Hur man blir en bollywood skådespelerska

Bollywood är det informella namnet på den hindifilmindustrin. Baserat i Mumbai, Indien, kom namnet Bollywood från att kombinera Bombay, Mumbais tidigare namn, med Hollywood. Bollywood började utrota Amerika i filmproduktion på 1970-talet och producerar nu hundratals filmer varje år. Det är inte lätt att komma in i den hindifilmindustrin utan anslutningar, eftersom det finns konkurrens från tusentals kvinnor som vill arbeta i Bollywood och tävlingen är hög. Det finns dock några saker du kan gå för att förbättra dina chanser och lära dig hur man blir en bollywood skådespelerska.

Steg

Del 1 av 3:
Utveckla dina talanger
  1. Bild med titeln Bli en Bollywood skådespelerska Steg 1
1. Lära sig hindi. De flesta större filmer undertecknas inte, så ett kommando på detta språk är nödvändigt. Det är också viktigt att veta hur man kommunicerar med gjutningsmedel och styrelseledamöter på Film Studios. Mest kommunikation bakom kulisserna till på scenen är i hindi, vilket gör det krav # 1.
  • Medan engelska används i många bollywoodfilmer är kommandot av engelska en valfri skicklighet. Men om du är säker på engelska, det är en punkt till din fördel och kan betyda att du blir vald för en del över någon annan.
  • Bildtiteln Bli en Bollywood skådespelerska Steg 2
    2. Få rätt utseende. Studie aktuella skådespelerskor i Bollywood filmindustrin för att se vad som är efterfrågan. Stereotypiskt har framgångsrika skådespelerskor långt, lite vågigt hår, olivtyckor och manicured ögonbryn, naglar, läppar och allt annat däremellan.
  • Precis som i Hollywood finns det en bestämd betoning på att vara vacker. Majoriteten av skådespelerskor är ganska stereotypiskt feminina - de har långt hår, klar hud, en tunn ram och mjuka egenskaper.
  • Bild med titeln Bli en Bollywood skådespelerska Steg 3
    3. Lära sig att dansa. För att arbeta i Bollywood-filmer behöver du inte bara ha rytm och flytande dansrörelser, men måste känna till betydelsen av alla rörelser och positionering. Hand- och kropps gester och rörelser, när de görs felaktigt, kan förolämpa tittarna. Det är inte bara något du är född med - det är något du måste lära dig.
  • Lärdomar på en dansskola, via online-videor eller med privat instruktör är några alternativ. Även om inte alla roll kommer att innebära dans, bara om varje film gör det.
  • Bild med titeln Bli en Bollywood skådespelerska Steg 4
    4. Ta sånglektioner. Bollywood filmindustrin är känd för sina dans- och sångsegment, och det finns normalt 6 eller flera musikaliska nummer i en film. Om du vill ha äkta stardom, måste din röst vara en pärla. Ju tidigare du börjar, desto bättre.
  • Fler och fler röstlärare erbjuder lektioner via telefon eller via Skype. Om du inte känner till några lärare i ditt område, överväga att ta online lektioner som ett alternativ.
  • Bild med titeln Bli en Bollywood skådespelerska Steg 5
    5. Få professionell träning i rörelse och agerande. Förutom sång och dans måste du kunna agera och flytta med en subtil nåd. Studera med en mentor, gå med i en skådespelande grupp, eller överväga att gå till filmskola om dina medel tillåter det. Visst, du behöver en "Det" faktor, men du behöver också den tekniska know-how.
  • Det handlar också om att träna. Medan du studerar, ta alla möjligheter att stärka dina skådespelare. Ju mer tid du får framför kameran, desto bättre. Men påstage framför en levande publik är också bra.
  • Del 2 av 3:
    Arbeta dig upp
    1. Bild med titeln Bli en Bollywood skådespelerska Steg 6
    1. Titta (och kärlek) hindi filmer. För att få en känsla av typen av roller, nuvarande aktiva stil och dialogleverans av de välkända aktörerna och skådespelerskor, är det mycket viktigt att titta på hindi-filmer. Fördjupa dig i dem. Utveckla en raffinerad uppskattning för dem till den punkt där du inte kan se dig själv gör något annat. Gör dem till en del av ditt liv.
    • Det finns källor att titta på hindifilmer online, som FridayMasti.com som kan bidra till att bredda dina bollywoodhorisont.
    • Detta hjälper dig också att förstå kulturen. Läs om området och fortsätt med nyheter och trender att komplettera din kunskap också.
  • Bild med titeln Bli en Bollywood skådespelerska Steg 7
    2. Bygg en portfölj. För att gjutningsmedel ska ta dig på allvar, måste du ha en portfölj. Har professionella fotografier tagna och gör en auditionstejp eller dvd som visar dina skådespelande, sång och dansande färdigheter. Det bör också visa snippets av det arbete du redan har gjort.
  • Främja dig själv på webbplatser som YouTube, där du kan utveckla ditt eget efterföljande. Om du har din egen professionella webbplats, ännu bättre.
  • Bild med titeln Bli en Bollywood skådespelerska Steg 8
    3. Leta efter mindre roller för att komma igång. Detta kan vara en extra eller gå-på-roll i en film eller en stunt dubbel. Acceptera delar i reklamfilmer, på tv-program, verklighet och spelutställningar. Försök att få jobb som en modell, också. Du kan inte börja på toppen - du måste jobba uppåt. Det är allt ett steg i rätt riktning.
  • Filmstudior är centrerade runt Mumbai`s Juhu-distriktet. Filmscouter som söker extrafunktioner och turister är vanligtvis mest aktiva i tidiga morgontimmar.
  • Bild med titeln Bli en Bollywood skådespelerska Steg 9
    4. Var ärlig med dig själv om din stjärnkvalitet. Det tar lika mycket karisma, talang och förmåga att vara "upptäckt" I Bollywood som det gör i Hollywood. Konkurrensen är hög och anslutningarna är viktiga. Vidare är det svårt att arbeta i Bollywood om du inte är av indisk härkomst. Avgöra om du faktiskt har en chans att göra det innan du förbinder mycket tid och energi för att lära dig hur man blir en bollywood skådespelerska.
  • Medan du arbetar dig, behöver du en inkomstkälla. Många av dem som syftar till att stardom har något annat de gör på sidan tills de får sin stora paus. Det är bra att ha ett fall tillbaka i det fall det inte fungerar.
  • Del 3 av 3:
    Bli en stjärna
    1. Bild med titeln Bli en Bollywood skådespelerska Steg 10
    1. Använd alla kontakter du har i Bollywood-filmindustrin. Många av de bästa filmstjärnorna fick sin start eftersom de föddes i verksamheten. Precis som Hollywood handlar Bollywood om nätverk, nätverk, nätverk. Som inbjuder dig till den där parten? Gå. Du vet aldrig vem du kan träffa som kan ge dig ett ben upp.
    • Det är därför som tar en möjlig spelning, även om det samlar in posten, är ett steg i rätt riktning. Du kommer att vara runt rätt personer och få ditt namn och närvaro känt. Även den minsta spelningen kan leda till stora möjligheter.
  • Bild med titeln Bli en Bollywood skådespelerska Steg 11
    2. Gå till varje audition som är möjligt. De flesta av Bollywood är centrerat i Mumbai. Dina odds för att göra det ökat drastiskt om du kan centrera ditt liv i Mumbai, och göra det till varje audition som är möjligt. Du får också mer självsäker med var och en.
  • Kom ihåg: Det finns ingen audition som är för liten. Varje roll är något du kan lägga till i ditt CV eller sätta på din rulle. Den biffigare det är, ju mer ett gjutningsmedel kommer att titta på dig och tänka, "Hon måste veta vad hon gör."
  • Bild med titeln Bli en Bollywood skådespelerska Steg 12
    3. Börja med att få större och större roller. Mycket få skådespelerskor börjar vara stjärnan. De lägger i sin tid och gör ansträngningen, vilket visar att de har det "någonting speciellt." När du utvecklar din karriär börjar du att kunna nab större och större roller. Fler och fler människor kommer att känna igen dig, vilket leder till större och bättre möjligheter.
  • Var tålamod - det här klättrar upp stegen tar tid, och vissa ser inte resultat i flera år. Stick med det, tro på dig själv och gör ditt bästa. Du kommer oundvikligen att uppleva avslag, men det kan inte stoppa dig. Låt ditt förtroende bära dig igenom.
  • Bild med titeln Bli en Bollywood skådespelerska Steg 13
    4. Noll in på vad som är unikt om dig. Vissa skådespelerskor kämpar hela livet som försöker passa in i en låda media eller deras chef säger att de borde passa in i. De försöker passa en "se" Det är verkligen inte bara dem. Istället för att göra detta, omfamna det som gör dig annorlunda. Ta det som gör dig unik och kör med det - för att ingen annan kan. Ingen annan kan göra vad du kan göra, men alla kan försöka vara samma person.
  • Om det är något sätt att du inte passar in, gör det för dig. Är din röst lite annorlunda än "vanligt?" Nej det är särskiljbar - Du behöver bara rätt roll. Och i den rätt roll är du oförglömlig.
  • Bild med titeln Bli en Bollywood skådespelerska Steg 14
    5. Ta itu med media (och tjockna huden). Med allt och mer positiv uppmärksamhet kommer oundvikligen mer och mer negativ uppmärksamhet. Du kommer att vara i det offentliga ögat, så det är klokt att vara på ditt bästa beteende. Du får naysayers och folk önskar att du kommer att misslyckas, men ignorera dem och alltid byggt självförtroende . var dig själv . som om du kommer att tro på dig själv kommer världen. Du har också fans på din sida. Koncentrera sig på den positiva - inte Wallow i det negativa. Det kommer verkligen inte att göra några favoriserar.
  • Med stardom kommer ansvar. Du kommer att vara en förebild för människor världen över, men speciellt för barn. Steg alltid ut din dörr med dig bästa foten framåt och uppför sig ansvarsfullt.
  • Bild med titeln Bli en Bollywood skådespelerska Steg 15
    6. Njut av stardomen. Allt det hårda arbetet betalar äntligen. Du gör filmer, du lounger i VIP-rum, och du gnuggar näsor med andra stjärnor. Ah, livet. Cherish det, för att inte alla är så lyckliga. Betala det fram till de personer som hjälpte dig på väg upp. De är de som håller dig på toppen, också!
  • Använd din stardom för att påverka ditt samhälle för gott. Vilka organisationer bryr du om? Hur kan du hjälpa dem i nöd? Inte bara är du en stjärna, men du är också en ambassadör av globalt välstånd. Ta din makt och använd den för gott.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande