Hur man kommer in i musikalisk teater

Musikalisk teater är en utmärkt extra kursplan för college-applikationer och blir mer och mer populär bland män, kvinnor, pojkar och tjejer. Oavsett om du vill utföra i gymnasiet, samhälle eller professionella musikaliska produktioner, finns det steg du behöver ta. Ta lektioner. Förbered dig på auditioner. Och sedan komma dit, gör ditt bästa och ha kul.

Steg

Del 1 av 4:
Utbildning ordentligt
  1. Bilden med titeln Gå in i musikaliska teater Steg 1
1. Börja med några lektioner. Musikalisk teater innebär att sjunga, agera, och dans. Om du har problem med något av dessa områden, kolla in lektioner i ditt lokala område. Lärare efter annonser på platser som tidningar och lokala tidskrifter. Dessa lektioner kan också sättas på ditt CV. Detta hjälper dig att se mer erfaren.
  • Välj att arbeta med människor som har lyckats i musikalisk teater eller ha lärt sig människor som fortsatte att se sina namn i ljus.
  • Bilden med titeln Gå in i Musical Theatre Steg 2
    2. Öva mycket. Även efter att du har avslutat din formella träning måste du fortsätta att träna, lära dig nya färdigheter och återstående limber. Sjunga nya låtar. Lär dig nya danser. Gå med i Community Musical Productions. De kommer att vara bra upplevelse. Du kan använda dessa erfarenheter för att prova nya färdigheter.
  • Bild med titeln komma in i musikaliska teater Steg 3
    3. Komma i form. I många musikaliska teaterföreställningar måste du flytta runt mycket, antingen på scen eller avsnitt. Du kanske dansar koreograferade mästerverk. Oavsett vad måste du vara i form. Gör många kardio övningar som att springa, hoppa roping och simma. Det är viktigt att ha mycket uthållighet att båda flytta och sjunga samtidigt.
  • Bilden med titeln Gå in i Musical Theatre Steg 4
    4. Odla en gemenskap av musikaliska artister. Det är så viktigt att gå med i andra aspirerande aktörer, sångare och dansare. Inte bara kommer du att hämta råd om ditt hantverk, men du kan lita på varandra för att höra om auditioner. De kommer också att vara bra moraliskt stöd.
  • Del 2 av 4:
    Förberedelser för auditioner
    1. Bilden med titeln Gå in i Musical Theatre Steg 5
    1. Tänk strategiskt om dina auditionsmaterial. Försök att matcha stilen på din auditionsstycke till den musikaliska stilen du auditionerar för. Det finns olika typer av musikaler. Till exempel är hyra en stenmusikal. Om du var audition att hyra, skulle du inte vilja sjunga en klassisk ballad eller en landsång. Hålla med temat. Sjunga något från Jesus Christ Superstar eller den steniga skräckbildshowen.
    • Audition med en bit från en show som företaget har gjort under de senaste 5 åren. De kommer att jämföra dig med den som gjorde det i sin produktion. De arbetar med något nytt och vill inte bara replikera en tidigare utövande.
    • Vid auditionering, försök att undvika låtar som har varit över sjungit, är för välkända, eller är för komplexa. Du vill inte uppfattas som en nybörjare. Människor i teatern vill ha en fördjupad kunskap om teatern.
    • Några vanliga överdrivna låtar är "I morgon" eller "Kanske" från annie, "Minne" från katter, "Favorit saker" Från ljudet av musik, några låtar från Wicked, Phantom Opera eller Les Miserables,"Någonstans över regnbågen" från trollkarlen av oz, "Regnera inte på min parade" Från rolig tjej, "Blyg" från en gång på en madrass, "Jag gillar att vara en tjej" Från Flower Trum Song, "Årstider av kärlek" från hyra, eller "I mitt eget lilla hörn" Från Cinderella.
    • Disney-filmer är bra men inte för auditioner. Undvik att använda låtar från Disney-filmer.
    • Sjungera inte något som är känt av en välkänd Broadway-artist ("Taylor Latte Boy" vara ett perfekt exempel)
    • Tänk noggrant över ett stycke som involverar omfattande profanity eller innuendo.
  • Bilden med titeln Gå in i Musical Theatre Steg 6
    2. Förbered en monolog. Musikaler handlar inte om musik. I de flesta musikaler måste du gå fram och tillbaka mellan sång och agera. Var beredd att visa båda färdigheterna. Välj inte monologer som har varit överdrivna. Producenter, styrelseledamöter och casting crew njut av att bli överraskad av monologalternativ. Om du väljer en gemensam, kanske de kanske inte uppmärksammar ditt förberedda stycke.
  • Håll din monolog till under 2 minuter lång. Du vill kunna visa en rad känslor på kort tid. Gjutningsbesättningen kommer att titta på dussintals människor för den här delen och andra. Om de vill ha något längre, ber de om det.
  • Välj en monolog från en lek eller en film. De flesta monologer i musikaler används för att ställa upp låtar, så de är normalt inte så utvecklade som i spel eller filmer.
  • Undvik monologer med riktigt obscent språk eller gester, tjocka accenter eller för mycket rörelse. Du vill betona dina skådespelare, inte din förmåga att förolämpa. Undantag finns. Du vill mäta tonen i den musikal du auditionerar för när du förbereder. Om det är en raunchy musikalisk, kan en okonventionell och crass monologue vara ett bra val.
  • Bild med titeln komma in i musikaliska teater Steg 7
    3. Öva dans. Om det finns en dansdel av den musikaliska, kommer auditionen att köras som en klass. De lär dig dansen och ber dig att utföra det. Oavsett, bör du öva en mängd olika danser. Lär dig nya danser ofta. Du blir bättre på att lära dig snabbt.
  • Bild med titeln Gå in i Musical Theatre Steg 8
    4. Film själv. Sätt din auditionsmonolog och låtar på tejp innan du audition. Titta sedan på dem. Precis som idrottare, vill du titta på din prestanda, analysera det och fixa eventuella fel eller udda övergångar. Leta efter konstigt kroppsspråk, ansiktsuttryck eller talbnormaliteter.
  • I dina auditionsstycken, se till att du har lika balans med ansiktsuttryck, handbehåll och rörelse. Det är fantastiskt att du använder dina händer för att berätta historien, men det kommer inte att imponera på någon om ditt ansikte ser ut som om du somnar. Håll varje del av din kroppsvarning och i kontroll.
  • Del 3 av 4:
    Gå ut för den del
    1. Bild med titeln Gå in i musikaliska teater Steg 9
    1. Hitta och schemalägga en audition. Du bör alltid boka en auditionstid om inget annat anges. Mest kontaktinformation för bokning av auditioner kommer antingen att vara på företagets hemsida eller i en tidningsannons.
  • Bilden med titeln Gå in i Musical Theatre Steg 10
    2. Klä på sidan. Klä dig snyggt för din audition. Hur du presenterar dig är nyckeln. Det anses allmänt som mycket oprofessionellt att bära en kostym. Men du kanske vill ha en outfit som liknar något som din karaktär skulle bära. Hjälp Casting Crew att se dig i rollen, men gå inte så över toppen som din klädning tar bort från din prestation. Håll dig borta från rekvisita.
  • Bild med titeln komma in i musikaliska teater Steg 11
    3. Förbered din sång, monolog och dansa. De flesta grupper kommer att berätta vad de vill att du ska göra för auditionen. Generellt kommer de att ha en sång som passar ditt röstintervall och ålder (alltid från en musikalisk) och en kort 1 eller 2 minuters monolog.
  • Bilden med titeln Gå in i Musical Theatre Steg 12
    4. Audition. Auditioning kan vara en nerve-rack upplevelse för de första tiderna. Det finns olika typer av auditioner.
  • Det finns öppna auditioner. Det är här du audition för alla - direktören, musikchefen, alla andra styrelseledamöter och de andra som auditionerar.
  • Det finns också en sluten audition där du bara är auditions för direktören, och musikchefen.
  • Bilden med titeln Gå in i musikalisk teater Steg 13
    5. Brace dig själv för "avslag". Varje position är annorlunda och regissören / producenten har en specifik bild i åtanke. Gå in. Gör ditt bästa. Om du inte får det, är det troligt att det inte är något du gjorde.
  • Bild med titeln komma in i musikstjärnan steg 14
    6. Visa upp med ett leende på ditt ansikte och din bästa fot framåt. Vara artig. Var inte arrogant. Göra bra intryck. Titta bara på vad du säger och vem du säger det till. Om de gillar din personlighet, kan de tänka på dig för en annan del, kanske i en annan produktion.
  • Fånga inte upp i drama. Trash Talking People In The Theatre Community kommer att få dig ingenstans men en plats i publiken. Närma dina erfarenheter med ett öppet sinne och optimistiskt samvete. Det kommer att få dig långt.
  • Del 4 av 4:
    Komma in i verksamheten
    1. Bilden med titeln Gå in i Musical Theatre Steg 15
    1. Delta i en college eller vinterträdgård. Speciellt om du vill göra musikaliska teater ditt yrke, är det nödvändigt. Många pratar om "rå" naturlig talang. Det finns ingen ersättning för det, men du behöver fortfarande förfina den talangen. Majoring i teatern på college ger dig en väl avrundad utbildning, som kan hjälpa dig att komma in i musikalisk teater, men också flera andra jobb i samband med scenen. Konservatorier fokuserar på raffinering av specifika färdigheter som sång, dans, agerande och spelinstrument.
    • Medan på college eller vinterträdgården, tänk på vilka färdigheter som kommer att sätta dig ifrån varandra som en artist. Vem vet vilka färdigheter som en producent vill ha, så det är bäst att ha kunskap om en mängd traditionella och icke-traditionella utförande färdigheter. Steve Martin är en komiker, men han använder ofta en banjo för komediska ändamål. Om du kan spela Banjo och du går vår för en musikalisk version av Huckleberry Finn (som Roger Millers "King of the Road"), har du ett huvud på andra artister utan den färdigheten. Det är mycket lättare att spela en banjo än att framgångsrikt spela en.
  • Bilden med titeln Gå in i Musical Theatre Steg 16
    2. Göra anslutningar. Att få anslutningar är också en del av din träning. Ja, det är Clichéd, men att veta rätt personer på rätt sätt är viktigt. Få en uppfattning om vem som är en stor sak och vem är det inte. Därefter delta i Shows och efter parter där dessa människor är bundna att vara. Ta det lugnt. Komplettera sina utställningar. Markera vad du har gemensamt eller hur du kanske kan hjälpa dem. Övertid, dessa anslutningar kan leda till fler auditioner och jobb.
  • Bild med titeln komma in i musikaliska teater Steg 17
    3. Skapa en CV och portfölj. Gilla alla jobb, som har en välutrustad, kommer det att få dig att se mer professionellt.
  • Börja med ditt namn och grundläggande information som ditt telefonnummer, e-post, adress och födelsedatum. Du kanske också vill inkludera ditt vokalområde (e.g. Sopran, alto, tenor, bas) i det här avsnittet.
  • Därefter, inkludera en lista över vilka tidigare produktioner du har varit i. Detta format bör innehålla namnet på produktionen, det företag som sätter på det, var och när det var, och vad din roll i produktionen var. Därefter bör du inkludera någon träning du har gjort eller relevanta extrautbildade aktiviteter som vokal lektioner, danslektioner, agerande lektioner, gymnastik och instrument du spelar. Du måste också lägga till vem din lärare var eller det företag du gjorde med.
  • Tänk på din digitala närvaro också. Inkludera ditt Twitter-hanter, Facebook-namn och personlig webbplats (om du har en). Med så många personligheter och musiker som slår den stor på YouTube, är producenterna att uppmärksamma online-närvaron av sina artister. Om du har en stor följd på nätet som kan översätta till mer teater goers, kan producenterna vara ytterligare fascinerade av dig.
  • Bilden med titeln Gå in i Musical Theatre Steg 18
    4. Få en agent. De flesta tror att agenter bara handlar om stora Hollywood-stjärnor. Detta är inte sant. Agenter betalas för att vara i slingan och att ha anslutningar. Medan du kan utveckla dessa anslutningar över tiden socialt kan det betala för att påskynda processen. Agenter kan få dig till fler auditioner. De kan hjälpa dig att få mer exponering också, vilket kan översättas till musikaliska teaterjobb nerför linjen.
  • När du får en agent, var uppmärksam på vilken de har arbetat med. Se till att de inte bara kommer att ta dina pengar och inte fungera för dig.
  • Bilden med titeln Gå in i Musical Theatre Steg 19
    5. Servera din tid i grävningarna. Oavsett om du letar efter din stora paus eller din första ledande roll måste du vänta med att få det. Det tar ett par utställningar innan du äntligen börjar bli erkänd av människor i teatergemenskapen. Om du väntar och är tålmodig, kommer du inte bara att ha ett större resumé, men du kommer att bli en bättre skådespelare / skådespelerska för det!
  • Tips

    Du bör lyssna på många olika musikaler, då kan du ha mer diskussioner med olika teaterfolk och få mer allmän information om teatern. Några bra musikaler att lyssna på är
    • Sweeney Todd: Demon Barber of Fleet Street
    • Karusell
    • Choruslinje
    • Oklahoma!
    • Min fair dam
    • Spelman på taket
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande