljning med en läkare för en utvärdering. Om en skada är allvarlig för att motivera tapning, är det allvarligt nog att utvärderas. När ditt finger är stabiliserat, bör du se en vårdgivare för en mer omfattande undersökning. Du kommer sannolikt att behöva en röntgen för att se till att du inte har en allvarlig fraktur eller annan skada.
  • Använd Buddy Taping-metoden i en nypa tills du kan söka sjukvård, men inte Använd det som ett ersättare för att söka läkarvård.
  • Om du har ont, kan du ta en over-the-counter smärta reliever för att hjälpa till. Prova acetaminofen (Tylenol) eller ibuprofen (Advil, Motrin).
  • Del 2 av 2:
    Undvika potentiella komplikationer
    1. Bild med titled Buddy Tape Fingers Steg 6
    1. Ändra tejpen regelbundet. Om dina fingrar är initialt tejpade av din läkare eller en annan sjukvårdspersonal, använde de sannolikt vattenbeständigt tejp så att det är säkert att tvätta händerna och duscha åtminstone en gång. Som en allmän riktlinje är dock beredd att återskapa fingrarna dagligen, särskilt om du duschar eller tvättar dina händer ofta. Våt eller fuktigt tejp och förband främjar tillväxten av bakterier och mögel, vilket ger en obehaglig lukt och ökar risken för hudinfektion.
    • Försiktighet bör vidtas vid avlägsnande av tejp för att undvika skador på skador eller hudskador. Använd trubbig sax för att klippa bandet och ta bort det långsamt.
    • Om ditt skadade finger gör ont mer efter att ha tappat det, ta bort bandet och börja om, men se till att det är lite lösare. Detta är också ett tecken på att du ska söka medicinsk rådgivning.
    • Ditt skadade finger, beroende på svårighetsgrad, kan behöva vara kompis-taped i upp till fyra veckor för att läka korrekt, så kommer du sannolikt att bli mycket erfaren för att återskapa den.
  • Bild med titled Buddy Tape Fingers Steg 7
    2. Kontrollera efter tecken på infektion. Detta steg är mycket viktigt. Innan du använder tejpen regelbundet, kontrollera fingrarna och resten av handen för några tecken på hudirritation eller infektion. Skruvar, blåsor och calluses ökar sannolikheten för en hudinfektion, så ren och torka fingrarna noggrant innan du tar tillbaka dem. Använd tvål och vatten för att rengöra dina händer.
  • Tecken på en lokaliserad hudinfektion inkluderar lokal svullnad, rodnad, throbbing smärta och utsläpp av pus, vilket kan avge en obehaglig lukt.
  • Det är viktigt att söka omedelbar medicinsk behandling om du misstänker en hudinfektion.
  • Bild med titled Buddy Tape Fingers Steg 8
    3. Vara vaksam för tecken på nekros. Som nämnts ovan är nekros en typ av vävnadsdöd orsakad av brist på blod och syre. Ett skadat finger, särskilt en dislokation eller fraktur, kan redan innebära skadade blodkärl, så du måste vara extra försiktig när kompisparet inte ska skära av cirkulationen till fingrarna. Om du oavsiktligt gör, kommer dina fingrar sannolikt att börja slå med achy smärta och bli mörkröd, då mörkblå. De flesta vävnader kan överleva utan syre i ett par timmar (högst), men det är viktigt att noga observera fingrarna inom 30 minuter eller sålunda av tapning för att se till att de får tillräckligt med blod.
  • Diabetiker har ofta mindre känsla i sina händer (och fötter) och tenderar att ha dålig cirkulation. Diabetiker bör undvika kompisparning och bli utvärderad av en läkare, eftersom risken för infektion är signifikant.
  • Om nekros uppträder i fingrarna, kan bakteriell infektion ske snabbt. Obehandlade bakterieinfektioner kan vrida gangrenous och kan kräva amputationskirurgi så att infektionerna inte kommer att sprida sig.
  • Om du upplevde en öppen sammansatt fingerfraktur (ben utskjuter genom huden), kan din läkare rekommendera en två veckors kurs av orala antibiotika för att avskräcka en bakteriell infektion.
  • Bild med titeln Buddy Tape Fingers Steg 9
    4. Tappa inte ett allvarligt brutet finger. Även om de flesta fingerskador svarar bra på kompisparning, är vissa bortom dess omfattning. Till exempel, när fingrarna krossas och fullständigt splittras (betecknad en finfördelad fraktur) eller sprickas så att benen radikalt misaliserar och sticker ut genom huden (betecknad en öppen förening fraktur), är ingen mängd tapning hjälpsam och det borde inte även beaktas. Istället, med allvarliga och instabila frakturer, måste du snabbt komma till en akutavdelning för mer lämplig vård (sannolikt ett invasivt kirurgiskt förfarande). Å andra sidan är små hårlinje (stress) sprickor stabila och lämpliga för att tejma tills du kan se en vårdgivare.
  • Vanliga symptom på ett allvarligt brutet finger inkluderar: intensiv skarp smärta, svullnad, styvhet och vanligtvis omedelbar blåmärken på grund av inre blödning. Troligt att ditt finger kommer att se något krokigt och det blir mycket svårt att göra en näve eller ta något tungt utan allvarlig smärta.
  • Brutna fingrar kan relateras till förhållanden som försvagar ben, såsom cancer (bentumörer), lokala infektioner, osteoporos (spröda ben) eller kroniska diabetes.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Aktivitet kan förvärra din fingerskada och orsaka mer smärta, så det är bäst att inte använda den involverade handen för mycket tills smärtan och inflammationen bleknar bort.
  • Fingerstammar och sprains brukar läka inom en vecka eller så-liten hårlinje (stress) frakturer tar ofta två till tre veckor för att återställa allvarliga instabila frakturer kan ta fyra till sex veckor att reparera.
  • De flesta fingrarna är brutna från olyckor med maskiner, faller på en utsträckt hand eller från sportskador (fotboll och basket, särskilt).
  • Varning

    • Se en läkare om du misstänker ett sprickat finger. Buddy Taping är en bra kortsiktig åtgärd för de flesta typer av fingerskador, men instabila frakturer behöver alltid läkarvård.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande