Hur man flyger vänteläge

Flying standby är ett bra sätt för dig att få att föredra flyg eller att flyga billigare. Det som är coolt om vänteläge är att du kan spara pengar medan du lägger spänning till din reseupplevelse. Men innan du hoppar in i ett vänteläge, finns det ett antal saker du borde veta. För att få ut det mesta av din vänteläge måste du vara redo i en minuts meddelande, gör lite läxa innan du flyger och är en aktiv resenär när du kommer till flygplatsen.

Steg

Del 1 av 3:
Köpa din biljett
  1. Bild med titeln Fly Standby Steg 1
1. Lär dig om flygbolagets vänteläge du flyger. Flygbolag som United Airlines och Delta har olika policyer angående vänteläge. Dessa policyer reflekterar avgifter, behandling av kontrollerat bagage, och mer. Som ett resultat bör du ta en minut för att läsa ditt flygbolags policy.
  • Bild med titeln Fly Standby Steg 2
    2. Köp en billig biljett. Om ditt första mål är att flyga vänteläge, bör du försöka köpa den billigaste biljetten till din slutdestination. Utan en biljett kommer du inte att kunna rensa säkerhet och kommer inte att ha förmåga att utnyttja en sista minuten vänteläge.
  • Köp en biljett från det specifika flygbolaget du vill resa på eller från rabattresor webbplatser som Travelocity, Priceline, Expedia eller KAYAK.
  • Att ha en biljett till destinationen du vill gå till är viktigt, eftersom många flygbolag inte tillåter dig att flyga standby om du inte redan kommer till den destinationen.
  • Bild med titeln Fly Standby Steg 3
    3. Undvik att köpa en biljett du inte vill använda. Kom ihåg att flygande vänteläge inte är garanterat. Således måste du vara smart om biljetten du köper. Om du inte vill använda den, borde du inte köpa den. Detta beror på att det finns en mycket bra chans att du inte kommer att kunna få en vänteläge.
  • Bild med titeln Fly Standby Steg 4
    4. Få ett kompis för att undvika att köpa en biljett. Om du eller någon du känner fungerar för ett givet flygbolag, kan du vara att använda ett "kompispass."Detta pass tillåter dig att visa upp till en grind utan att köpa en biljett. Generellt är Buddy Passes det enda sättet du kan komma igenom säkerhet och till en grind utan en biljett.
  • Flygbolag ger ett visst antal Buddy över sina anställda varje år.
  • Buddy Passes kan göra det möjligt för användare att köpa biljetter på en brant rabatt - ibland mellan 30% och 60%.
  • Beroende på flygbolaget kan Buddy Passes tillåta användaren att kontrollera två påsar.
  • Bild med titeln Fly Standby Steg 5
    5. Ring framåt för att öka dina chanser att få en vänteläge. Om du överväger att resa vänteläge i förväg, bör du förmodligen ringa flygbolaget och låta dem veta. I vissa fall kommer flygbolagen att kunna sätta dig på en vänteläge.
  • Del 2 av 3:
    Säkra ditt flyg på flygplatsen
    1. Bild med titeln Fly Standby Steg 6
    1. Anländer till flygplatsen tidigt. I de flesta fall bör du planera att komma fram till flygplatsen minst två timmar före det flyg du vill flyga på vänteläge. Om flygplatsen är särskilt upptagen, eller det har varit många flygavbeställningar, kanske du vill anlända ännu tidigare. På det här sättet kan du få på vänteläge för mer än ett flyg.
    • Din chans att få ett vänteläge är mycket högre på tidigare flygningar - så anländer så tidigt på morgonen som möjligt.
  • Bild med titeln Fly Standby Steg 7
    2. Presentera dig själv på boarding gate. När du har rensat säkerhet och anlänt till porten till det flyg som du vill vara på, bör du närma sig flygbolagets representanter vid porten på porten och presentera dig själv. Låt dem veta att du är bokad för ett senare flyg och vill flyga standby på deras flygning. Om du inte redan är på en väntelista kan de kanske lägga dig på en.
  • Vara så artig som möjligt. Kom ihåg att flygbolagets representant inte är ansvarig för flygavbeställningar eller andra frågor.
  • Bild med titeln Fly standby steg 8
    3. Bo på porten tills flygplanet är bort. Medan du kanske vill ge upp som ombordstigning slingrar ner, bör du stanna vid porten tills flygplanets dörr är stängd och flygtillskotten från Jetway. Detta är viktigt, eftersom flygbesättningen kan bestämma ny plats tillgänglighet i sista minuten.
  • Bild med titeln Fly Standby Steg 9
    4. Betala avgiften om du är vald för att flyga vänteläge. Om du är vald som en vänteläge, kommer du sannolikt att behöva betala en avgift för privilegiet. Avgifterna varierar med flygbolag och kan sträcka sig från $ 25 till $ 100. Men din avgift kan avstå från om du är en föredragen flygblad med det specifika flygbolaget.
  • Du kan också behöva betala en avgift om du kolla ett bagage.
  • Del 3 av 3:
    Öka dina chanser att få ett vänteläge
    1. Bild med titeln Fly standby steg 10
    1. Resa lätt. Beroende på flygbolaget och specifika omständigheter kan dina chanser att få ett vänteläge vara högre om du inte behöver checka bagage. Detta beror på att vänteläge ofta fylls i sista minuten, och det kanske inte är dags att kontrollera ditt bagage.
    • Dessutom, om ett flygbolag kontrollerar ditt bagage, kan det kontrolleras på ett annat flyg till din destination.
  • Bild med titeln Fly Standby Steg 11
    2. Var öppen för att ändra dina planer. När det gäller resande vänteläge måste du bygga i en anständig mängd flexibilitet i dina reseplaner. Utan flexibilitet kommer du inte att kunna utnyttja de stora fördelarna med flygande vänteläge. Som ett resultat, förvänta dig det oväntade när du flyger vänteläge.
  • Informera alla som kan vänta dig på din destination som du kan vara tidigt eller sent.
  • Se till att anslutningsflyg eller andra transportalternativ är planerade på lämpligt sätt.
  • Avbryt eller skjuta upp hotellboende om du kommer att försenas över natten.
  • Bild med titeln Fly Standby Steg 12
    3. Resa själv. Medan det är möjligt att resa i vänteläge med en grupp är det mycket svårt att göra det. Detta beror på att det vanligtvis bara finns ett par standby-platser tillgängliga på ett visst plan. Om du reser standby med en grupp kan din grupp bli uppbruten och kan sättas på två eller flera olika plan.
  • Bild med titeln Fly Standby Steg 13
    4. Fokusera på off-peak tider. Om du planerar att resa vänteläge, försök att flyga ibland när färre människor flyger. Detta beror på att ju fler människor som flyger, de mindre platserna kommer att finnas tillgängliga på givna flygningar. Dessutom betyder fler människor som flyger mer konkurrens om de få vänteläge som kan vara tillgängliga.
  • Planera inte att flyga vänteläge på semesterhelger, stora helgdagar, eller under specifika händelser (som Super Bowl eller OS).
  • Bild med titeln Fly standby steg 14
    5. Gå med i ett flygbolagets belöningsprogram. Många flygbolag kommer att ge förmånsbehandling till medlemmar i deras belöningsprogram. Sådana förmåner är att flyttas till framsidan av listan över vänteläge, betalar en mindre avgift för att flyga vänteläge, eller få en gratis uppgradering. Således, överväga att ansluta ett belöningsprogram om du planerar att flyga standby i framtiden.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande