Hur man köper indiska aktier

Oavsett om du är en indisk bosatt eller levande halvvägs runt om i världen, är Indiens aktier en av de hetaste globala investeringarna just nu. Om du vill investera direkt på indiska börser, börja med att övervaka Sensex och Nifty-aktierna. Som amerikansk eller annan utlänning som vill investera är det viktigt att kontakta en mäklare för vägledning tidigt i processen. Oavsett din status, kommer du sannolikt att behöva öppna unika handel och bankkonton för att köpa indiska aktier direkt.

Steg

Metod 1 av 2:
Investera direkt på indiska börser
  1. Bild med titeln Köp indiska aktier Steg 1
1. Spåra rörelserna i Sensex och Nifty Stocks. Bombaybörsens rörelse indexeras av de förändringar som uppstår till 30 Sensex-aktier. NSE: s rörelse spåras med 50 aktier som omfattar nifty. Dessa bestånd representerar stora, allmänt stabila företag och är ett bra investeringsalternativ för nybörjare till marknaden.
  • Till exempel, Coal India, Ltd., och Indiens statsbank är båda listade på NSE.
  • Bild med titeln Köp indiska aktier Steg 2
    2. Forskning Möjliga aktier. Gå online och läsa finansiella rapporter eller aktieanalyser som skapats av finansiella rådgivare. Leta efter nyheter som specifikt involverar indiska aktier. Sök Google för "Indian Stock News" och läs de senaste kontona. Om du har en mäklare, jämför det du har lärt dig med vad de vet om marknaden.
  • Om du kan hitta ett företags årliga eller kvartalsrapporter på nätet, kommer de ofta att innehålla viktig information om intäkter och nettoinkomst.
  • Att ta reda på vad du kan om ett företags ledningsgrupp kan också hjälpa dig att bestämma huruvida eller inte att investera. Till exempel, om de leds av finansdirektör som är känd för framgång, är oddsen för lageret som stiger mer sannolikt.
  • Bild med titeln Köp indiska aktier Steg 3
    3. Arbeta med en indisk mäklare. När du är redo att börja köpa och handla, nå ut till ett mäklarföretag baserat i Indien. De kommer att kunna styra dig för att förbereda en nödvändig beskattningsdokumentation. De kan också hjälpa dig att öppna ytterligare besparingar eller bankkonton som kommer att vara nödvändiga för handel.
  • Om du tror att du behöver råd för handel, är det bäst att välja en fullservice mäklare. En rabattmäklare kommer bara att ge minimal handelshjälp.
  • Bild med titeln Köp indiska aktier Steg 4
    4. Registrera dig för ett PAN-kort (permanent kontonummer). Gå till PAN Services Unit-webbplatsen och ladda ner de nödvändiga formulären. Fyll i formulären och innehålla bevis på identitet, adress och födelsedatum, tillsammans med 2 passformade fotografier. Maila dessa dokument till PAN-inkomstskattadressen på formuläret.
  • Om du ska köpa indiska aktier måste du ha ett 10-siffrigt pannnummer. Detta gör det möjligt för skattemyndigheterna att spåra dina investeringar och skattebelastning.
  • Bild med titeln Köp indiska aktier Steg 5
    5. Öppna ett sparande eller bankkonto. Om du inte redan har en på plats behöver du ett bankkonto för att överföra pengar till din mäklare eller mäklarplats för lagerinköp. Din vinst kan också deponeras i ditt bankkonto, om du vill. Många föredrar att skapa ett separat sparkonto specifikt för aktiehandel.
  • Bild med titeln Köp indiska aktier Steg 6
    6. Upprätta ett demat konto. Detta är det konto där dina beståndsdelar nästan kommer att vistas efter dina inköp eller handel. För att öppna ett Demat-konto måste du fylla i pappersarbete med en depåbyrå. De kommer då att utfärda ett kontonummer som du kan använda för handelsändamål.
  • Du kommer också att få uttalanden som visar din konto status och balans, precis som du skulle med ett standard bankkonto.
  • Depåbyrån som rymmer ditt demat-konto kommer sannolikt att debitera dig både underhålls- och överföringsavgifter. Se till att du är klar om eventuella avgifter eller avgifter innan du skapar ditt konto.
  • Bild med titeln Köp indiska aktier Steg 7
    7. Berätta för din mäklare som består av att köpa vid vilken prispunkt. Priset på aktier fluktuerar kontinuerligt. Så, du vill bestämma vid vilken tidpunkt du vill ha ditt mäklare eller online mäklare konto för att göra ett köp för dig. Då kommer de att aktivera en köporder när bestånden når den nivån. Samma process går för en försäljningsorder.
  • Till exempel kan din mäklare köpa 10 aktier i Sears Industries ut ur Indien till ett visst pris för dig, så länge dina kontokonfonder kommer att stödja det.
  • Bild med titeln Köp indiska aktier Steg 8
    8. Var medveten om beskattningsregler i Indien. Dina utdelningar som erhålls från aktier kommer i allmänhet att bli skattefria upp till en viss gräns. Du kan också undvika en kapitalvinstskatt om du håller på med dina aktier efter 1 år. Om du gör en vinst från att sälja före 1 år, så kommer du att skylla en kapitalvinstskatt.
  • Att veta tidsplanen för beskattning kan hjälpa dig att planera när man ska köpa och sälja vissa aktier.
  • Metod 2 av 2:
    Köper indiska aktier från U.S.
    1. Bild med titeln Köp indiska aktier Steg 9
    1. Arbeta med en personlig mäklare. Din ekonomiska rådgivare eller bank kan föreslå en mäklare kunnig i indiska aktier som kommer att kunna styra dina investeringar. Du kan specifikt begära att din mäklare köper speciella aktier, eller du kan låta dem följa en investeringsstrategi baserat på dina övergripande behov.
    • En mäklare tar vanligtvis en avgift eller timpris i gengäld för deras råd och tjänster.
  • Bild med titeln Köp indiska aktier Steg 10
    2. Använd ett online investeringsbolag istället. Det finns också ett antal företag på nätet som leder dig genom processen med indiska investeringar mot en avgift. Dessa företag är särskilt användbara om du har erfarenhet av marknaden och vill ha mer oberoende när handel.
  • Till exempel är Kotak Securities och Indienbulls 2 platser som möjliggör indisk aktiehandel.
  • Bild med titeln Köp indiska aktier Steg 11
    3. Köp amerikanska depåbevis (ADR). Detta är ett ganska okomplicerat, lågt riskväg för att investera i utländska företag. En ADR blir tillgänglig när en U.S. Företaget köper aktier i ett utländskt företag och erbjuder sedan dessa aktier upp på U.S. börserna. Du kan då köpa dessa aktier i U.S. dollar, samtidigt som de investerar i utländska företag.
  • En fördel med att arbeta med ADR är att de är prissatta i dollar och utdelningarna levereras också i dollar.
  • ADR är också tillgängliga för handel under standard U.S. marknadstimmar.
  • Bild med titeln Köp indiska aktier Steg 12
    4. Göra arrangemang med ett indiskt mäklareföretag. Om din du.S. mäklare är oförmögen eller ovillig att köpa indiska aktier, då kan du be dem att nå ut till ett affiliate företag i Indien för dig. Detta företag kommer då att skapa ett konto för dig och kommer att korta dig om deras specifika riktlinjer. När du är bekant med sin politik måste du diskutera om de kan komma åt de aktier du är intresserad av.
  • Bild med titeln Köp indiska aktier Steg 13
    5. Lägg undan en del av din portfölj för indiska aktier. Investera på utländska marknader, som Indien, kan tyckas lite riskabelt. För att motverka denna risk föredrar många människor att dela sina portföljer mellan inhemska och utländska aktier. Att tilldela 20% av dina investeringar på indiska aktier gör att du kan skörda vinster samtidigt som risken minimeras.
  • En annan strategi är att leta efter ett underpresterande indiskt lager och att investera i det hoppas kunna göra en stor vinst om företaget återhämtar sig.
  • Bild med titeln Köp indiska aktier Steg 14
    6. Överväga eventuella investeringsbegränsningar i utländska lagerinköp. Indiska aktier kan vara en bra investering, men de kommer också med en viss mängd begränsad kontroll. Det blir svårare för dig att potentiellt spåra statusen för dina investerade företag med exakt eller aktuell information. Dina bestånd kan också komma under indiska regler som du kanske tidigare inte känner till.
  • Tänk på att du kan sluta betala mer i transaktions- eller mäklaravgifter när de investerar i utländska aktier.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    När du letar efter en mäklare att arbeta med, fråga dina vänner, familj och kollegor för rekommendationer.
  • När du köper ett lager, köper du i huvudsak en liten bit av ett aktivt företag. Värdet på ditt lager kommer då att stiga eller falla beroende på företagets förmögenheter och välbefinnande.
  • Varningar

    Se till att du inte överskrider din budget när du köper indiska aktier. Innan du börjar handla, bestämma hur mycket du kan spendera och hålla fast vid det.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande