Hur man låter finger ömhet när du lär dig att spela gitarr

När du lär dig att spela gitarr, kan du uppleva en tråkig smärta i fingertopparna eftersom dina fingrar bildar calluses, vilka är områden med tjock hud. Dessa är fördelaktiga för gitarrspelare, eftersom de hjälper till att skydda fingrarna från strängarna. När fingrarna börjar bli öm, kan du ändra dina spelvanor, behandla fingrarna med medicin eller justera de delar av gitarren för att göra enklare. Om du känner en skärmärta, sluta spela omedelbart.

Steg

Metod 1 av 3:
Undviker ömhet
  1. Bild med titeln lätt finger ömhet när du lär dig att spela gitarrsteg 1
1. Tryck lätt på strängarna när du övar. När du spelar, tryck på strängen till fret och strumar gitarr. Sedan, släpp ditt grepp något, men håll fortfarande strängarna på plats. Strumar gitarr igen för att se om det låter rätt och håll ditt grepp så lös som möjligt för att undvika onödigt tryck på fingrarna.
  • Om gitarr inte gör något ljud när du sträcker dig, dra åt greppet något tills du hör ljud.
Expertips
Ron Bautista

Ron Bautista

Professionell gitarrist och gitarrinstruktion Bautista är en professionell gitarrist och gitarrlärare på mer musik i Santa Cruz, Kalifornien och Los Gatos School of Music i Los Gatos, Kalifornien. Han har spelat gitarr i över 30 år och har lärt sig musik i över 15 år. Han undervisar jazz, sten, fusion, blues, fingerpicking och bluegrass.
Ron Bautista
Ron Bautista
Professionell gitarrist och gitarrinstruktör

Var uppmärksam på om du är ömhet är i dina fingrar eller dina händer. När du först lär dig att spela gitarr, kan fingrarna vara ömma, men du måste bara jobba igenom det. Efter några veckor börjar du utveckla calluses, och den ömheten kommer att gå iväg. Men om ömheten är i dina händer, kan du behöva justera hur du håller gitarr, särskilt formuläret i din vänstra hand.

  • Bild med titeln Lätt finger ömhet när du lär dig att spela gitarrsteg 2
    2. Spela långsamt först för att märka tecken på smärta. När du övar, ta din tid och uppmärksamma hur dina fingrar känner. Om de känner sig öm eller du märker lite smärta när du spelar, fortsätt att spela låtarna långsamt och undvika att spela några snabba ackordprogressioner eller skalor. Om dina fingrar känner sig okej, kan du gå vidare till mer utmanande bitar.
  • Undvik att försöka alla komplexa eller snabba låtar när du fortfarande bildar calluses på fingrarna.
  • Om du känner skarp smärta när du spelar, sluta omedelbart för att undersöka fingrarna för några nedskärningar från strängarna.
  • Bild med titeln lätt finger ömhet när du lär dig att spela gitarrsteg 3
    3. Håll dina naglar trimmade för att undvika repor. Trimma dina naglar regelbundet när du lär dig hur man spelar gitarr, eftersom det är lätt för dina naglar att fånga på strängarna och chipet eller spricka. Att upprätthålla korta naglar hjälper dig också att bilda Calluses snabbare, eftersom du kommer att lita på dina fingertoppar istället för naglar för att trycka på strängarna.
  • När du trimmer dina naglar, var försiktig så att du inte skär dem för korta eftersom det kan orsaka ingrown naglar och infektioner.
  • Bild med titeln lätt finger ömhet när du lär dig att spela gitarrsteg 4
    4. Se till att dina händer är helt torra efter att ha tvättat dem eller applicerar lotion. Vänta minst 15-20 minuter efter att ha tvättat händerna, applicera handlotion eller ta en dusch för att träna din gitarr. Om du spelar med våta händer kan du förstöra alla calluses du har bildat, vilket kan orsaka mer smärta på grund av att skälla när huden bryts upp.
  • Om dina calluses börjar skala, försök att undvika att plocka på dem eller riva huden, eftersom det kan avslöja mycket mjuk hud och göra att spela obekväma.
  • Metod 2 av 3:
    Omsorg för ömma fingrar
    1. Bild med titeln lätt finger ömhet när du lär dig att spela gitarrsteg 5
    1. Applicera ett naturligt numbingmedel för dina fingrar för att trumma smärtan. Blöt dina fingrar i ett glas äppelcidervinäger i 30 sekunder för att numera dem något före och efter att du spelat. Var noga med att torka fingrarna helt innan du spelar eftersom din hud blir mjukare när den är våt, vilket kan tillåta strängarna att enkelt skära din hud.
    • Om du inte har äppelcidervinäger, kan du blotta fingertopparna med häxhasel eller tandvärkkräm. För konsekvent värk och smärta, ta ibuprofen eller acetaminofen innan du spelar.

    Varning: Om du använder ett numbingmedel, var noga med att uppmärksamma dina fingrar när du spelar. Du kanske inte kan känna om du skär eller skrapar dem, vilket kan vara ännu mer smärtsamt när nummenheten bleknar.

  • Bild med titeln lätt finger ömhet när du lär dig att spela gitarrsteg 6
    2. Tryck på handfinger när du inte spelar för att hjälpa till att formulera snabbare. När du försöker bilda calluses, applicera tryck på fingrarna regelbundet för att tjockna huden. Använd dina naglar eller kanten på ett kreditkort för att trycka in i var och en av dina fingertoppar. Detta emulerar känslan av att trycka på en gitarrsträng, även när du inte övar.
  • Kom ihåg att inte trycka för hårt på fingrarna, eftersom det kan orsaka mindre nedskärningar eller blåmärken.
  • Bild med titeln lätt finger ömhet när du lär dig att spela gitarrsteg 7
    3. Bryta dina träningssessioner i korta perioder om dina fingrar skadas. Förvänta dig att uppleva lite mildt obehag under den första månaden att lära dig gitarr. Om du upplever mycket smärta inom de första 2 veckorna, bryta upp din övning i korta, 5-minuters sessioner hela dagen.
  • Även om dina fingrar skadar lite, bör du träna så länge du kan för att hjälpa till att bilda callusesna.
  • Metod 3 av 3:
    Justera gitarr
    1. Bild med titeln lätt finger ömhet när du lär dig att spela gitarrsteg 8
    1. Ta din gitarr till en musikbutik för att få "åtgärden" justerad för att göra det enklare. Gitarrens "åtgärd" är utrymmet mellan fretboardet och strängarna. Om åtgärden är hög måste du trycka ner hårdare på strängen för att spela ackord, vilket kan orsaka smärta. Fråga butiken Associate om du kan få den sänkt att sätta mindre belastning på fingrarna. I allmänhet bör åtgärden fastställas till /16 tum (0.16 cm) på 1: a fret och /16 tum (0.48 cm) på den 12: e fret.
    • Om du inte är bekant med gitarrer, undvik justering av åtgärden på egen hand. Detta kan allvarligt skada gitarr.
  • Bild med titeln lätt finger ömhet när du lär dig att spela gitarrsteg 9
    2
    Byt till ljusmätare gitarrsträngar Om du upplever konsekvent smärta. När du först lär dig hur du spelar, börja med medium eller tunga mätsträngar för att hjälpa till med att bygga calluses. Men om du har mycket ömhet i fingrarna, försök använda ljusmätningssträngar, som är tunnare och lättare att trycka, för att lindra obehaget och sedan gradvis arbeta tillbaka till medium och tung mätare.

    Dricks: När du har bildat calluses på fingrarna kan du byta till lättare mätsträngar för att spela snabbare, mer komplexa låtar utan att pressa för tungt på strängarna.

  • Bild med titeln lätt fingerårighet när du lär dig att spela gitarrsteg 10
    3. Öva på en akustisk gitarr snarare än en elektrisk gitarr för att bygga upp tolerans. Akustiska gitarrer är svårare att lära sig, men när du lär dig den akustiska gitarren är det lätt att byta till en valfri gitarr. Använd den akustiska gitarren för att hjälpa till att bilda dina calluses, och sedan växla till en elektrisk gitarr för att spela snabbare låtar lättare.
  • I elektriska gitarrer är åtgärden automatiskt lägre, så det är lättare att trycka på strängarna. Om du lär dig på en akustisk gitarr, kommer en elektrisk gitarr att verka som en bris!
  • Varningar

    Undvik att plocka, peeling, bita eller lämna in calluses på hands när de bildar. Detta kan orsaka infektioner och smärta när du spelar.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande