Hur man fixar en spricka i en vattenflaska

Spruckna vattenflaskor är en stor smärta och kan lämna dig med massor av oväntade messor att städa upp. Det bästa är att bara köpa en ny, men om du befinner dig i en bind, finns det ett par alternativ. Om du letar efter en mer långsiktig lösning, använd lite silikon tätningsmedel till problemplatsen. Om du är på marknaden för en snabb fix, använd vattentät tejp istället. Undvik att använda Superglue, eftersom det inte är livsmedelssäkert och är inte troligt att det är så bra.

Steg

Metod 1 av 2:
Med hjälp av matkvalitets silikon tätningsmedel
  1. Bild med titeln fixa en spricka i en vattenflaska Steg 1
1. Applicera en rad matkvalitets silikon tätningsmedel på toppen av sprickan. Sök online för en flaska silikon tätningsmedel, som fungerar som ett vattentätt lim. Innan du gör några inköp, dubbelkontroller att tätningsmedlet är matkvalitet eftersom du kommer att dricka ur den reparerade vattenflaskan. Kram ut en konsekvent tätningsmedel längs sprickan, som om du limmar båda ändarna av sprickan tillsammans.
  • Sprid tätningsmedlet längs hela sprickan.
  • Silikon tätningsflaskor kommer ganska små. Beroende på varumärket kan du få en för mindre än $ 10.
  • Bild med titeln fixa en spricka i en vattenflaska Steg 2
    2. Vänta på tätningsmedlet att bota helt. Läs tätningsmedelsetiketten för att se hur mycket tid produkten behöver torka, eller bota, helt. Häll inte något vatten i flaskan tills den tiden har passerat.
  • Du kan behöva vänta flera timmar innan du kan använda din vattenflaska igen.
  • Bild med titeln fixa en spricka i en vattenflaska Steg 3
    3. Testa din vattenflaska och se om den läcker. Fyll din vattenflaska upp och dra åt locket. Som du gjorde tidigare, vänd och skaka din flaska runt och se om du har reparerat det. Förhoppningsvis kommer din vattenflaska att fixas och redo att gå!
  • Metod 2 av 2:
    Taping som en tillfällig fix
    1. Bild med titeln fixa en spricka i en vattenflaska Steg 4
    1. Hitta exakt var sprickan är belägen. Titta längs sidorna eller botten av din flaska för eventuella sprickor eller sprickor. Om du inte kan hitta sprickan direkt, skaka flaskan runt för att se var källan till läckan är.
  • Bild med titeln fixa en spricka i en vattenflaska Steg 5
    2. Applicera en remsa av vattentät tejp över sprickan. Ta en rulle vattentät tejp och riva av en remsa som är tillräckligt stor för att täcka sprickan. Center bandet över sprickan på samma sätt som du skulle täcka en skrapa med ett bandage. Tryck längs bandet på bandet för att säkerställa att den är på plats.
  • Alternativt, använd rörmokarens tejp istället.
  • Bild med titeln fixa en spricka i en vattenflaska Steg 6
    3. Kontrollera din flaska för att se om den fortfarande läcker ut. Fyll din vattenflaska upp med vatten, skaka sedan det för att se om det finns några läckor. Om vatten fortfarande läcker ut kan du behöva använda en större bandband.
  • Tips

    Varningar

    Om din vattenflaska är allvarligt knäckt, kan reparationer vara mer problem än de är värda. Du kan hitta en billig ersättning online, eller i någon butik som säljer vattenflaskor och sportutrustning.

    Saker du behöver

    Med hjälp av matkvalitets silikon tätningsmedel

    • Food-grade silikon tätningsmedel

    Taping som en tillfällig fix

    • Vattentät tejp
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande